Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za lipanj 2016.

OVAN

ovan

 

LJUBAV: ljubavnici u uspravnom položaju- obično karta govori o tome da morate učiniti značajnu životnu odluku a tiče se Vašeg ljubavnog života. Takva odluka uključuje dvije opcije koje bi dovele do sasvim različitih ishoda i zato morate dobro razmisliti o posljedicama svakog izbora. Ljubavnici također mogu predstavljati trenutak prosvjetljenja koji će Vam se naprosto “javiti” i reći koji put je pravi. Moguće je i da se osjećate kao da je to neka vrsta testa prije nego što započnete novu životnu fazu. U ljubavnim pitanjima, ova karta govori o tome da su Vam ljubav i brak primarna preokupacija. Možda je na pomolu nova ljubavna veza koja će imati veliki značaj za Vas. Možda ćete biti u prilici da birate između dva različita potencijalna partnera. Ako trenutno niste u ozbiljnoj vezi, karta govori da ste u emotivnom i duhovnom smislu potpuno spremni za tako nešto. Bili zauzeti ili slobodni na ljubavnom ćete planu doslovno “sjajiti”, biti ćete vrlo strastveni!

POSAO: sedmica pehara u uspravnom položaju- obično govori o tome da su Vam ponuđene brojne mogućnosti, ali Vi ne znate koju da izaberete i zbog toga se osjećate prilično nesiguno. Zbunjeni ste i ne možete se fokusirati na jednu opciju. Karta Vam poručuje da dobro razmotrite sve opcije prije nego što uradite bilo što. Najbolje bi bilo da se skoncentrirate na jednu stvar i da ne radite više stvari (poslova/projekata) istovremeno. U početku će situacija vjerovatno biti vrlo konfuzna, zato polako skupite sve informacije koje su Vam potrebne, jer morate doći do srži stvari kako biste ih razumjeli. Potrebna Vam je bolja organizacija! Vjerojatno je da ćete često biti u kontaktu sa starijim kolegom čije Vam je znanje trenutno potrebno, iskoristite ovaj period da nešto novo naučite, koristiti će Vam! Pozitivna strana ove karte je kreativnost, pa ako se želite okušati u kreativnom poslu ili šaljete zamolbe za neko radno mjesto gdje se traži kreativnost ova karta Vam daje “zeleno svjetlo”. Iskoristite ovaj period jer karta govori o Vašoj bujnoj mašti tako da Vam neće nedostajati novih poslovnih ideja. Negativna strana ove karte je da možda imate potpuno nerealna očekivanja. Ponekad ova karta govori o tome da provodite previše vremena “u oblacima” a ne činite ništa konkretno kako biste ostvarili svoj cilj. Možda niste sigurni kojim pravcem trebate krenuti a poslovna situacija možda nije takva kakvom se naizgled čini. Vaša očekivanja možda nisu realna, preispitajte sebe! Financijski- ne stojite loše ali potreban je oprez! Karta upozorava da obuzdate svoje emocije i instinkte! Ukoliko imate dugova, sada je pravo vrijeme da ih vratite. Smiješi Vam se novčani dobitak – pametno ga raspodijelite, nemojte sve uludo potrošiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: luda u uspravnom položaju- pripazite na ozljede. U prometu budite sto posto koncentrirani i usredotočeni! Ne pričajte na mobitel dok vozite, ne vozite pod utjecajem alkohola! Ako imate problema sa zdravljem dobro provjerite liječnika kojeg posjećujete jer bi njegova kompetencija mogla biti upitna. Svakako potražite još jedno mišljenje! Što se duhovnosti tiče, u fazi ste istraživanja raznih religijskih pristupa. Vaša obitelj i prijatelji neće imati razumijevanja za Vaše lutanje, ali nemojte dozvoliti da Vas to pokoleba!

 

BIK

bik

 

LJUBAV: paž štapova u uspravnom položaju- predstavlja strastvenog i potentnog ljubavnika. Šarmantan je, uzbudljiv i nepredvidljiv. Ova karta govori da je na pomolu strastvena veza, ali će ipak više biti avanturističkog tipa nego što obećava nešto trajno. Ipak, to će biti nešto što će Vas sasvim oboriti sa nogu! Zadovoljstvo je zagarantirano! Bitno je da se prepustite i ne očekujete previše, ne radite planove unaprijed jer bi se mogli razočarati, uživajte u trenutku! Ako spadate u kategoriju onih koji se ne žele vezati ova karta govori da ne marite za komentare drugih, ako se osjećate nespremno onda ni u što nemojte ulaziti mimo svoje volje! Ako ste u vezi/braku ova karta govori da ste vrlo strastveni i energični. Veoma ste inovativni a drugu stranu oduševljavate svojim otvorenim i entuzijastičnim pristupom. Imate volje i želje raditi na rješavanju svojih problema u vezi/braku. Isplatiti će Vam se.

POSAO: paž štapova u obrnutom položaju- je signal Vaše nedovoljne fokusiranosti. Iako imate obilje kreativne energije ne usmjeravate je kako treba i zato se osjećate rastrzanima. Nemojte donositi nagle odluke, ovo nije period povoljan da se odvažite na otkaz i sl. jer bi si mogli zakomplicirati situaciju. U nekim slučajevima ova karta može govoriti o letargiji na poslu. Izazovi sa kojima se suočavate Vam djeluju ili preteški i ne uspijevate skupiti dovoljno hrabrosti i energije da se suočite sa njima ili Vas muči rutina na poslu- kao da stagnirate u karijeri. Moguće je da ćete shvatiti kako ste uložili previše truda u nešto što Vam se uopće nije isplatilo ili kako Vam je neki posao djelovao vrlo obećavajuće a sada Vas užasava. Obrnut paž štapova može predstavljati i uznemirujuće vijesti. Komunikacija sa nekom osobom ide prilično “čupavo”. Netko tko Vam je bio bitan je nepošten prema Vama ili Vas ne uzima za ozbiljno. Pazite kome pričate povjerljive stvari jer lako možete naletjeti na osobu koja će to iskoristiti protiv Vas! U nekim slučajevima ova karta predstavlja ogovaranje i otkrivanje nekih neugodnih tajni! Ako ste nezaposleni ova karta simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće, Vašu neodgovornost. Upozorava Vas na činjenicu da zbog straha od nepoznatog propuštate prilike koje Vam se nude. Posvetite se više svom vlastitom “ja” umjesto da budete usmjereni na materijalno. Prihvatite i slabije plaćen posao ako on odgovara Vašem karakteru! Financijski- ne stojite baš najbolje, karta ukazuje na Vašu neodgovornost i nemar. Savjetuje Vam da ne riskirate previše i da dobro promislite prije bilo kakve akcije. Mala doza nepovjerljivosti je potrebna, nije povoljan period za investicije! Potražite savjet financijskog stručnjaka!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: šestica novčića u uspravnom položaju- karta je siguran pokazatelj da se Vaše cjelokupno fizičko zdravlje kreće uzlaznom putanjom. Nemate razloga za brigu, stvari nisu tako loše kako mislite. Uskoro ćete dobiti i dokaze od strane liječnika da nije ono čega ste se pribojavali. Što se duhovnosti tiče, na dobrom ste putu da počnete osjećati i živjeti dubok osjećaj životne radosti i veselja. Podijelite tu radost sa ostalima, okolina će vrlo rado prihvatiti taj Vaš dar. Ovo je razdoblje ključno za životnu lekciju o ophođenju sa drugima. Doći ćete do spoznaja i istrenirati ćete svoje komunikacijske sposobnosti.

 

BLIZANCI

 

blizanci

LJUBAV: dvojka novčića u uspravnom položaju- karta predstavlja potrebu za razmišljanjem. Ovo je znak da trebate razmisliti prije nego što nešto drastično uradite. Vjerovatno se osjećate kao da žonglirate sa više stvari odjednom- možda se osjećate kao da ste suočeni sa previše zahtjeva u odnosu. Da biste održali izvjestan nivo harmonije, morate dovesti u ravnotežu sve elemente svog života. To uključuje i odmor, a ne rasipanje energije na sve strane. Najbolje ćete izaći na kraj sa svim obavezama ako se fokusirate isključivo na jednu dok je ne završite, a ne na više njih istovremeno. Također je bitno da uvidite gdje previše ulažete sebe kako biste zadovoljili nekog drugog. Nemojte se bespotrebno trošiti! Ova karta simbolizira prilagođavanje, balansiranje ali i umor. Osjećate se iscrpljeno u vezi/braku i kao da stagnirate. Pokušajte otvoreno razgovarati sa partnerom. Ova karta Vas upozorava da teret koji ste si natovarili na leđa morate drugačije rasporediti kako Vaš odnos ne bi stagnirao. Naravno najprije trebate dati do znanja partneru što od njega očekujete i pokušati doći do zajedničkog dogovora. Ako niste u vezi onda Vam je savjet da tako i ostane. Trenutno nemate kapaciteta niti vremena za početak nečeg novog.

POSAO: devetka mačeva u uspravnom položaju- biti ćete veoma zbunjeni i imati ćete osjećaj da ne znate kojim putem krenuti. Imajte strpljenja, ne brzajte. Situacija je bolja nego što se to Vama čini. Karta govori da se možda nervirate zbog nečijeg ponašanja prema Vama- možda ne možete srediti misli. Pokušajte se što više distancirati od osoba koje Vam crpe energiju! U ovom ćete razdoblju biti suočeni s mnogim “tajnama prošlosti” koje ćete konačno morati rasvijetliti samima sebi. Ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome u koga ste do sada imali povjerenja, vjerojatno je tako. Oslonite se na unutarnji glas i intuiciju! Ako ste nezaposleni- ova karta pokazuje Vašu anksioznost i strepnju. Ipak, ukazuje i na to da je moguće da su Vaši strahovi iracionalni! Vaše očajanje može biti proizvod Vaše bujne mašte i nije zasnovano na realnim okolnostima! Vrlo ste osjetljivi i svaka Vas kritika pogađa! Imajte više vjere u sebe i svoje sposobnosti, sami sebi ste najveći neprijatelj! Financijski- stojite solidno. Ukoliko ćete potražiti savjet bankara investicije su prilično dobar potez za Vas, no ne upuštajte se u rizična ulaganja na svoju ruku!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  smrt u uspravnom položaju- izbjegavajte alkohol i stres. Osigurajte si mnogo sna i odmora. Nemojte ignorirati znakove koje Vam tijelo šalje! Posjetite liječnika! Duhovno- ne odupirite se promjeni, dozvolite si da osjetite i tugu i ljutnju, ali nemojte dopustiti da Vas preuzme! Nemojte potiskivati emocije, ali nemojte dozvoliti niti da ovladaju Vama. Posvetite se meditaciji!

 

RAK

 

rak

LJUBAV:  paž pehara u uspravnom položaju- znak pozitivnih promjena na planu ljubavnih veza. Ako niste u vezi ubrzo ćete upoznati osobu koja će Vas oboriti s nogu, simpatije će biti uzajamne! Paž pehara označava pojavu mlađe osobe u Vašem ljubavnom životu. Nemojte imati predrasuda prema razlici u godinama! Ako ste u vezi moguće je da ćete se vrlo brzo naći pred oltarom! Karta može govoriti o značajnoj situaciji koja se tiče Vaših emocija ili odnosa. Ova karta simbolizira nove početke, trudnoću, rođenje, intuiciju, kreativnost i nadahnuće. Paž pehara je senzibilan, intuitivan i zaigran. Kada se ova karta otvori vrijeme je da se prestanete promatrati toliko ozbiljno! Vrijeme je da se opustite, igrate, sanjarite i zabavljate.Bili slobodni ili zauzeti , karta označava period kada bi trebali više izlaziti. Očekujte zabavu i uzbuđenje! Ovo je period da slijedite svoje snove. Ova karta označava i idealizam i maštu- kreativno stvaralaštvo može Vam donjeti nove veze i iskustva.

POSAO: vitez novčića u uspravnom položaju- ovo je karta praktičnosti. Od Vas će se tražiti da budete ozbiljni, temeljiti i predani poslu. Budite odgovorni, marljivi i odlučni! Što se tiče projekta kojeg ste započeli polako ali sigurno se realizira, samo budite strpljivi i uporni! Ne odustajte olako od svojih poslovnih ciljeva! Kroz neko vrijeme ćete ih sigurno ostvariti i biti vrlo zadovoljni postignutim! Na poslu ćete napredovati, a ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog posla sada je vrijeme širokih mogućnosti i Vaše visoke kompetencije. Moguće je i da Vas čeka poslovno putovanje. Nije vrijeme da se držite ustaljenih obrazaca tj. pravila službe, koristite maštu prilikom rješavanja poslovnih zadataka! Ako tražite posao, gotovo je sigurno da ćete ga naći, sada je vrijeme da “pucate visoko”. Financijski- novac Vam može iznenada i neočekivano stići. Moguća je povišica, dobitak na lotu ili dobitak nasljedstva. Ako Vas brinu nekretnine ishod će vjerovatno ići Vama u korist! Ovo je odlično vrijeme za ulaganja. Poslušajte savjet starije osobe i sigurno će Vam se investicija umnogostručiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : trojka novčića u obrnutom položaju- u prilično ste dobroj tjelesnoj formi. Nastavite sa zdravim navikama i osjećati ćete se još bolje i poletnije. Ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Ako se osjećate kao da stagnirate potražite neku referentnu grupu sa kojom bi mogli doći do odgovora koji su Vam potrebni.

 

LAV

 

lav

LJUBAV: vitez novčića u uspravnom položaju- simbolizira snagu i hrabrost. Ova karta Vas upozorava na činjenicu da se morate osloboditi svojih strahova i da morate u nekim elementima karaktera pobijediti sebe. Ovo je period kada imate snage othrvati se negativnim emocijama koje guše Vašu sposobnost vladanja vlastitim životom. Karta predstavlja stupanj svijesti u kojem ćete ovladati vlastitim afektima. Glavna poruka koju Vam šalje vitez je da budete svjesni činjenice da ljubav nisu samo vino i ruže, već da bitni dio čini obveza i odgovornost. U odnosu sa partnerom nije i ne može sve biti svedeno samo na užitke i ugodu. Vaša je veza/brak Vaš odnos i za njega ste odgovorni što znači da je kompromis nešto što nikako ne smijete zapostaviti. Rezultat truda je da odnos s partnerom postaje podržavajući i otvoren. Zaključak- ovo je pozitivna karta koja simbolizira mogućnost da svoj ljubavni odnos u ovom periodu poboljšate. Ukoliko ste slobodni odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Ova karta govori o osobi koja je vjerna i želi ozbiljnu vezu. Ako ste nedavno upoznali nekoga ova karta govori o potencijalu za ozbiljnu i trajnu vezu.

POSAO:  šestica štapova u uspravnom položaju- je karta pobjede i postignuća. Vaše ambicije i težak rad će na kraju biti nagrađeni. Očekujte napredak!  Više je nego vjerovatno da ćete dobiti priznanje za svoj trud i napore. Karijera i posao doživljavaju procvat u ovom periodu. Možda ćete dobiti unapređenje ili povišicu. Prevazišli ste neke probleme koje ste imali i sada možete očekivati period blagostanja. Vaše samopouzdanje i liderske sposobnosti Vas izdvajaju iz mase. Sada možete uživati u svemu što ste postigli. Prate Vas dobre vijesti i povoljne okolnosti. Pravo je vrijeme za samopromociju! Pokažite svoje samopouzdanje i pokažite drugima što sve možete. Ostali će prepoznati Vaše talente, upornost i kreativnost. Ovo je i karta javnih priznanja i nagrada.  Ako ste nezaposleni ova karta govori da ćete dobiti posao koji Vam odgovara, budite sigurni u sebe i postići ćete vrlo brzo velike rezultate! Nadređeni će znati prepoznati Vaš trud! Financijski- dolazi do povećanja Vaših prihoda. Obratite pozornost na to što ćete učiniti sa viškom novca, sačuvajte dio za kišne dane!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  petica novčića  u uspravnom položaju- svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju. Izbjegavajte alkohol. Otiđite na sistematski pregled čak i ako nemate zdravstveno osiguranje! Što se duhovnosti tiče, budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski.

 

DJEVICA

djevica

 

LJUBAV: kraljica mačeva u uspravnom položaju- sugerira da Vas je ovo period kada morate biti potpuno nezavisni i samostalni. Možete se naći u situaciji koja zahtjeva Vašu asertivnost i izražajnost. Nađite vremena da sagledate svoje potrebe i izrazite ih. Odlučnost i spremnost su najbitniji za njihovo zadovoljenje. Ovo može biti i period otuđenosti od neke bitne osobe. Možda je Vaša pažnja više usmjerena na neke nove mogućnosti nego na ljubavnu vezu/brak. Ova karta Vas ohrabruje u tome da probate nešto novo. Ovo je vrijeme kada treba da tjerate po svom, jer će se isplatiti. Ako ste žena biti ćete neodoljivi suprotnom spolu, obasipat će Vas pažnjom i laskanjem. Budite na oprezu kako Vam onaj pravi ne bi promaknuo. Ako ste muškarac preuzmite vodstvo, pokažite dominaciju i hrabrost- razoružati ćete suprotnu stranu ovakvim ponašanjem! Ova karta govori i o mogućnosti da će Vam se u vezu/brak umiješati majka – dajte joj do znanja gdje su granice preko kojih nikako ne smije. Karta kraljica mačeva šalje Vam signale da se pouzdate u svoje osjećaje, da vjerujete intuiciji, prepoznate svoje talente, potencijale i beskonačne mogućnosti koje su skrivene u Vama!

POSAO: papa u uspravnom položaju- je ohrabrenje da pronađete svoj put ka slobodi kroz znanje i istraživanje. Ovo je indikacija da je sada period kada trebate potražiti savjet od nekog iskusnijeg. Vjerojatno je da ćete često biti u kontaktu sa učiteljem/mentorom čije Vam je znanje trenutno potrebno. Ova karta Vas ohrabruje da pogledate van ustaljenih okvira i preispitate stvari koje ste uzimali zdravo za gotovo. Možda pronađete novi, korisniji pristup stvarima ali bitno je napomenuti- posao će Vam ići od ruke ukoliko ćete slijediti pravila- ključno je da se držite naučenog tj. zadanog jer ovo nije vrijeme za promjene. Naći ćete se u sukobu sa tradicionalnim i zadanim obrascima ponašanja i zato je važno da se držite rituala ma koliko god Vam se oni besmislenim činili. U ovom bi se razdoblju trebali držati tradicionalnih granica i činiti ono što se od Vas očekuje. Ovo je i izvrsno vrijeme da se priključite nekoj grupi ili timu ma koliko Vam se to odbojno činilo. Ako ste nezaposleni dobiti ćete dobar savjet kojeg bi trebali poslušati. Situacija koja Vas muči biti će riješena uz pomoć neke osobe, moguće prijatelja ili nekoga kome ste prije Vi bili pomogli. Financijski- vrlo povoljna situacija! Ipak, pripazite koliko trošite, sačuvajte nešto novca sa strane za crne dane.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  kralj novčića u uspravnom položaju- na području zdravlja je ključno da uvedete red i disciplinu. Obratite pažnju na prehranu! Obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast- odvojite vrijeme u kojem ćete dozvoliti emocijama da iziđu na površinu. Nemojte se bojati dubokog proživljavanja i radosti i tuge.

 

VAGA

vaga

 

LJUBAV: sud u uspravnom položaju- ova karta označava kraj ciklusa. Karta može označavati i početak novog puta. Sada je pravi trenutak da napravite velike promjene i ispitate nove mogućnosti koje Vam se pružaju kao rezultat prethodne transformacije. Ova karta također može predstavljati i potrebu da se napravi krucijalna životna odluka- u tom slučaju je izuzetno važno da razmotrite sve moguće posljedice takve odluke. Ova karta često označava da je potrebno zastati i razmotriti pravac u kojem idete. Sada je vrijeme da se zapitate da li je put na kojem se nalazite u skladu sa “višim planom”. Sudnji dan je također karta duhovnog prosvjetljenja. Simbolički prolazite kroz preporod. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. U ljubavnim otvaranjima ova karta je poruka da razmotrite svoju vezu/brak. Da li je veza/brak u kojoj ste “zdrava” i dobra za Vas? Da li Vas ispunjava? Ovo je trenutak u vezi/braku “biti ili ne biti”- sasvim otvoreno razgovarajte sa partnerom, ako odlučite da je to kraj budite sigurni da je nova ljubav vrlo blizu. Ukoliko odlučite ostati u vezi/braku budite spremni na veliki trud i odricanja kako bi stvari postavili na pravo mjesto i ostvarili ravnotežu sa partnerom. Ako ste slobodni ova karta simbolizira ponovno “buđenje”. Sud Vam nagovješćuje period samoprocjene, dubljeg poniranja u vlastite nedostatke i kvalitete. Daje Vam priliku da upoznate zanimljivu osobu s kojom bi se vrlo brzo mogli odlučiti na nešto ozbiljnije.

POSAO: paž štapova u uspravnom položaju- pojaviti će se mlađa osoba koja Vam može biti od velike pomoći. Kada se u otvaranju pojavi paž štapova, on predstavlja novu šansu, nove-pozitivne vijesti. Kako je povezan sa kreativnošću može predstavljati neki novi poslovni poduhvat. U ovom periodu vrlo lako možete realizirati svoje ideje i planove. Imate neograničen potencijal. Ovo je i nova faza u Vašem životu. Možete postati vrlo motivirani da svoj život sasvim promijenite. Možete dobiti zanimljivu poslovnu ponudu koja bi Vas mogla navesti da napravite veliku promjenu u karijeri. Ako ste već razmatrali mogućnost nekog doškolovanja ili prekvalifikacije, sada je pravo vrijeme da se posvetite tome! Financijski- označava novčani dobitak ali Vas i upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate i na što možete računati.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  kralj pehara u uspravnom položaju- Vaše fizičko zdravlje i tjelesna kondicija su na uzlaznoj putanji. Ova karta znači dobre vijesti i znak je da možete imati povjerenja u svog liječnika. Što se tiče duhovnosti-  izvrsno je vrijeme da proučite literaturu o kojoj već neko vrijeme razmišljate jer su Vam potrebne dodatne smjernice. Osjećate se rastrganima u postavljanju granica. Ne znate kako istovremeno biti i strogi i puni ljubavi. Učlanite se u neku duhovnu grupu- poslušajte tuđa iskustva i naučiti ćete kada treba i kako podvući crtu!

 

ŠKORPION

skorpion

 

LJUBAV: osmica novčića u uspravnom položaju- obično govori o tome da se nova veza razvija u pravom smjeru. Oni koji su na početku veze vjerovatno “prelaze” u narednu-ozbiljniju fazu. Ova karta ukazuje i na mogućnost zaruka ili braka. Parovi koji su već dugo u vezi/braku također mogu ući u novu fazu, pogotovo ako se suočavaju sa nekom većom promjenom. Moguće je da jedan partner preuzima više odgovornosti za onog drugog- ništa ne uzimajte zdravo za gotovo (partnera) – poštujte partnerove želje. Otvoren razgovor u većini slučajeva pomaže! Ako ste slobodni mogli bi upoznati osobu koja će Vas osvojiti na prvi pogled, moguće je da ćete poslovno surađivati ili će na neki način biti poslovno povezana sa Vama.

POSAO: as pehara u uspravnom položaju- obično donosi pozitivne vijesti i početke u smislu neke nove poslovne ideje ili inspiracije, novog projekta a moguće i novog posla ili nove poslovne ponude. Investicije i projekti će naprosto procvjetati. Bez obzira na to koji poslovni poduhvat u ovom periodu odaberete, sasvim je sigurno da će biti uspješan. Ova karta se također može odnositi na novo kreativno partnerstvo ili priliku za poslovnu suradnju. Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate “unutarnji glas”. Izvrsni rezultati koje postižete u ovom periodu biti će bogato honorirani. Ako ste nezaposleni ovo je karta koja označava period Vaše kreativnosti i životne inspiracije. Biti ćete uporni i znati ćete se nositi sa izazovima. Očekujte primamljivu poslovnu ponudu! Financijski- vrlo dobro, ipak pripazite se vlastite neodgovornosti i nemara. Ne riskirajte i dobro promislite prije bilo kakvog ulaganja!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  sedmica mačeva u uspravnom položaju- što se zdravlja tiče okrenite se alternativnoj medicini i prirodnom načinu liječenja. Previše ste fokusirani na invazivne metode koje ne rješavaju bit problema. Alternativnim pristupom moći ćete otkriti pravi uzrok poteškoća koje imate i sa kojima se već neko vrijeme borite. Što se duhovnosti tiče biti ćete u kontaktu sa nekim novim pristupom i pokretom koji od svojih sljedbenika traži novac kao znak pripadnosti – nemojte nasjesti na te trikove. Pripazite na osobe iz Vaše okoline koje Vas nagovaraju na neki novi religijski/duhovni pristup jer namjere nisu onakve kakvima se na prvi pogled čine.

 

STRIJELAC

 

strijelac

LJUBAV: kočija u obrnutom položaju- ova karta govori o tome da ne možete obuzdati svoje emocije, porive i/ili instinkte. Možda se osjećate kao da uopće nemate kontrolu nad svojim ljubavnim životom. Vaša naglost i žustrina vjerovatno smetaju drugima, gotovo da ste nemilosrdni i prema sebi i prema drugima (a najviše prema partneru). Izgubili ste iz vida zajedničke ciljeve s partnerom. Manjak usmjerenja je uzrok Vaše anksioznosti i umora. Možda se osjećate kao da ste rastrzani na dva kolosijeka. Unutrašnji konflikt može biti razlog gubitka energije i osjećaja velikog pritiska. Otvoreno popričajte sa partnerom o svojim emocijama jer ako ih budete i dalje držali za sebe mogli bi izazvati svađu koja može imati dugoročne posljedice! Ako ste slobodni  nemojte na potencijalnog partnera vršiti pritisak i htjeti ubrzati razvoj situacije jer bi mogli postići kontra efekt! Karta ukazuje da Vam treba više strpljenja!

POSAO: sedmica mačeva u uspravnom položaju- na radnom mjestu biti ćete izloženi stalnoj kontroli od strane poslodavca – posao odrađujte savjesno i pažljivo, nemojte da Vam štogod promakne! Ne upuštajte se u poslovanje tvrtke niti u politiku iste. Isto tako u odnosima sa drugima budite što taktičniji, posebno kada na umu imate neki konkretan cilj! Morate razmišljati izvan ustaljenih obrazaca poručuje ova karta! Na kraju, možda je najbolje šutjeti o svojim planovima i ciljevima, jer se trenutno u Vašem poslovnom okruženju nalazi netko tko će Vam “podmetati nogu”. Dobro preispitajte tko su Vam zaista prijatelji! Također ova karta može označavati i “prljave poslove” u svakom smislu. Prije nego što uđete u posao sa nekim, dobro se informirajte o toj osobi. Pazite što govorite i pišete u ovom periodu! Na drugom nivou, ova karta ponekad govori o tome da se osjećate prevarenima i poraženima. Moguće je da osjećate krivicu zbog nekih ranijih postupaka ili možda želite pobjeći i izbjeći posljedice neke trenutne situacije ili okolnosti. Pazite da time sebi ne učinite medvjeđu uslugu! Bijeg bi Vam se kasnije mogao obiti o glavu! I na kraju ova karta pokazuje da je moguće da ćete možda Vi osjetiti potrebu da nekoga kontrolirate i na taj mu način oduzimate slobodu – zaustavite taj impuls i nemojte dopustiti da se oduzme kontroli! Ako tražite posao dobro se raspitajte može li Vam netko od bivših zaposlenika ili netko od poznanika dati informacije koje bi Vam mogle biti od koristi! Financijski- nije vrijeme za kockanje niti za rizična ulaganja. Pozajmica o kojoj razmišljate također nije dobra ideja. Iako sa novcem stojite solidno, pokušajte živjeti što skromnije jer ova karta označava period u kojem nemate baš racionalan odnos spram novca.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  osmica pehara u uspravnom položaju- stres će Vam zadavati zdravstvene poteškoće: nađite vremena za sportske aktivnosti ili bilo što drugo što će Vam odvratiti pažnju od problema. Potrudite se da zadržite pozitivan stav bez obzira na okolnosti. Obratite pažnju na okolinu, izbjegavajte ljude koji Vam crpe energiju. Osigurajte si vrijeme koje ćete provesti sami sa svojim mislima.

 

JARAC

 

jarac

LJUBAV: desetka mačeva u uspravnom položaju- u većini slučajeva simbolizira promjenu, razdoblje velikih previranja, neizvjesnosti i borbe. Označava razdoblje neprospavanih noći, nesigurnosti, straha i brige. Moguće su velike promjene koje će uzdrmati Vašu sigurnu svakodnevicu- razvod ili kraj veze. Ako Vam je prekid veze ili razvod neprihvatljiv, dobro sagledajte sve moguće aspekte i uhvatite se u koštac sa svim problemima! Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo, svaku svoju pretpostavku dobro provjerite! Pozitivna strana ove karte je ta da nakon propasti dolazi do ponovnog rađanja, tj. otvara se mjesto za bolje i kvalitetnije stvari u Vašem životu. U nekim slučajevima ova karta ukazuje na kraj jednog ciklusa. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. Završavate jedan dio svog života. Možda ste morali donjeti nedavno neku odluku koja Vam je promijenila život. Vrijeme je da krenete naprijed i zaboravite na prošlost. Zamijenili ste stare obrasce razmišljanja novima, što ponekad može biti bolan proces! Slobodni- svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju ali izbjegavajte alkohol jer bi suprotna strana mogla steći krivi utisak o Vama!

POSAO: smrt u uspravnom položaju- smrt govori o velikoj promjeni. To će biti iskustvo koje će dovesti do drastične transformacije. Možda se u Vašem životu dogodi potpuno nov i neočekivan preokret poput promjene karijere. Smrt također govori o nekom iskustvu zbog kojeg ubrzano sazrijevate i Vi to znate. Ova karta govori i o tome da je neophodno da se oslobodimo starih ideja koje nam više nisu korisne. To može zahtjevati određen period samoće i razmišljanja. Ponekad je potrebno dosta napora i introspekcije kako bismo otkrili što točno ne valja u našem pristupu. Smrt govori o tome da se promjena mora dogoditi kako bi stvari krenule u novom pravcu. Ukoliko ste nezadovoljni situacijom na poslu, smatrate da ste potplaćeni a ipak radite taj posao zbog sigurnosti prihoda ili je vjerojatno da ćete otkaz dobiti, razmislite ne bi li radije sami dali otkaz. Ne bojte se promjene jer Vas čeka posao na kojem ćete biti puno zadovoljniji nego što ste sada! Ako ste nezaposleni ova karta naglašava mogućnost otvaranja novih perspektiva! Važno je u ovom razdoblju biti hrabar i odvažiti se na nove izazove koji će uvelike doprinijeti Vašoj boljoj kvaliteti života. Financijski-karta označava financijsku nesigurnost ali i Vašu nestrpljivost. Upozorava Vas na nedostatak samokontrole i odgovornosti zbog čega ćete snositi posljedice. Nemojte okušavati sreću u kocki jer upozorava na moguć kockarski dug. Savjetuje Vam da pokušate unijeti ravnotežu!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  dvojka mačeva u obrnutom položaju- u ovom razdoblju najviše Vam problema zadaju vlastite emocije. Popričajte sa nekime u koga imate povjerenja, ako imate mogućnosti posjetite terapeuta kako bi ispravno kanalizirali potisnute emocije i uspostavili ravnotežu. Što se duhovnosti tiče, iako mnogi oko Vas ne odobravaju put kojim idete, budite uporni i samo nastavite istim putem. Imate osjećaj da ste u disbalansu i da nemate životne energije, pokušajte što više meditirati, osamite se i pronađite unutrašnji mir.

 

VODENJAK

vodenjak

 

LJUBAV:  trojka pehara u obrnutom položaju- ova karta Vas upozorava da ne pretjerujete- kako u materijalnim stvarima tako i da udovoljite sebi. U nekim slučajevima, ova karta se može odnositi i na loše ishode događaja. Ljubavni odnos se može pogoršati. Ono što Vam je nekada pričinjavalo zadovoljstvo, sada Vam predstavlja problem. Neko slavlje može biti odloženo. Mogući su problemi sa sterilitetom ili ste se jednostavno “ohladili” od partnera, više Vas ne privlači kao prije. Karta označava Vašu nezainteresiranost i apatiju u odnosu. Pripazite se nevjere! Isto tako ova karta govori i o vezi koja se zasniva na fizičkom zadovoljstvu a ne na iskrenoj ljubavi. Razmislite dobro o svojim postupcima i gdje Vas to vodi. Slobodni- pripazite se poroka i dobro razmislite da li ste spremni za ozbiljnu vezu i kakvog zapravo partnera tražite!

POSAO: vrag u obrnutom položaju- postoje dva različita aspekta obrnutog vraga– pozitivan i negativan. Pozitivna strana govori o tome da ste već svjesni ili ćete u ovom periodu postati svjesni i željni osloboditi se svih stega koje ste nametnuli sebi. Više Vas ne kontroliraju Vaši mračni impulsi. Spremni ste da se osamostalite i izvučete iz neke teške situacije. Novac Vas više ne kontrolira i možete uživati i u drugim aspektima svog života. Ova karta predstavlja oslobađanje od starih ideja i pogleda na stvari.

Negativna strana ove karte je da ste i dalje previše vezani za materijalno. Jedno od glavnih značenja ove karte je prevelika gramzivost. Možda ste opsjednuti materijalnom sigurnošću. Egocentričnost Vam daje lažni osjećaj moći. Nije isključeno ni da Vas netko pokušava na poslu izmanipulirati, prijeti Vam ili Vas kontrolira. Možda ste anksiozni i/ili depresivni. Morate se suočiti sa tim problemima. Možda se osjećate beskorisno i zarobljeno u nekoj situaciji i djeluje Vam kao da budućnost ne postoji. Morate se suočiti sa svojim strahovima, osloboditi se stega ili rigidnosti ili prevelike ambicije ili zloupotrebe položaja! Ako tražite posao ova karta Vam poručuje da se suočite sa svojim strahovima- zapitajte se da li ste zapeli u životu, imate li osjećaj da Vaš osobni razvoj stagnira? U nečemu griješite- ova karta ukazuje na ovisničko ponašanje, da li ste možda skloni prekomjernom trošenju novca a očekujete puno od potencijalnog posla? Da li ste se možda precijenili? Nemojte se zavaravati time da Vas je snašlo neko zlo, odgovornost je na Vama! Okove koje imate sami ste postavili, tako da se sami morate i osloboditi. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati. Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja! Budite manje opterećeni materijalnim što će Vas dovesti do širenja vidika i mogućnosti otvaranja dobre poslovne prilike! Financijski- budite na oprezu! Netko će Vam možda pokušati zatajiti pravo stanje Vaših financija, neka sve transakcije budu pod Vašom kontrolom. Karta simbolizira unutarnji konflikt, zanemarivanje vlastitih emocija i unutarnjeg glasa, pristajanje na stvari koje nisu za Vas pozitivne. Obratite pažnju na što pristajete- ukoliko pristanete na nešto što nije dobro za Vas posljedice bi mogle biti prilično značajne!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  desetka pehara u obrnutom položaju- simbolizira neispunjenost. Ovo je period u kojem ste previše fokusirani na ono što nemate, na ono što Vam nedostaje umjesto da fokus pomaknete na dobre stvari u životu, na svoja postignuća. Koncentriranost na nedostatke gradi nestabilan stav prema samome sebi i okolini. Nedostatak vjere Vas čini tjeskobnima i prestrašenima. Ova Vam karta savjetuje da se prepustite događajima da Vas vode, imajte više vjere u sebe i u dobru sudbinu! Pripazite na stres koji je ključan faktor u narušavanju Vašeg zdravlja. Obratite veću pozornost na pravilnu prehranu.

 

RIBE

 

ribe

LJUBAV: as novčića u uspravnom položaju- asevi su uvijek značajni jer obično predstavljaju početak novog životnog ciklusa. Uvijek se odnose na nove početke i značajne prekretnice. Na osobnom nivou ova karta se odnosi na Vaš sistem vrijednosti. As novčića je karta koja govori o tome da postajete prizemniji i stabilniji. Ova karta obično označava početak nove ljubavne veze. Neko prijateljstvo bi lako moglo prerasti u romantičan odnos. Oni koji su u dužim vezama i braku svoj odnos će učvrstiti a moguća je i trudnoća. Sa partnerom ćete ući u jedan dublji odnos nego što je bio do sada. Osjećati ćete se kao da se dogodio neki novi spoj među Vama.

POSAO: papa u obrnutom položaju- karta ukazuje na ograničenja. Govori o tome da osjećate kako Vas formalna pravila previše sputavaju i da ste zbog toga potpuno izgubili fleksibilnost i kontrolu. Imate jaku želju da se usprotivite svim autoritetima i konvencijama. Imate želju da nešto uradite na neobičan način ili nešto što je netipično za Vas ili se čak protivi društvenim normama. Više ne prihvaćate rigidne strukture, tradiciju i dogmu koja Vas okružuje, već tražite mogućnost da se pobunite ili čak i osvetite. Želite da promijenite ideje i koncepte za koje ste nekada mislili da su uklesani u kamenu. Ova karta također se odnosi na preispitivanje tradicije i preispitivanje samoga sebe da li je ono što radite prava stvar. Možda ste do sada postupali po automatizmu i slijedili ono što radi većina, ali sada shvaćate da te stvari nisu ono što želite i da se tu nešto mora promijeniti. Dobro promislite što dobivate time ako se suprotstavite nadređenome ili timu na poslu. Da li ste spremni ići do te mjere da dajete otkaz? Ako ste spremni okrenuti novi list u životu onda nema problema. Okrenuta karta pape upozorava i na savjete nekoga iz poslovne okoline koje ćete dobivati- vjerojatno je da će Vas savjetovati osoba koja nije iskrena i nema dobre namjere. Karta Vam savjetuje da razmišljate “svojom glavom” ali i da dva puta o svemu dobro promislite. Ako ste nezaposleni ova karta Vas poziva na kreativnost, šaljite molbe za kreativne poslove ili se odvažite pokrenuti samostalan posao. Financijski- stojite solidno. Posvetite se poslu, uložite trud i svakako će Vam se isplatiti.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: devetka novčića u uspravnom položaju- duhovno- veoma ste mirni i spokojni, vrijeme je da taj duh podijelite s ostalima. Pozitivno ćete utjecati na socijalnu okolinu. Zdravlje Vam je odlično, ipak pripazite se pretjerivanja u hrani i piću!