Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za svibanj 2016.

OVAN

 

ovan

LJUBAV: vitez novčića u uspravnom položaju- simbolizira snagu i hrabrost. Ova karta Vas upozorava na činjenicu da se morate osloboditi svojih strahova i da morate u nekim elementima karaktera pobijediti sebe. Ovo je period kada imate snage othrvati se negativnim emocijama koje guše Vašu sposobnost vladanja vlastitim životom. Karta predstavlja stupanj svijesti u kojem ćete ovladati vlastitim afektima. Glavna poruka koju Vam šalje vitez je da budete svjesni činjenice da ljubav nisu samo vino i ruže, već da bitni dio čini obveza i odgovornost. U odnosu sa partnerom nije i ne može sve biti svedeno na užitke i ugodu. Vaša je veza/brak Vaš odnos i za njega ste odgovorni što znači da je kompromis nešto što nikako ne smijete zapostaviti. Rezultat truda je da odnos s partnerom postaje podržavajući i otvoren. Zaključak- ovo je pozitivna karta koja simbolizira mogućnost da svoj ljubavni odnos u ovom periodu poboljšate. Ukoliko ste slobodni odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Ova karta govori o osobi koja je vjerna i želi ozbiljnu vezu. Ako ste nedavno upoznali nekoga ova karta govori o potencijalu za ozbiljnu i trajnu vezu.

POSAO: vrag u obrnutom položaju- postoje dva različita aspekta obrnutog vraga– pozitivan i negativan. Pozitivna strana govori o tome da ste već svjesni ili ćete u ovom periodu postati svjesni i željni osloboditi se svih stega koje ste nametnuli sebi. Više Vas ne kontroliraju Vaši mračni impulsi. Spremni ste da se osamostalite i izvučete iz neke teške situacije. Novac Vas više ne kontrolira i možete uživati i u drugim aspektima svog života. Ova karta predstavlja oslobađanje od starih ideja i pogleda na stvari.

Negativna strana ove karte je da ste i dalje previše vezani za materijalno. Jedno od glavnih značenja ove karte je prevelika gramzivost. Možda ste opsjednuti materijalnom sigurnošću. Egocentričnost Vam daje lažni osjećaj moći. Nije isključeno ni da Vas netko pokušava na poslu izmanipulirati, prijeti Vam ili Vas kontrolira. Možda ste anksiozni i/ili depresivni. Morate se suočiti sa tim problemima. Možda se osjećate beskorisno i zarobljeno u nekoj situaciji i djeluje Vam kao da budućnost ne postoji. Morate se suočiti sa svojim strahovima, osloboditi se stega ili rigidnosti ili prevelike ambicije ili zloupotrebe položaja! Ako tražite posao ova karta Vam poručuje da se suočite sa svojim strahovima- zapitajte se da li ste zapeli u životu, imate li osjećaj da Vaš osobni razvoj stagnira? U nečemu griješite- ova karta ukazuje na ovisničko ponašanje, da li ste možda skloni prekomjernom trošenju novca a očekujete puno od potencijalnog posla? Da li ste se možda precijenili? Nemojte se zavaravati time da Vas je snašlo neko zlo, odgovornost je na Vama! Okove koje imate sami ste postavili, tako da se sami morate i osloboditi. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati. Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja! Budite manje opterećeni materijalnim što će Vas dovesti do širenja vidika i mogućnosti otvaranja dobre poslovne prilike! Financijski- budite na oprezu! Netko će Vam možda pokušati zatajiti pravo stanje Vaših financija, neka sve transakcije budu pod Vašom kontrolom. Karta simbolizira unutarnji konflikt, zanemarivanje vlastitih emocija i unutarnjeg glasa, pristajanje na stvari koje nisu za Vas pozitivne. Obratite pažnju na što pristajete- ukoliko pristanete na nešto što nije dobro za Vas posljedice bi mogle biti prilično značajne!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: dvojka pehara u obrnutom položaju- ukoliko imate zdravstvenih problema rješenje će Vam se samo nametnuti. Pozitivan stav Vašem zdravlju čini puno dobroga! Rad sa duhovnim učiteljem, mentorom ili svećenikom pomoći će Vašem duhovnom uzdizanju, no ne prepuštajte se slijepo, slušajte vlastito srce. Za duhovno uzdizanje ste itekako spremni. Uživajte u osjećaju samozadovoljstva i ispunjenosti.

 

BIK

bik

 

LJUBAV: vitez pehara u uspravnom položaju- ova karta može govoriti o značajnoj situaciji koja se tiče Vaših emocija ili odnosa. Vitez pehara je krajnje koketan i romantičan. Rukovodi se svojim emocijama i veoma je kreativan. Predstavlja pitanja srca i poziva Vas da slijedite svoje snove. Označava period kada bi trebali više izlaziti i družiti se! Očekujte zabavu i uzbuđenje! Mogućnost da se zaljubite je velika pa tako brz ulazak u ljubavnu vezu. Bitno je samo da se previše ne zanosite tj. da ne radite dugoročne planove nego uživate u trenutnoj situaciji! Dakle ako ste slobodni nikako ne odbijajte ponude i pozive za izlazak! Ovo je razdoblje u kojem će Vam sve ići od ruke, biti ćete u punom naponu snage i volje za nove stvari. Vitez pehara je znak pozitivnih promjena, dakle i za one slobodne i za one u vezi/braku- biti ćete veoma kreativni i romantični. Ako ste u vezi moguće je da ćete se vrlo brzo naći pred oltarom!

POSAO: kralj štapova u uspravnom položaju- ova karta se odnosi na Vaš nivo nezavisnosti i snalažljivosti. Vaša kreativnost i motivacija su ono što će Vas izdvojiti iz mase u ovom periodu. Vještina pregovaranja koju posjedujete čini Vas odličnim pregovaračem. Kralj štapova također predstavlja i vođu tima ili Vašeg nadređenog. On će Vam pomoći u karijeri. Kralj štapova je također poznat po snažnom osjećaju lojalnosti. On je čovjek koji će Vas uvijek nagraditi u skladu sa Vašim trudom. Ako ste bili marljivi u prethodnom periodu svakako očekujte povišicu ili nagradu za Vaš trud. Ako ste nezaposleni biti ćete motivirani i odlučni. Vaša organizacijska sposobnost, kreativnost i dobre komunikacijske vještine će Vas izdvojiti od ostalih kandidata tako da očekujte da ćete dobiti posao koji ste željeli! U kontekstu financija- pojava ove karte označava dobitak i napredovanje. Posvetite se poslu, uložite trud i svakako će Vam se isplatiti. Ako je riječ o ulaganju, svakako potražite savijet stručnjaka jer karta upozorava da je površinska slika puno bolja od stvarnog stanja stvari. Doza nepovjerljivosti je potrebna.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: as mačeva u obrnutom položaju- i sami ste svjesni da se morate ostaviti loših navika i poroka. Sada je pravo vrijeme da to i učinite jer imate snage othrvati se nervozi koja je normalna posljedica odvikavanja. Budite uporni! Što se tiče Vaše tjelesne kondicije ona nije blistava ali bitno je da nemate nerealna očekivanja i da ne idete silom- dakle nikako se nemojte odlučiti na strogi režim prehrane ili krenuti sa rigoroznom dijetom. Ukoliko se spremate na neki operativni zahvat dobro se informirajte tko će ga izvršiti jer bi operacija mogla proći loše ili bi se nešto moglo zakomplicirati, potražite svakako drugo mišljenje prije nego se odlučite na zahvat! Što se tiče duhovnosti, vrijeme je da se oslobodite vjerovanja kojeg ste se toliko kruto držali svo ovo vrijeme a ni po čemu Vam nije odgovaralo. Oslobodite se ustaljenih obrazaca ponašanja i razmišljanja, otvorite se novijem pristupu kako bi mogli naprijed!

 

BLIZANCI

 

blizanci

LJUBAV: kolo sreće u uspravnom položaju- ovo može biti period mnogih promjena. Očekujte nove ljubavne prilike i budite spremni da ih prihvatite. Ova karta može predstavljati neku novu situaciju koja će zahtjevati neku životnu odluku, što može značiti veliku promjenu u Vašoj sudbini. Iako se stvari brzo odvijaju, dajte sve od sebe da sagledate sve detalje, Vaši napori će dati rezultate! Psihološki ova karta Vas poziva na objektivnost. Ukoliko ste u vezi/braku budite uporni u unošenju bitnih promjena jer se odnos gradi u smjeru koji Vašoj osobnosti ne odgovara! Ako niste u vezi budite sigurni da ste definirali što točno želite jer je ovo period kada će mogućnosti izbora biti na pretek, pa pazite što ćete odabrati!

POSAO: sudnji dan u uspravnom položaju- ova karta simbolizira ponovno rođenje i buđenje. Sud Vam nagovješćuje period samoprocjene, dubljeg poniranja u vlastite nedostatke i kvalitete. Budite sigurni da Vam je ovo trenutak života u kojem dosežete jako bitnu točku svog životnog puta. Pazite na svaki detalj na poslu- ovo je period u kojem će svaki Vaš potez biti promatran. Kao rezultat toga dobiti ćete promaknuće ili ćete na neki način biti nagrađeni, a ukoliko ste do sada zabušavali krajnje je vrijeme da se trgnete! Ova karta može označavati i početak novog puta. Sada je pravi trenutak da napravite velike promjene i ispitate nove mogućnosti koje Vam se pružaju kao rezultat prethodne transformacije. Ova karta može predstavljati i potrebu da se napravi krucijalna životna odluka- u tom slučaju je izuzetno važno da razmotrite sve moguće posljedice takve odluke. Ova karta često označava da je potrebno da zastanete i razmotrite pravac u kojem idete. Sada je vrijeme da se zapitate da li je put na kojem se nalazite u skladu sa “višim planom”. Ako planirate bilo kakvu vrstu promjene, onda će odluka dovesti do uspjeha. Vaša karijera može krenuti u potpuno novom pravcu. Dakle, ako Vam se pruža nova poslovna prilika- iskoristite je! Ako ste nezaposleni velika je mogućnost da ćete dobiti posao kakav ste željeli. Financijski- karta označava odličan financijski period ali vrlo je važno da budete mirni i strpljivi, odluke donosite polako i oprezno! Klonite se rizičnih ulaganja i ne računajte na dobitak na kocki.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  kolo sreće u uspravnom položaju- nadolazeće promjene mogle bi imati štetan utjecaj po Vaše zdravlje. Pripazite na stres koji je ključan faktor u narušavanju Vašeg zdravlja. Obratite veću pozornost na pravilnu prehranu! Što se duhovnosti tiče- izvrsno je vrijeme da proučite literaturu o kojoj već neko vrijeme razmišljate. Kada naiđete na neki seminar svakako ga posjetite, vjerojatno je da ćete naići na osobu koja će ostaviti snažan trag na Vas i dati Vam smjernicu duhovnog rasta i razvoja.

 

RAK

rak

 

LJUBAV:  as mačeva u uspravnom položaju- obično predstavlja Vašu potrebu za snagom. Obično se boja mačeva odnosi na nedaće u nekoj konkretnoj situaciji. As mačeva je podsjetnik da ostanete snažni i privrženi svojim principima. Vjerovatno će biti potrebna disciplina i odlučnost da prevaziđete prepreke na koje nailazite. Imate više snage nego što mislite. As mačeva Vam govori da se potpuno fokusirate na ono što radite. Sada je potrebno dosta razmatranja i pažnje. Sada je trenutak da isplanirate sljedeći potez. Logika i disciplina su trenutno Vaše najjače oružje. Zapravo, možda ćete shvatiti da su Vam upravo one najpotrebnije. Koliko god situacija izgledala teško, iz nje će na kraju proizaći nešto pozitivno. Možda je neophodno da se nešto promijeni, ali rezultat će biti dobar. Osloboditi ćete se nečeg bespotrebnog, biti ćete sretni i ponosni na to što ste postigli. Dakle ako ste u vezi/braku ovo je period velikih promjena. Čeka Vas novi početak u odnosu. U dogovoru sa partnerom bitno je da se dobro organizirate, planirate zajednički svaki potez i ustrajete u onome što zajednički želite. Samcima se smiješi nova veza!

POSAO: papa u uspravnom položaju- je ohrabrenje da pronađete svoj put ka slobodi kroz znanje i istraživanje. Ovo je indikacija da je sada period kada trebate potražiti savjet od nekog iskusnijeg. Vjerojatno je da ćete često biti u kontaktu sa učiteljem/mentorom čije Vam je znanje trenutno potrebno. Ova karta Vas ohrabruje da pogledate van ustaljenih okvira i preispitate stvari koje ste uzimali zdravo za gotovo. Možda pronađete novi, korisniji pristup stvarima ali bitno je napomenuti, posao će Vam ići od ruke ukoliko ćete slijediti pravila- bitno je da se držite naučenog tj. zadanog jer ovo nije vrijeme za promjene. Naći ćete se u sukobu sa tradicionalnim i zadanim obrascima ponašanja i zato je važno da se držite rituala ma koliko Vam se oni besmislenim činili. U ovom bi se razdoblju trebali držati tradicionalnih granica i činiti ono što se od Vas očekuje. Ovo je izvrsno vrijeme da se priključite nekoj grupi ili timu ma koliko Vam se to odbojno činilo. Ako ste nezaposleni dobiti ćete dobar savjet kojeg bi trebali poslušati. Situacija koja Vas muči biti će riješena uz pomoć neke osobe, moguće prijatelja ili nekoga kome ste prije Vi bili pomogli. Financijski- vrlo povoljna situacija! Ipak, pripazite koliko trošite, sačuvajte nešto novca sa strane za crne dane.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : deset štapova u uspravnom položaju- stres i brige Vam ozbiljno škode. Nemojte zanemariti ovo upozorenje jer mnogo toga u ovom periodu možete učiniti za svoje zdravlje. Nadoknadite propušteni san, počnite koristiti vitamine i ostale dodatke prehrani. Obavezno si priuštite nekoliko tretmana masaže. Što se tiče duhovnosti-morate naučiti stati kada Vam je dosta. Premoreni ste i jedina stvar koju sada morate napraviti je odmoriti i nadoknaditi vlastitom tijelu izgubljenu energiju, posvetite se meditaciji!

 

LAV

 

lav

LJUBAV: vitez mačeva u uspravnom položaju- simbolizira pobjedu, snagu volje, traganje za istinom i čvrst stav. Karta ukazuje da Vaša volja u ključnim trenucima mora biti kontrolirana moralnim principima. Vitez Vam savjetuje da je vrijeme da se zauzmete i borite za sebe te da u toj borbi pazite da budete vladar svoje volje a ne njezin sluga! Partner ili potencijalni partner vršiti će pritisak na Vas i stvari bi se mogle odigravati prebrzo za Vas. Budite sigurni u ono što želite i ne odstupajte od vlastitih principa. Ne prihvaćajte sve što Vam se ponudi, ne zaboravite na svoje kriterije. Ako ste slobodni suprotnom ćete spolu biti izuzetno privlačni. Ako ste slobodni i žena- jak, hrabar mladić ulazi u Vaš život. Budite spremni da će on očekivati veću kompatibilnost u razmišljanju nego u osjećanjima. Moguće je da će biti impulsivan i nagao, morate mu dati do znanja gdje je Vaša granica!

POSAO:  četvorka novčića u obrnutom položaju- ova karta govori o Vašim neopravdanim strahovima vezanim za materijalnu sigurnost. Možda se previše brinete oko toga “što je najgore što se može dogoditi” umjesto da uživate u onome što imate. Nemojte zaboraviti da je važno živjeti u sadašnjosti. Sreća ne podrazumijeva brdo novca. Sa druge strane, ova karta ponekad može biti znak da bezobzirno trošite novac i da ne kalkulirate kako treba. Na poslu Vas koči strah od neuspjeha, morate se potruditi pokrenuti! Često će Vam se događati da ćete biti nespremni i zbog toga donositi krive poslovne odluke. Nedostatak napretka na radnom mjestu će Vas frustrirati. Ipak, pokušajte mijenjati Vaše negativne osobine koje su sada vrlo izražene. Posebnu pažnju obratite na pohlepu i nekontrolirano trošenje novca. Ako ste nezaposleni zapitajte se iskreno zašto je to tako, da li na prvo mjesto stavljate novac? Da li ste stvarno zaslužili posao koji želite? Da li ste stvarno dali sve od sebe? Financijski- stojite dosta loše, frustrirani ste zbog nedostatka novca ali i sami sebe sabotirate! Budite odgovorniji sa financijama!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  osmica pehara u uspravnom položaju- stres će Vam zadavati zdravstvene poteškoće- nađite vremena za sportske aktivnosti ili bilo što drugo što će Vam odvratiti pažnju od problema. Što se duhovnosti tiče- potrudite se zadržati pozitivan stav bez obzira na okolnosti. Obratite pažnju na okolinu, izbjegavajte ljude koji Vam crpe energiju. Osigurajte si vrijeme koje ćete provesti sami sa svojim mislima.

 

DJEVICA

djevica

 

LJUBAV: sunce u uspravnom položaju- sunce donosi pozitivne vijesti kao što su trudnoća, rođenje djeteta, brak, stabilnost. Ovo je period da uživate i veselite se! Jedan životni ciklus je završen. Možete ponovno vidjeti svijet iz nove perspektive. Sunce se odnosi na spontana saznanja koja Vam nadolaze iz dječje perspektive. Poput djeteta, imate potpuno čiste namjere. Sunce predstavlja određen nivo naivnosti i nevinosti. Nema nikakvih sumnji niti negativnosti. Promatrate svijet kao mjesto beskrajnih mogućnosti. Sunce donosi novi početak i ostavlja prošlost iza sebe, tako da se morate suočiti sa novom situacijom. Sunce simbolizira nadu, izlječenje, oporavak, zabavu i uspjeh. Ovo je period kada se čuda događaju! Sve što ćete raditi, raditi ćete sa veseljem i lakoćom. Privlačiti ćete ljude- suprotan spol svojom pozitivnom energijom i toplinom, mogućnost ulaska u stabilnu ljubavnu vezu je velika! Ovo je period kada ćete se osjećati slobodnije nego ikad prije i zbog toga Vam karta savjetuje da odete na putovanje, da otvorite mogućnosti za nova iskustva. Izlazite, zabavljajte se! Provoditi ćete više vremena sa partnerom, obitelji i prijateljima, što će Vam donjeti emotivno ispunjenje. Osjećati ćete se vitalno i slobodno!

POSAO: vitez štapova u uspravnom položaju- obično ukazuje na promjenu. Vaš život/karijera može krenuti u potpuno novom pravcu. U nekim slučajevima ova karta nagovještava preseljenje, putovanje ili novi poslovni poduhvat. Ova karta se generalno odnosi na promjene, energiju i akciju. Vitez štapova predstavlja vatru u nama i energiju koja nas pokreće. Vitez štapova voli izazove i avanture. Biti ćete vrlo motivirani i ambiciozni, imati ćete puno novih poslovnih ideja koje će Vam donjeti uspjeh i materijalno zadovoljstvo. Biti ćete veoma kreativni i stalno tražiti izvor nove inspiracije. Ova karta simbolizira vijesti o nekom važnom projektu. Možete zaraditi novac na putovanju ili kroz komunikacije. Bitno je zapamtiti da je u ovom periodu najvrednije što imate Vaše samopouzdanje. Ljudi Vas poštuju zbog Vašeg entuzijazma i samouvjerenosti. Na poslu ćete napredovati, a ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog posla sada je vrijeme širokih mogućnosti i Vaše visoke kompetencije. Ako tražite posao, gotovo je sigurno da ćete ga naći, sada je vrijeme da “pucate visoko”. Očekujete li rezultate nedavnog intervjua biti će puno bolji od očekivanih. Financijski- karta nagovještava dobitak. Moguće je da ćete dobiti vrijedan poklon, nasljedstvo ili pak veću sumu novca. Kakav god poklon da dobijete, biti će od velikog (pozitivnog) značenja i za Vas i za osobu koja Vas daruje.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  sudnji dan u obrnutom položaju- imajte pozitivan stav i budite sigurni da će se pozitivno odraziti na Vaše zdravlje. Što se duhovnosti tiče- budite otvoreni prema novim i nepoznatim stvarima. Vjerojatno je da će Vas početi zanimati nešto o čemu nikada niste ni sanjali. Odbacite predrasude i imati ćete veliku korist od toga! Isto tako ova karta Vam poručuje da naučite praštati i da krenete dalje sa svojim životom, ovaj mjesec Vam nudi lekciju oprosta.

 

VAGA

vaga

 

LJUBAV: osmica štapova u uspravnom položaju- ovo je karta ispoljavanja potencijala. Sve ide u Vašu korist i možete očekivati brze promjene na ljubavnom planu. Postizanje ciljeva Vam je na dohvat ruke. Ova karta govori o tome da odjednom dobivate energiju da pozavršavate sve što ste davno započeli i što je stagniralo. Očekujte povoljne vijesti u ljubavnom životu! Moguće je da dobijete ponovnu šansu sa bivšim partnerom. Ako ste slobodni očekujte novu, strastvenu vezu. Bez obzira na to da li imate partnera ili ne, očekujte velike pomake na ljubavnom planu! Ponekad je ova karta predznak zaruka ili vjenčanja. Bitno je da svom partneru date dovoljno prostora i vremena, nemojte ga požurivati niti gušiti a on će Vas ugodno iznenaditi pažnjom i ljubavi! Mogućnosti koje Vam ova tarot karta donosi su neke poput putovanja u inozemstvo ili (godišnji) odmor i širenje vidika te novi ljudi s kojima ćete stvoriti koristan odnos.

POSAO: visoka svećenica u obrnutom položaju- ovo je znak da ne slušate ono što Vam govori intuicija. Ako pokušavate da se što više oslonite na racio, to može loše utjecati na Vaše sposobnosti odlučivanja i riješavanja problema. Možda Vaša podsvijest pokušava da Vam kaže nešto što ne želite čuti. Ovo se obično događa kad nešto bolno što ste potiskivali pokušava “izaći na površinu”. U tom slučaju dozvolite tim osjećajima da se “oslobode” i ne pokušavajte da ih potisnete ili negirate. Nešto što ne znate ili pogrešna informacija može loše utjecati na Vaše odluke, pa se zato uvjerite da znate sve što je potrebno prije nego što nastavite ono što ste započeli. Moguće da ćete razotkriti nešto što se od Vas tajilo. Ne obazirite se na ogovaranja na radnom mjestu, nemojte u njima sudjelovati. I što je najvažnije, nemojte reći “da” u situaciji ili osobi kada u sebi zaista mislite “ne”! Nezaposleni- ova karta šalje Vam signale da se pouzdate u svoje osjećaje, da vjerujete intuiciji, prepoznate svoje talente, potencijale i beskonačne mogućnosti koje su skrivene u Vama. Nemojte misliti da su drugi bolji od Vas, prijavite se na radno mjesto koje želite, poradite na svom samopouzdanju! Financijski- budite na oprezu, netko će Vam pokušati zatajiti pravo stanje Vaših financija, neka sve transakcije budu pod Vašom kontrolom. Moguće je da ćete dobiti vrijedan poklon. Kakav god poklon da dobijete, biti će od velikog (pozitivnog) značenja i za Vas i za osobu koja Vas daruje.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  ljubavnici u obrnutom položaju- ukoliko imate zdravstvenih problema rješenje će Vam se samo nametnuti. Rad sa učiteljem, mentorom ili svećenikom pomoći će Vašem duhovnom uzdizanju, no ne prepuštajte se slijepo, slušajte vlastito srce. Otvaranje ove karte ukazuje na nesporazum sa samim sobom kao i na propitivanje izbora, životne filozofije te načina života uopće. Ljubavnici Vam savjetuju da slušate unutarnji glas i vlastite emocije.

 

ŠKORPION

skorpion

 

LJUBAV: mag u uspravnom položaju- je karta koja se odnosi na komunikaciju, stjecanje znanja, informacija i razmišljanje. Vodi Vas kroz područja nesvjesnog koja ne poznajete. Pomaže Vam da postanete svjesni sebe, da se pomirite sa bolnim sjećanjima ili kompleksima. Mag karta predstavlja odlučnost da se djeluje i kada je to prilično teško. Podsjeća Vas na činjenicu da je budućnost u Vašim rukama i da ste više nego spremni i sposobni svoje snove provesti u djelo. Svaka odluka koju ćete donijeti u ovom periodu imati će uspjeh. Upravo sada je vrijeme kada imate znanja, sposobnosti i pregršt kreativne energije za pokretanje promjena koje već neko vrijeme planirate! Mag ukazuje kako je sada vrijeme prigodno za promjenu situacije – to se može odnositi na unutarnje promjene (promjenu Vašeg stava i uvjerenja ), ali se može pojaviti i u obliku vijesti ili nečega drugoga što mijenja sliku stvari, u svakom slučaju, vijesti će brzo doći do Vas. Zato Vam na ljubavnom planu ovaj period donosi zadovoljstvo, lakoću i spontanost. Veza/brak će Vam cvjetati, a za one koje nisu u vezi vrlo vjerojatno je da će započeti snažnu romansu!

POSAO: kraljica novčića u uspravnom položaju- predstavlja arhetip ženske moći- kreativna, strpljiva, predana, darežljiva, puna ljubavi, plodna i hrabra. Ova karta Vam savjetuje da budete u kontaktu sa Vašom ženskom stranom, da slušate intuiciju te da date prednost emocijama. Kako je ovoj karti glavna odlika plodnost, ona može predstavljati rođenje Vaših novih poslovnih ideja pa i sasvim drugačiji način života- drugačiji pristup poslu. U ovom periodu čeka Vas povoljan tijek događaja. Imati ćete kreativnosti i svježih ideja na pretek. Žena (vjerojatno) tamne kose koja radi s Vama svakako je osoba na koju se možete osloniti, ne oklijevajte od nje prihvatiti pomoć. Karta Vam savjetuje da, ukoliko to možete, na posao donesete neku sitnicu iz vlastitog doma kako bi se osjećali ugodnije i bili još produktivniji. Nezaposleni- u ovom periodu ste originalni, kreativni, puni novih ideja- iskoristite ovaj period, privući ćete posao s kojim ćete biti zadovoljni! Financijski- stojite vrlo dobro. Ovo je odlično razdoblje za ulaganja vođena intuicijom! Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko je u nevolji. S druge strane, priuštite si zadovoljstva koja dugo niste- naravno imajte mjeru!:)

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  četvorka mačeva u obrnutom položaju- što se zdravlja tiče niste baš u najboljoj formi, sami sebi ste najveći neprijatelj! Vrlo je važno da poslušate dobronamjerni savjet osobe kojoj je stalo do Vas! Pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom! Što se duhovnosti tiče – ova karta upozorava Vas da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom.

 

STRIJELAC

 

strijelac

LJUBAV: dvojka pehara u obrnutom položaju- ukazuje na privremeni rastanak ili čak raskid veze/braka. Možda se Vi bojite te mogućnosti. Netko je možda izdao Vaše povjerenje ili Vas nečije ponašanje veoma povređuje. Osjećate se odbijeno i napušteno. Netko se ponaša neodgovorno u odnosu. Vaše zamisli idealne veze/braka su se pokazale nerealnima. U svakom slučaju karta ukazuje na svađe i neslaganja. Jedan od partnera ulaže u vezu/brak više od onog drugog. Ako ste već duže u vezi/braku možete se osjećati izgubljeno, imati osjećaj da ste i Vi i partner svatko u “svom svijetu”. Moguće je da zanemarujete bliske ljude, ne samo partnera, već i prijatelje i obitelj. Pazite se nevjere u svakom slučaju, bilo da dolazi s Vaše strane ili od strane partnera. Vi ili Vaš partner naći će se u iskušenju i situaciji velikih izazova. Možda to iskušenje bude samo korak do postizanja zrelosti. Vaš odnos biti će na testu. Ako ste sami, pronađite više vremena i posvetite se prijateljima- izađite van! Pripazite da Vas Vaše neodgovorno i površno ponašanje ne dovede u komplicirane situacije, nemojte se upuštati u ljubavnu vezu ako osjećate da niste spremni na takav korak!

POSAO: mjesec u obrnutom položaju- predstavlja poziv da se vratite “na svjetlo”. Možda se suočavate sa nekim poteškoćama u trenutnoj situaciji ili sa svojim emocijama. Sada je period da se pouzdate u svoju duhovnost i pojaviti će se nove perspektive i stvari će se raščistiti. Vjerujte svojoj intuiciji! Sada nije dobar period da donosite bitne odluke. Bilo bi najbolje da sačekate i da se uvjerite kako ste upoznati sa pravim stanjem stvari. Ova karta Vam je i ohrabrenje da se suočite sa svojim mračnim porivima. Možda uvidite da su neki neriješeni unutrašnji konflikti pravi uzrok Vaše stagnacije. Moguće je i da oklijevate zaroniti u svoju podsvijest, jer zapravo niste spremni da krenete dalje ili ste previše vezani za prošlost, uglavnom nešto Vas koči u Vašem razvoju. Ova karta je znak da postanete svjesni prepreka ili negativnih ljudi u okruženju koji Vas sabotiraju. Obrnut mjesec ponekad upozorava i na laži, zato pazite kome se povjeravate, budite oprezni, ne sudjelujte u tuđim ogovaranjima! Nezaposleni- zbunjeni ste i ne znate kojim putem trebate krenuti, tjeskobni ste i rastreseni, javljaju Vam se stare nerazjašnjene emocije i strahovi. Ova karta Vas upozorava da slušate svoj unutarnji glas- intuiciju, ne nasjedajte na tuđa obećanja, ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome onda je to vjerojatno tako. Oslonite se sami na sebe i nemojte da zbog manjka samopouzdanja propustite dobru poslovnu priliku! Financijski- ne stojite baš najbolje, ova karta simbolizira nedostatak samokontrole, impulzivno ponašanje. Upozorava Vas na nedostatak odgovornosti zbog čega ćete snositi posljedice. Savjetuje Vam da pokušate unijeti ravnotežu.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  sedmica štapova u obrnutom položaju- zdravlje- previše brinete bez ikakvog razloga, zdravlje Vam je uistinu dobro. Što se tiče duhovnosti- suočavate se sa strahovima i borite sa njima – taj će Vam proces puno značiti u daljnjem životu. Prevladavanje tvrdo ukorijenjenih strahova stvoriti će Vam potpuno nove vidike i obrasce ponašanja, izići ćete kao puno snažniji karakter. Razjasnite si koje su Vam želje, ne budite skromni i ostvarite ih!

 

JARAC

 

jarac

LJUBAV: vitez pehara u obrnutom položaju- može označavati prijevaru i manipulaciju, bilo s Vaše ili partnerove strane. Pazite se nevjere! Vi ili partner se možete bojati vezivanja i zbližavanja. Možete Vi ili Vaš partner biti potpuno izgubljeni u vezi/braku i neodgovorni. U svakom slučaju ova karta govori da će doći u ovom periodu do neslaganja ili sukoba interesa jer se Vaše vrijednosti i ideali ne podudaraju sa partnerovima. Može Vas pratiti osjećaj zarobljenosti. Karta govori o nedostatku mašte ili kreativnosti u Vašem odnosu, potrudite se osvježiti odnos ukoliko Vam je još stalo do Vašeg partnera! Otvoren razgovor je neizbježan ako ga mislite zadržati! Slobodni- karta govori o Vašem nedostatku fokusa, letargiji i manjku energije. Karta Vas upozorava na Vaš kruti stav prema ljudima, moguće da imate problem sa nepovjerenjem i nekim predrasudama. Nemojte da zbog toga propustite ljubavnu priliku koja bi se mogla pojaviti ovaj mjesec!

POSAO: petica novčića u obrnutom položaju- ova karta ima pozitivan i negativan aspekt. Pozitivan aspekt odnosi se na kraj krize ili perioda borbe. Ako ste bili nezadovoljni poslom, u ovom periodu će se situacija popraviti. U nekim slučajevima ova karta može označiti nastavak perioda poteškoća i nesigurnosti. Karta simbolizira nevjericu, šok, posljedice Vašeg prijašnjeg ponašanja, krizu, odvajanje i završetak. Ovo je period velikih previranja i promjena što iziskuje puno Vašeg truda i odricanja. Vjerojatno je da ćete promijeniti posao. Ta promjena će biti vrlo stresna no ona Vam omogućuje daljnji napredak i puno sretniju budućnost. Iz ovog ćete razdoblja izići napaćeni, ali sa izvrsnim rezultatima! Ako ste nezaposleni ovo nije pozitivan period za Vas ali ipak ne odustajte, šaljite i dalje molbe, ova karta ukazuje da se strpljenje na kraju isplati! Financijski- ne stojite baš dobro, nesigurni ste i muče Vas strahovi. Osjećate se usamljeno i napušteno. Imate osjećaj da svi oko Vas vode živote opušteno i lagodno, a Vi ste nasukani sami bez igdje ikoga. Nemojte se ustručavati tražiti pomoć, biti ćete iznenađeni činjenicom da su Vam neki prijatelji spremni otvorena srca pružiti istu.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  vitez štapova u uspravnom položaju- u prilično ste dobroj tjelesnoj formi. Razmislite o porocima i ostavljanju loših navika. Pripazite na ozljede. Ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite, potrudite se da jednaku pažnju pridajete tijelu, duhu i umu.

 

VODENJAK

 

vodenjak

LJUBAV:  smrt u obrnutom položaju- ova karta je obično znak da se opirete promjeni- svjesno ili nesvjesno. Uzrok tome može biti Vaš strah od nepoznatoga ili prevelika vezanost za stare navike koje čine da se osjećate sigurnima. Karta govori o tome da se čvrsto držite zastarjelih navika, starih veza ili pogleda na svijet. Možda ne želite gledati u budućnost jer ste previše vezani za prošlost. Biti ćete melankolični. Moguće je da ćete nekako biti prisiljeni da se odreknete nečega, iako to ne želite. Opiranje promjeni čini čitav ovaj proces bolnijim. Predaja i prihvaćanje su u Vašem najboljem interesu. Ako se suočite sa tom promjenom, vidjeti ćete da je ipak vrijedilo! Savjet- važno je u ovom razdoblju biti hrabar i odvažiti se na nove izazove koji će uvelike doprinijeti Vašoj boljoj kvaliteti života.Slobodni- pripazite da zbog mentalne i duhovne tromosti ne izgubite šansu kod potencijalnog partnera!

POSAO: paž mačeva u obrnutom položaju- može prikazivati nekoga tko pokušava da Vas ugrozi. Može doći do nekih nepredviđenih problema na poslu. Temeljito iščitajte važne papire- dokumente, ugovore! Može lako doći do nesporazuma ili netko može prekršiti obećanje koje Vam je dao. Ova karta obično označava period iznenadnih i nepredviđenih događaja. Vaši planovi mogu biti otkazani ili izmijenjeni. Netko koga poznajete može biti neosjetljiv prema Vama. Možda se osjećate prevareno. Ova karta ponekad označava klasičan skandal ili ucjenjivanje. Svakako budite na oprezu, ne povjeravajte se i ne sudjelujte u ogovaranjima! Zaposleni i nezaposleni- karta Vas upozorava da zbog straha od nepoznatoga i nedostatka jasnoće možete propustiti odličnu poslovnu priliku! Financije- stojite dobro, ukoliko ćete potražiti savjet bankara investicije su prilično dobar potez za Vas, no ne upuštajte se u rizična ulaganja na svoju ruku jer bi to moglo završiti velikim fijaskom!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  osmica novčića u obrnutom položaju- simbolizira dosadu, negativne posljedice prijašnjeg ponašanja, krizu, unutarnji konflikt, previranje i ovisnost o drugima. Ovo je za Vas period velikih previranja i promjena što iziskuje puno truda i odricanja. Vjerojatno je da ćete okončati vezu ili promijeniti posao. Potrebna Vam je drastična promjena! Učinite sve u Vašoj moći da zadržite psihičku stabilnost, svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju jer bi Vam trenutna razina stresa mogla ozbiljno naškoditi. Napravite sistematski pregled. Izbjegavajte alkohol! Što se duhovnosti tiče- razmislite ima li Vaš posao veze sa Vašim duhovnim životom – dobro preispitajte to pitanje. Potrudite se da saznate odgovor na pitanje kojem višem cilju na taj način služite. Budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski.

 

RIBE

ribe

 

LJUBAV: as štapova u uspravnom položaju- vjerovatno ste puni neočekivane inspiracije i entuzijazma. Sada je period da krenete u akciju. Iskoristite energiju kako biste krenuli naprijed. Ova karta može predstavljati novu ljubavnu vezu. Ovo je karta jake privlačnosti i seksualnosti. Ako ste sami, ova karta može biti predskazivati ulazak neke značajne osobe u Vaš život. Ta veza će sigurno biti vrlo strastvena. Oni koji su u vezi/braku sigurno će osjetiti novi nalet strasti. U nekim slučajevima, ova karta se može odnositi i na plodnost, trudnoću i rođenje djeteta. Izvrsno je vrijeme da započnete nešto novo, nešto o čemu već neko vrijeme razmišljate.

POSAO: ljubavnici u uspravnom položaju- obično govori o tome da morate učiniti značajnu životnu odluku. Takva odluka uključuje dvije solucije koje bi dovele do sasvim različitih ishoda i zato morate dobro razmisliti o posljedicama svakog izbora. Ljubavnici također mogu predstavljati trenutak prosvjetljenja koji će Vam se naprosto “javiti” i reći koji put je pravi. Moguće je i da se osjećate kao da je to neka vrsta testa prije nego što započnete novu životnu fazu. Budite sigurni da ste razmotrili sve mogućnosti jer je izgledno da je najbolja odluka ona koja se naoko čini vrlo nepovoljnom po Vas. Pripazite na to da strogo odvojite užitak od posla! Nezaposleni- otvaranje ove karte ukazuje na nesporazum sa samim sobom kao i na propitivanje izbora, životne filozofije te načina života uopće. Slušajte vlastite emocije- unutarnji glas koliko god Vam se nešto nelogično/nerazumno činilo! Financije- razdoblje priljeva financija – moguća je povišica na poslu, dobitak nasljedstva ili dobitak na lotu. Ipak, imajte na umu da ne ulažete više od onoga što možete izgubiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: paž mačeva u uspravnom položaju- pripazite na ozljede. U prometu budite koncentrirani i usredotočeni. Ako imate problema sa zdravljem dobro provjerite liječnika kojeg posjećujete jer bi njegova kompetencija mogla biti upitna. Svakako potražite drugo mišljenje! Usporite malo, dobar san i meditacija učiniti će čuda za Vaše fizičko zdravlje. Što se duhovnosti tiče, u fazi ste istraživanja raznih religijskih pristupa. Vaša obitelj i prijatelji neće imati razumijevanja za Vaše lutanje, ali nemojte dozvoliti da Vas to pokoleba.