Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za srpanj 2015.

1.7. sunce u trigonu s neptunom, venera u konjukciji s jupiterom i pun mjesec u jarcu- odličan dan za grupna druženja koja su povezana sa spiritualnošću i umjetnošću. Oprez što se novca tiče jer danas nam on može curiti iz ruku, hedonistički smo nastrojeni. Pun mjesec u jarcu poručuje nam da se suočimo sa realnošću, pogledamo sebe i okolinu realno, izigravanje žrtve-plakanje neće nas dovesti do našeg cilja, vrijeme je za suočavanje sa problemima koji nas već duže vrijeme muče i njihovom konačnom rješavanju. Ipak, pripazimo da ne odemo predaleko u raspravi pa od silnih nakupljenih emocija nakon eksplozije ne odemo u krajnost- emotivnu hladnoću i proračunatost jer to nije rješenje. Nije vrijeme za ishitrene odluke ali je bitno otvoreno reći drugoj strani što nas već duže vrijeme muči a nakon toga pustiti  par dana da se emocije slegnu.

2.7. merkur u sekstilu sa uranom- danas razmišljamo vrlo britko, genijalne ideje nam se javljaju u “blicevima”, danas je moguće da u tijeku/nakon razgovora s nekim dođemo do odličnih zaključaka.

3.7. merkur u sekstilu sa jupiterom- odličan dan za proširenje strategije nekih naših ideja ili projekata, danas možemo biti posebno nadahnuti nekom idejom.

5.7. merkur u sekstilu sa venerom- danas ćemo uživati u prijateljskim razgovorima o raznim temama koje će biti korisne za nas ali i za drugu stranu. Budimo podjednako aktivni i pasivni u komunikaciji, važno je da ne upadamo u riječ drugoj strani, da je saslušamo a onda iznesemo svoje razmišljanje bez povišenih tonova, na ovaj način doći ćemo do zaključka.

6.7. sunce u opoziciji sa plutonom- danas je naglašena borba ega i kontrole. Pokušajmo smiriti strasti, ne sabotirati sebe ali dati dovoljno prostora drugoj strani jer će se svaki komentar uzimati dosta osobno, kao napad na ego. Nije dobar dan za pregovore jer će i jedna i druga strana biti iscrpljene i imati osjećaj kao da se vrte u krug. Naoružajmo se strpljenjem i brojimo do 5 prije nego što izrečemo neku uvredu koja se neće lako zaboraviti!

8.7. mars u trigonu sa neptunom- danas je odličan dan za kreiranje snova, vrijeme je da se napravi korak dalje!

9.7. merkur ulazi u znak raka-nostalgija- vraćanje u prošlost- razmišljati ćemo ili se prisjećati prošlih vremena, našeg doma ili djetinjstva, uspomena općenito. Vrlo lako ćemo pustiti suzu, slušajući muziku koja nas na nekoga podsjeća ili listajući obiteljski album. Danas ćemo se oslanjati na emocije i intuiciju, bez obzira što nas razum vuče na drugu stranu! Dok god slušamo sebe i svoje srce znamo da smo na dobrom putu!

12.7. sunce u kvadratu sa uranom- danas je dan za revoluciju! Biti ćemo buntovnički raspoloženi, kao da će nas nešto tjerati na velike promjene, ako nas netko pokuša kontrolirati reagirati ćemo ishitreno, nećemo pristajati na kompromise! Ipak, kako je u pitanju kvadrat ne budimo fanatični jer ne bi bilo loše razmisliti da li smo spremni prihvatiti sve što dolazi s tom promjenom! Da li smo zbilja toliko jaki kao što mislimo i da li je to što radimo samo promjene radi a ne iz pravih razloga?

13.7. merkur u trigonu sa neptunom, sunce u trigonu sa kironom, venera u kvadratu sa saturnom- odličan dan da svoje ideje/emocije  stavimo na list papira ili pričamo o njima, vizije nam dolaze i biti ćemo kreativno raspoloženi, iskoristimo ovaj aspekt da se duhovno uzdignemo! Danas je dan kada možemo objektivno analizirati svoje i tuđe bolne točke i doći do rješenja kako ih ukloniti. Mogući su problemi u vezama/braku ili sa starijim muškim figurama u našem životu koje na neki način mogu predstavljati autoritet tipa naš šef na poslu- imati ćemo osjećaj kao da smo usamljeni i da nas nitko ne razumije, što naravno nije točno. Pronađimo zlatnu sredinu, na kraju, stariji nam uvijek mogu dati mudar životni savjet a mi njih podsjetiti da život nisu samo obaveze!

15.7. mars u opoziciji sa plutonom, merkur u opoziciji sa plutonom,  merkur u konjukciji sa marsom i mladi mjesec u raku- nisu ovo lake energije, danas se moramo paziti emocionalnih povređivanja u svakom smislu, upadati ćemo u riječ, biti skloni svađi i raspravi, kao da smo tempirana bomba koja će danas itekako puknuti, bez imalo grižnje savjesti reći ćemo sve u lice drugoj strani što bi na kraju vrlo lako moglo rezultirati suzama i izigravanju žrtve. Pozitivno je da će napokon neke istine izaći na vidjelo, barem ćemo konačno znati na čemu smo i kako dalje usmjeriti svoj život koji nam je na neki način bio ometan. Olakšanje koje smo dobili je velika stvar!

19.7. venera ulazi u djevicu, merkur u kvadratu sa uranom, merkur u trigonu sa kironom- planeta ljubavi ulazi u realnu i praktičnu djevicu, ljubav ćemo promatrati kroz praktičnost, uslužnost i bez emotivnih izljeva, nema tu mjesta entuzijazmu već malim ali sigurnim koracima gradimo povjerenje u drugu stranu! Danas bi mogli dobiti genijalnu ideju odjednom ali bi je zbog nervoze i dugoročnog ulaganja u nju mogli odmah odbaciti a kasnije zbog toga žaliti! Dobar je dan za liječenje riječima, bilo pismeno ili usmeno, ako se želimo nekome ispričati ili jednostavno dati do znanja koliko nas boli to što je odnos narušen, pošaljimo drugoj strani pismo/e-mail ili je nazovimo, mogli bi se začuditi kada shvatimo koliko je i druga strana patila!

21.7. sunce u trigonu sa saturnom- današnja mantra je red, rad i disciplina! Odnosi sa autoritetima će biti odlični, projekti na kojima radimo uspješni a mi ćemo se osjećati kao da sve držimo pod kontrolom (što je naravno točno:)

22.7. merkur u trigonu sa saturnom- ideje poprimaju strukturu, fokusirajmo se na naše ciljeve, danas planirajmo jer će nam to sačuvati puno vremena kasnije!

23.7. sunce u konjukciji sa merkurom- bistrina misli i objektivno sagledavanje sebe danas je naglašeno, biti ćemo vrlo zadovoljni zaključcima koje danas donesemo! Danas je povoljan dan za isticanje u masi govorom ili pisanjem!

24.7. sunce i merkur ulaze u znak lava- planeta ega i planeta komunikacije i načina razmišljanja ulaze u dramatičnoga, direktnoga, temperamentnoga, hrabroga ali i egoističnoga lava- danas možemo ostvariti svoje ciljeve ali  moramo se odnositi prema okolini sa poštovanjem i spustiti se na zemlju!

25.7. mars u kvadratu sa uranom i venera  kreće retrogradan hod u znaku djevice i biti će retrogradna sve do 6.9. – u ovom periodu naglašeno je vraćanje stare ljubavi, a moguće je i da nam se prošlost opet vraća u nekom vidu s našim sadašnjim partnerom. Danas smo impulsivni i nestrpljivi pa se pazimo u prometu brze vožnje- vozimo oprezno danas ali pripazimo i ako smo pješaci.

26.7. mars u trigonu sa kironom i uran kreće retrogradno- osobna revolucija stiže danas! A pitanje koje si postavljamo je “koje promjene sam spreman učiniti i što moram “očistiti” u životu da bih bio slobodan?”

31.7. pun mjesec u vodenjaku-  poručuje nam da čvrsto vjerujemo u svoje ciljeve i životna postignuća, bitno je da ono što radimo nama ima smisla i svrhu makar nas netko smatrao čudakom! Danas smo inventivni, skloni filozofiji, okrenuti društvu.  Danas učinimo nešto što već duže vrijeme planiramo! Mjesec u vodenjaku nam poručuje da budemo spremni pomoći drugima ali da pri tome zadržimo objektivnost. Moguće je da se danas sukobimo sa osobom koja je netolerantna, nestrpljiva i uvjerena da je uvijek u pravu. U ovom slučaju biti ćemo stjerani u kut i morati ćemo braniti svoje stavove ali pri tome ne otići u bezosjećajnost. Važno je da ostanemo smireni, ne spuštamo se na nivo te osobe ali da se s druge strane izjasnimo i obranimo sebe jer nitko nema pravo nametati nam svoj stav ili nas pokušati kontrolirati na neki način- živjela sloboda!

1.8. venera ulazi u znak lava- planeta ljubavi ulazi u znak neustrašivog, ponosnog, hrabrog, direktnog ali i egoističnog lava- tako ćemo se ponašati u ljubavi ali naravno da ne zaboravimo, potrebno je obraćati pažnju i na želje našeg partnera!

OVAN

ovan

LJUBAV: osmica mačeva obrnuto- često je predznak neke vrste emotivnog oslobađanja. Prihvaćanje zamjenjuje poricanje. Prepreke polako nestaju, strah i stres se smanjuju. Sada možete jasno sagledati situaciju, poduzeti pravu akciju i znati se nositi sa svojim strahovima. Sada jačate u svakom smislu i vraća Vam se samopouzdanje. Negativne misli zamjenjujete pozitivnim. Otvaraju Vam se nove mogućnosti. Sada možete uraditi ono što sami izaberete. Otvorenost za nove perspektive. Ako ste u lošoj vezi/braku ova karta Vam poručuje da je došlo vrijeme za prekid jer se Vi i Vaš partner osjećate sputano. Ako imate simpatiju ili ste slobodni budite direktni i otvoreni, razgovarajte o svojim osjećajima i željama, takvo ponašanje će osvojiti drugu stranu!

 

POSAO: u obrnutom položaju pustinjak upozorava da pretjerana izolacija može biti štetna. Možda se osjećate izgubljeno, usamljeno i kako Vaš posao nema smisla. Pazite da se ne oslonite previše na sebe i svoje iskustvo, jer biste mogli prečuti neki vrlo koristan savjet. U ovom periodu sebi možete biti najveći neprijatelj. Obratite pažnju na savjete koje Vam drugi nude, iako ste sumnjičavi prema ljudima koji Vam nude pomoć. Strah koji osjećate Vas sprečava da otkrijete svoj put i iskoristite pomoć koja Vam se nudi da dođete do njega. Ne ponašajte se djetinjasto i ne odbijajte suočavanje s problemima i odgovornošću. Financijski nije vrijeme za ulaganja i igre na sreću, ostavite to za neko drugo razdoblje.

 

DUHOVNOST: kralj štapova u obrnutom položaju- obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast, odvojite vrijeme u kojem će se lijeva strana mozga malo “odmoriti” i dati prostora desnoj strani. Posvetite se meditaciji jer ste na putu duhovnog istraživanja koje može biti vrlo zbunjujuće i iscrpljujuće.

 

BIK

bik

LJUBAV: kralj mačeva uspravno- ova karta se uvijek odnosi na pitanja istine, ravnoteže i nepristrasnog prosuđivanja. Ovo je vrijeme da iskoristite svoje vještine za pregovaranje i pažljivu opservaciju. Možete se naći u situaciji da donesete bitnu odluku. U tom slučaju, budite fer i pravedni. Možete se naći i u situaciji kada ćete morati da se otarasite svojih starih ideja i poimanja sebe. S druge strane, kralj mačeva ukazuje na to da možda imate poteškoća uspostaviti vezu sa svojim emocijama. Ne smijete zanemarivati svoja osjećanja. Možda se ponašate previše hladno i suzdržano. To može kod drugih izazvati osjećaj da ste bezosjećajni i neempatični. Ova karta ukazuje i na strah od intimnosti. Možda ne dozvoljavate sebi da se zbližite sa nekim. Ovo je trenutak da dobro razmotrite svoju vezu/brak. Imati ćete poteškoća sa partnerom. Nemojte se više truditi mijenjati njegovo ponašanje niti stavove – ili ga prihvatite takvim kakav on jest ili krenite dalje. Zaštitite sebe i nemojte dozvoliti da Vaša osobnost bude zatomljena! Ako ste slobodni moguće je da će Vas zaintrigirati distanciran/a ili rezerviran/a muškarac/žena, ne otvarajte se previše, budite tajanstveni!

 

POSAO: devet mačeva u obrnutom položaju- ova karta djeluje prilično obeshrabrujuće i njena značenja se obično odnose na dublje emotivne probleme. Ne možete spavati od briga i  strahova, kao da Vas nešto jako muči. Možda se nervirate zbog nečijeg ponašanja prema Vama; možda ne možete srediti misli. Na određenom nivou, Vaši strahovi i sumnje su proizvod Vaše mašte. Moguće je da Vaša osjećanja uopće nemaju realan temelj u stvarnosti. Moguće je i da se osjećate krivima zbog nečega što ste uradili. U ovom periodu ste vrlo osjetljivi i svaka kritika Vas jako pogađa. Međutim, poteškoće sa kojima se trenutno suočavate uopće nisu toliko teške kao što Vam se čini. Ono čega se plašite najvjerovatnije se neće dogoditi! Financijski nije sjajno, odluke koje se tiču ulaganja morat će pričekati, nije vrijeme za odluke koje se temelje na indicijama.

 

DUHOVNOST: as štapova u obrnutom položaju- obratite pažnju na međusobnu blisku povezanost duha i tijela. As štapova označava novu duhovnu dimenziju u Vašem životu – nemojte ju zanemariti i pustiti da prođe mimo Vas!

 

 

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: sedam pehara uspravno- na ljubavnom planu imati ćete pregršt izbora, što znači da će se osjećaji prema partneru poljuljati. Pazite da ne donesete ishitrenu odluku za kojom ćete kasnije žaliti! Imajte na umu da morate biti iskreni prema svima koji su uključeni u Vaše ljubavne nedoumice! Ako ste slobodni nije isključeno da morate izabrati jednog od dva potencijalna partnera. U svakom slučaju, dobro se raspitajte o osobi za koju ste zainteresirani! Budite jasni i određeni o tome što želite u vezi, procijenite svoje mogućnosti, budite iskreni!

 

POSAO: osam pentakla u obrnutom položaju- može predstavljati stagnaciju na polju karijere ili nezadovoljstvo poslom. Nemojte izbjegavati svoje obaveze i tražiti najlakši način da ih se riješite. Moguće je i da imate problema na poslu. Vaše nestrpljenje može Vam samo ići na štetu i dovesti Vas u nepriliku. U otvaranju ova karta govori da svoje potencijale možete iskoristiti puno bolje! Ovo se posebno odnosi na korištenje znanja i vještina koje posjedujete. U nekim slučajevima ova karta može govoriti o tome da mislite kako zavisite isključivo od pomoći drugih i poručuje Vam da sami preuzmete odgovornost za ono što radite. Sa druge strane, možda ste nezadovoljni svojim trenutnim položajem u okruženju u kojem radite. Nastavite učiti i stjecati nove vještine. Što više znate o onome što radite, to će Vam se više i isplatiti! Financijski, nije vrijeme za laku zaradu; ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja!

 

DUHOVNOST:  visoka svećenica u obrnutom položaju- dobivati ćete puno različitih poruka sa više različitih mjesta, savjetujte se sa osobama od povjerenja!

 

 

RAK

rak

LJUBAV: ljubavnici uspravno- ljubavni odnos će biti centar Vašeg života, ukoliko ste u vezi izgledno je da ćete shvatiti da je to “zauvijek”. Ako niste u vezi ostvariti ćete snažnu povezanost i požudu. Možda je na pomolu nova ljubavna veza koja će imati velik značaj za Vas. Možda ćete biti u prilici da birate između dva različita potencijalna partnera.

 

POSAO: kraljica mačeva u obrnutom položaju- kraljica mačeva je žena koju vodi osvetoljubivost. Ona je žena koja može na neki način pokušati da Vas ugrozi. Sklona je ogovaranju i izvrtanju činjenica. Budite oprezni i razmislite da li ste nekad nekoga ostavili ogorčenim i bijesnim. Veoma je važno da se suočite sa svojim emocijama. Netko može pokušati da Vas izmanipulira silom ili zastrašivanjem. Provjerite sve informacije koje dobijete. Kraljica Vas upozorava da ste stavili naglasak samo na intelektualnu komponentu, što može uzrokovati potpuno isključivanje emocija, važno je da ostanete uravnoteženi, fer i da nikome ne sudite! Što se poslovnih projekata tiče ova karta Vam savjetuje da obratite pažnju na što pristajete; ukoliko pristanete na nešto što nije dobro za Vas, posljedice bi mogle biti prilično značajne. Financijski i poslovno, veliku će ulogu odigrati starija ženska osoba – učite od nje, svakako poslušajte njezine savjete i koristite ih u budućnosti!

 

DUHOVNOST: zvijezda u obrnutom položaju- nedostatak vjere Vas čini prestrašenim. Ova Vam karta savjetuje da se prepustite događajima da Vas vode, imajte više vjere u sebe i u dobru sudbinu!

 

 

LAV

lav

LJUBAV: paž mačeva u obrnutom položaju- ovako okrenuta karta simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće, neodgovornost i nemar. Savjetuje Vam da ne riskirate previše i da dobro promislite prije bilo kakve akcije- mala doza nepovjerljivosti je potrebna. Ako niste u vezi nemojte mariti za komentare drugih, ako se osjećate nespremnima onda ni u što nemojte ulaziti mimo svoje volje. Zabava Vam je još uvijek na prvome mjestu. Ako ste u vezi obratite pažnju na to da ne gušite partnera, dajte mu vremena i prostora da se razvija i diše.

 

POSAO:  šest pentakla u obrnutom položaju- ova karta je podsjetnik da pazite kako trošite. Neodgovornost i bezbrižnost bi Vas mogle skupo koštati! Možda ćete morati pozajmiti novac od nekoga.  Morate pažljivo razmotriti svoje financijske mogućnosti i stanje. Vjerovatno ne sagledavate sve okolnosti koje bi mogle imati bitan utjecaj na Vašu budućnost. U drugom smislu, ova karta može govoriti o lošim poslovnim potezima. Neetično ponašanje drugih bi Vam moglo nanijeti štetu. Ako surađujete sa drugim ljudima, morate se čuvati izvrtanja onoga što ste rekli i dezinformacija!

 

DUHOVNOST: pet štapova u obrnutom položaju- nemoguće je da osjećate duhovni mir kada ste cijelo vrijeme u akciji. Trčite kao “muha bez glave” što Vam zadaje mnoge unutrašnje nesporazume. Uzmite malo vremena za sebe, slušajte muziku i bar nakratko odlutajte od briga i žurbe.

 

 

DJEVICA

djevica

LJUBAV: sedam štapova uspravno- nemojte oklijevati da kažete partneru sve što Vas muči, iako Vam se čini da nećete naići na razumijevanje razgovor će poboljšati Vaš odnos i biti ćete iznenađeni razumijevanjem i podrškom koju će Vaš partner pokazati. U nekim slučajevima, ova karta je predznak suparništva i miješanja neke osobe u vezu. Ako je ovo slučaj, odlučno branite ono što imate i želite i sigurno ćete uspjeti! Ako niste u vezi, ova karta Vam govori da ćete upoznati zanimljivu osobu daleko od uobičajenih mjesta na koja zalazite, ne oklijevajte isprobati nešto novo!

 

POSAO: kralj pehara u obrnutom položaju- može predstavljati manipulativnu osobu sklonu kontroliranju drugih. U tom slučaju, možete očekivati neiskrenost i borbu za prevlast. Također je bitno da preispitate svaki savjet koji dobijete; moguće da Vas netko namjerno obmanjuje i „podmeće Vam nogu“. Sada je vrijeme da preispitate svoje emocije. Možda ste se našli u situaciji koja Vam je izazvala burne reakcije. Bilo bi dobro da sjednete i preispitate svoja osjećanja. Mogli biste se pokajati zbog svoje impulsivnosti, pogotovo ako reagirate na prvu loptu.  Ova karta okrenuta naopako simbolizira manjak samopouzdanja i neusredotočenost. Upozorava Vas da ne koristite svoja znanja i vještine a upravo to se očekuje od Vas. Sada nikako nije vrijeme za mijenjanje posla, dajte sve od sebe da zadržite trenutno radno mjesto. Financijski, iako nećete biti u nekom znatnijem višku, budite darežljivi – razmislite što bližnjima treba i razveselite ih darom!

 

DUHOVNOST: osam pentakla uspravno- razmislite ima li Vaš posao veze sa Vašim duhovnim životom – dobro preispitajte to pitanje. Potrudite se da saznate odgovor na pitanje kojem višem cilju na taj način služite. Budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski.

 

 

VAGA

vaga

LJUBAV: vrag uspravno- ova karta Vam često govori da je došlo vrijeme da prekinete lošu vezu u kojoj se i Vi i Vaš partner osjećate sputano. Ako ste odlučni u tome da spasite odnos djelujte odmah, otvoreno razgovarajte s partnerom o vlastitim osjećajima i željama. U ljubavnim pitanjima ova karta govori da je potrebno da dobro preispitate svoju vezu/brak. Vaša veza je na neki način loša ili Vam čak i direktno šteti. Da li ostajete u vezi zbog straha da ne ostanete sami? Da li Vas partner kontrolira? Da li imate potrebu da prekinete ljubavnu vezu, ali zbog nečeg ne možete? Ova karta također može govoriti o tome da koristite svoju moć u negativne svrhe. Morate razmisliti na koji način se odnosite prema drugima. Da li možda manipulirate ili prijetite? Na drugom nivou, ova karta govori o tome da sami sebe stavljamo u neku vrstu zarobljeništva. Možda ste rob svojih strahova. Obično, kada se nečeg jako plašimo, jednostavno ne možemo dalje. Možda smo vezani za prošlost. Ovo se sve može lako primijeniti i na „stare rane“. Karta Vam poručuje da se suočite sa tamnom stranom svoje ličnosti. Sad je pravi moment da ispitate svoje strahove, ograničenja i loše stvari za koje ste vezani. Također predstavlja i potrebu da osoba definitivno prevaziđe neku traumu koja joj iznova i iznova uzrokuje bol.

 

POSAO: mag u obrnutom položaju- predstavlja nedostatak usmjerenja i govori da ne koristite u potpunosti svoje vještine i talente kako biste postigli svoje ciljeve. Iako možda imate sve što Vam je neophodno, manjak samopouzdanja blokira Vaš napredak. Možda netko namjerno sabotira Vaše napore obmanjujući Vas ili ste možda previše opterećeni potrebom da kontrolirate situaciju. Sada nije dobar moment da napustite siguran posao kako biste prihvatili neku novu šansu. Financijski, moguć je dobitak na lotu. Imajte na umu da ne ulažete više od onoga što možete izgubiti!

 

DUHOVNOST: trojka pehara u obrnutom položaju- u ovom ćete razdoblju spoznavati istine o sebi i vlastitoj okolini, bolje ćete razumijevati odnose koje imate sa drugim ljudima. Kada uvidite koliko je sve što Vas okružuje i sve što trebate činiti jednostavno- osjećaj slobode će Vas naprosto preplaviti. Podijelite svoja znanja i iskustva sa drugim ljudima. Nemojte oklijevati u prihvaćanju duhovnog učitelja!

 

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: snaga uspravno- odnos s partnerom će biti vrlo podržavajući i otvoren, imati će pozitivan učinak na Vas i na partnera. Riješavate svoje unutrašnje konflikte zahvaljujući tome što ste postali svjesni svojih mračnih nagona i lakše Vam je da ih kontrolirate. Možda Vam je potrebno više strpljenja kako biste riješili neke probleme. Diplomacija i suosjećajnost su sada najbolje riješenje. Samodisciplina je Vaš najbolji saveznik. Ukoliko niste u vezi odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Ova karta govori o strasnoj vezi. Možda postajete svijesniji svoje jake seksualnosti i vidite da ste u periodu kada privlačite druge kao magnet!

 

POSAO: pet pentakla u obrnutom položaju- ovako okrenuta karta simbolizira nevjericu, šok, posljedice prijašnjeg ponašanja, krizu, odvajanje i završetak. Slijedi Vam razdoblje velikih previranja i promjena što iziskuje mnogo truda i odricanja. Vjerojatno je da ćete promijeniti posao. Ove promjene su vrlo stresne, no one Vam omogućuju daljnji napredak i sretniju budućnost. Iz ovog ćete razdoblja izići napaćeni, ali sa izvrsnim rezultatima. Financijski, nije vrijeme za laku zaradu; ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja. Morat ćete se dobro pomučiti kako bi uspjeli podmiriti sve dospjele obveze. Nemojte klonuti, potražite pomoć prijatelja!

 

DUHOVNOST: petica pehara uspravno- duhovno ste vrlo otvoreni i osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama. Veoma je važno da oprostite kome trebate oprostiti – to je čin koji će Vama donijeti dobrobit!

 

 

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: sunce uspravno- slijedi Vam razdoblje u kojem ćete i Vi i Vaš partner imati veliku potrebu za vlastitom slobodom i vremenom, no to ne znači da nećete biti bliski. Nije vrijeme da budete ugroženi i nesigurni. Opustite se i uživajte u vlastitom raspoloženju. Sunce simbolizira nadu, izlječenje, oporavak, zabavu i uspjeh. Nagovještava da dolazi vrijeme kada se čuda dešavaju. Sve što ćete raditi, raditi ćete sa veseljem i lakoćom. Privlačiti ćete mnoge svojom pozitivnom energijom i toplinom. Ovo je vrijeme kada ćete se osjećati slobodnije nego ikad prije i zbog toga Vam karta savjetuje da odete na putovanje, da otvorite mogućnosti za nova iskustva. Izlazite, zabavljajte se!

 

POSAO: tri pentakla u obrnutom položaju- kad se ova karta pojavi u obrnutom položaju, mogući su problemi u radnom okruženju. Možda Vam je potrebno više znanja ili vještine za posao koji radite. Ako niste posvećeni tome što radite, to će se lako primjetiti. Možda još uvijek niste sigurni koji posao je pravi za Vas. Sad je pravo vrijeme da razmislite o tome. Ako ste nezadovoljni sadašnjim poslom, sigurno ćete biti bijesni i frustrirani. Moguće je i da mislite da ljudi ne primjećuju koliko se trudite. Ova karta govori o tome da je potrebno da obratite pažnju na ono što Vam se događa. Ako ne budete pažljivi, možete propustiti odličnu priliku! Možda se plašite budućnosti i izbjegavate svaki mogući rizik koji se odnosi na Vaš razvoj i napredak. Možda ste preopterećeni time da budete dragi drugima. Pokušajte da tu energiju usmjerite na jačanje samopouzdanja i učenje nečeg novog! Financijski- ovako okrenuta karta simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće, neodgovornost i nemar. Savjetuje Vam da ne riskirate previše i da dobro promislite prije bilo kakve akcije – mala doza nepovjerljivosti je potrebna.

 

DUHOVNOST: trojka pentakla uspravno- ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Ako se osjećate kao da stagnirate potražite neku referentnu grupu sa kojom bi mogli doći do odgovora koji su Vam potrebni.

 

 

JARAC

jarac

LJUBAV: devet pehara uspravno- Vaša će se veza popeti na višu razinu, puno radosti i zadovoljstva ćete osjetiti u društvu partnera. Odnos će postajati sve slađi i ljepši. Ako niste u vezi otiđite na kratko putovanje, srest ćete osobu sa kojom će se desiti ljubav! Karta u svakom slučaju pokazuje pojavu nove ljubavi!

 

POSAO: ljubavnici uspravno- obično govori o tome da morate učiniti značajnu životnu odluku. Takva odluka uključuje dvije opcije koje bi dovele do sasvim različitih ishoda i zato morate dobro razmisliti o posljedicama svakog izbora. Ljubavnici također mogu predstavljati trenutak prosvjetljenja koji će Vam se naprosto „javiti“ i reći koji put je pravi. Moguće je i da se osjećate kao da je to neka vrsta testa prije nego što započnete novu životnu fazu. Zbog ljubavne zanesenosti zaboraviti ćete na to da obratite pažnju na financijsku situaciju. Neke stvari mogu pričekati ali pokušajte napraviti ono što ne bi trebali odgađati.

 

DUHOVNOST: paž mačeva uspravno- u fazi ste istraživanja raznih religijskih pristupa. Vaša obitelj i prijatelji neće imati razumijevanja za Vaše lutanje, ali nemojte dozvoliti da Vas to pokoleba. Pokažite svima da imate pravo na svoj pristup!

 

 

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: petica štapova uspravno- osobi u koju ste zaljubljeni svidjeti će se čak nekoliko ljudi iz okoline, neće to biti prava zaljubljenost već samo simpatije. Usprkos tome, potrudite se i dajte sve od sebe i naoružajte se strpljenjem i razumijevanjem. Za Vašu će budućnost biti važna spoznaja da ste pokušali sve što ste mogli. Petica štapova može značiti i obrnutu situaciju – da će Vas privući neka druga osoba ili čak više njih. U smislu ljubavnih odnosa, ovo bi mogao biti period svađa i sukoba. Važno je da uvijek odvojite vrijeme da razmislite o svojim emocijama. Vaši unutrašnji konflikti mogu utjecati i na Vaše ponašanje prema partneru. Redovno komunicirajte i pokušajte ostati fleksibilni!

 

POSAO: četiri pehara uspravno- u poslovnom smislu ova karta obično govori o tome da biste voljeli promijeniti posao, ali Vam nedostaje motivacije da ispitate nove mogućnosti. Četvorka pehara je podsjetnik da obavezno preispitate sve šanse koje Vam se nude. Pokušajte da se oslobodite malodušnosti i nemojte dozvoliti da Vam neka šansa isklizne iz ruku jer ste trenutno bezvoljni! Situacija na poslu Vam je dosadna, gotovo ništa se ne događa i toga Vam je dosta. Prisjetite se da su vremena zaista teška i da je malo onih sa sigurnim poslom. Pokušajte biti zahvalni! Financijski- ne stojite loše koliko god Vi plakali nad sudbinom – fokusirajte se na ono što imate i uživajte u tome!

 

DUHOVNOST: četvorka mačeva uspravno- upozorava Vas da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom!

 

 

RIBE

ribe

LJUBAV: trojka mačeva uspravno-  obratite pažnju na emotivne reakcije koje mogu ozbiljno povrijediti Vašeg partnera. Nemojte brzati sa zaključcima i optužbama. Ako ste u vezi u kojoj se osjećate sputano i oklijevate prekinuti odnos, ova karta je znak da ga trebate prekinuti i da je kraj blizu! Trojka mačeva simbolizira tjeskobu, strah, nesigurnost, rastanak i tugu. Označava razdoblje emocionalne rastresenosti, javljanje starih nerazjašnjenih emocija i strahova. Vjerojatno je da ćete biti zbunjeni vlastitim psihičkim stanjima jer će nesvjesni dio na Vas imati priličan utjecaj. Karta Vam savjetuje da slušate svoje instinkte. U ovom ćete razdoblju biti suočeni s mnogim “tajnama prošlosti” sa kojima ćete se konačno suočiti. Ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome u koga ste do sada imali povjerenja, vjerojatno je tako. Oslonite se na unutarnji glas i intuiciju! Ako ste slobodni budite iskreni prema sebi i potencijalnom partneru, da li ste stvarno ostavili prošlost iza sebe?

 

POSAO: kotač sreće uspravno- počinjete novi životni ciklus koji obećava sretne okolnosti. Stvari su krenule u pravcu nad kojim nemate kontrolu, ali ako prihvatite taj proces desiti će se neka promjena nabolje. Ovo su sudbinski događaji i ako pustite da se sve odvija samo od sebe može se desiti nešto vrlo značajno. U trenutnoj situaciji gotovo da nemate kontrolu niti utjecaja na ishod. Dozvolite Svemiru da radi za Vas. Ovo može biti period mnogih promjena. Očekujte nove šanse i budite spremni da ih prihvatite. Ova karta može predstavljati novu situaciju koja će zahtjevati neku životnu odluku, što može značiti veliku promjenu u Vašoj sudbini. Iako se stvari brzo odvijaju, dajte sve od sebe da sagledate sve detalje. Vaši napori će dati velike nagrade! Na poslu Vam jedna osoba može dati mudar savjet, poslušajte je! Financijski, za one koji su u financijskim teškoćama ova karta označava promjenu na bolji period, a za one koji su u razdoblju blagostanja znači da će malo morati pripaziti jer se situacija mijenja nepovoljno po njih!

 

DUHOVNOST: velika svećenica uspravno- dobivati ćete mnogo različitih poruka sa više različitih mjesta, savjetujte se sa osobama od povjerenja! Velika svećenica simbolizira duhovnost, znanje, mudrost, mističnost i tajanstvenost. Velika Vam svećenica savjetuje privremenu pasivnost, smirenost, strpljivost, suzdržavanje od akcije, čekanje da se stvari same odvijaju bez Vaše intervencije. Ona je spremna rasvijetliti Vam stvari koje Vi inače ne vidite kako bi Vam pomogla u donošenju ispravnih odluka!