Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za veljaču 2016.

OVAN

ovan

LJUBAV: as pehara u uspravnom položaju- ovo je karta emotivnog preporoda. Obično donosi pozitivne vijesti i početke u smislu nove veze, zaruka, braka, trudnoće, rođenja djeteta. Također predstavlja i duhovno prosvjetljenje i intuitivni razvoj. Ovo je siguran znak da ćete u ovom periodu iskusiti pravu ljubav. Ona Vam donosi sreću i ispunjenje. Vaše emocije su u ovom periodu veoma intenzivne tako da ova karta obično sugerira ulazak u novu vezu koja govori o dubokoj povezanosti. Ovo Vam je vrlo povoljno razdoblje za ljubav, suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Plijeniti ćete pažnju energijom koju širite. Osjećati ćete se slobodno i poletno, pa je izvrsno vrijeme za upoznavanje novih ljudi! Ako ste već u vezi/braku Vaša će povezanost i intimnost sa partnerom dostići viši nivo.

POSAO: desetka štapova u uspravnom položaju- simbolizira umor, iscrpljenost i teret. Kada se ova karta pojavi govori da ste iscrpljeni i upozorava Vas da teret koji ste si natovarili na leđa nije samo Vaša obveza. Ovo je i karta uspješnosti, no nužno je zapitati se koja je zapravo cijena uspješnosti i slave. Pripazite da Vaša usmjerenost na uspjeh ne naškodi Vašoj ljubavnoj vezi/braku. Priuštite si barem kraći odmor. Savjet- situacija na poslu je prilično zahuktana, no nije sve na Vama. Istina je da se događaju veliki projekti i da posla imate više no obično, ali uzeli ste previše toga na svoja leđa. Podijelite odgovornost sa kolegama, uspješnost samog projekta i Vaša osobna neće time biti narušena. Ako samo radite bez prekida to Vas može učiniti frustriranima i letargičnima pa ćete biti skloni raspravama i svađama sa kolegama ili nadređenima. Procijenite koje aktivnosti ili zadaci su zaista važni, posebno u odnosu na šire i dugoročnije ciljeve koje imate. Možda ćete morati bolje rasporediti svoje vrijeme ili postaviti prioritete. Ako ste nezaposleni moguće je da ste već iscrpljeni stalnom potragom za poslom, nemojte klonuti duhom, ova karta Vam govori kako se upornost isplati! Financijski- nije vrijeme za laku zaradu, ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja. Morati ćete se dobro pomučiti kako bi uspjeli podmiriti sve dospjele obveze. Nemojte klonuti, potražite pomoć prijatelja!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: svijet u obrnutom položaju- ukoliko se borite sa nekim zdravstvenim problemom potražite savjet od strane alternativne medicine i prirodnih načina liječenja. Na duhovnom ste putovanju koje je veoma šaroliko, zapisujte sve što Vam se učini zanimljivim i značajnim. Svoja opažanja podijelite sa prijateljima, od njihovih ćete opažanja i komentara imati velike koristi!

 

BIK

bik

 

LJUBAV: papa u uspravnom položaju-  pojava ove karte savjetuje Vam da se držite naučenog i zadanog tj. da održavate status quo jer nije vrijeme za promjene! Naći ćete se u sukobu sa tradicionalnim i zadanim obrascima ponašanja i zato je važno da se držite rituala ma koliko god Vam se oni besmislenim činili. U ovom bi se razdoblju trebali držati tradicionalnih granica i činiti ono što se od Vas očekuje. Ova karta je ohrabrenje da pronađemo put ka slobodi kroz znanje i istraživanje. Ovo je indikacija da je sada pravi trenutak da potražite savjet od nekog iskusnijeg. Možda ste usred potrage za nekom vrstom pravog vjerovanja, ili trenutno razmišljate o smislu svog života i preispitujete svoje ponašanje. Ova karta Vas ohrabruje da pogledate van ustaljenih okvira i preispitate stvari (moguće i osobe) koje ste uzimali zdravo za gotovo. Možda pronađete nov, korisniji pristup. Na ljubavnom je planu situacija vrlo dobra mada morate znati da ova karta savjetuje kako nije vrijeme za nekonvencionalne pokrete niti za uvođenje promjena u odnos, držite se rutine! Karta može označavati pozivnicu za neko slavlje. Ukoliko ste slobodni, nikako ne odbijajte pozive na zabavu, mogli bi sresti osobu koja će Vas privući na prvi pogled! Moguće je da ćete od neke mudre/iskusne osobe ili prijatelja dobiti dobar ljubavni savjet. Ona je dovoljno osviještena i iskusna da Vam zna pomoći u ljubavnoj nedoumici. Moguće je i da ćete dobivati “znakove” što učiniti/kako se ponašati da osvojite potencijalnog partnera kroz npr. tekst koji ćete pročitati ili jednostavno poruku koja će doći do Vas kroz slučajnosti.

POSAO: kraljica mačeva u obrnutom položaju- ova karta ukazuje na osobu (moguće ženu) koju vodi osvetoljubivost. Pazite što pričate na poslu i s kim jer postoji neka osoba (moguće žena) koja Vas može na neki način pokušati ugroziti. Sklona je ogovaranju i izvrtanju činjenica. Budite oprezni i razmislite da li ste nekad nekoga ostavili ljutoga/bijesnoga. Netko Vas može pokušati izmanipulirati silom ili zastrašivanjem. Zato provjerite sve informacije koje dobijete! Uglavnom, karta ovako okrenuta simbolizira ogovaranja, otuđenje, unutarnji konflikt, zanemarivanje vlastitih emocija i unutarnjeg glasa, pristajanje na stvari koje nisu za Vas pozitivne (nemojte reći “da” ako mislite “ne” jer bi se ubrzo mogli kajati!). Kraljica mačeva upozorava Vas da se morate uhvatiti u koštac sa vlastitim nerazjašnjenim emocijama kako bi nastavili funkcionirati. Ako ste nezaposleni ova karta govori da se riješite strahova, skloni ste čestim promjenama raspoloženja pa se zato i ne možete koncentrirati i organizirati. Nemojte već unaprijed misliti o odbijanju i biti razočarani jer time samo privlačite negativnu energiju! Financijski- ne stojite loše koliko god Vi plakali nad sudbinom – fokusirajte se na ono što imate i uživajte u tome!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: kraljica mačeva u uspravnom položaju- ako imate zdravstvenih problema i potrebno je podvrgnuti se liječenju svakako potražite drugo mišljenje! Razmotrite različite pristupe liječenja. Što se duhovnosti tiče- dobivati ćete mnogo različitih poruka sa više različitih mjesta, savjetujte se sa osobama od povjerenja.

 

BLIZANCI

 

blizanci

LJUBAV: obješeni čovjek u uspravnom položaju- karta govori da je vrijeme da napravite pauzu! Možda morate preispitati svoje prioritete i vidjeti da li su oni u skladu sa duhovnim principima kojima se vodite. Ponekad ova karta govori o tome da postoji neka životna lekcija koju morate naučiti. Možda se osjećate kao da Vas vanjske okolnosti stavljaju na neku vrstu testa. Ova karta označava period tranzicije. Možda ste rastrzani između starih i novih vjerovanja ili prisiljeni da žrtvujete nešto za što ste vezani. Potrebno je da preispitate svoje interese i percepcije. Obješeni nas navodi da napustimo i odreknemo se svoje potrebe za kontrolom. Vodite se svojim najvišim principima! Možda je potrebno da zaronite u duhovni domen svog života u cilju izvlačenja nekog mudrog zaključka iz svoje više svijesti. Ova karta govori da možda trebate odustati od neke osobne ambicije zbog svog partnera. Ako ste se spremni boriti za Vašu vezu/brak ova karta sugerira da ukoliko imate dvojbi ili ako Vam ništa ne kreće od ruke, sve to odgodite jer ovo je vrijeme kada trebate biti strpljivi! Karta govori i o raspadu veze/braka koja ne valja jer postajete svjesni da Vam samo šteti i ne ispunjava Vaše želje i potrebe. Ako niste spremni na kompromis u vezi/braku bolje je da budete iskreni i prema sebi i prema partneru jer ovako oboje samo gubite vrijeme! Ako ste slobodni i imate simpatiju ova karta Vas upozorava da ništa ne forsirate, budite strpljivi jer će Vam se čekanje isplatiti!

POSAO: osmica mačeva u obrnutom položaju- ovo je često predznak neke vrste emotivnog oslobađanja. Prihvaćanje zamjenjuje poricanje. Prepreke polako nestaju, strah i stres se smanjuju. Sada možete jasno sagledati situaciju. Sada možete poduzeti pravu akciju jer jačate u svakom smislu, vraća Vam se samopouzdanje. Negativne misli zamjenjujete pozitivnima. Otvaraju Vam se nove poslovne mogućnosti. Zaposleni ali i nezaposleni- u ovom Vam se razdoblju mijenja i Vaš odnos spram novca, biti ćete manje opterećeni materijalnim što će Vas dovesti do širenja vidika i mogućnosti! Financijski- označava odličan financijski period u kojem ćete ostvariti puno više nego što ste očekivali, ali vrlo je važno da budete mirni i strpljivi, odluke donosite polako i oprezno.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  četvorka mačeva u uspravnom položaju- slijedi Vam razdoblje odličnog zdravlja i izvrsne tjelesne kondicije. Pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom! Što se duhovnosti tiče ova karta upozorava Vas da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom!

 

RAK

rak

 

LJUBAV:  kralj novčića u uspravnom položaju- kada se u kontekstu ljubavi otvori ova karta to je uvijek odličan znak. Uskoro ćete upoznati nekoga tko će Vas doslovno oboriti s nogu. Nemojte glumiti nešto što niste jer ćete se toj osobi svidjeti baš ovakvi kakvi jeste. Ako ste žensko, kralj novčića može predskazivati vezu sa imućnijim muškarcem.Ako ste u vezi/braku odnos sa partnerom će Vam postati ljepši i otvoreniji, ali nemojte očekivati da Vam voljena osoba čita misli, nemojte biti lijeni reći ono što mislite. U ljubavnom smislu, kralj novčića može predstavljati nekoga tko ozbiljno nudi brak. On(a) vjerovatno duboko poštuje instituciju braka i obitelji. Ta osoba je pouzdana i čvrsto stoji na zemlji.

POSAO: snaga u uspravnom položaju- govori o novoj poslovnoj mogućnosti koja zahtjeva prihvaćanje nekog rizika. Sada je vrijeme da budete hrabri! Riješavate svoje unutrašnje konflikte zahvaljujući tome što ste postali svjesni svojih mračnih nagona i lakše Vam je da ih kontrolirate. Samodisciplina je Vaš najbolji saveznik! Na poslu ćete napredovati, a ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog posla sada je vrijeme širokih mogućnosti i Vaše visoke kompetencije. Ako tražite posao, gotovo je sigurno da ćete ga naći, sada je vrijeme da “pucate visoko”! Financijski stojite dobro. Upamtite da brige i nerviranja neće poboljšati Vaš račun. Usmjerite se na poduzimanje malih koraka.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : petica štapova u obrnutom položaju- pripazite na to da se dovoljno naspavate i da odahnete kada osjetite zamor. Ovo je period unutrašnjeg mira i sklada. Označava razdoblje koje slijedi nakon brojnih konflikata i borbi. Vaše tenzije sada su zamijenjene jednom mirnom energijom. Prevladali ste vanjske, ali i unutarnje konflikte i sada ste spremni napraviti korak naprijed u životu.

 

LAV

 

lav

LJUBAV: sudnji dan u uspravnom položaju- ova karta označava kraj ciklusa. Karta može označavati i početak novog puta. Sada je pravi trenutak da napravite velike promjene i ispitate nove mogućnosti koje Vam se pružaju kao rezultat prethodne transformacije. Ova karta također može predstavljati i potrebu da se napravi krucijalna životna odluka- u tom slučaju je izuzetno važno da razmotrite sve moguće posljedice takve odluke. Ova karta često označava da je potrebno zastati i razmotriti pravac u kojem idete. Sada je vrijeme da se zapitate da li je put na kojem se nalazite u skladu sa “višim planom”. Sudnji dan je također karta duhovnog prosvjetljenja. Simbolički prolazite kroz preporod. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. U ljubavnim otvaranjima ova karta je poruka da razmotrite svoju vezu/brak. Da li je veza/brak u kojoj ste “zdrava” i dobra za Vas? Da li Vas ispunjava? Ovo je trenutak u vezi/braku “biti ili ne biti”- sasvim otvoreno razgovarajte sa partnerom, ako odlučite da je to kraj budite sigurni da je nova ljubav već tu. Ukoliko odlučite ostati u vezi/braku budite spremni na veliki trud i odricanja kako bi stvari postavili na pravo mjesto i ostvarili ravnotežu sa partnerom. Ako ste slobodni ova karta simbolizira ponovno “buđenje”. Sud Vam nagovješćuje period samoprocjene, dubljeg poniranja u vlastite nedostatke i kvalitete. Daje Vam priliku da upoznate zanimljivu osobu s kojom bi se vrlo brzo mogli odlučiti na nešto ozbiljnije.

POSAO:  kraljica novčića u obrnutom položaju- može označavati Vaš pretjerano zaštitnički stav, ili čak i “gušenje” drugih na poslu. Možete biti pretjerano sumnjičavi prema kolegama i puni strahova. Previše mozganja i briga će Vas dovesti do toga da potpuno izgubite samopouzdanje i Vaš napredak će samo stati. Ovo je period manjka kreativnosti. Na poslu Vas očekuje zamor i blokada, vjerojatno je da se sa izazovima nećete moći nositi. Pripazite da zbog toga ne postanete neodgovorni u obavljanju zadataka. Ako ste nezaposleni sami sebi ste najveći neprijatelj, oslobodite se pretjerane sumnjičavosti i brige, nemojte gledati samo na materijalnu-financijsku stranu posla već pošaljite molbe i za slabije plaćene poslove, mogli bi se iznenaditi! Financijski- karta simbolizira neobuzdano ponašanje, prekomjerno trošenje novca. Ozbiljno obratite pažnju na vlastito ponašanje jer ćete za njega morati snositi posljedice!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  svijet u uspravnom položaju- ovo je period poboljšanja Vašeg zdravstvenog stanja. Ukoliko se borite sa nekim zdravstvenim problemom potražite savjet od strane alternativne medicine i prirodnih načina liječenja. Na duhovnom ste putovanju koje je veoma šaroliko, zapisujte sve što Vam se učini zanimljivim i značajnim. Svoja opažanja podijelite sa prijateljima, od njihovih ćete opažanja i komentara imati velike koristi.

 

DJEVICA

 

djevica

LJUBAV: sedmica pehara u uspravnom položaju- karta obično govori o tome da su Vam ponuđene brojne mogućnosti, ali Vi ne znate koju da izaberete i zbog toga se osjećate prilično nesiguno. Zbunjeni ste i ne možete se fokusirati na jednu opciju. Ova karta Vam poručuje da dobro razmotrite sve opcije prije nego što uradite bilo što. Bitno je da se usredotočite i raščistite misli. Polako skupite sve informacije koje su Vam potrebne, jer morate doprijeti do srži stvari kako biste ih razumjeli. Jedno od glavnih značenja ove karte je fantaziranje i previše bujna mašta. Možda imate potpuno nerealna očekivanja vezana za ljubavni odnos. Ponekad ova karta govori o tome da provodite previše vremena “u oblacima”, a ne činite ništa konkretno kako biste ostvarili svoj cilj. Možda niste sigurni kojim pravcem trebate krenuti. Situacija možda nije takva kakvom se čini a Vaša očekivanja najvjerovatnije nisu realna.  Uglavnom u ljubavnim pitanjima ova karta se obično odnosi na zbunjenost vezanu za partnera. Zapitajte se da li zaista želite biti sa takvom osobom. Isto tako, pazite da ne donesete ishitrenu odluku za kojom ćete kasnije žaliti. Imajte na umu da morate biti iskreni prema svima koji su uključeni u Vaše ljubavne nedoumice! Ako ste sami, nije isključeno da morate izabrati jednog od dva potencijalna partnera. U svakom slučaju, dobro se raspitajte o osobi za koju ste zainteresirani!

POSAO: osmica štapova u uspravnom položaju- ovo je karta ispoljavanja potencijala. Sve ide u Vašu korist i možete očekivati brze promjene. Postizanje ciljeva Vam je na dohvat ruke. Ova karta govori o tome da odjednom dobivate energiju da pozavršavate sve što ste davno započeli i što je stagniralo. Vjerovatno ćete dobiti odlične vijesti ili neku novu poslovnu šansu. Moguće je unapređenje. Ovo je također odličan period za samopromociju. Također, ova karta govori da je odlično vrijeme za početak nekog novog posla. Vjerovatno imate obilje novih ideja i kreativnosti. Ako je to slučaj, ne zaboravite usmjeriti energiju samo na to što radite i da radite stvar jednu po jednu. Energija ove karte zahtjeva fokus i usmjerenost, jedino tako može biti pozitivno iskorištena. U nekim slučajevima, ova karta je predznak neplaniranog poslovnog putovanja ili preseljenja. Ako ste nezaposleni ova karta označava pozitivne vijesti! Financijski- za one koji su u financijskim teškoćama ova karta označava promjenu na bolji period, znatno bolji period. No problem je u odnosu koji imate prema novcu- previše ste usmjereni na materijalno. Imajte na umu potrebe drugih ljudi koji su u neimaštini – pomozite potrebitima.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  devetka štapova u uspravnom položaju- stres i brige škode Vašem zdravlju- najviše pati krvožilni sustav stoga izbjegavajte alkohol i nikotin. Pijte više vode nego inače, potrudite se da nekoliko puta dnevno učinite vježbe disanja. Morate u ovom razdoblju skupiti snagu i staviti zdravlje na prvo mjesto! Boravak u prirodi i vježbanje biti će Vam od velike pomoći! Nemoguće je da osjećate duhovni mir kada ste cijelo vrijeme u akciji. Trčite kao “muha bez glave” što Vam zadaje mnoge unutrašnje nesporazume. Uzmite malo vremena za sebe, slušajte muziku i bar nakratko odlutajte od briga i žurbe.

 

VAGA

vaga

LJUBAV: devet novčića u uspravnom položaju- ova karta vrlo je povoljna kada se radi o pitanjima ljubavi. Odlično je vrijeme za druženja, upoznati ćete zanimljivu osobu na sasvim neočekivanom mjestu. Ako ste u vezi/braku, odnos s partnerom će biti bolji i iskreniji. S tim da ova karta napominje kako biste više vremena trebali provoditi sami. Nemojte zaboraviti da i kada ste u vezi/braku morate nastaviti razvijati svoju individualnost.

POSAO: mag u obrnutom položaju- predstavlja nedostatak usmjerenja i govori da ne koristite u potpunosti svoje vještine i talente kako biste postigli svoje ciljeve. Iako možda imate sve što Vam je neophodno, manjak samopouzdanja blokira Vaš napredak. Možda netko namjerno sabotira Vaše napore obmanjujući Vas ili ste možda previše opterećeni potrebom da kontrolirate situaciju. Sada nije period da napustite siguran posao kako biste prihvatili neku novu priliku! Ako ste nezaposleni- ova karta govori da se dovoljno ne trudite, sami sebi ste najveći neprijatelj- odnosi se na komunikaciju, stjecanje znanja, informacija i Vaše razmišljanje. Karta Vam govori da postanete svjesni sebe, da se pomirite sa bolnim sjećanjima ili kompleksima. Budite odlučni i kada Vam se čini sve teško. Karta Vas podsjeća na činjenicu da je budućnost u Vašim rukama i da ste više nego spremni i sposobni svoje snove provesti u djelo samo se morate sami “pokrenuti” i riješiti se strahova! Financijski- stojite vrlo dobro. Ukoliko ćete potražiti savjet bankara investicije su prilično dobar potez za Vas, no ne upuštajte se u rizična ulaganja na svoju ruku!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  toranj u obrnutom položaju- Vaše je psihičko stanje loše,  iscrpljeni ste- učinite sve u Vašoj moći da zadržite psihičku stabilnost, svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju. Izbjegavajte alkohol!

 

ŠKORPION

 

skorpion

LJUBAV: mag u uspravnom položaju- je karta koja se odnosi na komunikaciju, stjecanje znanja, informacija i razmišljanje. Vodi Vas kroz područja nesvjesnog koja ne poznajete. Pomaže Vam da postanete svjesni sebe, da se pomirite sa bolnim sjećanjima ili kompleksima. Mag karta predstavlja odlučnost da se djeluje i kada je to prilično teško. Podsjeća Vas na činjenicu da je budućnost u Vašim rukama i da ste više nego spremni i sposobni svoje snove provesti u djelo. Svaka odluka koju ćete donijeti imati će uspjeh. Upravo sada je vrijeme kada imate znanja, sposobnosti i pregršt kreativne energije za pokretanje promjena koje već neko vrijeme planirate! Zato Vam na ljubavnom planu slijedi period zadovoljstva, lakoće i spontanosti. Veza/brak će Vam cvjetati, a za one koje nisu u vezi vrlo vjerojatno je da će započeti vrlo snažnu romansu!

POSAO: as pehara u uspravnom položaju- obično donosi pozitivne vijesti i početke u smislu neke nove ideje ili inspiracije, novog projekta a moguće i novog posla ili nove poslovne ponude. Investicije i projekti će naprosto procvjetati. Bez obzira na to koji poslovni poduhvat odaberete, sasvim je sigurno da će biti uspješan. Ova karta se također može odnositi na novo kreativno partnerstvo ili priliku za poslovnu suradnju. Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate “unutarnji glas”. Izvrsni rezultati koje postižete u ovom periodu biti će bogato honorirani. Ako ste nezaposleni ovo je karta koja označava period Vaše kreativnosti i životne inspiracije. Biti ćete uporni i znati ćete se nositi sa izazovima. Očekujte primamljivu poslovnu ponudu! Financijski- ne stojite uopće loše ali pripazite se vlastite neodgovornosti i nemara. Ne riskirajte i dobro promislite prije bilo kakvog ulaganja.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  devet novčića u uspravnom položaju- zdravlje Vam je vrlo dobro, priuštite si što više šetnje i boravka na svježem zraku. Veoma ste mirni i spokojni, vrijeme je da taj duh podijelite s ostalima. Pozitivno ćete utjecati na socijalnu okolinu! Ova Vam karta savjetuje da se prepustite događajima da Vas vode.

 

STRIJELAC

 

strijelac

LJUBAV: kraljica novčića u uspravnom položaju- možete očekivati sigurnost u ljubavnoj vezi/braku. Ova karta je simbol napretka ljubavnog odnosa. Ovo je vrijeme za regeneraciju Vašeg odnosa.  Morate “hraniti” Vaš odnos i on će zaista procvjetati. Poželjeti ćete svoj odnos unaprijediti, promijeniti dosadašnji način “funkcioniranja” u vezi/braku. Odnos će postati dublji,  nježniji i iskreniji. Sa partnerom ćete ponovno oživjeti staru strast. Ženski pripadnici ovog znaka mogu osjetiti potrebu da postanu majke a moguća je i trudnoća jer se ova karta povezuje sa ženskim, majčinskim principom- povezana je sa plodnošću. Vjerojatno je da ćete biti zaokupljeni poslom oko kuće ili stana kako bi što ugodnije živjeli sa partnerom. Slobodni, ovo Vam je vrlo plodno razdoblje za ljubav, suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Ovo je pravo razdoblje za pravu ljubav, moguće da ćete upoznati nekoga preko (tamnokose) prijateljice.

POSAO: šestica pehara u uspravnom položaju- u nekim slučajevima, ova karta znači da će Vam se ponovo pružiti neka poslovna prilika koju ste propustili. Konačno ste “završili” sa nekim starim problemom. Spoznajete sebe i drago Vam je zbog toga. Možda ćete pronaći riješenje nekog aktuelnog problema tako što ćete iskoristiti neko prošlo iskustvo. Stari poznanici Vam mogu pomoći u nečemu. Prethodni napori će se sada isplatiti. Pravo je vrijeme za kreativnost i inovacije. Ako Vam radno mjesto ne dozvoljava ispoljavanje kreativnosti pokušajte u vrijeme dnevne pauze crtati ili pisati – ti će Vam se trenuci vrlo pozitivno odraziti na posao koji radite! Ako ste nezaposleni vrlo je moguće da će Vam neko staro poznanstvo pomoći da dobijete posao. Nemojte se bojati pokazati koliko ste kreativni, gledajte na posao iz “dječje perspektive”. Financijski- ne stojite uopće loše, ali ovo je razdoblje u kojem ste previše fokusirani na ono što nemate, na ono što Vam nedostaje. Ovo nije vrijeme za rizik i ulaganje, nešto što se na prvu činilo da je vrijedno ulaganja može se vrlo brzo pokazati kao loš financijski potez!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  kralj štapova u obrnutom položaju- vrlo je važno uvesti red i disciplinu. Obratite pažnju na prehranu, možda je potrebno napraviti test intolerancije na hranu. U globalu, tjelesna kondicija i snaga organizma su Vam u dobrom stanju. Obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast. Posvetite se meditaciji jer ste na putu duhovnog istraživanja koje može biti vrlo zbunjujuće i iscrpljujuće.

 

JARAC

jarac

 

LJUBAV: osmica novčića u uspravnom položaju- obično govori o tome da se nova veza razvija u pravom smjeru. Oni koji su na početku veze vjerovatno “prelaze” u narednu-ozbiljniju fazu. Ova karta ukazuje i na mogućnost zaruka ili braka. Parovi koji su već dugo u vezi/braku također mogu ući u novu fazu, pogotovo ako se suočavaju sa nekom većom promjenom. Moguće je da jedan partner preuzima više odgovornosti za onog drugog- ništa ne uzimajte zdravo za gotovo (partnera), poštujte partnerove želje. Ako ste slobodni mogli bi upoznati osobu koja će Vas osvojiti na prvi pogled, moguće je da ćete poslovno surađivati ili će na neki način biti poslovno povezana sa Vama.

POSAO: deset mačeva u uspravnom položaju- ova karta može ukazivati na dva scenarija- prvi je pozitivan. Ukazuje na kraj jednog ciklusa. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. Možda ste morali donjeti odluku koja Vam je promijenila život. Vrijeme je da krenete naprijed i zaboravite na prošlost. Zamjenili ste stare obrasce razmišljanja novima, što ponekad može biti bolan proces. Dobro je to da nakon pada dolazi do ponovnog rađanja, tj. otvara se mjesto za bolje i kvalitetnije stvari u Vašem životu. Drugi scenarij je negativan i on može ukazivati na iznenadne promjene na koje nemate nikakav utjecaj i zbog toga se osjećate bespomoćno. Mogući su veliki problemi na poslu. Karta također predstavlja situaciju gdje Vam netko koga poznajete zabada nož u leđa i izdaje Vas na najgori mogući način. Savjet: koliko kod Vam se posao činio sigurnim, budite na oprezu. Zapitajte se gdje bi se moglo nešto zakomplicirati, budite spremni na lošu situaciju i zadržite pribranost. Pazite što pričate i s kim pričate. Ukoliko dođe do najgorega- otkaza,  zadržite pribranost jer je dostojanstvo jedino što u tom trenutku možete zadržati. Ako tražite posao karta govori o tome da se osjećate izgubljeno i usamljeno, kao da Vam nitko ne želi pomoći što naravno nije istina. Potražite pomoć od iskusnije starije osobe, što više pričajte sa poznanicima da znaju kako tražite posao, mogli bi se iznenaditi!  Financijski stojite solidno, ipak ovo nije vrijeme za ulaganja vođena vlastitim instinktom. Karta Vam savjetuje da se obratite financijskom stručnjaku.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  šest pehara u obrnutom položaju- ukoliko osjećate zdravstvene probleme zavirite u djetinjstvo jer bi tamo mogao ležati korijen i uzrok problema – najvjerojatnije emocionalni. Terapija razgovorom je nešto što Vam u ovom razdoblju može pomoći. Ovo je razdoblje u kojem su Vam potrebni rituali. Ako Vam niti jedan ne pada na pamet, prisjetite se nekih tradicionalnih rituala koje ste upražnjavali u djetinjstvu.

 

VODENJAK

 

vodenjak

LJUBAV:  as štapova u uspravnom položaju- je povezan sa kreativnošću i novim idejama. Predstavlja moć, plodnost, nove početke i energiju. Možete očekivati nove ljubavne prilike. Možda je na pomolu nova veza. Očekujte snažna osjećanja koja će utjecati na Vaš životni pravac i ciljeve. Vjerovatno ste puni neočekivane inspiracije i entuzijazma. Sada je vrijeme da krenete u akciju. Iskoristite energiju kako biste krenuli naprijed. Izvrsno je vrijeme da započnete nešto novo, nešto o čemu već neko vrijeme razmišljate. Ako ste već duže vrijeme nezadovoljni partnerom možda dođete u situaciju da potpuno promijenite životni put u smislu da promijenite partnera. U svakom slučaju, sve što Vam se ponudi i nametne, vrijedno je razmatranja. As štapova je karta privlačnosti i seksualnosti. Ako ste sami, ova karta može biti predznak- ulazak neke značajne osobe u Vaš život. Ta veza će sigurno biti vrlo strastvena! Oni koji su u vezi/braku će osjetiti nov nalet strasti. U nekim slučajevima, ova karta se može odnositi i na plodnost, trudnoću i rođenje djeteta. U slučaju da ne planirate trudnoću na vrijeme se zaštitite!

POSAO: kraljica štapova u uspravnom položaju- biti ćete ambiciozni, komunikativni, energični. Pokušavati ćete održavati ravnotežu, podjednako se posvetiti poslu koliko i obitelji. Nezavisnost u poslovnom okruženju će Vam biti vrlo važna. Naći ćete se u centru pažnje i osvojiti druge svojim šarmom. Isto tako, neka uravnotežena, zrela žena Vam može ponuditi koristan poslovni savjet, poslušajte je! Što se tiče poslovnih projekata možete očekivati uspješan ishod. Usmjerenost na ono što radite će Vas lako izdvojiti iz mase i možete očekivati pohvale za dobro urađen posao. Ovo je period kada imate hrpu novih ideja i puno entuzijazma da ih sprovedete u djelo. Sada je vrijeme za akciju! Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate “unutarnji glas” i imati ćete velike uspjehe postignute u kratkom vremenu. Ako tražite posao biti ćete strpljivi, kreativni, vrlo hrabri ali i realistični. Prepustite se intuiciji i prednost neka imaju emocije nad razumom. Poslovna prilika koja je vrlo primamljiva stiže do Vas a moguće je da će ukoliko je prihvatite ona od Vas zahtjevati drugačiji način života (npr. da se zbog posla preselite). Puno će Vam pomoći ženska osoba koja vjerovatno ima svijetliju kosu. Financijski- stojite vrlo dobro ali nemojte u ovom periodu riskirati i ulagati jer nije pravo vrijeme za investicije.  Situacija će izgledati puno bolja nego što je pa barem potražite savjet financijskog stručnjaka da se zaštitite na vrijeme.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  pustinjak u obrnutom položaju- pripazite na znakove koje Vam tijelo šalje- zdravstveni problemi koje osjećate odraz su Vašeg psihičkog stanja (moguće da ste iscrpljeni, imate dosta obaveza pa Vam treba više odmora, sna). Nemojte bježati od potrebe za samoćom i izolacijom, omogućite si samoću. Vrlo je važno da poslušate dobronamjerni savjet osobe kojoj je stalo do Vas.

 

RIBE

 

ribe

LJUBAV: ljubavnici uspravnom položaju- obično govori o tome da morate učiniti značajnu životnu odluku. Takva odluka uključuje dvije opcije koje bi dovele do sasvim različitih ishoda i zato morate dobro razmisliti o posljedicama svakog izbora. Ljubavnici također mogu predstavljati trenutak prosvjetljenja koji će Vam se naprosto “javiti” i reći koji put je pravi. Moguće je i da se osjećate kao da je to neka vrsta testa prije nego što započnete novu životnu fazu. U ljubavnim pitanjima, ova karta govori o tome da su Vam ljubav i brak primarna preokupacija. Možda je na pomolu nova ljubavna veza koja će imati veliki značaj za Vas. Možda ćete biti u prilici da birate između dva različita potencijalna partnera. Ako trenutno niste u ozbiljnoj vezi, karta govori da ste u emotivnom i duhovnom smislu potpuno spremni za tako nešto. Bili zauzeti ili slobodni na ljubavnom ćete planu doslovno “sjajiti”, ne zaboravite sreću podijeliti sa bliskim ljudima!

POSAO: kotač sreće u uspravnom položaju- počinjete nov životni ciklus koji obećava sretne okolnosti. Stvari su krenule u pravcu nad kojim nemate kontrolu, ali ako prihvatite taj proces desiti će se neka promjena nabolje. Ovo su sudbinski događaji i ako pustite da se sve odvija samo od sebe može se dogoditi nešto vrlo značajno. U trenutnoj situaciji gotovo da nemate kontrolu niti utjecaja na ishod. Dozvolite Svemiru da radi za Vas. Ovo može biti period mnogih promjena. Očekujte nove poslovne prilike i budite spremni da ih prihvatite. Karta može predstavljati neku novu situaciju koja će zahtjevati veliku životnu odluku, što može značiti veliku promjenu u Vašoj sudbini. Iako se stvari brzo odvijaju, dajte sve od sebe da sagledate sve detalje. Vaši napori će donjeti velike nagrade! Vrijeme je da poslušate vlastitu intuiciju, ako ste već duže vrijeme nezadovoljni poslom, vjerovatno je da ćete napustiti posao. Budite otvoreni za provođenje u djelo novih ideja, a ukoliko Vam se to učini kao prevelika nepoznanica, potražite tuđi savjet! Nezaposlenima se sreća smiješi, ovo je vrijeme kada trebate “pucati visoko”, budite kreativni! Financijski stojite odlično ali ovo nije vrijeme za igre na sreću niti za rizična ulaganja.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: devet pehara u uspravnom položaju- ovo je period poboljšanja Vašeg zdravstvenog stanja. Ukoliko se borite sa nekim zdravstvenim problemom potražite savjet od strane alternativne medicine i prirodnih načina liječenja. Na duhovnom ste putovanju koje je veoma šaroliko, zapisujte sve što Vam se učini zanimljivim i značajnim. Svoja opažanja podijelite sa prijateljima, od njihovih ćete opažanja i komentara imati velike koristi. Osobno ispunjenje i ostvarenje želja simbol su ovog životnog razdoblja.