Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za siječanj 2015.

Sunce je ušlo u znak jarca 22. 12. i tamo će ostati do 20.1.

Obilježja ovog znaka odrazila su se na nas, postali smo ambiciozniji, želimo se materijalno osigurati, posvetili smo se više poslu, odbacili smo idealizam i tražimo opipljive, realne rezultate. Boravak venere i merkura u znaku jarca do 3.1. i 5.1. pojačava praktičnost, fokusiranost na obaveze, lakše razlučujemo bitno od nebitnog ali moramo paziti da se naš odnos s ljudima i način razmišljanja ne shvati kao hladan, služben, ozbiljan, pretjerano oprezan. Pozitivno je da jarac kao znak nosi sa sobom osjećaj odgovornosti, pouzdanosti, vjernosti, sve ima svoju “težinu”.

Mars u znaku vodenjaka boraviti će do 12.1. i on će nam sigurno dati nove, originalne ideje koje ćemo htjeti čim prije provesti u djelo. Ukoliko radimo samostalno tj. ako smo nezavisni (ne radimo u grupi) dobiti ćemo najbolje rezultate, a ako radite u timu onda pripazite na sukobe oko načina razmišljanja, pristupa radu, ne budite tvrdoglavi već poslušajte što druga strana ima za reći, dogovor se uvijek može postići! Nekima će ovaj tranzit marsa u vodenjaku donijeti promjene u sistemu rada, promjene u organizaciji posla pa i nove kolege.  Od 13.1.  mars ulazi u znak riba pa ćemo imati snažniju potrebu za povlačenjem i zatvaranjem u sebe, biti ćemo skloniji idealizaciji zato trebamo pripaziti da otvoreno komuniciramo da ne bi došlo do nepotrebnih nesuglasica, zakulisnih igra i neslaganja.  Pozitivna strana marsa u ribama je da ćemo biti kreativniji, imati izraženiju sposobnost imaginacije koju ćemo moći upotrijebiti i u neke praktične svrhe, u poslovno-financijskom planu.

Što se ljubavi tiče, venera boravi u znaku jarca do 3.1. i njoj su potrebni oslonac, odgovornost, pouzdanost, emocijama se pristupa hladne glave – razmišljat ćemo puno o prošlosti, prošlim vezama, možete očekivati susret sa starim partnerom.Oni koji su u dugim vezama/braku uživat će u stabilnosti, tu i tamo biti će manjih svađa oko “zahlađenja” odnosa ali ništa strašno, samo ćete htjeti biti sigurni u partnerovu ljubav i kada je osjetite moći ćete svoju ljubav uzvratiti. Oni koji su slobodni mogli bi ostvariti vezu sa osobom koja je starija od njih.
Baš kada smo se opustili dolazi nam nalet venere i merkura u znaku vodenjaka od 5.1. Ovo je priča o slobodnoj ljubavi, koliko god to zvučalo nespojivo zapravo se radi o tome da ćemo emocijama pristupati više intelektualno, uslov ljubavi biti će nam prijateljstvo, potencijalne veze testirat ćemo raspravama, intelektualnim nadmudrivanjima, biti će nam jako bitno da zadržimo svoju slobodu izražavanja ali i emocionalno (da imamo svoj prostor u vezi). Ljubav će nam doći kad se najmanje nadamo, baš kad pomislimo kako je sve propalo eto nam je! Nema tu mjesta za rutinu, ograničenja a ljubomoru i posesivnost možemo zaboraviti! Od partnera ćemo tražiti jaku volju (osobnost), hrabrost, inovativnost. Veze sa prijateljima u ovom periodu biti će naglašene, možda baš sada shvatite da dugogodišnji prijatelj/ica ima ono nešto. Pozitivna strana ove venere je da nema ni trunke tajnovitosti, laganja, skrivanja samo istina! Mana joj je da se često prema partneru odnosi više kao prema prijatelju, fali joj strastvenosti ali to kompenzira svojim šarmom, zaigranošću.  Veze će biti pune iznenađenja, budite spremni partneru priuštiti njegovu slobodu, kutak u stanu- samo njegov, sat vremena da bude sam i radi što voli.  Ono najbitnije za ovu veneru, ako ste posesivni i niste spremni dijeliti je s njezinim društvom bolje je ni ne ulaziti u vezu!  Period od 5.1.- 27.1. biti će za potencijalne veze bez pravila, situacije će se odvijati u trenutku, iznenada, kreće se u avanturu…ova venera nije jednostavna, shvatit ćete da je nemoguće dati toliku slobodu i tolerirati  hirove a opet nećete joj moći odoljeti! Bitno je da zapamtite jedno- nema tu mjesta za ljubavne scene, ograničavanja kretanja i slobode!  Kada sunce uđe u znak vodenjaka od 21.1.  još više će se pojačati potreba za slobodom u bilo kojem smislu,  pronaći ćemo vlastiti put,  uzimati sve sa dozom skeptičnosti i onda doći na neku svoju originalnu ideju. Preispitivat ćemo tuđa razmišljanja i ukazivati na greške. Biti ćemo osjetljiviji na nepravdu,  patnju nevinih i nećemo šuteći prelaziti preko toga! Ovaj period je idealan da se oslobodimo “okova”, da kažemo partneru ono što smo potiskivali ili nismo rekli iz bilo kojeg razloga.  A za slobodne- što više izlazaka i druženja, puno lakše ćete nekoga upoznati dok ste u društvu, mogli bi se začuditi kakvom brzinom će se sve odvijati!

Kraj mjeseca biti će obilježen ulaskom venere u znak riba od 28.1.  pa barem što se ljubavi tiče možemo reći da dolazi “mirnije” razdoblje od onog dok je venera bila u znaku vodenjaka.  Venera u ribama traži da ljubav bude ostvarena ali venerin zadatak ovdje nije lako ostvariv jer je neptun (koji je vladar riba) između ostalog i planeta laži, fantazija, obmana i iluzija. Potragu za pravom ljubavlju prati i prenaglašena sklonost ka idealizaciji na ljubavnom polju pa je s time prisutna i veća opasnost od pravljenja greški u izboru partnera, dolazi do razočarenja. Zašto je venera u ribama egzaltirana? Kada konačno nakon puno tragičnih  ljubavnih veza shvati da je sama i da ne postoji “srodna duša” ona može uživati u ljubavi punim plućima i dati najveće zadovoljstvo partneru ALI tek kada shvati ovo prvo…ona će iskreno voljeti, biti beskrajno nježna, puna razumijevanja i topline, prilagodljiva partneru, požrtvovna i posvećena, pokazati svoju bezuslovnu ljubav! Tako ćemo se i mi u ovom periodu venere u ribama morati kloniti lakovjernosti u ljubavi, neadekvatnih odluka, neodlučnosti u pogledu u kojem pravcu bi htjeli da se razvija ljubavni odnos tj. veza. Biti će potrebno jasno uskladiti u sebi želje, potrebe i planove! Tek kada to shvatimo prepustimo se ljubavnim maštanjima uz partnera!

 

ovan

 

OVAN
U obrnutom položaju dva štapa mogu označavati osjećaje bijesa i anksioznosti jer čekate na materijalizaciju nekog plana. Možda mislite da ste napravili pogrešan izbor. Energija Vam je rasuta na više strana i ne možete se fokusirati. Stvari se ne odvijaju onako kako ste zamislili. Moguća su odlaganja, prepreke ili rasprave sa ljudima sa kojima morate surađivati. Možda odnosi sa kolegama nisu baš najbolji i ne slažete se po nekom pitanju. Pregovori ne idu po planu. Ova karta predstavlja i pitanje ponosa, Vaš ponos i egoizam sprečavaju napredak i suradnju sa drugima. Ako razmišljate o tome da započnete novo partnerstvo, ova karta je upozorenje da dobro razmislite o svim opcijama!
Ukratko: zbog nečega ste neodlučni i neraspoloženi, bojite se učiniti nešto što se od Vas očekuje i ne želite se suočiti sa situacijom, nerado se prihvaćate odgovornosti. Kada je ljubav u pitanju Vi ste osoba na potezu, ali se zbog nečega dvoumite. Ovo je karta dalekih putovanja, moguće da je Vaš partner negdje daleko i da čekate vijesti od njega. Morate biti spremni na neugodna iznenađenja i na manje šokove razne vrste. Zbog nečega strepite i mislite da se situacija neće odvijati povoljno po Vas.

bik
BIK
U obrnutom položaju, kraljica mačeva je žena koju vodi osvetoljubivost. Ona je žena koja može na neki način pokušati da Vas ugrozi. Sklona je ogovaranju i izvrtanju činjenica. Budite oprezni i razmislite da li ste nedavno nekoga ostavili bijesnoga! Veoma je važno da se suočite sa svojim emocijama. Netko Vas može pokušati izmanipulirati silom ili zastrašivanjem. Provjerite sve informacije koje dobijete. Važno je da ostanete uravnoteženi, fer i da nikome ne sudite.
Ukratko: strepite od nečije odluke i uvjereni ste da bi puno toga moglo krenuti nizbrdo. U Vašem domu se vode ozbiljni razgovori o Vašim planovima, i moguće je da se članovi Vaše porodice ne slažu s Vama. Vi ste vrlo uporni, ali nažalost na Vašu štetu. Lako Vas je izbaciti iz takta, naročito ako se dirne u Vaš emotivni život. Vaši pokušaji da ga dovedete u red ne donose rezultat. Možda ćete razmišljati o razvodu, stvarnom ili tek ucjene radi (da provjerite partnerovu reakciju).

 

blizanci
BLIZANCI

 

U obrnutom položaju trojka pehara Vas upozorava da ne pretjerujete ni u čemu – pogotovo u materijalnim stvarima. Ono što Vam je nekada pričinjavalo zadovoljstvo, sada Vam predstavlja problem. Neko slavlje će biti odloženo. Ljubavni odnosi se mogu pogoršati. Ova karta može označavati i nezainteresiranost i apatiju u vezi. Upali ste u rutinu (ako ste u braku ili vezi)- probudite se!
Ukratko: karta traži oprez, rad u samoći i izbjegavanje zajedničkih ulaganja, početak poslova u čiji ishod sumnjate. Postoji mogućnost povećeg neočekivanog izdatka novca. Niste još uvijek spremni za timski rad, ili Vam on predstavlja poseban teret. Prilično ste zaboravni, konfuzni i ne pamtite što ste kome obećali. Ono što ste nekome rekli u najvećem povjerenju, sada bi moglo početi brzo da se širi.

 

rak

 

RAK
Sedmica štapova u obrnutom položaju obično ukazuje na manjak energije ili odlučnosti kada se suočite sa nekom preprekom. Jednostavno želite da pobjegnete od problema ili izbjegnete sukob. Uspjet ćete samo ako ne prepustite „meč“ suparniku. U pojedinim slučajevima, najveća prepreka je to što se bojite budućnosti, a ne konkurencija. Ako ne budete pažljivi, mogli biste propustiti neke sjajne šanse. Ova karta se često odnosi i na manjak samopouzdanja i hrabrosti. U takvim situacijama morate pronaći snagu u sebi i vjerovati da ipak jeste sposobni savladati prepreke. Ne dozvolite drugima da Vas zaplaše ili iskorištavaju i nemojte zaboraviti da ste ipak „na svom terenu“. U izrazito negativnoj konotaciji, ova karta može značiti da vodite bitku koja je unaprijed izgubljena. Zapitajte se da li je borba zaista vrijedna toga za što se borite.
Ukratko: nemojte gubiti vrijeme na poslove koji Vam ne donose dobit, ni materijalnu ni moralnu. Trenutno ste suočeni sa preprekama koje Vam izgledaju nepremostive, i Vi gubite strpljenje. Poslovi koje obavljate vjerovatno su ispod Vašeg nivoa, Vi biste mogli puno više zaraditi, ako biste se odlučili da samostalno obavljate neke poslove. U ljubavi- Vaš partner je ljut na Vas, a Vi ne znate kako reagirati, otvorena komunikacija će sve riješiti. Ako ste sami neodlučni ste.

 

 

lav

 

LAV
Šestica štapova obrnuta uključuje odlaganja. Možda se osjećate kao da nemate dovoljno energije da izgurate nešto do kraja ili Vam nedostaje samopouzdanja. Niste potpuno zadovoljni poslovnom i financijskom situacijom. U nekim slučajevima, može označavati neslaganja i konflikte u radnom okruženju. U emotivnom smislu, osjećate se na neki način omalovaženim ili kao da ne dobivate ono što mislite da zaslužujete. Moguća je i loša komunikacija ili rivalstvo, posebno na poslu. Možda se previše trošite. Potrebno je da ustuknete i postavite prioritete. U ljubavnim pitanjima ova karta označava probleme u braku ili vezi. Jedan partner se osjeća zanemarenim. Učinite nešto po tom pitanju.
Ukratko: u ljubavi ova karta nije dobra jer Vas opisuje kao snoba koji želi pored sebe glamuroznu ličnost, nekoga koga zanima vanjski sjaj i ljepota, ugled partnera a ne njegova priroda. Pazite, predstoji Vam razočarenje, možete doživjeti neko neočekivano poniženje ili se netko može smijati na Vaš račun. Na vrijeme se spustite na zemlju!

 

djevica

 

DJEVICA
Smrt u obrnutom položaju je obično znak da se opirete promjeni. Uzrok tome može biti strah od nepoznatog ili prevelika vezanost za stare navike koje čine da se osjećate sigurnima. Ova karta u otvaranju govori o tome da se čvrsto držite zastarjelih navika, starih veza ili pogleda na svijet. Možda ne želite gledati u budućnost jer ste previše vezani za prošlost. Moguće je da ćete nekako biti prisiljeni da se odreknete nečega, iako to ne želite. Opiranje promjeni čini čitav ovaj proces bolnijim. Predaja i prihvaćanje su u Vašem najboljem interesu. Ako se suočite sa tom promjenom, vidjet ćete da je ipak vrijedilo!
Ukratko: niste svjesni situacije u kojoj ste se našli. Pred izvjesnim ste rizikom, pred problemom koji nećete moći lako riješiti. Pred Vama je period iskušenja koji ćete pokušati negirati. Nemate snage za životne poteškoće. Neophodno je da se oslobodite strahova. Možda se osjećate uhvaćeni u klopku iz koje nema izlaza. Na materijalnom planu ova karta znači kašnjenje u isplati i često velike izdatke.

 

vaga
VAGA
U obrnutom položaju devetka štapova može ukazivati na to da ne branite svoje stavove, ili ih ne branite na pravi način. Nepovjerenje u sebe i svoje sposobnosti Vas sprečava da se zauzmete za svoje stavove. Strahovi Vam ne dozvoljavaju da vjerujete u sebe. Možda niste dobro procijenili svog protivnika. U nekim slučajevima, ovo može značiti da Vas je netko „uhvatio na prepad“ ili Vas namjerno obmanjuje. Značenja ove karte mogu se odnositi i na strah da ćete pred drugima pokazati slabost. Vaše trenutno ponašanje nije pravi odraz onoga što jeste. Vaši potezi mogu biti nefleksibilni i rigidni. Možda ste izgubili dosta energije na određene planove i sad više nemate snage da nastavite dalje. Moguće je i da ste zbog nečega prinuđeni da odložite realizaciju plana do daljnjeg. U ljubavnim pitanjima ukazuje na mrtvilo u vezi. Nemojte dozvoliti da upadnete u negativne obrasce razmišljanja ili da imate bezrazložne napade bijesa na partnera.
Ukratko: često imate o ljudima loše mišljenje ali to ne pokazujete. Očekujete najgore, pomalo ste paranoični i želite da pod svaku cijenu budete sigurni da nećete biti prevareni. Za ljubavni život ovaj mjesec ova karta nije sjajna, govori o nerazumijevanju ili prividnom skladu pa će trebati dosta truda da se veza održi.

 

 

skorpion

 

 

ŠKORPION

Pet pentakla uspravno- na emotivnom nivou, ova karta govori o tome da se osjećate kao da ste sasvim sami. Možda imate osjećaj da ste potpuno napušteni. Vaša trenutna situacija Vas baca u anksioznost. U nekim slučajevima, ovo se može odnositi i na probleme iz prošlosti. Stare traume su uzrok Vaše emotivne praznine i hladnoće. Ova karta Vam zato poručuje da morate imati vjere. Ovo je period kada energiju treba usmjeriti ka stvarima koje nisu materijalne. Ako u Vašem životu postoje stvari koje Vas koče, sada je trenutak da ih potpuno eliminirate. Ova karta savjetuje da zaboravite na stare obrasce ponašanja. U financijskom smislu ova karta je znak da niste u sjajnoj situaciji. Morate „stegnuti remen“. U poslovnom smislu, morate biti oprezni sa investicijama. Ovo svakako nije trenutak da se upuštate u poslovne rizike jer je velika mogućnost da izgubite novac. Ovo je također loš period da napuštate posao ili pokušavate da započnete nešto novo. U ljubavnim otvaranjima ova karta pokazuje da Vaši standardi vezani za novac ne mogu uvijek da se primjene i na ljubavna pitanja. Ljubav nije nešto što se može kupiti. Možda ćete uvidjeti da Vaše loše financijske prilike nepovoljno utječu na Vašu vezu. Ako je pitanje vezano za ishod veze koja je nedavno započela, ova karta obično poručuje da će veza biti nestabilna.
Ukratko: tarot Vam ovom kartom sugerira da budete maksimalno praktični. U ljubavi ova karta može označavati neku osobu u Vašem životu koju očekujete sresti. Ako ste u vezi, Vi ili Vaš partner pokušavate kupiti naklonost, jer je netko od Vas previše zaokupljen svakodnevnicom, i vjerovatno nemate vremena jedno za drugo. Potrudite se osvježiti vezu/brak!

 

strijelac

 

STRIJELAC
Obrnut car u otvaranju može govoriti o tome da odbijate da odrastete. Možda Vam je teško preuzeti odgovornost i jednostavno želite pobjeći. Moguće je i da ste u nekoj situaciji koja Vam opasno „ljulja“ samopouzdanje; moguće je i da jednostavno previše razmišljate općenito o svemu. Neki projekt će biti obustavljen i svaki napredak je trenutno otežan. Vrijeme je da razmotrite svoje ponašanje. Da li pokušavate previše kontrolirati stvari ili ljude? Da li pokušavate da postanete što moćniji (u bilo kom smislu)? Da li ste previše vezani za roditelje ? Obrnut car govori o zavisnosti od drugih. Kada se ova karta pojavi u ljubavnom pitanju, obično su prisutni problemi prevelike međuzavisnosti. Postanite samostalni!
Ukratko: odugovlačite sa izvršavanjem svojih obaveza, i donosite odluke na osnovu onoga što Vama odgovara a ne na osnovu onoga što znate da je u redu. Morat ćete čekati sa ostvarenjem cilja jer niste spremni da preuzmete odgovornost za svoje postupke. Karta ukazuje na sklonost da se upuštate u sukobe, može označavati pretjeranu zavisnost od roditelja ili od bračnog partnera.

 

jarac

 

JARAC

Obrnuta zvijezda često govori o tome da ste zanemarili duhovni aspekt svog života. Ako ste započeli nešto novo, u početku se možete suočiti sa neuspjesima, ali to će biti samo privremeno. Nedostatak samopouzdanja i nesigurnost Vam ne dozvoljavaju da budete sretni. Obrnuta zvijezda je ponekad znak da trebate biti zahvalni, jer ste previše okupirani onim što nemate. Zauzmite suprotan stav. Počnite da dajete umjesto da primate i usmjerite se na ono što imate. Često ova karta govori o krutosti i tvrdoglavosti u razmišljanju. Najbolje što možete je da pustite da se stvari same odvijaju.
Ukratko: nepotrebno ste bezvoljni i malodušni. Ova karta može značiti romantičnu zaljubljenost u osobu koja toga nije svjesna i kojoj ne pokazujete što osjećate. Sudbina Vam šalje pozitivne vibracije, na Vama je da ih prepoznate. Karta može značiti i pripadanje društvu koje Vas odvlači od posla, veze sa ljudima sumnjivih kvaliteta koji loše utječu na Vas.

 

vodenjak

 

VODENJAK

Četvorka pehara u obrnutom položaju najavljuje kraj perioda nezadovoljstva. Stvari odjednom postaju ljepše. Možda ste dobili neku novu priliku koja Vas je trgla iz mrtvila. Motivirani ste i preuzimate inicijativu. Nakon perioda depresije, iznenada se osjećate zadovoljno. Sa radošću očekujete razvoj situacije. Moguće je da ste pozvani na neko veće okupljanje ili odjednom imate želju da se više družite sa ljudima. Period bezvoljnosti je prošao. U ljubavnim pitanjima, ova karta predstavlja obnovu veze. Osjećate veću bliskost sa partnerom i želite da poradite na svojoj vezi.
Ukratko: vrlo lako stupate u kontakt sa osobama koje prvi put vidite, volite promjene i one Vam gode. Uspijevate da snagom volje prevaziđete neke svoje slabosti. Ipak ova karta može označavati da se loše odnosite prema novcu, puno ga trošite, nemarni ste prema njemu. Obrnut položaj ove karta znači mogućnost za novu ljubav. Prepuštate se maštanjima, preplavljeni ste emocijama i u očekivanju nečeg novog.

 

ribe
RIBE

Kada se tri pentakla pojavi uspravno, obično se odnosi na Vaše svakodnevne aktivnosti i poručuje da ostanete „u toku“ i da će Vam samouvjerenost i vještine koje posjedujete dati uspjeh i priznanja. Trojka pentakla je karta razvoja i postignuća. Odnosi se na karijeru, obrazovanje, financijsku sigurnost. Također se može odnositi i na bilo koji projekt na kojem trenutno radite. Ovo se posebno odnosi na poslovne i projekte koji uključuju nekretnine. Ova karta često označava nagradu za Vaš trud i posvećenost. Možda ćete dobiti povišicu ili biti unapređeni. Ako pokušavate da se specijalizirate za neko posebno područje, ova karta predstavlja promjenu statusa u Vašoj karijeri. Možda Vam se pruže neke nove prilike da zaradite nešto novca. Ako je riječ o ljubavnom pitanju, ova karta može govoriti o tome da je potrebno da preispitate svoju vezu. Možda jedan partner previše vremena posvećuje poslu.
Ukratko: Vaše perspektive su dobre, možete puno postići ali samo uz pomoć drugih, jer je ova karta najbolja za one koji pristupaju radu u grupi, timu. Dobit ćete povjerljivu informaciju, ponudu za partnerski posao. U ljubavi, ova karta može značiti obnovu veze koja je nekada u prošlosti bila prekinuta. Oni koji su u vezi/braku – sumnjate da se netko treći umiješao u Vašu vezu, samo bez panike, provjerite najprije sve informacije!