Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za prosinac 2016.

U nastavku pročitajte Vaš tarot horoskop za prosinac 2016.

Tarot horoskop OVAN

ovan

LJUBAV: petica novčića u uspravnom položaju- ova karta govori o tome da se osjećate kao da ste sasvim sami. Možda imate osjećaj da ste potpuno napušteni. Vaša trenutna situacija Vas baca u anksioznost. Značenja ove karte podrazumijevaju osjećaj gubitka i strepnje. U nekim slučajevima, ovo se može odnositi i na probleme iz prošlosti. Stare traume su uzrok Vaše emotivne praznine i hladnoće. Ova karta Vam zato poručuje da morate imati vjere. Ovo je i period kada energiju trebate usmjeriti ka stvarima koje nisu materijalne. U svakom slučaju, u Vašem životu postoje stvari koje Vas koče a sada je period da ih potpuno eliminirate. Ova karta savjetuje da zaboravite na stare obrasce ponašanja! Isto tako, zapitajte se da li nepotrebno paničarite? Ova karta ponekad indicira da Vaši standardi vezani za novac mogu da se primjene i na ljubavna pitanja. Ljubav nije nešto što se može kupiti! Možda ćete uvidjeti da Vaše financijske prilike nepovoljno utječu na Vaš ljubavni odnos. Ako je u pitanju ishod veze koja je nedavno započela, ova karta obično poručuje da će u ovom periodu veza biti nestabilna. Za one koji su već duže u vezi/braku ova karta je upozorenje- ako Vam je prekid odnosa neprihvatljiv, dobro sagledajte sve moguće aspekte i uhvatite se u koštac sa svim problemima! Ne uzimajte partnera zdravo za gotovo i svaku svoju pretpostavku dobro provjerite, ne budite brzopleti! Ako ste slobodni pripazite na svoje ponašanje. Moguće je da imate stare emotivne traume zbog kojih ne možete stupiti u dublji odnos. Može biti da Vas je strah u potpunosti se prepustiti drugoj osobi. Moguće je da Vam se u ovom periodu javi stara ljubav, ali…dobro razmislite da li je želite natrag i koliko ste spremni na kompromis. Ako Vam unutrašnji glas govori da obnovite vezu onda to i napravite ali ako imate nedoumice ili sumnje to je znak da je bolje ne obnavljati odnos. Isto tako moguće je da imate konkurenciju ukoliko nekoga simpatizirate, pokušajte ne igrati “prljavo” u tom slučaju.

POSAO: dvojka mačeva u uspravnom položaju- simbolizira Vašu neodlučnost, nemogućnost donošenja odluka, izgubljenost i konfuziju. Ako čekate donošenje odluke koja se tiče Vašeg položaja na poslu, ona će biti pozitivna ukoliko ste sve zadatke temeljito odradili. Popunite rupe koje ste propustili kako Vam prilika karijere zbog sitnice ne bi izmakla! Pokušajte biti strpljivi i suzdržani. Ako ste učinili ono što se od Vas tražilo onda je vrlo vjerojatno da će sve biti dobro i u Vašoj koristi. Provjerite jeste li učinili ono što treba, a ako niste, potrudite se kako to objasniti nadređenima i nadoknaditi načinjenu štetu. Vrlo je vjerojatno da ćete morati preuzeti odgovornost, ali nemojte paničariti. Kada je riječ o međuljudskim odnosima ova karta opominje Vas na nužnost primanja i davanja – obratite pažnju na odnose koje imate sa ljudima i učinite promjenu ukoliko uvidite da je ona potrebna! Ako ste nezaposleni ova karta daje Vam mogućnost da se zaposlite! Ipak, pokušajte ne biti brzopleti na razgovoru za posao, budite strpljivi i suzdržani, pokažite da ste fleksibilni i spremni na timski rad- time ćete postići uspješan ishod! Financijski- karta Vas upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate, na što možete računati i koliko smijete potrošiti. Važno je da se ne zaigrate previše jer bi posljedice mogle biti dugoročne.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: petica mačeva u obrnutom položaju- simbolizira ogovaranja, širenje neistine, podmetanja i pasivnu agresiju. Moguće je da budete izloženi zlostavljanju na radnom mjestu ili podvalama od strane kolega – pažljivo se zapitajte tko je osoba na koju se možete osloniti i kojoj situaciju možete izložiti i na taj ćete način biti zaštićeni. Sačuvajte svoj unutarnji mir! Ovaj mjesec je ključno da se klonite negativnih osoba jer bi Vam inače stres mogao jako utjecati na zdravlje. Što se tiče duhovnosti- karta Vas opominje na to da odgovori do kojih ste došli nakon godina traženja su samo Vaši odgovori – nemojte ih nametati drugima niti od njih tražiti da se prilagode Vašem kalupu i Vašim načinima. Ova karta može značiti i nagli prekid u duhovnom miru – ako se to dogodi nemojte očajavati – novi odgovori će Vam se sami nametnuti!


Tarot horoskop BIK

bik

LJUBAV: vitez štapova u obrnutom položaju- simbolizira gubitak fokusa, letargiju, manjak energije i lošu vijest. Vaša ovisnost o drugim ljudima koči Vaš osobni rast i razvoj, nema stvarne prepreke da se osamostalite. Karta Vas upozorava na to da ste ili brzopleti ili nedovoljno uporni u svojim namjerama. Možda ste u periodu velikih promjena, što Vam izaziva osjećaj nesigurnosti. Važno je da ostanete pribrani, jer stres može djelovati vrlo iscrpljujuće na Vas i Vaš odnos s partnerom. Ova karta je predznak svađa i nesporazuma pa pazite kako se ponašate u vezi/braku jer možete postati vrlo nestrpljivi i donositi krive zaključke. U nekim slučajevima ova karta predstavlja partnera koji se ne želi ozbiljno vezati pa su moguće svađe zbog toga. Pokušajte biti objektivni i otvoreno popričati sa partnerom a ukoliko on to odbija zapitajte se da li je možda vrijeme da napravite pauzu ili prekinete odnos koji nema zajedničku budućnost. Ova karta može označavati i rastanak sa partnerom zbog Vašeg ili njegovog preseljenja ili dužeg putovanja. Ako ste slobodni ova karta upozorava Vas da se oslobodite svoje hipersenzibilnosti i prestanete biti sluga vlastitim strahovima, afektima i osjećajima. Sami sebe blokirate u tome da upoznate osobu koju želite. Budite otvoreni za upoznavanje novih ljudi, postoji mogućnost da ćete u poslovnom kontekstu naići na osobu sa kojom bi mogli započeti romansu.

POSAO: paž štapova u uspravnom položaju- pojaviti će se osoba koja Vam može biti od velike pomoći. Kada se u otvaranju pojavi paž štapova, on predstavlja novu šansu, nove-pozitivne vijesti. Kako je povezan sa kreativnošću može predstavljati neki novi poslovni poduhvat. U ovom periodu vrlo lako možete realizirati svoje ideje i planove. Imate neograničen potencijal. Ovo je i nova faza u Vašem životu. Možete postati vrlo motivirani da svoj poslovni život sasvim promijenite. Možete dobiti zanimljivu poslovnu ponudu koja bi Vas mogla navesti da napravite veliku promjenu u karijeri. Ako ste već razmatrali mogućnost nekog doškolovanja ili prekvalifikacije, sada je pravo vrijeme da se posvetite tome! U nekim slučajevima može predstavljati konkurenciju ili izazove ali to Vam neće predstavljati problem. Potpuno ste spremni da ustanete i izborite se sa svim izazovima! Ako ste nezaposleni ova karta Vas podsjeća da ukoliko uložite trud u traženju posla i svom prezentiranju potencijalnom poslodavcu svakako će Vam se isplatiti! Financijski- označava razdoblje priljeva financija – moguća je povišica na poslu, dobitak nasljedstva ili dobitak na lotu ALI imajte na umu da ne ulažete više od onoga što možete izgubiti jer bi Vas to moglo skupo koštati!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: carica u uspravnom položaju- ukoliko pokušavate zatrudnjeti, ova je karta znak da postoji mogućnost da se to i dogodi. Ukoliko pak ne želite zatrudnjeti, ovo shvatite kao upozorenje da budete dvostruko oprezniji! Imate li zdravstvenih problema, pokušajte s prirodnim pripravcima ili homeopatijom. Duhovnost- tijekom ovog razdoblja Vaša Vam intuicija šalje važnu poruku, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas!


Tarot horoskop BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: kralj štapova u uspravnom položaju- on je uspješan, samopouzdan, brz, hladne je glave. Karta kralja poručuje Vam da je ovo razdoblje u kojem je važno da razum nadvlada osjećaje. Ovo je period u kojem je važno postići samokontrolu kako bi mogli ovladati i situacijama koje će zahtijevati donošenje težih odluka. Kralj štapova može doslovno predstavljati jednu osobu iz Vašeg života koja ima vrlo povoljan učinak na Vas. Općenito, može značiti i da muškarci koji Vas okružuju u ovom razdoblju imaju značajnu ulogu u Vašem životu. Ova karta može poručivati da se za savjet obratite nekome tko za Vas predstavlja očinsku figuru, također ova karta može predstavljati zrelog muškarca. Moguće je da će Vas privući osoba koja je znatno starija ili mlađa od Vas ali to je osoba koja voli red, organizaciju i vrlo je racionalna. Simpatije će biti uzajamne. Ako ste u vezi/braku biti ćete posvećeni svom partneru, uživati ćete u zajedničkim trenutcima.

POSAO: kralj štapova u uspravnom položaju- ova karta se odnosi na Vaš nivo nezavisnosti i snalažljivosti. Vaša kreativnost i motivacija su ono što će Vas izdvojiti iz mase u ovom periodu. Vještina pregovaranja koju posjedujete čini Vas odličnim pregovaračem. Kralj štapova također predstavlja i vođu tima ili Vašeg nadređenog. On će Vam pomoći u karijeri. Kralj štapova je također poznat po snažnom osjećaju lojalnosti. On je čovjek koji će Vas uvijek nagraditi u skladu sa Vašim trudom. Ako ste bili marljivi u prethodnom periodu svakako očekujte povišicu ili nagradu za Vaš trud. Ako ste nezaposleni biti ćete motivirani i odlučni. Vaša organizacijska sposobnost, kreativnost i dobre komunikacijske vještine će Vas izdvojiti od ostalih kandidata tako da očekujte da ćete dobiti posao kojeg ste željeli! Financijski- stojite solidno al nemojte se previše opustiti- ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: četvorka mačeva u uspravnom položaju- razdoblje odličnog zdravlja i vrlo dobre tjelesne kondicije. Pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom! Duhovnost- karta Vas upozorava da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom!


Tarot horoskop RAK

rak

LJUBAV: devetka štapova u uspravnom položaju- simbolizira da se u ovom periodu od Vas traži dosljednost, hrabrost i snaga. Savjetuje Vam da duboko udahnete i smirite unutarnje tenzije jer je mnogo toga što je pred Vama. Nemojte dozvoliti da Vas brige i pesimizam preplave i nikako svoje sumnje i strahove nemojte prenositi na svog partnera! Pokušajte partneru dati prostora i vremena. Možda se u nekim situacijama osjećate kao da ste već dali sve od sebe te ne znate što dalje ali ova karta govori o tome da imate u sebi borbeni duh koji treba “isplivati” van. Možda smatrate kako Vam je život postao suviše težak u nekim segmentima ali ova karta govori da je sada pravo vrijeme da se pokrenete jer su okolnosti na Vašoj strani! Ništa nije konstantno niti nepopravljivo! Snaga koju Vam ova tarot karta donosi je fleksibilna i primjenjiva u svim situacijama, ona kreira harmoniju između Vašeg svjesnog i nesvjesnog djela osobnoti. Ovo nije snaga koja se razmeće, već mudar um, koji je odavno nadrastao potrebu da se pred drugima hvali svojom snagom. Iskoristite ovaj period kako bi dovršili ono što ste započeli! U nekim slučajevima ova karta predstavlja neke traume iz prošlosti zbog kojih ste sagradili branu oko sebe. Ako ste u prošlosti bili povrijeđeni, sada Vas strah do ponovnog povređivanja sprečava da ostvarite bliskost sa nekim novim. Vjerovatno se bojite da ne budete ponovo povređeni- pokušajte da ne prenosite te strahove na potencijalnog partnera.

POSAO: četvorka novčića u obrnutom položaju- ova karta govori o neopravdanim strahovima vezanim za materijalnu sigurnost. Možda se previše brinete oko toga “što je najgore što se može dogoditi” umjesto da uživate u onome što imate. Nemojte zaboraviti da je važno živjeti u sadašnjosti! Sreća ne podrazumijeva brdo novca. Nedostatak napretka na radnom mjestu će Vas frustrirati. Imate osjećaj da ste zaglavili na poslu koji Vas nimalo ne veseli i zbog toga očajavate. Na Vama je da donesete odluku: ili napustite posao i potražite novi ili prihvatite situaciju u kojoj se nalazite i ne očajavajte. Sami krojite vlastitu sudbinu i budućnost u kojoj ćete živjeti, trgnite se iz mentalne tromosti! Ova karta Vam poručuje da ste previše zabrinuti za svoje financije, a strah od nemaštine nema realnog razloga. Kako se ova karta odnosi i na naše stavove i uvjerenja, ona može biti znak da su ta uvjerenja prilično zastarjela. Sada je pravi period da razmislite o svojim namjerama. Da li ste previše upali u kolotečinu? Da li Vaša potreba za sigurnošću utječe na Vaše veze (prije svega emotivnu vezu), posao, stil života generalno? Sa druge strane (u nekim slučajevima) ova karta može biti znak da bezobzirno trošite novac i da ne kalkulirate kako treba. Možda su Vam primanja trenutno mala a Vi se ne želite zamarati time koliko trošite. Karta Vas upozorava na veliki oprez jer bi posljedice mogle biti dugoročne! Financijski- upamtite da brige i nerviranja neće poboljšati Vaš račun. Usmjerite se na poduzimanje malih koraka, ne odbijajte slabije plaćene honorarne poslove i pomirite se sa razdobljem skromnosti.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : četvorka novčića u uspravnom položaju- pripazite na stres koji je ključan faktor u narušavanju Vašeg zdravlja. Obratite veću pozornost na pravilnu prehranu. Netko od bliskih osoba može imati problema sa zdravljem pa obratite na to pažnju – usmjerite tu osobu da potraži liječničku pomoć iako to tvrdoglavo odbija. Što se tiče duhovnosti- osjećati ćete kao da se stvari događaju mimo Vas i da nikako ne možete utjecati na promjenu. Živite u umjetno stvorenim okovima za koje ste sami zaslužni, oslobodite se potrebe za kontrolom jer će to donijeti slobodu prvenstveno Vama, a ne onima koji su objekti Vaše kontrole.


Tarot horoskop LAV

lav

LJUBAV: vitez mačeva u uspravnom položaju- simbolizira pobjedu, snagu volje, traganje za istinom i čvrst stav. Karta ukazuje da Vaša volja u ključnim trenucima mora biti kontrolirana moralnim principima. Vitez Vam savjetuje da je vrijeme da se zauzmete i borite za sebe te da u toj borbi pazite da budete vladar svoje volje a ne njezin sluga! Partner ili potencijalni partner vršiti će pritisak na Vas i stvari bi se mogle odigravati prebrzo za Vas. Budite sigurni u ono što želite i ne odstupajte od vlastitih principa. Ne prihvaćajte sve što Vam se ponudi, ne zaboravite na svoje kriterije. Ako ste slobodni suprotnom ćete spolu biti izuzetno privlačni. Ako ste slobodni i žena- jak, hrabar mladić ulazi u Vaš život. Budite spremni da će on očekivati veću kompatibilnost u razmišljanju nego u osjećanjima. Moguće je da će biti impulsivan i nagao, morate mu dati do znanja gdje je Vaša granica!

POSAO: kralj pehara u uspravnom položaju- ova karta je podsjetnik da slušate svoje srce! Ako svoju kreativnu energiju usmjerite na konkretne stvari, lako možete postići visoke ciljeve u ovom periodu! U odnosima sa drugima važno je da ostanete fleksibilni i imate razumijevanja. Okrenite se svojim emocijama. Nemojte racionalizirati stvari. Emocije će Vas uputiti na istinu i dati Vam uvid u tuđe emocije i motive! Karta može predstavljati suosjećajnog prijatelja ili nekoga tko Vam daje pametan savjet. Ta osoba je odličan slušatelj i rame za plakanje. Možda ćete se naći u situaciji gdje će netko tražiti od Vas da budete medijator ili da pregovarate sa nekim. Također netko može tražiti od Vas da preuzmete ulogu vođe. Generalno ova karta ukazuje na pozitivan ishod situacija. Poslovna pitanja Vam idu dobro u ovom periodu. Možete očekivati poboljšanje društvenog statusa. Ova karta Vam pomaže da postanete svjesni sebe, da se pomirite sa bolnim sjećanjima ili kompleksima. Ona predstavlja odlučnost da se djeluje i kada je to prilično teško. Podsjeća Vas na činjenicu da je budućnost u Vašim rukama. Spremni ste i sposobni svoje snove provesti u djelo. Upravo sada je vrijeme kada imate znanja, sposobnosti i pregršt kreativne energije za pokretanje promjena koje već neko vrijeme planirate. Vrijeme je ili za pronalazak novog posla ili za promaknuće na sadašnjem poslu. Zadatke ćete rješavati iznimnom lakoćom i kreativnošću. Veoma Vam je naklonjena nadređena muška osoba koja će Vam biti od velike pomoći. Obratite joj se za savjet. Financijski- ova karta nagovještava izvrsno razdoblje za ulaganja vođena vlastitim instinktom te vrlo dobar “priljev novca”. Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko Vam je važan.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: kraljica novčića u uspravnom položaju- vrijeme je da sebe i svoje zdravlje stavite na prvo mjesto. Imate li zdravstvenih problema, pokušajte s prirodnim pripravcima i konzultirajte se sa alternativnom medicinom. Tijekom ovog razdoblja Vaša Vam intuicija šalje poruku, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas. Nemojte da Vas uznemire tuđe kritike i komentari, Vi sami znate što je najbolje za Vas.


Tarot horoskop DJEVICA

djevica

LJUBAV: sedmica mačeva simbolizira potrebu za kontrolom, selidbu i zaobilaženje etičkih normi. Sedmica mačeva je i karta opreza. Sada morate pažljivo promatrati svoje okruženje. Ako Vam se čini da Vas netko promatra iz prikrajka to je vjerojatno tako – vjerujte svom instinktu. Budite na oprezu jer će svaka Vaša pogreška imati gledaoca. Ne puštajte u blizinu osobe za koje osjetite da Vam na bilo koji način mogu naštetiti. Određene znatiželjne osobe (ili osoba) s manjkom etičkih namjera žele Vas špijunirati. Svojim načinom ponašanja pokažite im (ili njoj) da ne pripadaju u Vaš život. Kada se u otvaranju pojavi ova karta, obično Vam poručuje da je potrebno da budete nepredvidivi. Sada morate razmišljati izvan ustaljenih obrazaca. Ljudi lako mogu predvidjeti što ćete sljedeće uraditi, pa morate raditi neočekivane stvari. Ponekad je najbolje jednostavno šutjeti o svojim planovima i ciljevima, jer se trenutno u Vašem okruženju nalazi neko tko Vam “podmeće nogu”. Budite što oprezniji i dobro ispitajte tko su Vam zaista prijatelji a tko neprijatelji! U nekim slučajevima ova karta može predstavljati preseljenje ili promjenu u karijeri što pozitivno utječe na Vaš ljubavni odnos. Shvaćate da ste spremni krenuti dalje. Moguće je da ćete presjeći svaki kontakt sa ljudima za koje mislite da Vam nisu prijatelji ili jednostavno da Vam nisu bitni. Ova karta u nekim slučajevima može označavati da Vi osjećate potrebu da kontrolirate drugu stranu-partnera i na taj način joj oduzimate slobodu- zaustavite taj impuls i nemojte dopustiti da se otme kontroli, zapamtite da je povjerenje jedna od važnijih stvari u odnosu! Ako ste u potrazi za ljubavi, možda ćete sresti nekoga zanimljivog ali pokušajte izbjeći ponašanje kao da Vas veza ne zanima jer će potencijalni partneri krenuti prema onima kod kojih vide inicijativu i tko je više angažiran. Borite se za ravnotežu!

POSAO: vitez mačeva u uspravnom položaju- nagovještava da je hitno potrebna Vaša akcija! Iskoristite svoje liderske sposobnosti ako se nađete u situaciji koja zahtjeva samopouzdanje i neustrašivost. Morate biti energični! Možete se naći i u pravom sukobu sa nekim. Vjerojatno je da će se na poslu naći osoba koja će raditi protiv Vas, pazite na to da obuzdate agresiju i nemojte toj osobi davati mnogo pažnje. Posvetite se tome da posao obavljate ispravno, kolege će Vaš trud vidjeti i nitko Vam neće uspjeti nanijeti štetu! Ova karta može označavati i period kada ste hiperaktivni. Obično označava nove (poslovne) izazove ili nadmetanja koja zahtjevaju da se čvrsto držite svojih uvjerenja. Kada se fokusirate, možete postići svoje ciljeve. Slušajte glavu, a ne srce! Analitičko razmišljanje može Vam pomoći u razrješenju dileme. Možda Vam je potreban profesionalni savjet, poslušajte prijatelja/prijateljicu u kojeg/koju imate povjerenja. Ako ste nezaposleni ova karta Vas tjera na akciju, budite samouvjereni i puno možete postići! Vitez mačeva simbolizira pobjedu, ambiciju, snagu volje, traganje za istinom i čvrst stav. Karta ukazuje da Vaša volja u ključnim trenucima mora biti kontrolirana moralnim principima. Vitez Vam savjetuje da je vrijeme da se zauzmete i borite za sebe te da u toj borbi pazite da budete vladar svoje volje a ne njezin sluga! Nova, zanimljiva prilika pokucati će Vam na vrata, obavezno ju prihvatite jer je to posao koji će biti od ključne važnosti za Vašu poslovnu budućnost. Jedna osoba (moguće žena) će Vam dati informacije koje će biti vrlo korisne. U razdoblju ste vrlo visoke sposobnosti samopromocije – iskoristite to. Financijski- stojite vrlo dobro, veliku će ulogu odigrati (moguće starija) ženska osoba – učite od nje, svakako poslušajte njezine savjete i koristite ih u budućnosti.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: mjesec u uspravnom položaju- odlično je razdoblje za prekid s porocima. Ukoliko imate zdravstvenih problema svakako potražite drugo mišljenje! Duhovno ste vrlo otvoreni i osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama!


Tarot horoskop VAGA

vaga

LJUBAV: osmica novčića u obrnutom položaju- ova karta označava stagnaciju ili govori o tome da niste previše zainteresirani da ulažete u svoju vezu/brak. Nedostaje Vam osjećaj brižnosti za partnera, imate osjećaj da nepotrebno trošite svoju energiju, nedostaje Vam motivacije. Potreban Vam je odmor od svega pa i od partnera, umorni ste zbog neke situacije koju ne možete riješiti. Ipak, ova karta ukazuje i na viđenje detalja ali ne i cijele slike, ovo nije period za ishitrene odluke, pričekajte da se situacija slegne jer vjerovatno ne znate cijelu istinu. Dobro sagledajte sve moguće aspekte i uhvatite se u koštac sa svim problemima. Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo. Poštujte partnerove želje. Ako ste sve već pokušali, recite svom partneru da Vam je potrebno vrijeme da razmislite o svemu ali ne prekidajte odnos jer bi se mogli u zadnji čas predomisliti a moglo bi biti kasno. Ako ste slobodni ova karta simbolizira dosadu ali i negativne posljedice Vašeg prijašnjeg ponašanja, Vaš unutarnji konflikt, previranje i ovisnost o drugima- konkretno o ljubavnim partnerima. Ako Vam nije jasno zašto ste još uvijek sami, zapitajte se što uopće tražite od veze i od potencijalnog partnera, probajte sebe sagledati objektivno.

POSAO: kolo sreće u obrnutom položaju- Vaše razumijevanje Vas samih nije dovoljno jasno. Sreća je prevrtljiva i morate čekati da se “kolo” ponovo okrene. Možda ćete se prvo suočiti sa pogoršanjem stvari/situacije prije nego što sve krene na bolje. Možda se nađete u situacijama gdje Vam se događaju “Murphyevi zakoni”. Osjećate se obeshrabreno i razočarano i pitate se zašto Vam se događaju takve stvari. Ova karta u otvaranju govori o tome da zanemarujete ili ne pokušavate da pronađete uzrok tih stvari. Možda je potrebno da preispitate svoje postupke! U svakom slučaju promjena je nužna. Nedostatak napretka na radnom mjestu će Vas frustrirati. Vrijeme je da poslušate vlastitu intuiciju, vjerojatno je da ćete napustiti posao koji radite jer više nemate osjećaj zadovoljstva istim. Budite otvoreni za provođenje u djelo novih ideja, a ukoliko Vam se to učini kao prevelika nepoznanica, potražite tuđi savjet! Ako ste nezaposleni karta ukazuje da ste zapravo nespremni za posao i da zbog toga donosite krive odluke, pokušajte sebe ne ograničavati, prijavite se i na slabije plaćene poslove ali isto tako proširite svoj krug interesa. Financijski- ovo je dosta loš period u kojem nećete ostvariti ono što ste očekivali ali vrlo je važno da ostanete mirni i strpljivi i da financijske odluke donosite polako i oprezno!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: petica novčića u obrnutom položaju- Vaše je psihičko stanje vrlo loše, učinite sve u Vašoj moći da zadržite psihičku stabilnost, svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju. Izbjegavajte alkohol. Otiđite na sistematski pregled čak i ako nemate zdravstveno osiguranje. Što se tiče duhovnosti, ova karta govori Vam da svakom lošem razdoblju slijedi kraj i na njegovo mjesto dolazi novo, lakše i opuštenije razdoblje. Zbog svih previranja važno je da zadržite pozitivan stav kako bi pravovremeno mogli ispravno reagirati! Ovo je razdoblje velikih previranja i promjena što iziskuje mnogo truda i odricanja. Vjerojatno je da će u emotivnoj vezi/braku biti turbulentno, da ćete promijeniti posao ili razmišljati o otkazu- ovo je sve samo ne “miran” period, no on Vam omogućuje daljnji duhovni napredak. Obratite pažnju na svoje emocije jer iz ovog razdoblja izlazite emocionalno prazni i “potrošeni”. Posvetite se meditaciji i/ili molitvi.


Tarot horoskop ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: vitez mačeva u obrnutom položaju- ljubavne planove ostvarujete sa zakašnjenjem ili osjećate da stagnirate u vezi/braku. Ova karta Vas upozorava- Vaše namjere mogu biti pod utjecajem drugih. Loš savjet neke osobe ili svađa mogu negativno utjecati na Vašu sposobnost za donošenje odluka. Impulsivnost i vremenski pritisak negativno utječu na Vas. Misli su Vam kaotične. Najbolja stvar koju možete učiniti je da ne radite nikakve nagle postupke. Strpljenje i odmor su Vam u ovom periodu najpotrebniji. Grube i nepromišljene riječi mogu uzrokovati veliku svađu sa partnerom. Ova karta je upozorenje da možda pokušavate silom uspostaviti kontrolu nad situacijom. Sebičnost i gledanje isključivo svojih interesa mogu uzrokovati probleme u Vašoj vezi/braku a rezultat toga može biti odlazak Vašeg partnera. Ova karta Vas upozorava da Vam je potreban pod hitno diplomatski pristup, nemojte emotivno reagirati već saslušajte što druga strana ima za reći, prostor za dogovor uvijek postoji samo je ključno kako se Vi postavite. Ako ste slobodni, suprotnom spolu ćete biti izuzetno privlačni, ipak budite sigurni u ono što želite i ne odstupajte od vlastitih principa. Ne prihvaćajte sve što Vam se ponudi, ne zaboravite na kriterije! Potencijalni partner mogao bi vršiti pritisak na Vas i stvari bi se mogle odigravati prebrzo za Vas, bitno je da poslušate sebe i svoj unutrašnji glas! Naučite reći “ne” tj. postaviti granicu!

POSAO: obješeni čovjek u obrnutom položaju- upozorava Vas da niste iskreni prema sebi. Stanite na loptu i razjasnite si vlastite motive i ciljeve, nemojte bježati od istine. Dva su scenarija- prvi je da Vas ova karta upozorava na sebičnost i škrtost u vlastitim postupcima. Potreba za materijalnim u Vama izaziva frustraciju. Možda previše „živite u prošlosti“ ili ste preopterećeni kontrolom svojih planova i njihovih ishoda. Vrijeme je da promijenite način na koji pristupate i sebi i drugima, budite sigurni da će uz malo napora stvari postati puno jednostavnije i lakše! Drugi scenarij je da se možda previše žrtvujete kako biste ljude oko sebe učinili sretnima. Da li se odričete nečega što zapravo služi Vašim potrebama? U pitanjima vezanim za novac ova karta je savjet da financijska ulaganja mogu propasti. Ovo nije period za financijske rizike. Ako čekate da se riješi neki posao koji ovisi o tuđoj dobroj volji ova karta pokazuje da se neće riješiti povoljno po Vas.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: vitez pehara u obrnutom položaju- simbolizira gubitak fokusa, letargiju, manjak energije. Vaša ovisnost o drugim ljudima koči Vaš osobni rast i razvoj, nema stvarne prepreke da se osamostalite. Karta Vas upozorava na Vaš kruti stav prema drugima, ljudi iz okoline biti će nepovjerljivi prema Vama. Važno je da pravovremeno posjetite liječnika, ako budete odlagali ići na pretrage loše vijesti će doći! Osjećaj da ste zapeli na jednom mjestu pratiti će Vas kroz ovaj period, pokušajte se pokrenuti- malim koracima dolazi se do cilja!


Tarot horoskop STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: paž pehara u uspravnom položaju- znak pozitivnih promjena na planu ljubavnih veza. Ako niste u vezi u ovom periodu ćete upoznati osobu koja će Vas oboriti s nogu, simpatije će biti uzajamne! Paž pehara označava pojavu vrlo vjerovatno mlađe osobe u Vašem ljubavnom životu. U svakom slučaju, nemojte imati predrasuda prema razlici u godinama! Ako ste u vezi moguće je da ćete produbiti odnos, moguće su zaruke ili odlazak pred oltar! Karta može govoriti o značajnoj situaciji koja se tiče Vaših emocija ili odnosa. Ova karta simbolizira nove početke, trudnoću, rođenje, intuiciju, kreativnost i nadahnuće. Kada se ova karta otvori vrijeme je da se prestanete promatrati toliko ozbiljno! Vrijeme je da se opustite, igrate, sanjarite i zabavljate. Bili slobodni ili zauzeti karta označava period kada bi trebali više izlaziti. Očekujte zabavu i uzbuđenje! Ovo je period da slijedite svoje snove. Ova karta označava i idealizam i maštu- kreativno stvaralaštvo može Vam donjeti nove veze i neobična-zanimljiva iskustva!

POSAO: kraljica pehara u obrnutom položaju- simbolizira konflikt, zanemarivanje vlastitih emocija i unutarnjeg glasa, pristajanje na stvari koje nisu za Vas pozitivne. Kraljica pehara upozorava Vas da se morate uhvatiti u koštac sa vlastitim nerazjašnjenim emocijama kako bi nastavili normalno funkcionirati. Savjetuje Vam da obratite pažnju na što pristajete- ukoliko pristanete na nešto što nije dobro za Vas posljedice bi mogle biti prilično značajne. Obrnuta kraljica pehara obično ukazuje na neodlučnost i pretjerane emotivne reakcije. Također može označiti situaciju u kojoj emocije zamagljuju Vaš razum. Pokušajte da ne previdite negativna ponašanja drugih. Ovo se obično odnosi na slučajeve kada ste pod jakim utjecajem drugih. Morate paziti kome se obraćate za savjet. Obrnuta kraljica pehara označava i ogovaranje i osobu koja ne može čuvati tajnu, pazite kome se povjeravate na poslu! Ako ste nezaposleni ova karta simbolizira unutarnji konflikt, zanemarivanje vlastitih emocija. Nemojte pristajati na neki posao samo da bi nešto radili a posao Vas zapravo uopće ne zanima niti zadovoljava Vaše financijske potrebe. Bolje je da iskoristite ovaj period za samoanalizu nego za brzopleti ulazak u radni odnos koji bi se vrlo brzo mogao prekinuti ili neslavno završiti. Financijski- moguće da u ovom periodu zanemarite upozorenja- nemojte ulaziti u rizične investicije ili raditi nešto na svoju ruku bez prethodnog profesionalnog savjetovanja! Nečija isprika za štetu koja Vam je nanešena moguće da će doći do Vas ali imajte zrno sumnje i odstojanja prilikom izricanja iste!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: pustinjak u obrnutom položaju- sami ćete sebi biti najveći neprijatelj. Vrlo je važno da poslušate dobronamjerni savjet osobe kojoj je stalo do Vas. Pripazite na znakove koje Vam tijelo šalje; zdravstveni problemi koje osjećate odraz su Vašeg psihičkog stanja.


Tarot horoskop JARAC

jarac

LJUBAV: toranj u obrnutom položaju- ova karta ima nekoliko značenja ili scenarija, prvi je da može označavati kraj neke problematične situacije. Ovo je period da krenete iz početka. Vaša unutrašnja struktura je srušena i počeli ste otkrivati tko ste Vi zapravo. Ova karta može predstavljati preispitivanje vlastitog identiteta. Niste ono što ste mislili da jeste. Iako ovo može biti bolan proces, ovo je period da postanete osoba kakva želite da budete na putu samootkrića. Drugi scenarij nosi negativnije značenje ove karte jer se odnosi na neku vrstu nepravde u Vašem životu. Možda ste zarobljeni u nekoj situaciji i želite se osloboditi ali ne znate kako da postupite. Možda se morate suočiti sa nečim što želite pod svaku cijenu izbjeći. Treći scenarij je da je ovo znak raskida odnosa- veze ili braka. Možda je prekasno da popravite stvari i jednostavno morate prihvatiti da je odnosu došao kraj. To može biti dobar povod da preispitate svoje ponašanje! Koji god scenarij bio u pitanju, ovaj period će Vam proteći u preispitivanju sebe i natjerati Vas da ozbiljno razmislite o posljedicama svojih prethodnih akcija. Moguće je izaći iz ovog perioda sa dobrim rezultatom ali samo ukoliko budete u potpunosti iskreni prema sebi i prema drugoj strani!

POSAO: šestica mačeva u obrnutom položaju- obično se odnosi na poteškoće da prevaziđete konflikte i tenzije. Možda se osjećate kao da ste zaglavljeni i ne možete više nastaviti sa svojim (poslovnim) životom. Stvari stagniraju i ne možete mrdnuti. Možda ćete morati odložiti neko planirano putovanje. Moguće je da se osjećate zarobljenima i ne vidite izlaz iz problema. Obrnuta šestica mačeva govori o tome da morate bolje sagledati svoju situaciju. Da li postoji nešto što poričete? Da li odbijate da se suočite sa nečim? Ova karta je poruka da se suočite sa poteškoćama i razmislite kako ih možete riješiti. Ponekad je ova karta znak da neka neriješena pitanja iz prošlosti negativno utiču na trenutnu situaciju. Na određenom nivou postoji unutrašnji konflikt koji sprečava Vaš osobni razvoj. Morate poraditi na tome. Ako ste nezaposleni, ovako okrenuta karta simbolizira nedostatak samokontrole, neprihvatljivo ponašanje – impulzivno ponašanje. Bili zaposleni ili ne karta Vam savjetuje da pokušate unijeti ravnotežu u vlastiti život i da u međuljudskim odnosima počnete raditi kompromise! Zapitajte se da li su Vaši ciljevi realni. Financije- karta upozorava na savjete koje ćete dobivati, vjerojatno je da će Vas savjetovati osoba koja nije iskrena i nema dobre namjere. Karta Vam savjetuje da razmišljate “svojom glavom”. Nije vrijeme za rizične investicije.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: paž pehara u uspravnom položaju- dobro poslušajte znakove koje Vam šalje Vaše tijelo i nikako ih nemojte zanemariti. Promislite ima li koja tjelesna poteškoća veze sa Vašom psihom. Što se duhovnosti tiče- ovo je period da “razbijete” ustajalost i monotoniju. Zavirite u knjižnice kako bi našli nešto što će Vas zaintrigirati.


Tarot horoskop VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: šestica štapova u obrnutom položaju- obično uključuje odlaganja, gubitak energije, nesporazume i manjak samopouzdanja. Možda se osjećate kao da nemate dovoljno energije da izgurate nešto do kraja ili Vam nedostaje samopouzdanja. Niste potpuno zadovoljni ljubavnom situacijom. U emotivnom smislu, osjećate se na neki način omalovaženima ili kao da ne dobivate ono što mislite da zaslužujete. Moguća je i loša komunikacija sa partnerom. Pazite se nevjere (s Vaše ali i partnerove strane)- nepovjerenja u partnera. Možda se previše trošite. Potrebno je da ustuknete i postavite prioritete. Ako se rasipate na mnogo strana, imati ćete problem da završite sve što ste započeli. Pokušajte izgladiti nesporazume i raditi na vlastitom samopouzdanju! Bili slobodni ili zauzeti ova karta Vas upozorava na razdoblje u kojem Vas manjak samopouzdanja čini isfrustriranima i onemogućava Vam postizanje vlastitih ciljeva – u tom smislu sami sebe kočite.

POSAO: sedmica pehara u uspravnom položaju- bili zaposleni ili ne ova karta govori o tome da morate poduzeti konkretnu akciju. Odlučnost i posvećenost u ovom periodu će se isplatiti. Sada možete jasno sagledati činjenice. Ako ste sigurni u svoje ciljeve, lako ćete ih postići. Konfuziju je zamjenila jasna slika i sada znate što točno trebate učiniti. U nekim slučajevima, ova karta je opomena da budete malo realniji. Emocije dosta utječu na Vašu viziju situacije. Bitno je da sagledate stvari iz svake perspektive. Koncentrirajte se na ono što je suštinski važno i budite odlučni u svojim postupcima! Ako se ranije Vaši napori nisu isplatili, sada je vrijeme da naučite na tim greškama i pokušate ponovo! Potrudite se zadati si što više ciljeva jer je vrlo povoljno vrijeme za njihovo ostvarivanje. Vašim idejama nedostaje kreativnosti i mašte, iskopajte se iz konzervativizma u koji ste uronili slijedeći liniju manjeg otpora! Financijski- zamjetno poboljšanje materijalne situacije. Ako ste dulje vrijeme čekali da se riješi neki posao (novac) koji ovisi o tuđoj dobroj volji, ova karta je znak da će to biti riješeno povoljno po Vas.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: sedmica pehara u uspravnom položaju- obratite pažnju na pravilnu prehranu i držite se rituala. Fizički napor dobro izbalansirajte, nemojte se preforsirati. U duhovnom smislu- izgubili ste fokus, vizualizirajte ciljeve koje želite postići nekoliko puta dnevno – to će Vam pomoći da ostanete koliko toliko usmjereni na bitno.


Tarot horoskop RIBE

ribe
LJUBAV: zvijezda u obrnutom položaju- bili u vezi/braku ili slobodni ova karta govori o neispunjenosti- nedostatku samopouzdanja i nesigurnosti a u nekim slučajevima i o egocentričnosti. Nešto od navedenoga Vam ne dozvoljava da budete sretni. Nedostatak vjere Vas bezrazložno čini uplašenima. Ova karta je znak da trebate biti zahvalni na onome što imate jer ste previše okupirani onime što nemate. Zauzmite opozitan stav. Često ova karta govori i o Vašoj krutosti i tvrdoglavosti u razmišljanju. Najbolje što možete učiniti je da pustite da se stvari same odvijaju. Prepustite se volji Svemira i dozvolite da Vas on vodi! Koncentriranost na nedostatke gradi nestabilan stav prema samome sebi i okolini. Nedostatak vjere Vas čini tjeskobnima i prestrašenima. Ova Vam karta savjetuje da se prepustite događajima da Vas vode, imajte više vjere u dobru sudbinu!

POSAO: osmica novčića u uspravnom položaju- obično predstavlja energiju koju ulažete u usavršavanje svojih vještina. Obično se radi o Vašoj potrebi da nastavite školovanje/obuku kako bi stekli nova znanja i vještine. Fokus je dakle na edukaciji. Ova karta ukazuje na to da Vas rad ispunjava. Ne samo da dobro koristite svoje talente već ih i drugi veoma poštuju. U ovom periodu moguće je promaknuće koje sa sobom nosi i zahtjevnije radno mjesto – ne ustručavajte se tražiti asistenta ili neki drugi oblik pomoći kako ne bi previše odgovornosti palo na Vaša leđa! Ako ste tek počeli raditi neki novi posao, vjerovatno će Vam biti veoma zanimljiv i uzbudljiv. Usmjerili ste svu svoju pažnju na karijeru i veoma brzo ćete napredovati. Oni koji imaju malo iskustva u poslu kojim se bave će brzo biti zapaženi kao marljivi i predani radnici. Ponekad se ova karta može odnositi i na izbor da se započne nova karijera. Ovo odličan period da iskoristite novu poslovnu priliku! Vjerovatno ćete se na početku osjećati kao “šegrt” ali budite strpljivi jer ćete steći nova znanja i sposobnosti! Ako ste u fazi traženja posla zaposliti ćete se na radnom mjestu koje je u skladu sa Vašom razinom kompetencija i obrazovanja. Financijski- ne stojite loše ALI preispitajte sebe jesu li Vaša očekivanja realna i na čemu su ona bazirana. Pripremite se na neplanirani trošak! Doza opreza je potrebna!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: osmica novčića u uspravnom položaju- zdravlje-učinite sve u Vašoj moći da zadržite psihičku stabilnost, svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju jer bi Vam trenutna razina stresa mogla ozbiljno naškoditi. Napravite sistematski pregled i izbjegavajte alkohol! Što se duhovnosti tiče- razmislite ima li Vaš posao veze sa Vašim duhovnim životom – dobro preispitajte to pitanje. Potrudite se da saznate odgovor na pitanje kojem višem cilju na taj način služite. Budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski.