Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za ožujak 2015.

Sunce je ušlo u znak riba 18.02. i tamo će ostati sve do 20.03.  Obilježja ovog znaka odrazila su se na nas- kreativniji smo, maštovitiji ali i skloniji sanjarenju.  Svoju stvaralačku energiju usmjeravamo kroz emocije i bliske odnose. Intuicija nam je naglašena, snovi dobivaju na značenju- bolje smo povezani sa porukama koje oni nose,  svoj ego i doprinos društvu ostvarujemo najprije kroz emociju- u svemu nalazimo inspiraciju za svoj rad i ponašanje.  Od 20.03.  sunce ulazi u znak ovna a s time dobivamo nalet vatrene pokretačke energije uvijek spremne za akciju!

Mars je isto u znaku ovna cijeli mjesec tako da ćemo se probuditi  iz svoje “pospanosti” i postati temperamentniji, skloniji da se borimo za sebe i svoja prava, više ćemo biti usmjereni da svojim primjerom pokažemo okolini kako se treba ponašati, biti ćemo odlučniji da vodimo ljude. Dokazivati ćemo se, probijati, natjecati. Moramo se samo paziti da svojim direktnim akcijama ne povrijedimo ljude oko sebe- da ne budemo nestrpljivi, impulsivni, djetinjasti jer nam sigurno neće olakšavati ni to što merkur ulazi u znak riba 14.03.  Merkur kao planeta koja vlada razumom u znaku riba se ne snalazi dobro (u znaku je svog pada) jer je onda intelekt obojan sanjarenjima, iluzijom a  realnost/stvarnost je pod velom mašte.  Zato ovom merkuru strašno teško pada “spuštanje na zemlju”.  Način komunikacije i način razmišljanja dosta odstupa od okoline, ljudi teško razumiju ovaj merkur jer on sam po sebi teško uspostavlja odnos sa realnošću. Čega se trebamo paziti u komunikaciji dok je merkur u znaku riba? Moramo biti jasniji, direktniji u razgovoru s ljudima jer će dolaziti do nesporazuma, ne shvaćati sve osobno, napraviti plan i držati se dogovora ako imamo sastanak. Dobre strane ovog merkura su da daje jaku intuiciju i razvijenu maštu tako da je ovo odlična pozicija za kreativan rad kroz pisanje npr.  Možemo puno lakše ostvariti svoje zamisli i ideje ako su povezane sa kreativnim izražavanjem (umjetnost- slikanje, ples, pisanje, gluma itd.)

Venera, planeta ljubavi i uživanja ušla je u znak ovna 21.02. i tamo će boraviti do 17.03. Venera se ne snalazi dobro u znaku ovna jer je u znaku svog izgona (nedostaje joj ravnoteža, umjerenost, blagost, ljupkost, prirodna naklonost partneru koju nosi venera u znaku bika ili vage,  jer venera u ovnu nije spremna na kompromis koju nosi veza/brak, ona sebe stavlja na prvo mjesto i sklona je promjeni uloge- žene s ovom venerom su dominantne u odnosu i natječu se sa muškarcima/partnerom!). Venera u ovom znaku je nagla, borbena, strastvena i spremna na ljubavne izazove. Što očekivati dok venera boravi u znaku ovna? Biti ćemo spremni za akciju zavođenja, preuzimati ćemo inicijativu, brzo ćemo se zaljubljivati a pitanje je koliko će nas početna strast držati, romantiku i nježnost staviti ćemo u drugi plan a više ćemo težiti da zadovoljimo svoje nagone.  Venera u ovnu djelovati će posebno na ženski spol tako što će biti energičnije i poduzetnije a to se posebno može manifestirati u poslovnom okruženju. Više će voditi računa o svom izgledu te će se početi baviti sportom ili više trenirati kako bi postigle savršenu liniju tijela.  Venera u znak bika ulazi 18.03. i konačno dolazimo na svoje jer je ona ovdje u svom sjedištu. Ona je šarmantna,  zavodljiva, ljupka, taktična u svemu i ne voli rizik. Venera u biku traži stabilnu osobu na koju se može osloniti u svakom momentu. Tako ćemo i mi biti spremni pružiti svu ljubav i pažnju koju imamo svom partneru.

 

 

OVAN

ovan

LJUBAV: kraljica štapova u obrnutom položaju- značenja ove karte uglavnom se odnose na tvrdoglavost i bezobzirnost kako bi se ostvario cilj. Kada se ova karta pojavi u otvaranju, može predskazivati i pojavu dominantne i manipulativne žene. Također može predstavljati i osobu koja se sasvim distancirala od ljudi. U tom slučaju, obično je indikator da je upravo nezavisnost određene osobe ono što je koči u ostvarivanju boljih odnosa sa drugima. Možda je potrebno da razmislite gdje se osjećate nesigurnima. Moguće je da nesigurnost prikrivate krutošću i prividnom samouvjerenošću. Također može značiti da Vas vaša samodovoljnost sprječava da ostvarite bliskost sa (potencijalnim) partnerom. U najgorem slučaju može predstavljati ženu koja se pokušava umiješati u Vašu vezu/brak.

POSAO: ovako okrenuta karta pet pentakla simbolizira nevjericu, šok, posljedice prijašnjeg ponašanja, krizu, odvajanje i završetak. Slijedi Vam razdoblje velikih previranja i promjena što iziskuje mnogo truda i odricanja. Iz ovog ćete razdoblja izići napaćeni, ali sa izvrsnim rezultatima. Pozitivan aspekt obrnutih pet pentakla odnosi se na kraj krize ili perioda borbe. Problemima sa novcem se nazire kraj. Ako ste bili nezadovoljni poslom, sada će se situacija popraviti. Teška vremena ostaju iza Vas. Financijski, nije vrijeme za laku zaradu; ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja.

DUHOVNOST: obratite pažnju na međusobnu blisku povezanost duha i tijela. As pentakla označava novu duhovnu dimenziju u Vašem životu – nemojte ju držati samo za sebe. Podijelite sa drugima svoja razmišljanja, nedoumice i stavove. Upamtite da pitanje duhovnosti nije duboko intimna stvar koju morate držati samo za sebe.

BIK

bik

LJUBAV: obrnuta četiri pentakla ponekad govore o tome da je potrebno zaboraviti svoja očekivanja. Možda imate neke podsvjesne strahove koji Vas navode na to da opsesivno kontrolirate partnera. Moguće je da ne prihvaćate partnera onakvim kakav je, što može dovesti do problema u vezi. Impulzivnost i ljubomora Vas mogu koštati u ostvarivanju veze. Loši odnosi sa partnerom ne znače ništa značajno, ali pokušajte mijenjati negativne osobine koje su sada vrlo izražene.

POSAO: uspravna dva pentakla- situacija na poslu je prilično zahuktana i turbulentna. Istina je da se dešavaju veliki projekti i da posla imate više no obično, ali fokusirajte se samo na bitno, nemojte biti površni. Podijelite odgovornost sa kolegama, nemojte se ustručavati tražiti pomoć. Ako tražite posao pošaljite samo nekoliko molbi kojima ćete se posvetiti kvalitetno. Temeljitost Vam sada nije jača strana. Kada se u kontekstu financija pojave dva pentakla znak je da ste financijski “slabi”. Nemojte dopustiti da Vas osjećaj nemoći i frustracija preplave. Ono što u ovom trenutku možete učiniti je to da ne gomilate dugove. Potrebne su Vam nove vještine i načini upravljanja financijama kako bi riješili financijske probleme.

DUHOVNOST:  dobivati ćete mnogo različitih poruka sa više različitih mjesta, savjetujte se sa osobama od povjerenja. Vaša ženska strana je zastupljena pa ste zbog toga otvoreni u primanju energije i poruka sa svih strana.

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: u ljubavnim pitanjima, obrnut vrag govori o nenormalnoj požudi. Vi ili Vaš partner se možda upuštate u seksualne odnose koji su na neki način nezdravi. Prevelika seksualna žudnja Vas može uvaliti u nevolju. Pozitivne strane ove karte- obračun sa vlastitim strahovima, pomicanje granica. Karta označava razdoblje u kojem ćete se osloboditi granica koje su Vas sputavale; vjerovatno je da ćete skupiti snagu i prekinuti vezu koja je imala jako loše djelovanje po Vas. Slobodni, provjerite dobro informacije o osobi koja Vam je zapela za oko , može biti neiskrena.

POSAO: as mačeva uspravno može značiti da Vam predstoji promjena radnog mjesta. Ako ste na radnom mjestu sa kojeg ne biste željeli otići, obratite pozornost na to da li Vam netko od kolega “krade ideje”. Pozitivno je to da ćete imati dobre ideje za nove strategije ili postupke kojima bi mogli poboljšati svoj život. Projekte koje sada pokrenete biti će uspješni. Kada je riječ o financijama nikako se ne upuštajte u rizik niti ne ulažite u ništa što ne bi mogli izgubiti, nije vrijeme za dizanje kredita! Izgledno je da će Vas netko od prijatelja zamoliti za pozajmicu – ako posudite, morate biti spremni da taj novac više nećete dobiti natrag.

DUHOVNOST:  karta Vas upozorava da ste prilično sebični, ego je naglašen. Intuicija Vam šalje poruku, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas.

RAK

rak

LJUBAV: kada se devet pentakla pojavi u otvaranju, obično govori o tome da ste u takvoj poziciji da ne morate zavisiti od drugih i da sami ostvarujete svoju emotivnu sigurnost. Ova karta nam donosi i one neopipljive darove poput nove ljubavne ili prijateljske veze, dobro društvo. Uči nas kako nekada trebamo uzeti pauzu u našim prezaposlenim životima i uživati u radostima života. Veze i odnosi biti će obogaćeni i ispunit će se veseljem. Odlično je vrijeme za druženja, upoznat ćete zanimljivu osobu na sasvim neočekivanom mjestu. Ako ste u vezi, odnos s partnerom će postajati sve boljim i iskrenijim.

POSAO: Vaši osjećaji ili ego mogu biti prilično povrijeđeni ako se nešto negativno događa vezano za posao. Vaš cijeli život nije ono što radite profesionalno. Možete potražiti pomoć kako bi pronašli bolji pristup radu. Ne ustručavajte se pitati. Ako ste u potrazi za poslom, to također može pokazati potrebu da stvari počnete gledati na drugačiji način ili u nekom drugom području od onoga što ste htjeli. Odluke koje se tiču ulaganja morat će pričekati, nije vrijeme za odluke koje se temelje na indicijama. Financijski- moguće je da posudite novac od prijatelja ili rodbine, ili dobijete novčanu pomoć od nekog bliskog iz Vašeg okruženja, ne dopustite da se zbog ponosa ustručavate zatražiti pomoć.

DUHOVNOST:  petica diskova podsjeća Vas da svakom lošem razdoblju slijedi kraj i na njegovo mjesto dolazi novo i opuštenije razdoblje. Zbog svih previranja važno je da zadržite pozitivan stav kako bi pravovremeno mogli ispravno reagirati.

LAV

lav

LJUBAV: u obrnutom položaju, snaga govori da ste izgubili strpljenje vezano za neku priliku koja Vam se pruža, a zahtjeva rizik. Možda ste se potpuno predali svojim dubljim impulsima. Možda želite da se sakrijete u svoju „sigurnu zonu“ ustaljenih obrazaca ponašanja ili imate nekih problema koje pokušavate da gurnete pod tepih. Sada je trenutak da se suočite sa svojim strahovima. Možda se u Vašem životu konstantno ponavlja određeni obrazac situacija koje Vam se ne dopadaju. Kad se snaga pojavi u obrnutom položaju, može govoriti i o tome da prevelika zavisnost od drugih ljudi sprečava Vaš emotivni i duhovni razvoj. Druga značajna karakteristika ove karte je mogućnost da možda sve radite na silu. Drugi se udaljavaju od Vas, postaju oprezniji i gube povjerenje. Ovo je karta koja govori o nametljivosti. Sada je trenutak da svoje napore preoblikujete tako da koristite mirniji pristup.
POSAO: vrijeme je ili za pronalazak novog posla ili za promaknuće na sadašnjem poslu. Zadatke ćete rješavati iznimnom lakoćom i kreativnošću. Ova tarot karta nam govori kako posjedujemo golemu unutarnju snagu i moć da uspijemo u svom naumu. Poručuje nam kako trebamo predati sami sebe zadacima koje želimo izvršiti sa strašću, kreativnosti i pozitivnom energijom. Moramo se boriti za svoje i tuđe interese. Možda trebamo povećati svoju motivaciju, biti više prizemni i usredotočeni na zadatak te obuzdati svoje emocije kako bismo uspjeli prebroditi ono što nam predstoji. Financijski, dobiti ćete priliku za dodatnu zaradu. Iako će Vam se učiniti da niste dorasli zadatku prihvatite ponudu – iznenaditi ćete sami sebe vlastitom domišljatošću.

DUHOVNOST:  izvrsno je vrijeme da proučite literaturu o kojoj već neko vrijeme razmišljate. Kada naiđete na neki seminar svakako ga posjetite, vjerojatno je da ćete naići na osobu koja će ostaviti snažan trag na Vas i dati Vam smjernicu duhovnog rasta i razvoja.

DJEVICA

djevica

LJUBAV: kada se kula pojavi u otvaranju, možda se već nalazite u turbulentnom periodu, punom iznenadnih promjena. Kula može predstavljati preseljenje ili preokret u nekoj značajnoj vezi. Na osobnom nivou, možda ćete biti prisiljeni riješiti probleme stida i krivice i suočiti se sa posljedicama odbijanja da nešto sagledate u pravom svjetlu. Sada je vrijeme da se oslobodite situacija koje sprečavaju Vaš daljnji napredak. Kula u čitanju nam sugerira kako prolazimo kroz velike i važne promjene u našem životu te kako stvari nakon toga više nikada neće biti iste. Naš stari način života se ruši i mijenja i sada imamo priliku ponovno sve izgraditi iznova. Pojavljivanjem ove karte moramo biti spremni na događaje koje možda ne očekujemo. Ovu tarot kartu također možemo shvatiti kao upozorenje pred nešto – potrebno je preispitati same sebe i vidjeti što je to što zadržavamo u svom životu, a nije nam potrebno ili jednostavno ne utječe dobro na nas. Pozitivan aspekt ove karte je da Vaša veza/brak može dobiti novi smisao, pripremate se za novu (napredniju) fazu u ljubavnom odnosu.

POSAO: kada se dva mača pojave u obrnutom položaju u otvaranju, to obično znači da ste „pustili na volju“ emocijama i tenzijama koje ste potiskivali. Suočili ste se sa svojim osjećanjima i sada su stvari puno jasnije. Ako ste bili neodlučni, sada ste u mogućnosti da donesete odluku i krenete dalje. Također, ova karta može biti znak da je vrijeme da krenete u akciju. U svakom slučaju, riješenje problema je na vidiku. Ova karta Vas upozorava da pripazite na osobu iz bliže Vam okoline koja nije iskrena. Financijski uravnotežite odnos primanja i troškova. Ako je situacija takva da Vam je nužan dodatni prihod nađite neki posao “sa strane”.

DUHOVNOST:  na dobrom ste putu da počnete osjećati i živjeti dubok osjećaj životne radosti i veselja. Podijelite tu radost sa ostalima, okolina će vrlo rado prihvatiti taj Vaš dar.

VAGA

vaga

LJUBAV: u obrnutom položaju šestica pehara može govoriti o tome da ste previše vezani za prošlost. Vjerovatno imate nekih problema koje niste u potpunosti prevazišli. Važno je da dobro razmislite o njima, ali ne i da se potpuno zarobite. Vaše stare ideje i uvjerenja možda koče daljnji napredak. Koristite prošlost kao vodič za budućnost. Upozorenje da morate živjeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti. Previše ste fokusirani na rane iz prošlosti – krajnje je vrijeme da to ostavite iza sebe i krenete dalje. Možda je potrebno i da raskinete neku staru vezu. Budite spremni da probate nešto novo.

POSAO: u uspravnom položaju, petica mačeva može označavati da netko koga poznajete negativno utječe na Vas. U takvim situacijama, petica mačeva govori da možda netko želi da Vas izazove na neki način. Obično je riječ o natjecanju za bolji položaj na poslu. Međutim, ova karta se može odnositi i na borbu dva ega. Drugim riječima, pokušavate da u nečemu nadmašite nekog. Sada biste trebali preispitati svoj ponos, jer se možda u nekim situacijama precjenjujete. Pobjeda nije sve na svijetu. Karta Vas upozorava na to da ste sami sebi najveći neprijatelj. Promjene za koje mislite da trebaju Vašem radnom mjestu nisu promjene koje i drugi smatraju nužnima. Čak i ako se desi neka nepravda nemojte gubiti kontrolu, pripazite na ponašanje jer bi mogli steći negativne bodove. Ako mislite da Vam je potreban savjet, potražite ga od provjerene osobe. Ova karta predstavlja ogovaranje i zakulisne radnje na poslu. U financijskom kontekstu, postoji potreba za oprezom i suzdržanošću u odnosu s novcem, kada se ova karta pojavljuje. Oslonite se na svoju genijalnost i snalažljivost kad je to potrebno, odnosno kada je u pitanju novac. Postoje li stvari koje Vam ne trebaju kako biste ih mogli prodati? Možete li smanjiti troškove? Iznad svega, ne odustajte. Nemojte biti previše ponosni i pitati za pomoć ako Vam je to potrebno.

DUHOVNOST:  nemoguće je da osjećate duhovni mir kada ste cijelo vrijeme u akciji. Trčite kao “muha bez glave” što Vam zadaje mnoge unutrašnje nesporazume. Uzmite malo vremena za sebe, slušajte muziku i “odlutajte” bar na kratko!

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: u obrnutom položaju osmica pehara obično označava borbu da se napusti stara situacija i krene naprijed. Možda ste previše vezani za prošlost. U nekim slučajevima, ukazuje na neku vrstu zavisnosti ili strah od samoće. Može postojati otpor prema sazrijevanju i odrastanju. Iako ste nezadovoljni, strahovi Vas sprečavaju da krenete dalje. Ova karta se odnosi i na strah od zbližavanja. Možda ste distancirani od osoba kojima ste dragi. Možda je potrebno i da preispitate svoje odnose prije nego što ih odlučite prekinuti. Postoji mogućnost da ćete zažaliti što ste pobjegli iz nečega što Vam je jako bitno. Moguće je i da ćete napraviti pogrešnu odluku. Karta traži od Vas da poslušate svoj unutrašnji glas. Ova karta ima i pozitivne strane, ako već duže vrijeme vučete probleme u ljubavnoj vezi/braku ova karta označava da ste uspješno ostavili prošlost iza sebe. Spremni ste za novu fazu u svom životu. Možda započnete novu vezu, konačno se osjećate slobodno!

POSAO: slijedi Vam donošenje važnih odluka. Budite sigurni da ste razmotrili sve mogućnosti jer je izgledno da je najbolja odluka ona koja se naoko čini vrlo nepovoljnom po Vas. Pripazite na to da strogo odvojite užitak od posla. Zbog ljubavne zanesenosti zaboraviti ćete na to da obratite pažnju na financijsku situaciju. Neke stvari mogu pričekati ali pokušajte napraviti ono što ne bi trebali odgađati.

DUHOVNOST: razmislite ima li Vaš posao veze sa Vašim duhovnim životom – dobro preispitajte to pitanje. Potrudite se da saznate odgovor na pitanje kojem višem cilju na taj način služite. Budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski.

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: kad se carica u otvaranju pojavi u obrnutom položaju, može označavati kreativnu blokadu. Možda ste neraspoloženi, depresivni i negativni. Obrnuta carica također može ukazivati na probleme sa trudnoćom. Čuvajte se neželjene trudnoće i prakticirajte „siguran seks“. Moguće je i da se previše zaštitnički ponašate prema nekome koga volite, što u odnos unosi napetost. Carica nam želi poručiti da smo prestali iskazivati empatiju, izgubili vjeru i harmoniju i ostale kvalitete koje nam ta tarot karta inače pruža. U takvim slučajevima, trebamo uzeti vremena da se malo primirimo, sredimo misli i uživamo u svakodnevnim sitnicama, preporučuje se i boravak u prirodi. Može se odnositi na kaos u obiteljskom životu i domu, neželjenu trudnoću ili probleme oko trudnoće, neplodnost, promiskuitet, gubitak ljubavi. Također, može ukazivati na pohlepnu i dominantnu žensku osobu koja želi tuđe materijalno dobro (a možda ste i Vi postali takvi).

POSAO: koliko kod Vam se posao čini sigurnim, budite na oprezu. Zapitajte se gdje su opasnosti, budite spremni na lošu situaciju i zadržite pribranost. Izgled ove karte može signalizirati da Vaš posao predstavlja situaciju koja će doći do kraja. Za Vas je u tom trenutku najbolje razmisliti što ćete učiniti ako doista izgubite posao, iz bilo kojeg razloga. Možda ste bili tretirani loše od strane Vaših kolega ili šefova. Nemojte trošiti svoje dragocjeno vrijeme i energiju na planiranje osvete. Samo ćete prijeći u sljedeću fazu svog života. Čekaju Vas nove prilike. Ako ste u potrazi za poslom, možete izgubiti nadu u njegovom traženju. Iznad svega, ne odustajte. Nije vrijeme za laku zaradu; ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja. Morat ćete se dobro pomučiti kako bi zadržali financijsku stabilnost.

DUHOVNOST: moguće je da ćete putovati na mjesta koja će biti povoljna za duhovni rast i razvoj. Prihvatite svaki seminar ili predavanje na koje ćete naići jer ćete u ovom razdoblju od toga svakako imati koristi.

JARAC

jarac

LJUBAV: desetka štapova okrenuta ukazuje na previše odgovornosti ili potpuno izbjegavanje odgovornosti. Uspravno desetka štapova znači da ste na sebe preuzeli pretežak teret. Obrnuta znači da nosite taj teret iako ste odavno mogli da ga odbacite. Ako osjećate da Vas trenutne okolnosti pritišću sagledajte situaciju iz drugog ugla. Da li možete podijeliti sa nekim trenutne zadatke i odgovornosti? Brinete li se o problemima koji Vas se zapravo ne tiču ili koje ne možete riješiti? Nemojte glumiti mučenika i preuzimati na sebe više nego što možete. Ako prolazite kroz težak period, obrnuta desetka štapova označava da će se on uskoro završiti i da ćete se rasteretiti. Polako ali sigurno aktivno odbacujete one stvari koje Vam nikako ne pomažu u životu i oslobađate se nepotrebnih odgovornosti. Moguće da prolazite kroz nekakav proces čišćenja, jer morate srediti svoj život. U ovom trenutku je najbolje da se reorganizirate i napravite listu prioriteta. Za ovu kartu je veoma prigodna izreka “skuhao si sam kašu, sad je jedi!”

POSAO: u obrnutom položaju šestica pehara može govoriti o tome da ste previše vezani za prošlost. Vjerovatno imate nekih problema koje niste u potpunosti prevazišli. Važno je da dobro razmislite o njima, ali ne i da se potpuno zarobite. Vaše stare ideje i uvjerenja možda koče daljnji napredak. Koristite prošlost kao vodič za budućnost. Obrnuta šestica pehara je upozorenje da morate živjeti u sadašnjosti, a ne u prošlosti. U nekim slučajevima karta govori o tome da se ne biste smjeli oslanjati na staru slavu. To Vas možda odvraća od daljnjeg napretka ka ostvarenju ciljeva i snova. Ova karta Vam poručuje i da se riješite starih obaveza koje su Vam samo teret. Financijski nije vrijeme za krupna ulaganja, okrenite se štednji.

DUHOVNOST:  osjećat ćete kao da se stvari dešavaju mimo Vas i da nikako ne možete utjecati na promjenu.  Živite u umjetno stvorenim okovima za koje ste sami zaslužni, oslobodite se potrebe za kontrolom jer će to donijeti slobodu prvenstveno Vama, a ne onima koji su objekti Vaše kontrole.

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: u obrnutom položaju, snaga govori da ste izgubili strpljenje vezano za neku priliku koja Vam se pruža, a zahtjeva rizik. Možda ste se potpuno predali svojim dubljim impulsima. Možda želite da se sakrijete u svoju „sigurnu zonu“ ustaljenih obrazaca ponašanja ili imate nekih problema koje pokušavate da gurnete pod tepih. Sada je trenutak da se suočite sa svojim strahovima. Možda Vas netko tjera na nešto i osjećate se bespomoćno, ili se u Vašem životu konstantno ponavlja određeni obrazac situacija koje Vam se ne sviđaju. Kada se snaga pojavi u obrnutom položaju, može govoriti i o tome da prevelika zavisnost od drugih ljudi sprečava Vaš emotivni i duhovni razvoj. Možda morate postati nezavisniji. Stidljivost Vas sprečava da iskoristite nove šanse. Druga značajna karakteristika ove karte je mogućnost da možda sve radite na silu. Drugi se udaljavaju od Vas, postaju oprezniji i gube povjerenje. Ovo je karta koja govori o nametljivosti. Sada je trenutak da svoje napore preoblikujete, karta pokazuje energiju u dva smjera- ako ste slabi i dopuštate drugima ili problemu da prevlada nad Vama morate se izboriti za sebe a ako djelujete po instinktima i impulzivnim akcijama, trebate zadržati hladnu glavu i ostati prisebni jer Vam je počelo nedostajati samodiscipline.

POSAO: osmica mačeva okrenuta simbolizira obračun sa vlastitim strahovima, pomicanje granica i veliku ambiciju. Karta označava razdoblje u kojem ćete se osloboditi granica koje su Vas sputavale. U ovom se razdoblju mijenja i Vaš odnos prema novcu, biti ćete manje opterećeni materijalnim što će Vas dovesti do širenja vidika i novih mogućnosti. Ako mislite da je Vaša financijska situacija loša i da se nikada neće promijeniti, razmislite o svojim vještinama i sposobnostima te koje opcije su Vam na raspolaganju. Istražite nove potencijalne izvore prihoda.

DUHOVNOST: potrudite se da zadržite pozitivan stav bez obzira na okolnosti. Obratite pažnju na okolinu, izbjegavajte ljude koji Vam crpe energiju. Osigurajte si vrijeme koje ćete provesti sami sa svojim mislima!

RIBE

ribe

LJUBAV: karta mjeseca okrenuta simbolizira nesporazume, tajne, duboko potisnute strahove, izdaju i zanemarivanje unutarnjeg glasa. Mjesec okrenut naopako može značiti svjetlo koje Vas doziva da se vratite na svijetli put. Vjerojatno je da ste zaglibili u lošoj vezi ili imate emotivne nesporazume sa samim sobom. Kako bilo, slijedi Vam razdoblje u kojem je vrlo važno da poslušate što Vam unutarnji glas govori jer je krajnje vrijeme da se osnažite za poduzimanje promjene. Ova Vas karta upozorava na laži sa kojima bi mogli biti suočeni, vjerujte što Vam intuicija govori. Sada je vrijeme da se pouzdate u svoju duhovnost i pojavit će se nove perspektive i stvari će se raščistiti. Ovo je i ohrabrenje da se suočite sa svojim mračnim porivima. Možda uvidite da su neki neriješeni unutrašnji konflikti pravi uzrok stagnacije na ljubavnom planu. Moguće je i da oklijevate zaroniti u svoju podsvijest, jer zapravo niste spremni da krenete dalje ili ste previše vezani za prošlost. Ova karta je znak da možda postanete svjesni prepreka ili negativnih ljudi u okruženju koji Vas sabotiraju. U svakom slučaju, budite oprezni.

POSAO: u uspravnom položaju šestica mačeva označava olakšanje nakon teške situacije ili životnog perioda. Stvari će se preokrenuti u Vašu korist. Postavite si visoke ciljeve, budite strpljivi i rezultati će biti viši od očekivanih. Kad se pojavi ova karta to je sjajna prilika za putovanja bilo koje vrste. Također, može ukazivati na metaforičko kretanje, promjene koje se događaju iznutra. Obično je to promjena na bolje, svejedno da li se radi o unutarnjoj ili vanjskoj. Razmislite o tome gdje želite biti. Ako razmišljate o promjeni posla ova karta Vas savjetuje da to i učinite. Ova karta, također, može ukazivati na doslovne promjene u mjestu u kojem poslujete. Financijski- ako ste se borili, za Vas dolaze bolji dani, a ako ste bili na vrhu sada ipak dolazi do promjene kada nećete imati novca kao što ste imali do sada. Ako ste dobili novac, počastite se nečim malim ali nemojte se zanositi, koristite svoj priliv novca mudro. Sada nije vrijeme da se kockate!

DUHOVNOST: u ovom će Vam razdoblju najpogodnija metoda za duhovni razvoj biti meditacija. Puni ste energije i znatiželje – istražujte različite pristupe, pokušajte nešto novo, biti ćete oduševljeni otkrićem!