23. listopada 2014. Pomrčina Sunca u znaku Škorpiona sigurno će nas natjerati na velike promjene, one ne moraju biti vidljive odmah, preispitivat ćemo  sebe, strahovi se mogu javiti vezano za područje koje nam je bolna točka u životu, preporučuje se meditacija i povlačenje u sebe- nakon pomrčine polako ćemo osjetiti olakšanje, imat ćemo drukčiji stav, perspektivu- način gledanja na problem koji nas muči.  Znak Škorpiona veže se za dubinu- srž, transformaciju, istraživanje, ali i za zadržavanje negativnih emocija, destruktivnost. Oprostimo sebi ili osobama s kojima smo do sada bili u sukobu. Problem koji je nekad postojao dobiti će novu dimenziju. Moramo se riješiti tereta i tako krenuti naprijed!

Ono što je bitno napomenuti je da se utjecaj pomrčine osjeti cca. 15 dana prije i poslije nje. U tom periodu nije dobro  reagirati  brzopleto, najbolje je pričekati da se situacija slegne i da u tišini razmislimo kako dalje.

Promjene će nastupiti u kući u kojoj Vam se nalazi Pomrčina Sunca u Škorpionu ( na 0 stupnju Škorpiona) . Efekt promjene će biti veći, što je konjukcija bliža nekoj Vašoj planeti i duže će potrajati.

Pročitajte svoju astrološku-tarot analizu i što Vam donosi utjecaj  djelomične pomrčine Sunca u znaku Škorpiona.

 
OVAN
U uspravnom položaju kula govori o slomu nekog sistema ili strukture. Promjena će biti neizbježna. Ta promjena će svakako biti šokantna i moćna, tako da je u Vašem najboljem interesu da se prepustite sili koja dolazi. To nije nešto protiv čega se možete boriti ili što možete spriječiti. Vaš vrijednosni sistem više ne radi u Vašu korist i sprječava Vas da vidite istinu. Praznina koja dolazi nakon Kule znači da moramo naučiti novu lekciju. Vaša trenutna uvjerenja i sistem vrijednosti ne odražavaju ono što zaista jeste. Možda morate napustiti stare obrasce ponašanja koji Vam više ne koriste i preusmjerite energiju u novom i boljem pravcu. Ovo može biti razdoblje kaosa i nesigurnosti. Nakon njega dolazimo do oslobođenja. Možda se već nalazite u turbulentnom periodu, punom iznenadnih promjena. Kula može predstavljati preseljenje, promjenu posla ili preokret u nekoj značajnoj vezi / ili promjena u ponašanju s nekom nama bliskom osobom. Možda ćete biti prisiljeni da riješite probleme stida i krivice i da se suočite sa posljedicama odbijanja da nešto sagledate u pravom svjetlu. Sad je vrijeme da se oslobodite situacija koje sprečavaju Vaš dalji napredak.
BIK
U uspravnom položaju kraljica pehara govori o potrebi da uronite u svoja osjećanja i nesvjesno ( pratite svoje snove). Važno je da osvijestite svoju intuiciju i dozvolite da Vas inspirira. Ljudi od Vas mogu tražiti podršku. Važno je samo da ne padnete pod utjecaj drugih. Brižan prijatelj ili član porodice mogu Vam pružiti potrebnu podršku, posebno majka ili neka majčinska figura. Odana žena Vam ulazi u život i može se ispostaviti da će Vam biti dragocjen prijatelj. U ljubavi preispitajte svoje emocije, ova karta može ukazati da ste Vi ili partner pretjerano emotivno ovisni.
BLIZANCI
Očekujte slavlje. Trojka pehara se obično odnosi na dobre vijesti i sreću. Nemojte se iznenaditi ako dobijete vijesti o unapređenju, rođenju djeteta, ženidbi ili nekom sličnom radosnom događaju. Vaš težak rad i posvećenost su se višestruko isplatili. Trojka pehara je obično povezana sa ozdravljenjem i regeneracijom(dobra karta ako ste zabrinuti za svoje zdravlje). U materijalnom smislu, ova karta obećava uspjeh. Možda ćete upoznati značajne poslovne ljude na nekoj ceremoniji tipa vjenčanje. Što se tiče ljubavi, vjerovatno u Vašoj vezi počinje sretnija faza. Ako niste u vezi, moguće je da ćete upoznati nekoga na zabavi.
RAK
U obrnutom položaju četvorka pehara najavljuje kraj perioda nezadovoljstva. Stvari odjednom postaju ljepše. Možda ste dobili neku novu priliku koja Vas je trgla iz mrtvila. Motivacija raste i preuzimate inicijativu. Nakon perioda depresije, anksioznosti napokon dolazite k sebi. Moguće je da ste pozvani na neko veće okupljanje ili odjednom imate želju da se više družite sa ljudima. Period bezvoljnosti je prošao.U ljubavi ova karta predstavlja obnovu veze. Osjećate veću bliskost sa partnerom i želite proraditi na svojoj vezi.
LAV
Kad se carica u otvaranju pojavi u obrnutom položaju, može označavati kreativnu blokadu. Možda ste neraspoloženi i negativni. Rad Vas zamara i rutina Vam je mučna. U svakom pogledu Vam nešto manjka i nedostaje. Ova karta može govoriti i o tome da ste previše posesivni i što se tiče emocija i što se tiče novca. Savjet je da budete velikodušni prema onima koje volite. Čuvajte se neželjene trudnoće u ovom periodu. Moguće je i da se previše zaštitnički ponašate prema nekome koga volite, što u odnos unosi napetost. Muški lavovi- ovo Vam je možda upozorenje da ste previše vezani za majku ili osobu s kojom ste u vezi…ne uspoređujte je sa svojom majkom.
DJEVICA
Kralj pehara kada se pojavi u otvaranju, to je podsjetnik da slušate svoje srce. Ako tako učinite, očekujte emotivno zadovoljstvo i harmoniju. Ako svoju kreativnu energiju usmjerite na konkretne stvari, lako možete postići visoke ciljeve. U otvaranju kralj pehara može predstavljati suosjećajnog prijatelja ili nekoga tko Vam daje pametan savjet. On je odličan slušalac i rame za plakanje. Možda ćete se naći u situaciji gdje će netko tražiti od Vas da budete medijator ili da pregovarate sa nekim. Poslovna pitanja idu dobro i možete očekivati poboljšanje društvenog statusa. Također, netko može tražiti od Vas da preuzmete ulogu vođe. Ovo se posebno odnosi na društvene zajednice / ili na poslu. U odnosima sa drugima važno je da ostanete fleksibilni i imate razumijevanja. U ljubavi ova karta predstavlja mudrog i suosjećajnog partnera. On je emotivno zreo, pun razumijevanja.
VAGA
Vitez pehara obično se odnosi na ljubavne veze. Može govoriti o značajnoj situaciji koja se tiče vaših emocija ili odnosa. Vitez pehara je krajnje koketan i romantičan. Rukovodi se svojim emocijama i veoma je kreativan. Označava period kada bi trebali više izlaziti. Očekujte zabavu i uzbuđenje. Možda se zaljubite ili otpočnete novu ljubavnu vezu. U nekim slučajevima može označavati i ponudu ili poslovnu priliku. U ljubavi, ako ste se upravo zaljubili, uživajte u trenutnoj situaciji ali nemojte previše vršiti pritisak na drugu stranu jer bi moglo doći do nesporazuma, razočarenja.
ŠKORPION
Kralj mačeva je simbol intelektualne moći i autoriteta i ima hrabrosti i inteligencije da postigne sve što želi. Kralj mačeva traži od Vas da ostanete objektivni u konkretnoj situaciji, u cilju spoznavanja istine i da se vezujete isključivo za činjenice. Morate koristiti svoj intelekt kako biste postigli cilj. Možete riješiti problem koristeći iskustvo, pravila, zakone i diplomatski pristup. Možda se plašite da niste previše brižni i suosjećajni, ali u ovom momentu to Vam i nije potrebno. Ova karta može ukazivati i na to da ako već niste zatražili pomoć nekog stručnjaka, neki pravni ili financijski savjet bio bi Vam jako koristan. U otvaranju, Kralj mačeva može se odnositi i na strah od intimnosti. U ljubavi, možda ne dozvoljavate sebi da se zbližite sa nekim. Ovo je trenutak da dobro razmotrite svoje veze. Da li zanemarujete svoje najbliže? Da li odbijate svaku intimnost?
STRIJELAC
Pravda u obrnutom položaju govori o tome da Vam se događaju stvari koje nisu sasvim fer. Nisu isključene lažne optužbe za nešto. Osoba od autoriteta možda donosi svoje odluke na osnovu nekih predrasuda. Obrnuta pravda u otvaranju može predstavljati potrebu da donesete odluke čije ste preispitivanje odlagali i nerado razmišljali o njima. Moguće je da ste sve uzeli zdravo za gotovo i niste vidjeli da Vam Vaši postupci zapravo idu na štetu. Zato se možete suočiti sa zastojem ili odlaganjem da dobijete nešto što smatrate da zaslužujete. Da li ste možda bili lijeni i neodlučni? Ova karta obrnuta uvijek predstavlja neku vrstu neravnoteže. Morate postići balans između svjesnih i nesvjesnih želja. Ova karta također upozorava da izvinjenje koje očekujete možda nećete dobiti. Netko ima moć nad Vama i može utjecati na tijek događaja koji priželjkujete. Pravna pitanja mogu postati teret i prolongirati se. Nemojte uzimati pravdu u svoje ruke.
JARAC
U obrnutom položaju vitez štapova obično predstavlja nestrpljivost i neodlučnost, može ukazivati na to da ste brzopleti ili nedovoljno ustrajni u svojim namjerama. Moguće je i da Vam posao visi o koncu, ili da je ishod projekata na kojima radite vrlo neizvjestan. Možda ste u periodu velikih promjena, što Vam izaziva osjećaj nesigurnosti. Važno je da ostanete pribrani, jer stres može djelovati vrlo iscrpljujuće na Vas. U nekim slučajevima ova karta je predznak svađa i nesporazuma sa drugima. Pazite kako se ponašate, jer možete postati vrlo neugodni, ili Vas drugi mogu smatrati neodgovornima. U ljubavnim pitanjima ova karta predstavlja partnera koji se ne želi vezati ili u najblažem obliku nekakvu distancu između partnera i Vas fizički ili psihički npr. preseljenje, duže putovanje itd.
VODENJAK
Kad se u otvaranju obješeni čovjek pojavi u uspravnom položaju, to znači da je vrijeme za pauzu. Možda morate preispitati svoje prioritete. Postoji neka životna lekcija koju morate naučiti. Osjećate se kao da Vas životne okolnosti stavljaju na test. Ova karta označava period tranzicije. Možda ste rastrzani između starih i novih vjerovanja ili prisiljeni da žrtvujete nešto za što ste vezani. Potrebno je da preispitate svoje interese i percepcije. Ova karta ukazuje da ste spremni da učinite nešto nesebično! Posvetite se volontiranju ili nekim projektima, udruženjima- služite društvu. Odreknite se svoje potrebe da sve kontrolirate! U ljubavnim otvaranjima ova karta govori da možda trebate odustati od neke osobne ambicije zbog svog partnera.
RIBE
U obrnutom položaju kula može označavati kraj neke problematične situacije. Sada je moment da počnete ispočetka. Vaša unutrašnja struktura je srušena i sada ste počeli da otkrivate tko ste zapravo. Niste ono što ste mislili da jeste. Iako ovo može biti bolan proces, sad je moment da postanete osoba kakva želite biti. Negativnija strana ove karte se odnosi na neku vrstu nepravde u Vašem životu. Možda ste zarobljeni u nekoj situaciji i želite da se oslobodite, ali ne znate kako da postupite. Možda se morate suočiti sa nečim što želite da izbjegnete. U ljubavi – preispitajte svoje ponašanje. Pozitivno je da ova karta donosi napredak nakon patnje- promjene i prekidi biti će vrlo stresni (ljubav ili posao) no iz ovog ćete razdoblja izići sa izvrsnim rezultatima.