Pun Mjesec biti će aktivan u četvrtak, 6. studenog na 14 ° 25 stupnjeva bika. U vrijeme punog mjeseca pojačavaju se emocije i u prvi plan dolaze odnosi s drugim ljudima. Pun mjesec uvijek suočava suprotne znakove zodijaka ali nas isto tako navodi da postignemo balans između suprotnih energija. Kontrast između zemljanog, praktičnog, mirnog bika i transformirajućeg i temperamentnog škorpiona biti će jako izražen na dan punog mjeseca. Mjesec u biku potiče nas da emotivno zadovoljstvo nađemo u jednostavnim, opipljivim stvarima u životu, dok nas sunce u škorpionu tjera da pažnju usmjerimo na kompleksnost, tajanstvenost i neopipljivost. Pun mjesec ukazuje na konflikt između forme i transformacije, između prikupljanja i dijeljenja. Ovaj pun mjesec je strastven i kreativan- problemi u ljubavnim vezama biti će pojačani, isplivati na površinu tako  da možete osjetiti preveliku emocionalnost i psihološku uznemirenost. Nemojte biti tvrdoglavi ( ići na sve ili ništa), skloni materijalizmu, zlopamtilo i destruktivni. Poslušajte što druga strana ima za reći, slušajući dolazite do spoznaje, transformacije i smirenja. Budite pozitivni i konstruktivni, diplomatski pristup je poželjan. Opozicija znakova navodi osobe u vezi/braku da jedno u drugome vide osobine i životne ciljeve koje ne prepoznaju u sebi. To je mogućnost da pronađu onaj dio sebe koji im nedostaje da budu cjeloviti. Za vrijeme punog mjeseca povećana je sklonost alkoholu i uzimanju raznih opijata, treba izbjegavati operacije  i vađenje zuba jer su krvarenja obilnija a rane teže zacjeljuju. Djelovanje punog mjeseca iskazuje se i preko dojmljivih snova i vizija.

Osobe koje imaju sunce ili ostale osobne planete  (mjesec, merkur, venera, mars) od cca. 12 do 16 stupnja fiksnih znakova – bik, lav, škorpion, vodenjak  najviše će osjetiti utjecaj punog mjeseca.

Svaka mjesečeva mijena traje 7 dana, pročitajte utjecaj punog mjeseca 6. studenog za Vaš znak!

OVAN

Četvorka mačeva predstavlja smirenje nakon turbulentnog razdoblja.  Ova karta govori- odmorite se od svega. Ovo je karta oporavka i ozdravljenja. Poslovno, nemojte se brinuti jer stvari stoje, umjesto toga, iskoristite to vrijeme da razradite neke druge planove i strategije (ovo nije loša karta!). Potrebno Vam je emocionalno pročišćenje, ili možda mijenjanje rutina na koje trošite vrijeme koje biste mogli iskoristiti na konstruktivniji način. Karta daje savjet- ne pravite nagle odluke! Zdravlje- oporavak.

BIK

U obrnutom položaju, Vitez štapova predstavlja nestrpljivost i neodlučnost. Karta može ukazivati na to da ste brzopleti ili nedovoljno uporni. Moguće je i da Vam posao visi o koncu, ili da je ishod projekata na kojima radite vrlo neizvjestan. Možda ste u periodu velikih promjena, što Vam izaziva osjećaj nesigurnosti. Važno je da ostanete pribrani, jer stres može djelovati vrlo iscrpljujuće na Vas. Pazite kako se ponašate  jer Vas drugi mogu smatrati neodgovornima. Utjecaj punog mjeseca osjeti se  7 dana tako da će  brzo proći ova faza. U ljubavnim pitanjima Vitez štapova predstavlja partnera koji se ne želi vezati. Dajte šansu drugoj osobi, nekome ste zanimljivi!

BLIZANAC

U uspravnom položaju Šestica mačeva označava olakšanje. Sada počinje nov period spokoja i mira. Ako je pitanje vezano za neku konkretnu situaciju, očekujte pozitivne promjene. Stvari će se preokrenuti u Vašu korist. Ova karta često predstavlja putovanje, moguće je da ćete otići u posjetu. U nekim slučajevima ova karta govori o tome da je potrebno preispitati svoje stare probleme i veze. Važno je da se zapitate da li Vas i koliko prošlost prati. Ako je pitanje vezano za ljubav, ova karta govori o tome da ste spremni napustiti vezu koja Vas više ne ispunjava. Sada je odličan period da završite sa starim obrascima ponašanja i razmišljanja.

RAK

Kada se Sedmica štapova pojavi u otvaranju, podsjeća Vas da zauzmete stav i borite se za ono u što vjerujete. Sada morate biti čvrsti i braniti svoju poziciju. Uspjeh će doći samo ukoliko ste čvrsti i odlučni. Morate se direktno suočiti sa izazovima i preprekama.  Drugi Vas podbadaju, ali Vaš rad i postignuća govore sami za sebe. Morate ostati hladne glave. Također, bitno je da vjerujete u sebe. Ostanite vjerni svojim uvjerenjima. Ako i dođe do sukoba sa nekim, nemojte izgubiti kontrolu nad sobom. Iskoristite svoj intelekt i energiju da riješite konflikt. Ako tražite  novi posao ili  želite priznanje za nešto što ste uradili, ova karta je ohrabrenje da to jasno kažete. Sada je vrijeme da krenete u akciju.  Projekti koji podrazumijevaju pisanje i učenje će cvjetati. U ljubavnim pitanjima ova karta upozorava na konflikte ili izazove u vezi (moguće da Vi i partner niste krivi nego okolina vrši utjecaj na oboje). Najbolje bi bilo da razgovarate hladne glave i tako riješite probleme. U nekim slučajevima, ova karta je predznak suparništva i miješanja neke osobe u vezu. Ako je ovo slučaj, odlučno branite ono što imate i želite i sigurno ćete uspjeti.

LAV

Obrnut položaj karte Paž pentakla vezuje  se za odlaganje planova, loše vijesti ili nesporazum. Možda imate poteškoća da realizirate neki projekt. Pazite da ne previdite važne detalje, posebno u ugovorima i svim vrstama dokumenata. Možda papirologija i birokracija predstavljaju prepreku zbog koje posao ne može napredovati. Provjerite da li ste sve uradili kako treba. Na emotivnom planu obrnut Paž pentakla može označiti preveliki naglasak na materijalnom. Možda ste preokupirani svojim financijama i zaboravili ste se posvetiti ostalim aspektima svog života. Nemojte se previše identificirati sa svojim poslom ili karijerom.

DJEVICA

Karta Luda je karta potencijala, novih početaka i slobodnog duha. Ona predstavlja najveći potencijal Vašeg života, dolazak u stanje obnove i novog početka, gde je svaki dan avantura i svaki moment se živi punim kapacitetom. Karta Luda predstavlja početak kreativnosti i želje da se ostvare novi ciljevi (ili makar da se počne proces ostvarenja tih ciljeva). Luda ukazuje da se sve može desiti i da su prilike tu i samo čekaju da budu iskorišćene. U otvaranju Luda predstavlja potrebu da se krene novim putem, potpuno nepoznatim, koji će Vas odvesti u neistražene predjele. Luda se odnosi i na nova iskustva, osobni rast, razvoj i avanture. Ova karta može predstavljati i izbor od jako bitnog značaja koji se mora napraviti. Međutim, uvijek postoji puno različitih opcija i o tom izboru se mora dobro promisliti. Ako se suočavate sa odlukom, ili sumnjate u nešto, Luda Vam poručuje da vjerujete sebi i sljedite svoje srce, bez obzira na to koliko blesave stvari Vam intuicija govori. Svemir će Vas odvesti tamo gdje treba! Iskoristite šansu i gledajte što će se desiti! Luda je odlična karta za meditaciju ako se trenutno suočavate sa nekim strahom.

VAGA

U obrnutom položaju Devetka pentakla obično označava izolaciju i usamljenost. Možda ste se namjerno izolirali od drugih. Vaša potreba za nezavisnošću prelazi u ekstrem. Ne možete se potpuno izolirati od drugih. Ova karta Vas podsjeća da izbalansirate svoje veze. U nekim slučajevima ova karta se odnosi na preveliku zavisnost od drugih te se morate naučiti osloniti na sebe. Moguć je i suprotan ekstrem – ako se budete oslanjali samo na sebe, dolazite u opasnost da Vaši odnosi sa drugima potpuno zamru. U financijskom smislu karta upozorava da ne stojite baš najbolje. Možda ste izgubili novac nedavno u nekom nesigurnom poslovnom projektu.

ŠKORPION

Pravda u obrnutom položaju govori o tome da Vam se događaju stvari koje nisu sasvim fer. Nisu isključene lažne optužbe za nešto. Osoba od autoriteta možda donosi svoje odluke na osnovu nekih predrasuda. Obrnuta Pravda u otvaranju može predstavljati potrebu da donesete odluke čije ste preispitivanje odlagali i nerado razmišljali o njima. Moguće je da ste sve uzeli zdravo za gotovo i niste vidjeli da Vam Vaši postupci zapravo idu na štetu. Zato se možete suočiti sa zastojem ili odlaganjem da dobijete nešto što smatrate da zaslužujete. Da li ste možda bili lijeni ili neodlučni? Obrnuta Pravda uvijek predstavlja neku vrstu neravnoteže. Možda ste bili previše usmjereni na svoj položaj i status u društvu. Morate postići balans između svijesnih i nesvjesnih želja. Obrnuta Pravda u otvaranju također upozorava da izvinjenje koje očekujete možda nećete dobiti. Netko tko posjeduje moć i autoritet zloupotrebljava tu svoju moć što može utjecati na tok događaja koji priželjkujete.  Nemojte uzimati pravdu u svoje ruke.

STRIJELAC

Smrt govori o velikoj promjeni u Vašem životu. To će biti iskustvo koje će dovesti do drastične transformacije. Možda se u Vašem životu dogodi potpuno novi i neočekivani preokret. Ova karta često najavljuje važne životne događaje poput vjenčanja, razvoda, promjene karijere, preseljenja ili rođenja djeteta. Smrt također govori o nekom iskustvu zbog kojeg ubrzano sazrijevate i Vi to znate. Ovo u principu znači da se Vaš život može promijeniti iz korijena. Možda se neka životna faza približava kraju. Ova karta govori i o tome da je neophodno da se oslobodimo starih ideja, veza i navika koje nam više nisu korisne. To može zahtijevati određen period samoće i razmišljanja. Ponekad je potrebno puno napora i introspekcije kako bismo otkrili što točno ne valja u našim životima. Smrt govori o tome da se promjena mora dogoditi kako bi stvari krenule u novom pravcu.

JARAC

Obrnuta Trojka štapova ukazuje na to da ste krenuli putem osobnog razvoja koji ste zacrtali, ali niste uspjeli da postignete ono čemu ste se nadali. Na tom putu su Vam vjerovatno iskrsnula neočekivana odlaganja i kreativne blokade, što Vas je dovelo do razočarenja, frustracije i utiska da je vrijeme koje ste utrošili na sve to potpuno izgubljeno.  Moguće je i da se borite da svoje planove sprovedete u djelo i sad vidite da ste ipak preuzeli na sebe previše obaveza. Možda ne vidite “šumu od drveća ” ili niste sasvim realistični kada razmišljate o tome što bi Vam sve moglo ugroziti planove. Biti će  Vam lakše ako plan podijelite u nekoliko manjih cjelina i zadataka.  U poslovnom smislu obrnuta Trojka štapova može označavati lošu suradnju, uzaludne napore, odlaganja, loše okolnosti ili prepreke koje dolaze iz okruženja. Možda imate poslovnog partnera ili suradnika koji gleda samo svoje interese i samim time riskirate da Vas taj netko iskoristi. Ovo također može značiti i kašnjenje neke isporuke, posebno ako očekujete da Vam neka roba stigne iz inozemstva.  Znate da morate prihvatiti tuđu pomoć, ali se istovremeno bojite i da netko ne iskoristi Vašu trenutnu slabost. U ljubavnim otvaranjima obrnuta Trojka štapova može ukazivati na to da se korijen Vaših problema nalazi u tome što se ne možete složiti sa partnerom oko toga kako da postignete određene dugoročne ciljeve koje ste postavili. Možda Vaš partner želi otputovati ili da se preseli, a Vi namjerno odugovlačite sa odlukom i tako postavljate partneru prepreke. Ako želite sačuvati vezu, morate pronaći kompromis.

 VODENJAK

U uspravnom položaju As mačeva obično predstavlja potrebu za snagom.  Vjerovatno će biti potrebna disciplina i odlučnost da prevaziđete prepreke na koje nailazite. Imate više snage nego što mislite. Ova karta govori Vam da se potpuno fokusirate na ono što radite. Sada je potrebno mnogo razmatranja i pažnje. Sada je moment da isplanirate sljedeći potez. Disciplina je trenutno najjače oružje. Koliko god situacija izgledala teško, iz nje će na kraju proizaći i nešto pozitivno. Možda je neophodno da se nešto promijeni, ali rezultat će biti dobar. Oslobodit ćete se nečeg bespotrebnog. Ova karta može biti predznak novog intelektualnog poduhvata. Poduzmite nešto po pitanju Vaših ideja!  Iako su šanse za uspjeh naizgled male, projekte koje započnete biti će uspješni! Sada je pravo vrijeme za akciju, iskoristite ga.

RIBE

Ohrabrujuć aspekt obrnutih Devet mačeva je činjenica da strah polako nestaje. Možda ste još uvijek depresivni- loše volje ali i to će proći. Uskoro ćete shvatiti da Vaši strahovi i brige nemaju realnu podlogu. Osjećaj depresije i stres nestaju i uskoro ćete biti spremni za akciju. Vidite svjetlo na kraju tunela. Pomoć je na putu. Ne bi bilo loše da se posavjetujete sa stručnim licem ( ili  barem dobijete pomoć kroz razgovor,  dobar savjet od bliskog prijatelja). Kada je riječ o poslu, pretjerana briga neće dovesti do rješenja. Usredotočite se na ono što možete kontrolirati i pokušajte napustiti svoju tjeskobu. Ako ste u potrazi za poslom, mislite pozitivno i ne ustručavajte se pitati za pomoć. Nešto Vas u ljubavi može mučiti, vezano za Vaš odnos. Nemojte ignorirati svoje osjećaje. Ako osjećate da je nešto u Vašoj vezi nezdravo, Vi ste vrlo vjerovatno u pravu. Ako Vam se čini da se nešto događa iza Vaših leđa, najbolje je da pitate partnera o tome. Ako ste nedavno upoznali nekoga, nemojte se previše zanijeti, vjerujući svemu onome što vidite. Povjerenju treba vremena da se razvije. Nemojte biti previše užurbani.