Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za travanj 2016.

OVAN

ovan
LJUBAV: as štapova u obrnutom položaju- može govoriti o Vašoj neodlučnosti ili nedostatku usmjerenja. Možda Vam je teško da ispunite sve svoje obaveze i uskladite ih sa zahtjevima svog partnera. Ono što Vam je nekad djelovalo zanimljivo postaje Vam dosadno. Moguće je da Vam libido padne u ovom periodu, biti ćete frustrirani i imati manjak inicijative ili energije. Ova karta govori da niste u potpunosti posvećeni svom partneru. Problem može biti i u Vašem partneru, možda je sebičan ili se jednostavno ne želi dublje vezati. Što god bilo vrlo je bitno da preispitate i vlastito ponašanje u vezi/braku! Da li ste možda prezahtjevni ili previše agresivni prema partneru? Bitno je da razmislite o svojim motivima i o stavu prema drugima/partneru. Nemojte biti pesimistični i tvrdoglavi, morate poraditi na svom ponašanju! Ako ste nešto obećali partneru onda to obećanje i ispunite! Ova karta Vas upozorava na izdaju i nevjeru u Vašoj vezi/braku, otvoreno ali smireno popričajte sa partnerom o tome što Vas muči, nemojte da situacija izmakne kontroli! Slobodni- neodlučni ste a imate jaku potrebu za pripadanjem. Trebali biste propitati prirodu vlastitih namjera i obrazaca ponašanja! Karta Vam poručuje da obuzdate vlastitu tvrdoglavost koja Vam samo šteti i pesimističan način razmišljanja! Ne možete očekivati da se dogodi čudo ako se sami ne potrudite, bitno je da znate što tražite u potencijalnoj vezi i kakvog partnera želite!

POSAO: carica u uspravnom položaju- označava dobru sreću. Ona predstavlja sve kreativne stvari tako da možete očekivati da će Vaša kreativnost koju ste na neki način materijalizirali biti uspješna. Vaši napori će se isplatiti. Ako ste okruženi “teškim” ljudima, diplomatski pristup je najbolji. Imati ćete puno novih ideja koje će se vrlo brzo pokazati kao pun pogodak. Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate unutarnji glas. Ako tražite posao ova karta Vam donosi sreću, pogotovo ako se želite baviti nečim kreativnim! Što se financija tiče stojite vrlo dobro, možete imati osjećaj stagnacije ali budite dosljedni i odgovorni i ispraviti ćete grešku koju ste učinili. Budite na oprezu sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: trojka mačeva u obrnutom položaju- može značiti svjetlo koje Vas doziva da se vratite na svijetli put. Vjerojatno je da ste zaglibili u lošoj vezi/braku ili imate emotivne nesporazume sa samim sobom ali polako otpuštate okove loših emocija- kako bilo, slijedi Vam razdoblje u kojem je vrlo važno da poslušate što Vam unutarnji glas govori jer je krajnje vrijeme da se osnažite za poduzimanje promjene! Duhovno ste osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama!

 

BIK

bik

 

LJUBAV: carica u obrnutom položaju- ova karta može označavati kreativnu blokadu. Možda ste neraspoloženi i depresivni. Rutina Vam je mučna. U svakom pogledu Vam nešto manjka i nedostaje. Ova karta može govoriti o tome da ste previše posesivni što se tiče emocija, daje Vam savjet da budete velikodušni prema onima koje volite. Previše se zaštitnički ponašate prema partneru što u odnos unosi napetost, partner osjeća kako ga “gušite”. Karta može ukazivati na probleme sa začećem ili trudnoćom. Karta može ukazivati i na Vaše promiskuitetno ponašanje, pogotovo ako ste slobodni, čuvajte se neželjene trudnoće! Slobodni- karta ukazuje da ste izgubili vjeru da nađete pravog partnera, zapitajte se da li ste možda sebični i egoistični, da li previše očekujete, što nudite potencijalnom partneru? Karta Vam savjetuje da se primirite, sredite misli i uživate u svakodnevnim sitnicama, preporučuje Vam se boravak u prirodi.

POSAO: šest pehara u uspravnom položaju- vjerovatno ćete pronaći riješenje nekog aktualnog problema tako što ćete iskoristiti neko  prošlo iskustvo. Stari poznanici Vam mogu pomoći u nečemu. Prethodni napori će Vam se sada isplatiti. Pravo je vrijeme za kreativnost i inovacije. Ako Vam radno mjesto ne dozvoljava ispoljavanje kreativnosti pokušajte u vrijeme dnevne pauze crtati ili pisati – ti će Vam se trenuci vrlo pozitivno odraziti na posao koji radite! Ako ste nezaposleni ova karta ukazuje na odličnu poslovnu priliku, budite zaigrani-kreativni, nadređeni će to znati cijeniti! Financijski stojite vrlo dobro- karta simbolizira jasnoću, jednostavnost, realističan stav i spremnost na promjene. Potrudite se zadati si što više ciljeva jer je vrlo povoljno vrijeme za njihovo ostvarivanje, zarada Vam se smiješi!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: sedam štapova u obrnutom položaju- simbolizira osjećaj nedoraslosi. Karta ukazuje na to da se bojite budućnosti. Zbog manjka samopouzdanja moguće je da propustite neke prilike! Upamtite da Vi nad sobom imate kontrolu i da ništa nije unaprijed izgubljeno. Karta Vas samo upozorava da nadiđete vlastite nesigurnosti i letargiju kako bi uspješno prevladali poteškoće. Prevladavanje tvrdo ukorijenjenih strahova stvoriti će Vam potpuno nove vidike i obrasce ponašanja, izići ćete kao snažniji karakter. Razjasnite si koje su Vam želje i ostvarite ih. Zdravlje- previše brinete bez ikakvog razloga, zdravlje Vam je uistinu dobro.

 

BLIZANCI

blizanci

 

LJUBAV: paž pehara u uspravnom položaju- znak pozitivnih promjena na planu ljubavnih veza. Ako niste u vezi ubrzo ćete upoznati osobu koja će Vas oboriti s nogu, simpatije će biti uzajamne! Ako ste u vezi moguće je da ćete se vrlo brzo naći pred oltarom! Karta može govoriti o značajnoj situaciji koja se tiče Vaših emocija ili odnosa. Bili slobodni ili zauzeti , karta označava period kada bi trebali više izlaziti. Očekujte zabavu i uzbuđenje! Ovo je period da slijedite svoje snove. Ova karta označava i idealizam i maštu- kreativno stvaralaštvo može Vam donjeti nove veze i iskustva.

POSAO: ljubavnici u obrnutom položaju- ukazuje da ćete imati nesporazum sa samim sobom kao i na propitivanje izbora, životne filozofije te načina života uopće. Karta Vam savjetuje da slušate svoj unutrašnji glas. Slijedi Vam donošenje važnih odluka. Budite sigurni da ste razmotrili sve mogućnosti jer je izgledno da je najbolja odluka ona koja se naoko čini vrlo nepovoljnom po Vas. Pripazite na to da strogo odvojite užitak od posla! Ako ste nezaposleni ova karta simbolizira strah od odgovornosti, morate se odvažiti i demonstrirati vlastitu zrelost! Financijski- osjećate frustraciju i odgađanje. Osjećate napetost zbog toga što se stvari ne kreću onako kako ste zamislili. Moguć je propust na kojeg Vi osobno ne možete utjecati. Dobro razmotrite financijska ulaganja kako ne bi došlo do veće pogreške, nije vrijeme za rizik!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  dvojka štapova u uspravnom položaju- Vaše je zdravstveno stanje bolje od onog čega se pribojavate. Obratite pozornost da pridajete dovoljno važnosti duhu, tijelu i umu – morate te tri komponente dovesti u ravnotežu. Duhovno- u razdoblju ste gotovo simbiotske veze sa nekom osobom. Ta je osoba svakako pozitivna karika u Vašem životu, ali upamtite da je važno da budete “u vezi sa sobom”, budite malo sami sa sobom i sa svojim mislima.

 

RAK

rak

 

LJUBAV:  šestica novčića u uspravnom položaju- označava period napretka i nesebičnog davanja. Sada trebate biti velikodušni prema partneru i svim voljenim osobama. Osjećati ćete veliku bliskost sa partnerom, obnoviti ćete stare iskre. Ako ste sami ovo je vrijeme kada bi mogli upoznati osobu o kakvoj ste maštali- potrudite se da svi oko Vas znaju da tražite “onu/onog pravu/og”. Veza će biti bazirana na zajedničkim idejama i stavovima. Kako ova tarot karta balansira i vlada ravnotežom, možete očekivati da stvari budu u harmoniji te se opustiti jer je ovaj period za Vas period stabilnosti. Preplaviti će Vas osjećaji sreće, zadovoljstva, bit ćete spremni opustiti se i napokon uživati u sadašnjem trenutku! Možete dobiti poklon od voljene osobe, u svakom slučaju čeka Vas neka vrsta ugodnog iznenađenja!

POSAO: paž štapova u obrnutom položaju- je signal nedovoljne fokusiranosti. Iako imate obilje kreativne energije ne usmjeravate je kako treba i zato se osjećate rastrzanima. Nemojte donositi nagle odluke, ovo nije period povoljan da se odvažite na otkaz i sl. jer bi si mogli zakomplicirati situaciju. U nekim slučajevima ova karta može govoriti o letargiji na poslu. Izazovi sa kojima se suočavate Vam djeluju ili preteški i ne uspijevate skupiti dovoljno hrabrosti i energije da se suočite sa njima ili Vas muči rutina na poslu- kao da stagnirate u karijeri. Moguće je da ćete shvatiti kako ste uložili previše truda u nešto što Vam se uopće nije isplatilo ili kako Vam je neki posao djelovao vrlo obećavajuće a sad Vas užasava. Obrnut paž štapova može predstavljati i uznemirujuće vijesti. Komunikacija sa nekom osobom ide prilično “čupavo”. Netko tko Vam je bio bitan je nepošten prema Vama ili Vas ne uzima za ozbiljno. Pazite kome pričate povjerljive stvari jer lako možete naletjeti na osobu koja će to iskoristiti protiv Vas! U nekim slučajevima ova karta predstavlja ogovaranje i otkrivanje nekih neugodnih tajni! Ako ste nezaposleni ova karta simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće, Vašu neodgovornost. Upozorava Vas na činjenicu da zbog straha od nepoznatog propuštate prilike koje Vam se nude. Posvetite se više svom vlastitom “ja” umjesto da budete usmjereni na materijalno. Prihvatite i slabije plaćen posao ako on odgovara Vašem karakteru! Financijski stojite dosta dobro- posvetite se poslu, uložite trud i svakako će Vam se isplatiti.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : šestica novčića u uspravnom položaju- siguran je pokazatelj da se Vaše cjelokupno fizičko zdravlje kreće uzlaznom putanjom. Nemate razloga za brigu, stvari nisu tako loše kako mislite. Uskoro ćete dobiti i dokaze od strane liječnika da nije ono čega ste se pribojavali. Duhovno- na dobrom ste putu da počnete osjećati i živjeti dubok osjećaj životne radosti i veselja. Podijelite tu radost sa ostalima, okolina će vrlo rado prihvatiti taj Vaš dar. Ovo je razdoblje ključno za životnu lekciju o ophođenju sa drugima. Doći ćete do velikih spoznaja i istrenirati ćete svoje komunikacijske sposobnosti.

 

LAV

lav

 

LJUBAV: smrt u obrnutom položaju- ova karta je obično znak da se opirete promjeni. Uzrok tome može biti strah od nepoznatog ili prevelika vezanost za stare navike koje čine da se osjećate sigurnima. Ova karta govori o tome da se čvrsto držite zastarjelih navika, starih veza/odnosa ili pogleda na svijet. Možda ne želite gledati u budućnost jer ste previše vezani za prošlost. Moguće je da ćete nekako biti prisiljeni da se odreknete nečega, iako to ne želite. Opiranje promjeni čini čitav ovaj proces bolnijim. Predaja i prihvaćanje su u Vašem najboljem interesu. Ako se suočite sa tom promjenom, vidjeti ćete da je ipak vrijedilo! Pripazite da zbog mentalne i duhovne tromosti ne izgubite partnera ako Vam je još stalo do njega! Ako ste slobodni- imate strah od nepoznatog, karta Vam savjetuje da se potrudite i da promijenite način razmišljanja jer ste ovako teški samom sebi i bliskim ljudima!

POSAO:  deset pehara u obrnutom položaju- može govoriti o tome da ne cijenite ono što imate. Vrlo je važno da stvari ne uzimate zdravo za gotovo! Moguće je i da niste zadovoljni nekim odnosom, što dalje može dovesti do neslaganja i loše komunikacije. Uložite više energije da popravite lošu komunikaciju između Vas i kolege na poslu. Ako ste nezaposleni- karta simbolizira neispunjenost, nisko samopouzdanje, nepovjerljivost ali i egocentrizam. Previše ste fokusirani na ono što nemate, na ono što Vam nedostaje umjesto da fokus pomaknete na dobre stvari u životu, na Vaša postignuća. Koncentriranost na nedostatke gradi nestabilan stav prema samome sebi i okolini. Nedostatak vjere Vas čini tjeskobnima i prestrašenima. Ova Vam karta savjetuje da se prepustite događajima da Vas vode, imajte više vjere u sebe i u dobru sudbinu! Financijski ne stojite baš najbolje- karta simbolizira nedostatak samokontrole, neprihvatljivo ponašanje, impulzivno ponašanje. Upozorava Vas na nedostatak samokontrole i odgovornosti zbog čega ćete snositi posljedice. Savjetuje Vam da pokušate unijeti ravnotežu!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  paž pehara u obrnutom položaju- simbolizira neodlučnost, emotivnu labilnost, manjak inicijative. Nedavna trauma ili odbijanje koje ste doživjeli u Vama je stvorila čvrsti manjak vjere u vlastite sposobnosti i mogućnosti, strah od odbijanja glavna je kočnica koja ne dopušta niti jednom aspektu života da se pomakne sa mrtve točke. Zapustili ste duhovni aspekt života. Krajnje je vrijeme da razbijete ustajalost i monotoniju. Zavirite u knjižare kako bi našli nešto što će Vas zaintrigirati. Priključite se nekoj timskoj aktivnosti. Dobro poslušajte znakove koje Vam šalje Vaše tijelo i nikako ih nemojte zanemariti. Promislite ima li koja tjelesna poteškoća veze sa Vašom psihom.

 

DJEVICA

 

djevica

 

LJUBAV: luda u uspravnom položaju- predstavlja put u nepoznato. Može Vam se pojaviti neočekivana prilika ili se nametnuti neka životna odluka koju morate donjeti. Možda započnete novu ljubavnu vezu ili se u Vašem životu pojavi nova, neobična osoba. Luda je ponekad i znak promjene sagledavanja situacije i to u pozitivnijem i iskrenijem smislu. Takvo sagledavanje situacije bi moglo zahtjevati od Vas da o situaciji razmišljate iz perspektive djeteta ili da u razmišljanju budete fleksibilniji i inovativniji. Ovo je period kreativnosti i možete očekivati dosta neizvjesnosti. Ova karta također predstavlja i period sumnje, ali ipak poslušajte svoju intuiciju! Ponekad luda predstavlja putovanje. Bitno je da u ovom periodu slijedite svoje srce i budete spremni na preuzimanje rizika- otvorenog uma. Karta lude oslobođena je društvenih normi, ona nema limita, pa koliko god se neka Vaša ideja činila ambicioznom i možda neizvedivom, treba riskirati i napustiti dosadnu rutinu u kojoj ste zapeli. Ne smijete dopustiti da netko zauzme kontrolu nad Vama, već sami trebate živjeti svoj život! Nemojte mariti za komentare drugih, ni u što nemojte ulaziti mimo svoje volje. Luda označava buđenje duhovnosti i intuicije, novu ideju i misao, zrači originalnošću, te životu daje nekonvencionalan predznak.

POSAO: osmica mačeva u obrnutom položaju- predznak je neke vrste emotivnog oslobađanja. Prihvaćanje zamjenjuje poricanje. Prepreke polako nestaju, strah i stres se smanjuju. Sada možete jasno sagledati situaciju. Sada možete poduzeti pravu akciju jer se znate nositi sa svojim strahovima. Vraća Vam se samopouzdanje. Otvaraju Vam se nove mogućnosti. Ako ste nezaposleni- karta označava razdoblje u kojem ćete se osloboditi granica koje su Vas sputavale, vjerojatno je da ćete skupiti snagu i biti manje opterećeni rezultatom. Mogla bi Vas iznenaditi jako dobra poslovna prilika! Financijski- dolazi do povećanja Vaših prihoda i kraja nekim financijskim problemima. Za ovakav obrat biti ćete sami odgovorni- to neće biti pitanje sreće ili slučajnosti. Obratite pozornost na to što ćete učiniti sa viškom novca!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  trojka novčića u obrnutom položaju- u solidnoj ste tjelesnoj formi. Nastavite sa zdravim navikama i osjećati ćete se još bolje i poletnije. Ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Ako se osjećate kao da stagnirate potražite neku referentnu grupu sa kojom bi mogli doći do odgovora koji su Vam potrebni.

 

VAGA

vaga

 

LJUBAV: kralj pehara u obrnutom položaju- u većini slučajeva može predstavljati partnera koji gleda samo svoje potrebe. U nekim slučajevima, ova karta predstavlja i partnera koji je generalno neiskren ili nešto krije od Vas. Ova karta generalno simbolizira sebičnost, taštinu, manjak samopouzdanja, neusredotočenost i sklonost opijatima. Pripazite na odnos sa partnerom, dva su scenarija- ili ste previše usredotočeni na vlastite potrebe i želje i u potpunosti zanemarujete partnerovu osobnost, emocije i potrebe ili je Vaš partner taj koji je previše usredotočen na sebe! U svakom slučaju pazite se neiskrenosti, obmane i manipulacije. Ako ste slobodni ova karta govori o Vašem strahu, neodlučnosti i neispunjenju emotivnih potreba. Možete biti vrlo nepovjerljivi prema potencijalnom partneru, pripazite na svoje ali i na ponašanje druge strane, ovo nije period jasnoće i realnog sagledavanja situacije.

POSAO: sudnji dan u obrnutom položaju- govori o tuzi, izolaciji i poteškoćama da se prevaziđu prepreke. Možda ćete se morati suočiti sa posljedicama svojih starih odluka i iz njih izvući vrijedne pouke. Sada je vrijeme da poduzmete konstruktivne mjere! Moguće je da se bojite donjeti neku bitnu odluku, ali promjena je neizbježna. Ako ne želite prihvatiti promjenu, umjesto napretka dočekati će Vas stagnacija! Možete se osjećati bespomoćno, posao Vam na neki način predstavlja teret. Zaboravite prošlost, ne budite neodlučni i nemojte imati strah od budućnosti i od promjene, zanemarite kritike i osuđivanje drugih, naučite opraštati! Ova karta je znak da pustite “višu silu” da Vas vodi. Ako ste nezaposleni skloni ste  kritiziranju i osuđivanju drugih, neodlučni ste i imate strah od potencijalnog posla. Karta Vam poručuje da prestanete zabušavati i trgnete se! Financijski- uravnotežena će Vam biti i primanja i davanja. Ukoliko mislite da bi trebali imati više prihode zapitajte se da li to zbilja zaslužujete.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  pravda u obrnutom položaju- vrijeme je da napravite čišćenje vlastitog moralnog inventara te da stvari moraju biti postavljene na pravo mjesto. Potrudite se da budete iskreni prema sebi samima! Odličnog ste zdravlja i vrlo dobre tjelesne kondicije. Pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom.

 

ŠKORPION

skorpion

 

LJUBAV: četvorka pehara u uspravnom položaju- govori o osjećaju konfuzije. Možda ste nesigurni kojim putem trebate krenuti u vezi. Možda osjećate dosadu i razočarenje u odnosu ili se povlačite u sebe jer se osjećate potpuno neispunjeno. U periodu ste kada Vam je komunikacija sa partnerom prilično loša, povrijeđeni ste ili sumnjate u Vašu vezu. Ova karta Vas  upozorava da se ne udaljavate od partnera. Sada je vrijeme da ozbiljno porazgovarate i potegnete temu koja Vas muči već duže vrijeme. Guranje problema pod tepih može uzrokovati samo još veće neslaganje. U nekim slučajevima ova karta govori o tome da je potrebno da razmislite o sljedećem koraku. Možda se nalazite u nekoj situaciji koja je za Vas potpuno nova i niste sigurni što Vam je činiti. Meditacija i razmišljanje će Vam puno pomoći. Nemojte brzati sa odlukama. Dajte sebi dovoljno vremena da razmislite o svemu. Ako niste u vezi, bezvoljnost je to što Vas sprečava da uđete u vezu sa nekim novim, trgnite se!

POSAO: dvojka štapova u uspravnom položaju- Vaše liderske sposobnosti će same doći do izražaja i postaviti stvari na njihovo mjesto. Vaše kreativne ideje i napori će se pokazati uspješnima. Ova karta također ukazuje na potrebu za planiranjem. Možda se trenutno nalazite “na raskršću”, ostanite otvorenog uma i ostavite rezervu da se predomislite ako to bude neophodno. Možete biti nespokojni i bijesni tijekom ovog perioda jer morate čekati da nastavite sa daljnjim radom. Ako ste tek počeli neki novi projekt, vjerovatno ste previše zabrinuti za njegov ishod. Morate se opustiti, ova karta sugerira da je potrebno strpljenje. Iskoristite i usmjerite energiju na druge stvari. Planirajte svoj sljedeći potez ali budite spremni da sačekate pravo vrijeme za akciju. Iskoristite ovaj period da steknete bolji uvid u situaciju. Dvojka štapova se također odnosi i na Vaše vještine u pregovaranju i suradnju. Svaki pregovor će Vam proći dobro. Ostanite otvoreni za nove ideje i lako ćete riješiti svaki konflikt. Možda dođe do novog partnerstva sa nekim ili se možda ukaže potreba za timskim radom. Obično se takva partnerstva zasnivaju na zajedničkim ciljevima i idejama. Zajedno možete postići vrlo velik uspjeh! Na kraju, ova karta može predstavljati putovanje. Možda dobijete novu poslovnu ponudu koja će zahtjevati mnogo putovanja ili promjenu mjesta boravka. Moguće je da ćete otići na poslovno putovanje. Ako ste u procesu traženja posla vrlo je vjerojatno da ćete se zaposliti na radnom mjestu koje će Vam u potpunosti odgovarati. Financijski- stojite vrlo dobro. Ukoliko imate dugova, sada je pravo vrijeme da ih vratite. Smiješi Vam se novčani dobitak – pametno ga raspodijelite, nemojte sve uludo potrošiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  sedmica mačeva u obrnutom položaju- okrenite se alternativnoj medicini i prirodnom načinu liječenja. Previše ste fokusirani na invazivne metode koje ne rješavaju bit problema. Alternativnim pristupom moći ćete otkriti pravi uzrok poteškoća koje imate i sa kojima se već neko vrijeme borite. Što se duhovnosti tiče biti ćete u kontaktu sa nekim novim pristupom i pokretom koji od svojih sljedbenika traži novac kao znak pripadnosti – nemojte nasjesti na te trikove. Pripazite na osobe iz Vaše okoline koje Vas nagovaraju na neki novi religijski pristup jer namjere nisu onakve kakvima se na prvi pogled čine.

 

STRIJELAC

strijelac

 

LJUBAV: kralj novčića u uspravnom položaju- kada se u kontekstu ljubavi otvori ova karta to je uvijek odličan znak. Uskoro ćete upoznati nekoga tko će Vas doslovno oboriti s nogu. Nemojte glumiti nešto što niste jer ćete se toj osobi svidjeti baš ovakvi kakvi jeste. Ako ste žensko, kralj novčića može predskazivati vezu sa imućnijim muškarcem. Ako ste u vezi/braku odnos sa partnerom će Vam postati ljepši i otvoreniji, ali nemojte očekivati da Vam voljena osoba čita misli, nemojte biti lijeni reći ono što mislite. U ljubavnom smislu, kralj novčića može predstavljati nekoga tko ozbiljno nudi brak. On(a) vjerovatno duboko poštuje instituciju braka i obitelji. Ta osoba je pouzdana i čvrsto stoji na zemlji.

POSAO: smrt u uspravnom položaju- smrt govori o velikoj promjeni. To će biti iskustvo koje će dovesti do drastične transformacije. Možda se u Vašem životu dogodi potpuno nov i neočekivan preokret poput promjene karijere. Smrt također govori o nekom iskustvu zbog kojeg ubrzano sazrijevate i Vi to znate. Ova karta govori i o tome da je neophodno da se oslobodimo starih ideja koje nam više nisu korisne. To može zahtjevati određen period samoće i razmišljanja. Ponekad je potrebno dosta napora i introspekcije kako bismo otkrili što točno ne valja u našem pristupu. Smrt govori o tome da se promjena mora dogoditi kako bi stvari krenule u novom pravcu. Ukoliko ste nezadovoljni situacijom na poslu, smatrate da ste potplaćeni a ipak radite taj posao zbog sigurnosti prihoda te je vjerojatno da ćete otkaz dobiti, razmislite ne bi li radije sami dali otkaz. Ne bojte se promjene jer Vas čeka posao na kojem ćete biti puno zadovoljniji nego što ste sada! Ako ste nezaposleni ova karta naglašava mogućnost otvaranja novih perspektiva! Važno je u ovom razdoblju biti hrabar i odvažiti se na nove izazove koji će uvelike doprinijeti Vašoj boljoj kvaliteti života. Financijski, za one koji su u financijskim teškoćama ova karta označava promjenu na bolji period, a za one koji su do sada bili u razdoblju blagostanja znači da će malo morati pripaziti jer se situacija mijenja nepovoljno po njih.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  dvojka mačeva u uspravnom položaju- u ovom periodu najviše Vam problema zadaju vlastite emocije. Popričajte sa nekime u koga imate povjerenja, ako imate mogućnosti posjetite terapeuta kako bi ispravno kanalizirali potisnute emocije i uspostavili ravnotežu. Što se duhovnosti tiče, iako mnogi oko Vas ne odobravaju put kojim idete, budite uporni i samo nastavite istim putem. Imate osjećaj da ste u disbalansu i da nemate životne energije, no ravnoteža Vam je mnogo izraženija nego što to mislite.

 

JARAC

jarac

 

LJUBAV: pravda u uspravnom položaju- obično je dobar znak da ste pred odlukom koju morate donjeti kako bi Vaš život krenuo u novom pravcu. Takva odluka uvijek zahtjeva mnogo razmišljanja i “vaganja”. Ovo je prekretnica koja obično utječe na daljnji tok Vašeg života. Ova karta često govori o tome da je ovo period kada trebate srediti svoj život u skladu sa svojim moralnim principima. U Vašem je najboljem interesu da preispitate i tuđe točke gledišta. Možda postoji neki problem sa pravdom i pravednošću generalno a vezano je za Vaš ljubavni život, ljubavnu prošlost. Možda se sada ispoljavaju posljedice nekih Vaših odluka. Ako ste prema nekome bili nepošteni, sada Vam se to vraća. Isto tako, ako ste bili pošteni biti ćete nagrađeni! Ponekad ova karta govori doslovno o pravnim pitanjima. Stvari bi trebale da se završe brzo i po zakonu, a ishod bi trebao biti pozitivan za Vas. Moguće je da ćete dobiti pomoć od nekoga tko dobro poznaje pravo! Ako ste slobodni ovo je period kada je izgledno da ćete naći ono što ste tražili. Važno je da budete sigurni u ono što tražite kod potencijalnog partnera jer je sada vrijeme kada će se takva osoba pojaviti u Vašem životu!

POSAO: osmica mačeva u uspravnom položaju- govori o tome da se možda osjećate zarobljeno. Često sami generirate ta osjećanja. Osmica mačeva predstavlja anksioznost, strah i samonametnuta ograničenja. Možda se osjećate kao da se ne možete probiti kroz emotivne blokade koje Vas ograničavaju u konkretnoj situaciji. U nekim slučajevima ovo se može odnositi na problem sa tim da izrazite svoja osjećanja. Vjerovatno ste trenutno zbunjeni i nesigurni. U svakom slučaju, ova karta je podsjetnik da imate snage da se oslobodite tih stega u svakom trenutku! Često imamo strah od nepoznatog i u takvim situacijama je najbolje biti otvorenog uma. Budite spremni da probate nešto novo i poboljšate svoju sposobnost prilagođavanja novim situacijama kada je to neophodno. Nedostatak samopouzdanja je uzrok Vašeg osjećaja zarobljenosti. Na određenom nivou, može se raditi i o poricanju. Sada je vrijeme da se suočite sa istinom. Ako je neophodno, potražite savjet od nekog kome vjerujete. Karta Vam poručuje da će problemi kad-tad proći. Nemojte se uvjeravati da Vas je snašlo neko zlo, Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja. Na Vama je da donesete odluku: ili napustite posao i potražite novi ili prihvatite situaciju u kojoj se nalazite i ne očajavajte. Ako ste nezaposleni ova karta ukazuje na Vaš strah, lijenost- nedovoljnu angažiranost, negiranje problema tj. izbjegavanje istine. Shvatite da ste si sami postavili okove tako da se i sami morate osloboditi iz njih. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati, promijenite način razmišljanja, budite otvoreni za neke poslovne ponude koje bi prije odbijali! Financijski ste slabi. Osjećaji frustracije i malodušnosti neće Vam nimalo pomoći u rješavanju ovog problema. Probudite svoje kreativne resurse i rješenje će se uskoro pojaviti. Nikako nemojte dozvoliti da ignorirate problem i budite vođeni mišlju “nadam se najboljem, spreman sam na najgore”.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  petica mačeva u obrnutom položaju- opominje na to da odgovori do kojih ste došli nakon godina traženja su samo Vaši odgovori – nemojte ih nametati drugima niti od njih tražiti da se prilagode Vašem kalupu i Vašim načinima. Ova karta može značiti i nagli prekid u duhovnom miru – ako se to dogodi nemojte očajavati – novi odgovori će Vam se sami nametnuti! Zdravstveno ne stojite baš najbolje, morate povratiti unutrašnji mir, boravite što više u prirodi i uzimajte vitamine!

 

VODENJAK

vodenjak

 

LJUBAV:  papa u obrnutom položaju- odnosi se i na slobodne i na one u vezi/braku- može predstavljati iskrivljenu istinu. Možda ćete dobiti loš savjet, ili netko nešto namjerno krije od Vas kako bi Vas iskoristio. Svakako obratite više pozornosti na savjete koje ćete dobivati- vjerojatno je da će Vas savjetovati osoba koja nije iskrena i nema dobre namjere. Moguće je da ste previše kruti u svojim stavovima- tvrdoglavost će Vam nanjeti puno štete. Moguće je da Vam je pod hitno potrebna nekakva promjena u ljubavnom životu, bez obzira da li ste sami ili u vezi/braku. Razmišljate na previše konvencionalan način, pokušajte doći do nekih originalnijih i kreativnijih rješenja. Razmišljajte van ustaljenih obrazaca. Tradicionalne norme Vam u ovom periodu nisu od koristi, slobodno budite nekonvencionalni! Oslobodite se nekih stega tako što ćete pustiti na volju avanturističkoj strani svoje osobnosti! Karta Vas upozorava da ste previše opterećeni materijalnim stvarima, u ljubavi nema mjesta za njih! Karta ukazuje i na Vaš fanatizam i opsesivno-kompulzivno razmišljanje i ponašanje, opustite se! Karta se može odnositi na dogmu koje se držite, Vašu netoleranciju i predrasude. Oslobodite se krutog razmišljanja- previše ste usmjereni u jednom pravcu, morate se osloboditi i sagledati i drugu stranu. Pazite se svoje lažne moralnosti i iskrivljavanja istine, okrenite se duhovnim disciplinama i razbijte grube strukture koje ste sagradili oko sebe!

POSAO: kolo sreće u obrnutom položaju- ova karta govori o tome da niste dobro “proradili” prethodnih devet faza razvoja. Vaše razumijevanje Vas samih nije dovoljno jasno. Sreća je prevrtljiva i morate čekati da se “kolo” ponovo okrene. Možda ćete se prvo suočiti sa pogoršanjem stvari/situacije prije nego što sve krene na bolje. Možda se nađete u situacijama gdje Vam se događaju “Murphyevi zakoni”. Osjećate se obeshrabreno i razočarano i pitate se zašto Vam se događaju takve stvari. Ova karta u otvaranju govori o tome da zanemarujete ili ne pokušavate da pronađete uzrok tih stvari. Možda je potrebno da preispitate svoje postupke! U svakom slučaju promjena je nužna. Nedostatak napretka na radnom mjestu će Vas frustrirati. Vrijeme je da poslušate vlastitu intuiciju, vjerojatno je da ćete napustiti posao koji radite jer više nemate osjećaj zadovoljstva istim. Budite otvoreni za provođenje u djelo novih ideja, a ukoliko Vam se to učini kao prevelika nepoznanica, potražite tuđi savjet! Ako ste nezaposleni karta ukazuje da ste zapravo nespremni za posao i da zbog toga donosite krive odluke, pokušajte sebe ne ograničavati, prijavite se i na slabije plaćene poslove ali isto tako proširite svoj krug interesa. Financijski ne stojite uopće loše- čeka Vas novčani dobitak i napredak- posvetite se poslu, uložite trud i svakako će Vam se isplatiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  desetka štapova  u uspravnom položaju- stres i brige kojima ste se tako zdušno predali već su Vam ozbiljno naškodili. Nemojte zanemariti ovo upozorenje jer puno toga u ovom periodu možete učiniti za svoje zdravlje. Nadoknadite propušteni san, počnite koristiti vitamine i ostale dodatke prehrani. Obavezno si priuštite nekoliko tretmana masaže! Što se duhovnosti tiče- morate naučiti stati kada Vam je dosta. Premoreni ste i jedina stvar koju sada morate napraviti je odmoriti i nadoknaditi vlastitom tijelu izgubljenu energiju.

 

RIBE

ribe

 

LJUBAV: carica u uspravnom položaju- generalno označava dobru sreću. Predstavlja rođenje ili brak, a može predstavljati i zadovoljavajući odnos- vezu/brak. Ona je ohrabrenje da oslobodite ženski dio svoje osobnosti! Znajte da kroz nježnost i velikodušnost možete postići puno toga u odnosu! Carica može predstavljati trudnoću i rođenje djeteta, ali isto tako rođenje novih ideja pa i sasvim drugačiji način života. U svakom slučaju ovo Vam je vrlo plodno razdoblje za ljubav, suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Pazite se neželjene trudnoće! Ovo je pravo vrijeme za pravu ljubav. Ako ste u vezi/braku ona će postati dublja, nježnija i iskrenija.

POSAO: desetka pehara u uspravnom položaju- ovo je potpuno pozitivna karta. Putovanja su povezana sa ovom kartom, moguće je da ćete zbog posla puno putovati. Kada se ova karta pojavi možete očekivati napredak u karijeri! Na poslu se odnosi sa kolegama poboljšavaju ili ćete biti uključeni u neki timski projekt. Moguća je i povišica ili neki bonus za dobro urađen posao. U nekim slučajevima, ova karta predstavlja unapređenje i pohvale zbog toga što ste se istakli u timskom radu. Ako ste nezaposleni ova karta Vam savjetuje da imate vjeru u dobru budućnost jer će Vam život u ovom periodu postati jednostavan i sretan. Vrijeme je da učinite promjene koje želite, sve će Vam ići od ruke. Nemojte biti skromni u željama i ciljevima. Čeka Vas odlična poslovna ponuda! Financijski stojite vrlo dobro- računajte na poveći novčani dobitak!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: desetka novčića u uspravnom položaju- znak izvrsnog zdravlja i tjelesne kondicije. Na Vama je da se potrudite i dobro razmislite kako ovo stanje održati što duže. Duhovno-  mirni ste i spokojni, vrijeme je da taj duh podijelite s ostalima. Pozitivno ćete utjecati na socijalnu okolinu. Nakon dugo vremena osjetiti ćete pripadnost, ponovno ćete se osjećati kao važan dio velikog lanca.