Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za travanj 2015.

Od 20.03.  sunce je ušlo u znak ovna a s njime dobivamo nalet vatrene pokretačke energije uvijek spremne za akciju! Sunce će biti u znaku ovna do 20.04. Javit će nam se želja za dominacijom, superiornošću i postati ćemo direktniji ali i nagli, brzopleti- bez takta. Možemo djelovati grubo okolini i egoistično. Dobra strana sunca u ovnu je da mu ne nedostaje hrabrosti i volje a isto tako ima zarazan entuzijazam koji lako prenosi na druge. Od 21.04. sunce ulazi u znak bika tako da ćemo osjetiti sasvim suprotnu energiju od one u ovnu. Praktičnost, udobnost, stabilnost, materijalizam ali i usporenost nas očekuju dok sunce bude boravilo u znaku bika.

Merkur, planeta komunikacije, će biti u znaku ovna do 14.04. a nakon toga ulazi u znak bika. Dok bude u znaku ovna komunicirati ćemo na jedan oštar, aktivan, odlučan način a kada bude u znaku bika promijeniti ćemo stil komunikacije u praktičniji, sporiji, pomalo rezerviraniji ali i pouzdaniji.

Venera, planeta ljubavi, je ušla u znak bika 18.03. i tu će ostati do 12.04. kada prelazi u znak blizanca. Venera je u znaku bika šarmantna,  zavodljiva, ljupka, taktična u svemu i ne voli rizik. Venera u biku traži stabilnu osobu na koju se može osloniti u svakom momentu. Tako ćemo i mi biti spremni pružiti svu ljubav i pažnju koju imamo svom partneru. Kada venera bude u blizancima  težiti ćemo bliskosti kroz mentalne i intelektualne aktivnosti. Biti ćemo skloniji flertu, poletnom ponašanju, pomalo površnom i zaigranom.

Mars će biti u znaku bika cijeli travanj.  Mars u biku usmjerava aktivnost prema praktičnim (materijalnim) vrijednostima, čulnim zadovoljstvima, dok fizička energija ide ka uživanju. Dok mars i venera budu u znaku bika pripazimo se krajnosti- prevelikom hedonizmu (nakupljanju kilograma:)

OVAN

ovan

LJUBAV: pet pentakla uspravno- najvažnije obilježje ove karte je nesigurnost, označava razdoblje velikih previranja, neizvjesnosti i borbe. Označava razdoblje neprospavanih noći, nesigurnosti, straha i brige. Moguće su velike promjene koje će uzdrmati Vašu sigurnu svakodnevicu. Često ćete se osjećati usamljeno i napušteno. Imati ćete osjećaj da svi oko Vas vode živote opušteno i lagodno, a Vi ste nasukani sami bez igdje ikoga. Nemojte se ustručavati tražiti pomoć, biti ćete iznenađeni činjenicom da su Vam prijatelji spremni otvorena srca pružiti istu. U najgorem slučaju ova karta može značiti da vezi dolazi kraj. Ako Vam je prekid veze neprihvatljiv, dobro sagledajte sve moguće aspekte i uhvatite se u koštac sa svim problemima. Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo, svaku svoju pretpostavku dobro provjerite. Ako se osjećate ugroženo od neke osobe onda za to imate i dobar razlog. Budite na oprezu! Ova karta može govoriti i o tome da su stare traume uzrok Vaše emotivne praznine i hladnoće. Ova karta Vam zato poručuje da morate imati vjere! Ako u Vašem životu postoje stvari koje Vas koče, sada je trenutak da ih potpuno eliminirate! Ova karta savjetuje da zaboravite na stare obrasce ponašanja!

POSAO: paž pehara uspravno- ova karta simbolizira nove početke, intuiciju, kreativnost i nadahnuće. Na poslu dolazi do pozitivne promjene. Kakvo god Vaše radno mjesto bilo i kakvu god razinu obrazovanja da imate, morate znati da imate mogućnost izbora posla. Ako ste nezadovoljni na poslu osvjestite si činjenicu da ključ za promjenu leži u Vama. U finansijskim pitanjima ova karta se odnosi na nove projekte. U radnom okruženju moguće su dobre vijesti vezane za Vaš posao. Možda od Vas bude zatraženo da uradite nešto što ranije niste radili, ili Vam bude ponuđena nova pozicija na poslu. Ako počinjete nov posao, važno je da obratite pažnju na svoje emocije i osjećanja drugih. Ova karta poručuje i to da ako ste duže vremena čekali da se riješi neki posao koji ovisi o tuđoj dobroj volji, bliži se trenutak kada će to biti riješeno povoljno po Vas.

DUHOVNOST: petica mačeva Vas opominje na to da odgovori do kojih ste došli nakon godina traženja su samo Vaši odgovori – nemojte ih nametati drugima niti od njih tražiti da se prilagode Vašem kalupu i Vašim načinima. Ova karta može značiti i nagli prekid u duhovnom miru – ako se to dogodi nemojte očajavati – novi odgovori će Vam se sami nametnuti.

BIK

bik

LJUBAV: paž štapova okrenut- simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće, neodgovornost i nemar. Upozorava Vas na činjenicu da zbog straha od nepoznatog propuštate mnoge prilike koje Vam se nude. Ako ste u vezi/braku obrnut paž štapova obično predstavlja partnera koji ne želi da se veže ili je neiskren prema Vama. Ponekad ova karta označava bolan raskid. Pazite kome pričate povjerljive stvari, jer lako možete naletjeti na osobu koja će to iskoristiti protiv Vas. U nekim slučajevima ova karta predstavlja ogovaranje i otkrivanje nekih neugodnih tajni.

POSAO: osmica pehara okrenuta- ovako okrenuta karta simbolizira obračun sa vlastitim strahovima, pomicanje granica. Karta označava razdoblje u kojem ćete se osloboditi granica koje su Vas sputavale; vjerovatno je da ćete skupiti snagu i prekinuti poslovnu vezu koja je imala jako loše djelovanje po Vas. Slijedi Vam prilično loše razdoblje na ovom polju, nemojte zanemarivati riješavanje financijskih problema. Prihvatite svaku pomoć koja Vam bude ponuđena.

DUHOVNOST: osam mačeva okrenuta-potrudite se da zadržite pozitivan stav bez obzira na okolnosti. Obratite pažnju na okolinu, izbjegavajte ljude koji Vam crpe energiju.

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: ovako postavljena četvorka pentakla označava razdoblje loših posljedica i životne faze u kojoj će Vam malo toga ići od ruke. Često će Vam se dešavati da ćete biti nespremni i zbog toga donositi krive odluke. Ako ste u vezi/braku pokušajte mijenjati negativne osobine koje su sada vrlo izražene. Obrnuta četvorka pentakla ponekad govori o tome da je potrebno da zaboravite na svoja očekivanja. Možda imate neke podsvjesne strahove koji Vas navode na to da opsesivno kontrolirate partnera. Moguće je da ne prihvaćate partnera onakvim kakav je, što može dovesti do problema u vezi/braku.

POSAO: u uspravnom položaju dva štapa obično govore o potrebi da se ustukne i dozvoli stvarima da se odvijaju same od sebe. Vaše liderske sposobnosti će same doći do izražaja i postaviti stvari na njihovo mjesto. Vaše kreativne ideje i napori će se pokazati uspješnima. Dvojka štapova također ukazuje na potrebu za planiranjem. Možda se trenutno nalazite „na raskršću“. Ostanite otvorenog uma i ostavite rezervu da se predomislite ako to bude neophodno. Tijekom ovog perioda ste možda nespokojni i bijesni jer morate čekati da nastavite sa daljnjim radom. Ako ste tek počeli neki novi projekt, vjerovatno ste previše zabrinuti za njegov ishod. Morate se opustiti, ova karta sugerira da je potrebno strpljenje! Iskoristite i usmjerite energiju na druge stvari. Dvojka štapova se također odnosi i na Vaše vještine u pregovaranju i suradnji. Ostanite otvoreni za nove ideje i lako ćete riješiti svaki konflikt. Možda dođe do novog partnerstva sa nekim ili se možda ukaže potreba za timskim radom. Obično se takva partnerstva zasnivaju na zajedničkim ciljevima i idejama. Zajedno možete postići vrlo velik uspjeh! Na kraju, ova karta može predstavljati putovanje. Možda dobijete novu poslovnu ponudu koja će zahtjevati puno putovanja ili promjenu mjesta boravka. Moguće je i da ćete otići na poslovno putovanje. Prihodi i rashodi konačno će se ujednačiti. Karta nagovješćuje značajno bolju financijsku situaciju, no morat ćete obratiti pažnju da je takvom i održite.

DUHOVNOST: kotač sreće uspravno- osjećat ćete kao da se stvari događaju mimo Vas i da nikako ne možete utjecati na promjenu. Niste sasvim u krivu jer se trenutno većina stvari mijenja mimo Vaše volje, ali nemojte se predati jer ipak postoje određene stvari zbog kojih se isplati potruditi.

RAK

rak

LJUBAV: karta svijet uspravno simbolizira cjelovitost, puninu, postignuće i zadovoljstvo. Stvari su konačno došle na svoje mjesto! Pred Vama je period u kojem završavate cijeli jedan životni period koji nije bio lak, ali sada je vrijeme za ubiranje plodova Vašeg truda. Ova karta nagovješćuje sklapanje braka i rođenje djeteta ili će se Vaša veza popeti na višu razinu! Ako niste u vezi otiđite na kratko putovanje, srest ćete osobu sa kojom će se desiti ljubav.

POSAO: četvorka mačeva uspravno-ako je ikako moguće uzmite godišnji odmor ili pokušajte otvoriti bolovanje. Situacija na poslu stagnira, gotovo ništa se ne događa i toga Vam je dosta. Savjet Vam je da se strpite i da prihvatite čekanje kao jedini izbor. Ako je to zaista previše za Vas onda promijenite posao. Savjet ove karte je: sada trebate poraditi na svojoj mentalnoj snazi. Meditirajte i pokušajte ostati smireni! Potrebno Vam je da povratite svoju snagu i provodite vrijeme u razmišljanju. Morate se odmoriti i opustiti. Sada je trenutak kada trebate procijeniti i preispitati svoje prioritete. Ovo izgleda kao faza kontrole u menadžment procesu, kada se nakon jednog završenog projekta revidira ono što je do sada urađeno.Na financijskom planu stojite vrlo dobro. Ukoliko imate dugova, sada je pravo vrijeme da ih vratite.

DUHOVNOST: smrt okrenuta-ne odupirite se promjeni, dozvolite si da osjetite i tugu i ljutnju, ali nemojte dopustiti da Vas preuzme. Nemojte potiskivati emocije, ali nemojte dozvoliti niti da ovladaju Vama.

LAV

lav

LJUBAV: kraljica uspravno-vrlo plodno razdoblje za ljubav, suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Ukoliko niste u vezi ovo je pravo razdoblje za pravu ljubav. Ako ste u vezi ona će postati dublja, nježnija i iskrenija. Carica u uspravnom položaju generalno označava dobru sreću. Carica također predstavlja rođenje ili brak, a može predstavljati i zadovoljavajuću seksualnu vezu. Ona je ohrabrenje da oslobodite ženski dio svoje osobnosti. Znajte da kroz nježnost i velikodušnost možete postići puno toga.

POSAO: umjerenost uspravno-postavite si visoke ciljeve, budite strpljivi i rezultati će biti viši od očekivanih. Ova karta govori o potrebi da uskladimo suprotne elemente u cilju pravljenja nečeg što će imati veću vrijednost. Ovo može zahtjevati da preuzmete kontrolu nad promjenjivim faktorima u situaciji u kojoj se trenutno nalazite. Sada je vrijeme da se zapitate što je blizu tome da se izmakne kontroli. Možda se nađete u situaciji koja će zahtjevati da Vi i još netko, svaki koristeći svoje vještine, uradite nešto zajedno. Financijski, uravnotežena će biti i primanja i davanja. Ukoliko mislite da bi trebali imati više prihode zapitajte se da li to zbilja zaslužujete.

DUHOVNOST:osmica pentakla uspravno- razmislite ima li Vaš posao veze sa Vašim duhovnim životom – dobro preispitajte to pitanje. Potrudite se da saznate odgovor na pitanje kojem višem cilju na taj način služite. Budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski.

DJEVICA

djevica

LJUBAV: četvorka mačeva uspravno-partner ili potencijalni partner vršiti će pritisak na Vas i stvari bi se mogle odigravati prebrzo. Budite sigurni u ono što želite i ne odstupajte od vlastitih principa, zatražite svoj prostor i vrijeme za sebe, ali objasnite partneru zašto to činite. Četvorka mačeva predstavlja smirenje nakon bure koju nosi trojka mačeva. Ona Vam poručuje da Vam je sad najpotrebnije da jednostavno legnete i odmorite se od svega. Potrebno Vam je emocionalno pročišćenje, ili možda mijenjanje rutina na koje trošite vrijeme koje biste mogli iskoristiti na konstruktivniji način. Ova karta je uvijek savjet da ne odlučujete naglo -zapravo, možda je najbolje da ne radite bukvalno ništa. Moguć je odlazak na odmor ili planiranje istoga.

POSAO: pravda uspravno-budite sigurni da su stvari na poslovnom planu posložene baš onako kako bi i trebale. Pripazite na ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Ova karta je obično dobar znak da ste pred odlukom koju morate donijeti kako bi Vaš život krenuo u novom pravcu. Takva odluka uvijek zahtjeva puno razmišljanja i „vaganja“. Ovo je prekretnica koja obično utječe na daljnji tok Vašeg života. Ova karta često govori o tome da je sad vrijeme da sredite svoj život u skladu sa svojim moralnim principima. U Vašem je najboljem interesu da preispitate i tuđe točke gledišta. Financijski, pravo je vrijeme za igre na sreću!! Kada se ova karta pojavi, u kontekstu novca ukazuje na neočekivani dobitak!

DUHOVNOST: Paž pehara uspravno – zapustili ste ovaj aspekt života. Krajnje je vrijeme da razbijete ustajalost i monotoniju. Zavirite u knjižnice kako bi našli nešto što će Vas zaintrigirati.

VAGA

vaga

LJUBAV: kraljica mačeva uspravno sugerira da Vas čeka period kada morate biti potpuno nezavisni i samostalni. Možete se naći u situaciji koja zahtjeva Vašu asertivnost i izražajnost. Nađite vremena da sagledate svoje potrebe i izrazite ih. Odlučnost i spremnost su najbitniji za njihovo zadovoljenje. Ovo može biti i period otuđenosti od neke bitne osobe. Možda je Vaša pažnja više usmjerena na neke nove mogućnosti nego na ljubavnu vezu. Ova karta Vas ohrabruje u tome da probate nešto novo. Ovo je vrijeme kada treba da tjerate po svom, jer će se isplatiti. Sa druge strane, kraljica mačeva može predstavljati i neku konkretnu ženu u Vašem životu. To je žena koja je propatila, ali je veoma hrabra i jaka. To može biti i žena koja je odlučila da nema djecu, ili je veoma ambiciozna. Ako ste žena i slobodni, biti ćete neodoljivi suprotnom spolu, obasipat će Vas pažnjom i laskanjem. Budite na oprezu kako Vam onaj pravi ne bi promaknuo. Pripazite na ponašanje jer ste prilično impulzivni i reagirate na prečac. Ova karta govori i o mogućnosti da će Vam se u vezu umiješati majka – dajte joj do znanja gdje su granice preko kojih nikako ne smije.

POSAO: desetka pehara uspravno-ovo je vrijeme za napredovanje i prihvaćanje svih ponuđenih prilika. Veliki i odlično odrađeni posao je iza Vas, ali nemojte dopustiti da se zbog toga ulijenite – svatko je zamjenjiv. Na poslu se odnosi sa kolegama poboljšavaju ili ćete biti uključeni u neki timski projekt. Moguća je i povišica ili neki bonus za dobro urađen posao. U nekim slučajevima, ova karta predstavlja unapređenje i pohvale zbog toga što ste se istakli u timskom radu. Financijski, nemojte se bojati ulagati i riskirati, pravo je vrijeme za investicije. Situacija će biti mnogo bolja od Vaših očekivanja.

DUHOVNOST: dvojka mačeva uspravno-iako mnogi oko Vas ne odobravaju put kojim idete, budite uporni i samo nastavite tim putem. Imate osjećaj da ste u disbalansu i da nemate životne energije, no ravnoteža Vam je mnogo izraženija nego što to mislite.

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: osam pehara uspravno- ova karta simbolizira čovjekove strahove, ovisnosti i ostale razorne impulse čiji korijeni sežu u daleku prošlost. Ako Vam se pojavi ova karta, zapitajte se jeste li zapeli u životu, imate li osjećaj da Vaš razvoj stagnira. Nemojte se zavaravati time da Vas je snašlo neko zlo, odgovornost je na Vama, okove koje imate sami ste postavili, tako da se sami morate i osloboditi. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati. Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja. Ova karta Vam često govori da je došlo vrijeme da prekinete lošu vezu u kojoj se i Vi i Vaš partner osjećate sputano. Ako ste odlučni u tome da spasite odnos djelujte odmah, otvoreno razgovarajte s partnerom o vlastitim osjećajima i željama!

POSAO: kralj štapova uspravno-posao bi trebao biti vrlo uspješan i Vaš trud neće proći neopaženo. Vrlo je važno da posvetite pažnju organizaciji posla, nakon čega će sve ići “glatko”. Muškarac koji Vam je nadređen biti će Vam od velike pomoći. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sam sebi nepristran promatrač. Ukoliko Vam muška osoba svjetlije kose nudi pomoć svakako ju prihvatite jer dolazi iz dobronamjernih pobuda. Ova karta može poručivati da se za savjet obratite nekome tko za Vas predstavlja očinsku figuru; također, ova karta može predstavljati zrelog i velikodušnog muškarca. Financijski, ova karta Vas upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate, na što možete računati i koliko smijete potrošiti. Važno je da se ne zaigrate previše jer bi posljedice mogle biti dugoročne.

DUHOVNOST: deset pentakla uspravno- je znak dobrog zdravlja i tjelesne kondicije. Na Vama je da se potrudite i dobro razmislite kako to stanje održati što duže.

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: kotač sreće uspravno-ukoliko ste u vezi budite uporni u unošenju bitnih promjena jer se odnos gradi u smjeru koji Vašoj osobnosti nikako ne odgovara. Ako niste u vezi budite sigurni da ste definirali što točno želite jer je vrijeme kada će mogućnosti izbora biti na pretek, pa pazite što ćete odabrati. Ovo može biti period mnogih promjena. Očekujte nove šanse i budite spremni da ih prihvatite. Ova karta može predstavljati neku novu situaciju koja će zahtjevati neku životnu odluku, što može značiti veliku promjenu u Vašoj sudbini. Iako se stvari brzo odvijaju, dajte sve od sebe da sagledate sve detalje. Vaši napori će dati velike nagrade!

POSAO: kočija okrenuta- govori o tome da ne možete obuzdati svoje emocije, porive i/ili instinkte. Možda se osjećate kao da uopće nemate kontrolu nad svojim životom. Vaša naglost i žustrina vjerovatno smetaju drugima; gotovo da ste nemilosrdni i prema sebi i prema drugima. Izgubili ste iz vida svoje ciljeve. Manjak usmjerenja je uzrok Vaše anksioznosti i osjećaja mučenosti. Možda se osjećate kao da ste rastrgani na sto strana. Unutrašnji konflikt može biti razlog gubitka energije i osjećaja velikog pritiska. Ova karta ponekad bukvalno označava probleme na putovanju. Financijski, karta savjetuje da obuzdate vlastite emocije, instinkte i afekte. Vaš nemar počinje štetiti i Vama i drugima oko Vas. Vrijeme je da se prisilite prisjetiti vlastitih ciljeva i moralnih načela.

DUHOVNOST: kraljica pentakla uspravno-tijekom ovog razdoblja Vaša Vam intuicija šalje poruku, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas. Nemojte da Vas uznemire tuđe kritike i komentari, Vi sami znate što je najbolje za Vas.

JARAC

jarac

LJUBAV: kralj pehara uspravno- je odan prijatelj i dobar slušaoc, on vodi računa o tuđim osjećajima i uvijek je pun razumijevanja i spreman na pružanje podrške. Simbolizira stabilnu očinsku figuru. Pomaže Vam da postanete svjesni sebe, da se pomirite sa bolnim sjećanjima ili kompleksima. Ova karta predstavlja odlučnost da se djeluje i kada je to prilično teško. Podsjeća Vas na činjenicu da je budućnost u Vašim rukama i da ste više nego spremni i sposobni svoje snove provesti u djelo. Svaka odluka koju ćete donijeti imati će uspjeh, u svemu što ćete raditi postizati ćete izvrsne rezultate. Upravo sada je vrijeme kada imate znanja, sposobnosti i pregršt kreativne energije za pokretanje promjena koje već neko vrijeme planirate. Veza/brak će Vam cvjetati, a osobe koje nisu u vezi vrlo vjerojatno će započeti romansu sa stabilnom osobom koja zna što hoće.

POSAO: kraljica uspravno- veoma povoljan tijek događaja. Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate “unutarnji glas”. Kraljica nagovještava izvrsno razdoblje za ulaganja vođena vlastitim instinktom te vrlo dobar “priljev novca”. Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko Vam je važan.

DUHOVNOST: mag uspravno- izvrsno je vrijeme da proučite literaturu o kojoj već neko vrijeme razmišljate. Kada naiđete na neki seminar svakako ga posjetite, vjerojatno je da ćete naići na osobu koja će ostaviti snažan trag na Vas i dati Vam smjernicu duhovnog rasta i razvoja.

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: kad se pravda u otvaranju pojavi u uspravnom položaju, obično je dobar znak da ste pred odlukom koju morate donijeti kako bi Vaš život krenuo u novom pravcu. Takva odluka uvijek zahtijeva mnogo razmišljanja i „vaganja“. Ovo je prekretnica koja obično utječe na daljnji tok Vašeg života. Ova karta često govori o tome da je sad vrijeme da sredite svoj život u skladu sa svojim moralnim principima. U Vašem je najboljem interesu da preispitate i tuđe točke gledišta. Možda postoji neki problem sa pravdom i pravednošću generalno. Možda se sada ispoljavaju posljedice nekih Vaših odluka. Ako ste prema nekome bili nepošteni, sada Vam se to vraća. Napomena: pravda predstavlja viši sud, iskrenost, poštenje te traganje za istinom. Ova karta poručuje kako je na Vama izbor hoćete li slušati demona ili anđela u sebi. Upozorava na karmu; ono što činite danas kreira Vašu budućnost. Karta pravde Vam savjetuje da budete iskreni prema sebi i prema drugima te da je vrijeme da budete objektivni i da zaključci koje donosite budu bazirani samo na činjenicama!

Ukoliko ste nesigurni u sadašnju vezu/brak vjerojatno je da će svaki krenuti svojim putem te da će se veza okončati. Za samce dolazi vrijeme kada je izgledno da će naći ono što su tražili. Važno je da budete sigurni u ono što tražite kod partnera jer je sada vrijeme kada će se takva osoba pojaviti u Vašem životu.

POSAO: četiri pentakla uspravno-imate osjećaj da ste zaglavili na poslu koji Vas nimalo ne veseli i zbog toga očajavate. Na Vama je da donesete odluku: ili napustite posao i potražite novi ili prihvatite situaciju u kojoj se nalazite i ne očajavajte. Sami krojite vlastitu sudbinu i budućnost u kojoj ćete živjeti, trgnite se iz mentalne tromosti! Četiri pentakla se odnose na osjećaj financijske sigurnosti pitača. Karta Vas podsjeća da svaki uspjeh mora počivati na čvrstim temeljima. Vaš naporan rad će se isplatiti i moguće je da ćete dobiti neku vrstu unapređenja (ne samo u poslovnom, već i u društvenom smislu). Možda Vam se jave nove prilike koje će Vam donijeti nešto novca. Lako možete uvećati ono što imate (u materijalnom smislu) zahvaljujući svom dobrom prosuđivanju i pametnim investicijama. Ako trenutno planirate da kupite novu kuću, ovo je pravo vrijeme! Moguće je da ćete naći upravo ono što Vam odgovara po odličnoj cijeni! Za one koji su u financijskim teškoćama ova karta označava promjenu i bolji period. No problem je u odnosu koji imate prema novcu, radite na tome!

DUHOVNOST: sedmica štapova- suočavate se sa strahovima i borite sa njima – taj će Vam proces mnogo značiti u daljnjem životu. Prevladavanje tvrdo ukorijenjenih strahova stvorit će Vam potpuno nove vidike i obrasce ponašanja, izići ćete kao snažniji karakter. Razjasnite si koje su Vam želje, ne budite skromni i ostvarite ih!

RIBE

ribe

LJUBAV: snaga uspravno- odnos s partnerom će biti vrlo podržavajući i otvoren, imat će pozitivan učinak na Vas i na partnera. Ukoliko niste u vezi odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi! Ova karta govori o strasnoj vezi. Možda postajete svijesniji svoje jake seksualnosti i vidite da ste u periodu kada privlačite druge kao magnet! Ova karta simbolizira snagu, hrabrost i moć ljudske volje. Kada se pojavi upozorava na činjenicu da se morate osloboditi svoje hipersenzibilnosti i prestati biti sluga vlastitim strahovima, afektima i osjećajima. Sada ste u razdoblju kada imate snage othrvati se od negativnih emocija koje guše Vašu sposobnost vladanja vlastitim životom na dostojanstven način. Predstavlja stupanj svijesti u kojem ćete ovladati vlastitim afektima!

POSAO: paž mačeva uspravno-na poslu ćete biti suočeni sa nerazumijevanjem i neodobravanjem. Potrudite se podrobnije uputiti suradnike u Vaše namjere i ciljeve, dozvolite okolini da Vas upozna. Nemojte gubiti kontrolu u sukobima sa kolegama i sve ćete uspjeti na kraju riješiti. Isto tako pazite se ogovaranja i tračeva na poslu, nemojte pričati o svojim intimnim stvarima jer bi kasnije mogli požaliti! Ovaj mjesec pokušajte čim više koristiti diplomatski pristup! Budite oprezni pri potpisivanju ugovora! Financijski, pojava ove karte označava dobitak i napredovanje. Posvetite se poslu, uložite trud i svakako će Vam se isplatiti! Ako je riječ o ulaganju, svakako potražite savjet stručnjaka jer Vas paž mačeva upozorava da je površinska slika mnogo bolja od stvarnog stanja stvari.

DUHOVNOST: dva pentakla- morate naučiti stati kada Vam je dosta. Premoreni ste i jedina stvar koju sada morate napraviti je odmoriti i nadoknaditi vlastitom tijelu izgubljenu energiju i snagu. Sve što uložite u tjelesno zdravlje pozitivno će se odraziti na Vaš duhovni rast!