Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za svibanj 2017.

U nastavku pročitajte Vaš tarot horoskop za svibanj 2017.

Tarot horoskop OVAN

ovan

LJUBAV: desetka štapova u uspravnom položaju- teško Vam je da pozavršavate sve obaveze koje ste preuzeli na sebe u zajedničkom životu sa partnerom. U nekim slučajevima ovo označava da ste preuzeli na sebe više nego što možete izdržati. Bilo bi dobro da otvoreno razgovarate sa partnerom i da on preuzme barem dio Vaših obaveza. Možda je potrebno da na kratko zastanete, jer ste premoreni. Uzmite odmor. Bitno je da dobro razmislite o tome kakve su Vam mogućnosti i sposobnosti. Ako samo radite bez prekida tj. preuzimate na sebe sve obaveze to Vas može učiniti frustriranima i letargičnima što će stvoriti trzavice u Vašem odnosu. Ova karta može predstavljati osobu koja je opsjednuta svojom karijerom- to možete biti Vi ili Vaš partner, u svakom slučaju pojavljuje se problem zapostavljanja ljubavnog odnosa zbog karijere. Vi ili Vaš partner ste se toliko poistovjetili sa svojim ambicijama da ste potpuno zaboravili na emotivni aspekt svog života, savjet je naravno da nađete vremena za romantiku jer će inače biti puno svađa u Vašem odnosu. Deseta štapova obično označava težak period u Vašem odnosu- Vaša ili partnerova potištenost i odsutnost duhom mora se riješiti otvorenim razgovorom! U svakom slučaju, pobrinite se za voljenu osobu, budite iskrena podrška u teškim trenucima! Ako ste slobodni ova karta može značiti da ste Vi ili Vaša simpatija preokupirani karijerom. Ako ste to Vi onda probajte naći vremena i za odmor-izlaske i upoznavanje novih ljudi a ako je to Vaša simpatija dajte joj do znanja da ako se tako nastavi ponašati više joj to nećete tolerirati.

POSAO: kolo sreće u uspravnom položaju- počinjete novi životni ciklus koji obećava sretne okolnosti. Stvari su krenule u pravcu nad kojim nemate kontrolu ali ako prihvatite taj proces dogoditi će se neka promjena nabolje. Ovo su sudbinski događaji i ako pustite da se sve odvija samo od sebe može se dogoditi nešto vrlo značajno. U trenutnoj situaciji gotovo da nemate kontrolu niti utjecaja na ishod. Dozvolite Svemiru da radi za Vas. Ovo može biti period mnogih promjena. Očekujte nove prilike i budite spremni da ih prihvatite. Ova karta može predstavljati novu situaciju koja će zahtjevati neku važniju životnu odluku, što može značiti veliku promjenu u Vašoj sudbini. Iako se stvari brzo odvijaju, dajte sve od sebe da sagledate sve detalje. Vaši napori će dati velike nagrade! Na poslu Vam jedna osoba može dati mudar savjet, poslušajte je! U nekim slučajevima ova karta može značiti da ukoliko već neko vrijeme razmišljate o tome da napustite svoj posao sada je pravi period da poslušate vlastitu intuiciju- vjerojatno je da ćete napustiti posao koji radite jer više nemate osjećaj zadovoljstva istim i što je najbitnije nećete požaliti! Financijski, za one koji su do sada bili u financijskim teškoćama ova karta označava promjenu na bolji period, a za one koji su bili u razdoblju blagostanja znači da će malo morati pripaziti jer se situacija mijenja nepovoljno po njih, pokušajte što više uštediti u ovom periodu!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: kraljica pehara u uspravnom položaju- ako imate zdravstvenih problema i potrebno je podvrgnuti se liječenju svakako potražite drugo mišljenje. Razmotrite različite pristupe liječenja. Što se duhovnosti tiče, dobivati ćete mnogo različitih poruka sa više različitih mjesta, savjetujte se sa osobama od povjerenja.Vaša “ženska strana” je zastupljena pa ste zbog toga otvoreni u primanju energije i poruka sa svih strana. To ne znači ništa loše, uz pomoć “osigurača” biti ćete na putu rasta i razvoja.


Tarot horoskop BIK

bik

LJUBAV: vitez novčića u uspravnom položaju- simbolizira snagu i hrabrost. Ovo je period kada imate snage othrvati se negativnim emocijama koje guše Vašu sposobnost vladanja vlastitim životom. Karta predstavlja stupanj svijesti u kojem ćete ovladati vlastitim afektima. Glavna poruka koju Vam šalje vitez je da budete svjesni činjenice da ljubav nisu samo vino i ruže, već da bitni dio čini obveza i odgovornost. U odnosu sa partnerom nije i ne može sve biti svedeno samo na užitke i ugodu. Vaša je veza/brak Vaš odnos i za njega ste odgovorni što znači da je kompromis nešto što nikako ne smijete zapostaviti. Rezultat truda je da odnos s partnerom postaje podržavajući i otvoren. Zaključak- ovo je pozitivna karta koja simbolizira mogućnost da svoj ljubavni odnos u ovom periodu poboljšate. Ukoliko ste slobodni odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Ova karta govori o osobi koja je vjerna i želi ozbiljnu vezu.

POSAO: devetka pehara u uspravnom položaju- se smatra kartom ispunjenja želja. Obećava da ćete dobiti ono što želite. Obećava materijalni dobitak i sigurnost. Obično je povezana sa završecima bitnih projekata. Očekujte da vidite plodove svog rada. Moguće je da ćete dobiti sjajnu ponudu za posao. Ovo je period (iznenadnog) poslovnog napretka. Obratite pažnju na poslove koji se nude, odaberite zemlju o kojoj ste uvijek sanjali i biti ćete iznenađeni sa kojom lakoćom ćete postići ono što ste uvijek željeli. Financijski- stojite vrlo dobro no opreza nikad dosta, budite odgovorni i oprezni sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: devetka štapova u uspravnom položaju- stres škodi Vašem zdravlju- najviše pati krvožilni sustav stoga izbjegavajte alkohol i nikotin! Pijte više vode nego inače, potrudite se da nekoliko puta dnevno učinite vježbe disanja. Morate u ovom razdoblju skupiti snagu i staviti zdravlje na prvo mjesto. Boravak u prirodi i vježbanje biti će Vam od velike pomoći! Što se duhovnosti tiče, nemoguće je da osjećate duhovni mir kada ste cijelo vrijeme u akciji. Trčite kao “muha bez glave” što Vam zadaje mnoge unutrašnje nesporazume. Uzmite malo vremena za sebe, slušajte muziku koja Vas veseli-opušta i bar nakratko odlutajte od briga i žurbe.


Tarot horoskop BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: as novčića u obrnutom položaju- govori o lošoj komunikaciji sa partnerom i emotivnom udaljavanju. Vaša očekivanja nisu ispunjena. Moguće da imate sukobe sa partnerom zbog novca. Ova karta može govoriti o tome da neki novac koji očekujete kasni. Nove poslovne prilike nisu dale rezultate kakve ste očekivali. Možda ste napravili neku lošu odluku u poslovnom smislu. Investicije Vam “vise o koncu” i osjećate se nesigurnima. Pretjerano razmišljanje o materijalnim stvarima koči Vaš duhovni razvoj. Sada ne smijete biti pohlepni. Umjesto toga, budite zahvalni na onome što imate! Otvoren razgovor sa partnerom uvijek pomaže, ukoliko vidite da dogovor nije moguće postići dobro razmislite u kojem smjeru vodi Vaš odnos.  Bili vezani ili slobodni osjećati ćete se isfrustrirano, obeshrabreno i nemoćno prilikom samog pokušaja dolaska do cilja. Trebali bi propitati prirodu vlastitih namjera i obrazaca ponašanja. Karta Vam poručuje da obuzdate vlastitu tvrdoglavost i pesimizam, ukoliko budete i dalje inzistirali na takvom ponašanju ne čudite se ako Vam partner okrene leđa i otiđe ili ukoliko ste slobodni ne čudite se što ne možete naći potencijalnog partnera.

POSAO: vrag u uspravnom položaju- može govoriti o tome da je potrebno da prestanete razmišljati samo o sebi i krenete misliti što možete uraditi za druge. Možda se osjećate kao da ste zarobljeni u svojim motivima i ambicijama. Doduše, ta osjećanja svakako morate imati kako biste napredovali i dalje ali u manjoj mjeri. Ova karta obično otkriva da smo ili vezani za materijalne stvari ili veze (poslovne odnose) koje odavno ne funkcioniraju. Možda su Vaši strahovi ono što Vas vezuje za situacije koje Vas zapravo čine nesretnima. Ova karta govori da je potrebno da dobro preispitate svoje poslovne veze/suradnje. One su na neki način loše ili Vam čak i direktno štete. Da li ostajete u poslovnom odnosu zbog straha da ne ostanete sami? Da li Vas poslovni partner kontrolira? Da li imate potrebu da prekinete  neku suradnju ali zbog nečeg ne možete? Ova karta govori da sami sebe stavljate u neku vrstu zarobljeništva. Možda ste rob svojih strahova. Možda ste rob prošlosti- vezani ste prejako za nju. Ova karta također može govoriti o tome da koristite svoju moć u negativne svrhe. Morate razmisliti na koji način se odnosite prema drugima. Da li možda manipulirate ili prijetite? U svakom slučaju ova karta Vam poručuje da se suočite sa tamnom stranom svoje osobnosti. Sad je pravi period da ispitate svoje strahove, ograničenja i loše stvari za koje ste vezani. Također predstavlja i potrebu da definitivno prevaziđete neku traumu koja Vam iznova i iznova uzrokuje strah/ bol. Imate osjećaj da ste zaglavili na poslu koji Vas nimalo ne veseli i zbog toga očajavate. Na Vama je da donesete odluku: ili napustite posao i potražite novi ili prihvatite-riješite situaciju u kojoj se nalazite i ne očajavajte. Ako ste nezaposleni ova karta  simbolizira čovjekove strahove, ovisnosti i ostale razorne impulse. Zapitajte se jeste li zapeli u životu, imate li osjećaj da Vaš razvoj stagnira. Karta ukazuje na neko ovisničko ponašanje – npr. u vidu alkoholizma, ovisnosti o drogama, prekomjernom trošenju novca ili pak lošim/bolesnim odnosima. Nemojte se zavaravati time da Vas je snašlo neko zlo, odgovornost je na Vama, okove koje imate sami ste postavili, tako da se sami morate i osloboditi. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati. Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja! Financijski ovo Vam je prilično loše razdoblje ali nemojte zanemarivati rješavanje financijskih problema. Prihvatite svaku pomoć koja Vam bude ponuđena!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  desetka novčića u obrnutom položaju-  zdravstveno niste baš najbolje, tjelesna kondicija Vam je u opadanju. Pokušajte barem uvesti svaki dan šetnju na svježem zraku. Duševno ste nemirni, obiteljske razmirice, financijske teškoće, strah od nepoznatog ili problemi na poslu mogu Vas stalno iznova “izbacivati” iz sadašnjeg trenutka. Ovo je period u kojem ste previše fokusirani na ono što nemate, na ono što Vam nedostaje umjesto da fokus pomaknete na stvari i situacije koje možete mijenjati i na koje imate utjecaj. Koncentracija na nedostatke gradi nestabilan stav prema samome sebi i okolini. Nedostatak vjere i pozitivnog stava Vas čini tjeskobnima i prestrašenima.


Tarot horoskop RAK

rak

LJUBAV: vitez štapova u uspravnom položaju-  obično predstavlja promjenu. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. U nekim slučajevima nagovještava preseljenje, putovanje ili nov ljubavni poduhvat. Ova karta se generalno odnosi na promjene, energiju i akciju. U ljubavnim pitanjima ova karta se obično odnosi na strastvenu ljubavnu vezu ukoliko ste sami. Odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Postoji velika mogućnost da ćete u poslovnom kontekstu naići na osobu sa kojom bi mogli započeti romansu. Za one koji su u vezi/braku- ako uložite truda u Vaš odnos s partnerom, on će biti vrlo podržavajući i otvoren- imati će pozitivan učinak na Vas i na partnera.

POSAO: sedmica pehara u uspravnom položaju- obično govori o tome da su Vam ponuđene brojne mogućnosti, ali Vi ne znate koju da izaberete i zbog toga se osjećate prilično nesiguno. Zbunjeni ste i ne možete se fokusirati na jednu opciju. Najbolje bi bilo da se skoncentrirate na jednu stvar i da ne radite više stvari (poslova/projekata) istovremeno. U početku će situacija vjerovatno biti vrlo konfuzna, zato polako skupite sve informacije koje su Vam potrebne jer morate doći do srži stvari kako biste ih razumjeli. Potrebna Vam je bolja organizacija! Vjerojatno je da ćete često biti u kontaktu sa starijim kolegom čije Vam je znanje trenutno potrebno, iskoristite ovaj period da nešto novo naučite, koristiti će Vam! Pozitivna strana ove karte je kreativnost pa ako se želite okušati u kreativnom poslu ili šaljete zamolbe za neko radno mjesto gdje se traži kreativnost ova karta Vam daje “zeleno svjetlo”. Iskoristite ovaj period jer karta govori o Vašoj bujnoj mašti tako da Vam neće nedostajati novih poslovnih ideja. Negativna strana ove karte je da možda imate potpuno nerealna očekivanja. Ponekad ova karta govori o tome da provodite previše vremena “u oblacima” a ne činite ništa konkretno kako biste ostvarili svoj cilj. Možda niste sigurni kojim pravcem trebate krenuti a poslovna situacija možda nije takva kakvom se naizgled čini. Vaša očekivanja možda nisu realna, preispitajte sebe! U svakom slučaju ova karta poručuje- nemojte tratiti svoju energiju na ono što je van Vaše moći, mijenjajte ono što možete! Bili zaposleni ili ne ova karta govori o tome da morate poduzeti konkretnu akciju. Odlučnost i posvećenost u ovom periodu će se isplatiti. Ako ste sigurni u svoje ciljeve, lako ćete ih postići! Financijski- stojite solidno- ukoliko ćete potražiti savjet bankara investicije su prilično dobar potez za Vas, no ne upuštajte se u rizična ulaganja na svoju ruku jer bi to moglo završiti velikim fijaskom.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : kraljica mačeva u uspravnom položaju- ako imate zdravstvenih problema i potrebno je podvrgnuti se liječenju svakako potražite drugo mišljenje. Razmotrite različite pristupe liječenja. Što se duhovnosti tiče, dobivati ćete mnogo različitih poruka sa više različitih mjesta, savjetujte se sa osobama od povjerenja.


Tarot horoskop LAV

lav

LJUBAV: car u obrnutom položaju- bili slobodni ili zauzeti ova karta može govoriti o tome da odbijate odrasti, odbijate da se ponašate zrelo u ljubavnom odnosu. Možda Vam je teško da preuzmete odgovornost i jednostavno želite pobjeći od neke situacije. Moguće je i da ste u nekoj situaciji koja Vam opasno “ljulja” samopouzdanje, moguće je i da jednostavno previše razmišljate općenito o svemu, dajete se previše u analizu i ne vidite ono što Vam je “pred nosom”. U svakom slučaju vrijeme je da razmotrite svoje ponašanje. Da li pokušavate kontrolirati (potencijalnog) partnera? Da li pokušavate postati moćniji (u bilo kojem smislu)? Da li ste previše vezani za partnera ili za roditelje pa Vas to na neki način ograničava da uživate u odnosu jer obrnut car ponekad govori o zavisnosti od drugih ljudi. Kada se ova karta pojavi obično su prisutni problemi prevelike međuzavisnosti, moguće da previše zavisite od partnera ili roditelja.

POSAO: devetka mačeva u obrnutom položaju- bili zaposleni ili ne ohrabrujuć aspekt ove karte je činjenica da strah polako nestaje. Shvatiti ćete u ovom periodu da Vaši  strahovi i brige nemaju realnu podlogu. Stres nestaje i Vi ste spremni za akciju. Ova karta označava novu nadu. Mogli biste dobiti pomoć od nekoga što će Vam uvelike olakšati posao/pronalazak posla. Financijski- ne stojite bajno- odluke koje se tiču ulaganja morati će pričekati, nije vrijeme za odluke koje se temelje na indicijama. Strpljenje tj. samokontrola su ključni u ovom periodu!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: trojka novčića u obrnutom položaju- nastavite sa zdravim navikama i osjećati ćete se još bolje i poletnije. Ključno je da se ne osjećate frustrirano ako odmah ne vidite rezultate, sjetite se da se upornost uvijek isplati! Ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Ako se osjećate kao da stagnirate potražite neku referentnu grupu sa kojom bi mogli doći do odgovora koji su Vam potrebni.


Tarot horoskop DJEVICA

djevica

LJUBAV: dvojka štapova u uspravnom položaju- simbolizira ravnotežu i partnerstvo u širem smislu. Upozorava Vas da obratite pažnju na odnos primanja i davanja u međuljudskim odnosima – pripazite kome dajete premalo, a kome pak previše. Unesite više reda u raspored dnevnih aktivnosti kako bi zadržali unutarnju ravnotežu koja Vam je od velikog značaja za ovaj period. Neke će Vam situacije odvratiti pažnju i koncentraciju na ciljeve pa pripazite da ne izgubite fokus. Za one koji su slobodni- osoba iz Vaše okoline mogla bi biti idealan partner za Vas, obratite pažnju na osobe koje poznajete i ne sudite na prečac – dajte šansu nečemu što Vam se na prvu ruku neće učiniti zanimljivom opcijom. Za one koji su u vezi/braku omjer snaga i potreba u odnosu bi se trebao ujednačiti. Planirati ćete budućnost sa svojim partnerom i pri tome donositi odluke ravnopravno.

POSAO: kralj novčića u uspravnom položaju- ukazuje na stabilnost. Vjerovatno ste trenutno skoncentrirani na karijeru i raspodjelu svojih financija. Možda ćete dobiti unapređenje ili povišicu a nije isključeno ni da ćete se naći u (novoj) ulozi rukovodioca. Sve što ima veze sa nekretninama i imovinom generalno bukvalno će cvjetati. Razum i oprez će Vam donjeti uspjeh. Ovo je period u kojem je važno postići samokontrolu i služiti se uobičajenim, sigurnim načinima rješavanja problema. Nije vrijeme za ekscentrične i neuobičajene poteze. Posao bi trebao biti vrlo uspješan i Vaš trud neće proći neopaženo. Nemojte riskirati i budite temeljiti. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sam sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti. Bili zaposleni ili nezaposleni ova karta može predstavljati i konkretnu osobu iz Vašeg života – muškarca koji Vam puno može pomoći u poslovnom smislu! Financijski- stojite vrlo dobro. Karta označava veći novčani dobitak ali Vas i upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate na što možete računati.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: četvorka štapova u uspravnom položaju- ako čekate rezultate nekog testa, njegov će rezultat biti zadovoljavajući po Vas i moći ćete odahnuti. Imate li problema sa zdravljem već duže vremena vjerojatno je da ćete u ovom periodu naći rješenje. Nemojte odustati, budite uporni u traženju rješenja svog problema! Što se tiče duhovnosti, ako Vam roditelji ili prijatelji negoduju zbog odabira duhovnog puta nemojte da Vas to pokoleba ili razljuti. Uvažite njihove kritike koje proizlaze iz nerazumijevanja na način da ih informirate i educirate, ukoliko vidite da nema smisla objašnjavati im Vaše viđenje duhovnosti nema potrebe da gubite energiju- distancirajte se. Slijedite svoj instinkt u ovom periodu, naglašena Vam je intuicija!


Tarot horoskop VAGA

vaga

LJUBAV: pustinjak u uspravnom položaju- bili u vezi/braku ili slobodni ova karta govori o tome da bi bilo dobro da se povučete u sebe i osamite. Pustinjak nas podsjeća na to da možemo spoznati istinu u samoći i samoispitivanjem. Meditacija i razmišljanje su neophodni da bismo napredovali i povezali se i sa mudrošću koju nosimo u sebi i sa Svemirom. Vodič će se sam javiti kroz povezanost sa nečim što je veće od nas samih. Prije nego što to započnete, dobro razmotrite svoje planove samospoznaje i što time zaista želite postići. Možda je potrebno da malo usporite prije nego što odlučite koji put ili pristup je najbolji za Vas. Ovo je vrlo duboko iskustvo i zato je dobro da svoja razmišljanja zadržite za sebe, dakle ne “rasipajte” svoju energiju. Savjet od stručne-duhovne osobe bi Vam mogao pomoći u potrazi za Vašim pravim “ja”. Možete dobiti takav savjet od nekog mudrijeg i iskusnijeg, zato razmislite imate li nekog takvog u okruženju. Ovo je period kada Vam ljubavni odnos/potraga za ljubavnim partnerom nije prioritet, već posvećivanje vremena isključivo sebi. Moguće je da se ponovno pojavi stara ljubav, no preispitajte dobro svoje želje i potrebe!

POSAO: vitez mačeva u uspravnom položaju- nagovještava da je hitno potrebna Vaša akcija! Iskoristite svoje liderske sposobnosti ako se nađete u situaciji koja zahtjeva samopouzdanje i neustrašivost. Morate biti energični! Možete se naći i u pravom sukobu sa nekim. Vjerojatno je da će se na poslu naći osoba koja će raditi protiv Vas, pazite na to da obuzdate agresiju i nemojte toj osobi davati mnogo pažnje. Posvetite se tome da posao obavljate ispravno, kolege/nadređeni će Vaš trud vidjeti i nitko Vam neće uspjeti nanijeti štetu! Ova karta može označavati i period kada ste hiperaktivni. Obično označava nove (poslovne) izazove ili nadmetanja koja zahtjevaju da se čvrsto držite svojih uvjerenja. Kada se fokusirate, možete postići svoje ciljeve. Slušajte glavu, a ne srce! Analitičko razmišljanje može Vam pomoći u razrješenju dileme. Možda Vam je potreban profesionalni savjet, poslušajte prijatelja/prijateljicu u kojeg/koju imate povjerenja. Ako ste nezaposleni ova karta Vas tjera na akciju, budite samouvjereni i puno možete postići! Vitez mačeva simbolizira pobjedu, ambiciju, snagu volje, traganje za istinom i čvrst stav. Karta ukazuje da Vaša volja u ključnim trenucima mora biti kontrolirana moralnim principima. Vitez Vam savjetuje da je vrijeme da se zauzmete i borite za sebe te da u toj borbi pazite da budete vladar svoje volje a ne njezin sluga! Nova, zanimljiva prilika pokucati će Vam na vrata, obavezno ju prihvatite jer je to posao koji će biti od ključne važnosti za Vašu poslovnu budućnost. Jedna osoba (moguće žena) će Vam dati informacije koje će biti vrlo korisne. U razdoblju ste vrlo visoke sposobnosti samopromocije – iskoristite to. Financijski- stojite vrlo dobro. Ukoliko imate dugova, sada je pravo vrijeme da ih vratite. Smiješi Vam se novčani dobitak – pametno ga raspodijelite, nemojte sve uludo potrošiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  dvojka mačeva u obrnutom položaju- u ovom razdoblju najviše Vam problema zadaju vlastite emocije. Popričajte sa nekime u koga imate povjerenja, ako imate mogućnosti posjetite terapeuta kako bi ispravno kanalizirali potisnute emocije i uspostavili ravnotežu. Iako mnogi oko Vas ne odobravaju put kojim idete, budite uporni i samo nastavite istim putem. Imate osjećaj da ste u disbalansu i da nemate životne energije, no ravnoteža Vam je mnogo izraženija nego što to mislite.


Tarot horoskop ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: ljubavnici u obrnutom položaju- govori o tome da imate problem u ljubavnoj vezi/braku. Mogući su sukobi i povrijeđenost. Sada je pravi trenutak da preispitate da li je Vaša veza/brak zaista dobar. Vi ili Vaš partner možda niste spremni da se obavežete, mogući su sukobi zbog neodgovornosti jednog od vas dvoje. Ova karta također može ukazivati na nevjeru. Jedan od partnera nije dovoljno zreo za ozbiljnu vezu ili ne želi prihvatiti odgovornosti koje dolaze. Vi ili Vaš partner naći ćete se u iskušenju i situaciji velikih izazova. Možda to iskušenje bude samo korak do sazrijevanja i demonstracija vlastite zrelosti. U svakom slučaju ova karta ukazuje kako je potrebno biti odgovorniji u odnosu. Ova karta govori i o mogućnosti prekida veze/braka ali u većini slučajeva govori (samo) o problemima u istoj. Moguće je i da je potrebno da jedan partner poradi na podizanju samopouzdanja onom drugom. Potrebna je veća podrška u odnosu. Na drugom nivou, ova karta može govoriti o tome da niste izabrali pravi put i Vaš moralni integritet je doveden u pitanje. Sada morate preispitati svoj put ka individualizaciji. Da li pridajete previše pažnje partneru a zanemarujete sebe? Da li partnera promatrate više kao roditeljsku figuru nego kao partnera? Ako je tako, to Vam nikako ne ide u korist. Možda ostajete u nezadovoljavajućoj vezi/braku jer se bojite ostati sami. Što god da je u pitanju, na kraju ćete morati prihvatiti činjenicu da je sasvim normalno i u redu biti i bez partnera. Ako ste slobodni ova karta simbolizira strah od odgovornosti (ulaska u vezu) i nevjeru, možete doći u iskušenje da započnete tajnu/zabranjenu vezu- sa osobom koja je već u vezi ili braku, ali budite spremni suočiti se sa izazovima ako do komplikacija dođe!

POSAO: dvojka novčića u uspravnom položaju- simbolizira prilagođavanje, balansiranje ali i fizički-psihički umor. Kada se ova karta pojavi gotovo uvijek Vam govori da ste iscrpljeni i upozorava Vas da teret koji ste si natovarili na leđa morate drugačije rasporediti. U ovoj ste fazi života fokusirani na dvije stvari, na dva životna aspekta koja Vam oduzimaju puno energije. Potrudite se da Vam još nešto ne zasmeta tj. da se ne pojavi i treća stvar sa kojom ćete se morati boriti. Situacija na poslu je prilično zahuktana i turbulentna. Istina je da se događaju veliki projekti i da posla imate više no obično ali fokusirajte se samo na bitno, nemojte biti površni. Podijelite odgovornost sa kolegama, nemojte se ustručavati tražiti pomoć. Ako tražite posao pošaljite samo nekoliko molbi kojima ćete se posvetiti kvalitetno. Bili zaposleni ili ne pokušajte se što više koncentrirati jer temeljitost Vam u ovom periodu nije jača strana. Financijski ste slabi ali nemojte dopustiti da Vas osjećaj nemoći i frustracija preplave. Ono što u ovom periodu možete učiniti je to da ne gomilate dugove. Nemojte trošiti energiju na ono na što ne možete utjecati! Postavite si prioritete!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  četvorka mačeva u uspravnom položaju- dobrog ste zdravlja i solidne tjelesne kondicije. Ako još razmišljate o tome, pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom. Što se duhovnosti tiče,  ova karta Vas upozorava da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom.


Tarot horoskop STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: sedmica novčića u uspravnom položaju- nas podsjeća da, iako nam se čini kao da stvari stagniraju, zapravo nije tako. Ponekad govori o tome da se stvari samo nešto sporije odvijaju. Budite strpljivi. Bilo bi najbolje da zastanete i procijenite svoje ljubavne poduhvate. To će Vam dati jasniji uvid u to što biste trebali promijeniti. U svakom slučaju, nemojte sada dići ruke od svega. Vaši napori će se na kraju isplatiti! Ako ste u vezi/braku ali i ako ste slobodni razmislite imate li teškoća zbog teškoća sa sobom; zagledajte se u sebe, oprostite sebi vlastite pogreške i nađite spokoj i to će automatski imati učinak na Vaš odnos s partnerom ili ukoliko ste slobodni otvoriti ćete se za nova iskustva pa je vrlo moguća i nova simpatija.

POSAO: kraljica novčića u uspravnom položaju- predstavlja arhetip ženske moći- kreativna, strpljiva, predana, darežljiva i hrabra. Ova karta Vam savjetuje da budete u kontaktu sa Vašom “ženskom” stranom, da slušate intuiciju te da date prednost emocijama. Kako je ovoj karti glavna odlika plodnost, ona može predstavljati rođenje Vaših novih poslovnih ideja pa i sasvim drugačiji način života- drugačiji pristup poslu. U ovom periodu čeka Vas povoljan tijek događaja. Imati ćete kreativnosti i svježih ideja na pretek. Žena koja radi s Vama svakako je osoba na koju se možete osloniti, ne oklijevajte od nje prihvatiti pomoć. Karta Vam savjetuje da ukoliko to možete, na posao donesete neku sitnicu iz vlastitog doma kako bi se osjećali ugodnije i bili još produktivniji. Nezaposleni- u ovom periodu ste originalni, kreativni, puni novih ideja- iskoristite ovaj period, privući ćete posao s kojim ćete biti zadovoljni! Financijski- karta ukazuje na izvrsno razdoblje za ulaganja vođena intuicijom te vrlo dobar “priljev novca”. Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko je u nevolji. Nemojte štedjeti, priuštite si zadovoljstva koja dugo niste.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: trojka mačeva u uspravnom položaju- odlično je razdoblje za prekid s porocima. Ukoliko imate zdravstvenih problema svakako potražite drugo mišljenje. Vaše psihičko stanje ima utjecaj na tijelo, psiha je odabrala organ koji napada – rješenje je u opuštanju i relaksaciji. Duhovno ste vrlo otvoreni i osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama.


Tarot horoskop JARAC

jarac

LJUBAV: paž mačeva u obrnutom položaju- bili u vezi/braku ili slobodni ova karta može prikazivati nekoga tko pokušava da Vas ugrozi. Može doći do nekih nepredviđenih problema u Vašem (potencijalnom) ljubavnom odnosu. Može lako doći do nesporazuma u komunikaciji ili netko (moguće partner) može prekršiti obećanje koje Vam je dao. Ova karta obično označava period iznenadnih i nepredviđenih događaja. Vaši planovi mogu biti otkazani ili izmijenjeni. Netko koga poznajete (moguće partner) može biti neosjetljiv prema Vama. Možda se osjećate na neki način prevareno. Ova karta ponekad označava klasičan skandal ili ucjenjivanje. Karta Vas upozorava- temeljito iščitajte važne papire. Ovako okrenuta karta simbolizira strah od nepoznatog ali i nedostatak jasnoće, neodgovornost i nemar. Savjetuje Vam da ne riskirate previše i da dobro promislite prije bilo kakve akcije. Paž mačeva okrenut naopako upozorava Vas na oprez– mala doza nepovjerljivosti je potrebna.

POSAO: osmica novčića u uspravnom položaju- obično predstavlja energiju koju ulažete u usavršavanje svojih vještina. Obično se radi o Vašoj potrebi da nastavite školovanje/obuku kako bi stekli nova znanja i vještine. Fokus je dakle na edukaciji. Ova karta ukazuje na to da Vas rad ispunjava. Ne samo da dobro koristite svoje talente već ih i drugi veoma poštuju. U ovom periodu moguće je promaknuće koje sa sobom nosi i zahtjevnije radno mjesto – ne ustručavajte se tražiti asistenta ili neki drugi oblik pomoći kako ne bi previše odgovornosti palo na Vaša leđa! Ako ste tek počeli raditi neki (novi) posao, vjerovatno će Vam biti veoma zanimljiv i uzbudljiv. Usmjerili ste svu svoju pažnju na karijeru i veoma brzo ćete napredovati. Oni koji imaju malo iskustva u poslu kojim se bave će brzo biti zapaženi kao marljivi i predani radnici. Ponekad se ova karta može odnositi i na izbor da se započne nova karijera. Ovo je odličan period da iskoristite novu poslovnu priliku! Vjerovatno ćete se na početku osjećati kao “šegrt” ali budite strpljivi jer ćete steći nova znanja i sposobnosti! Ako ste u fazi traženja posla zaposliti ćete se na radnom mjestu koje je u skladu sa Vašom razinom kompetencija i obrazovanja. Financijski- stojite solidno ali nije vrijeme za laku zaradu; ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja. Igrajte na sigurno i sigurno će Vam se dvostruko isplatiti!

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: sedmica mačeva u uspravnom položaju- okrenite se alternativnoj medicini i prirodnom načinu liječenja. Previše ste fokusirani na invazivne metode koje ne rješavaju bit problema. Alternativnim pristupom moći ćete otkriti pravi uzrok poteškoća koje imate i sa kojima se već neko vrijeme borite. Što se duhovnosti tiče biti ćete u kontaktu sa nekim novim pristupom i pokretom koji od svojih sljedbenika traži novac kao znak pripadnosti – nemojte nasjesti na te trikove. Pripazite na osobe iz Vaše okoline koje Vas nagovaraju na neki novi religijski pristup jer namjere nisu onakve kakvima se na prvi pogled čine.


Tarot horoskop VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: svijet u obrnutom položaju- bili u vezi/braku ili slobodni kada se ova karta pojavi obično predstavlja odlaganje/stagniranje. Možda se osjećate nesigurnima i “zakočenima”. Prati Vas osjećaj frustracije. Ovo je period da konačno sagledate sve faze svog putovanja. Da li ste ostavili nešto nedovršeno? Sada je također trenutak da potpuno preispitate sebe. Strah je najveća prepreka Vašem osobnom razvoju. Ova karta ponekad govori o tome da Vas strah sprečava da ostvarite svoje ciljeve. Možda ne radite u skladu sa namjerama Svemira. Moguće je i da Vam je jednostavno lakše da idete linijom manjeg otpora i prepustite se, nego da razmislite o situaciji. Nezainteresiranost Vas sprečava da postignete svoje ciljeve. Ova karta govori o tome da nešto nije dovršeno i kompletno. U određenom smislu, postoji kod Vas jako opiranje promjeni. Nova iskustva Vam djeluju zastrašujuće. Postoji još dosta prilika koje trebate razmotriti ali tek nakon što završite proces transformacije. Što iskreniji budete prema sebi to ćete više napredovati! Posvetite se više svemu što radite, budite dosljedni i odgovorni i ispraviti ćete grešku koju ste putem propustom učinili.

POSAO: kralj mačeva u uspravnom položaju- karta se uvijek odnosi na pitanja istine, harmonije i objektivnog prosuđivanja. Ovo je period da iskoristite svoje vještine za pregovaranje i pažljivu opservaciju. Ukoliko budete objektivni to će Vam svakako pomoći. Možete se naći u situaciji da donesete bitnu odluku. U tom slučaju, budite fer i pravedni. Važa nezavisnost će Vam pružiti nove liderske mogućnosti. Možete se naći i u situaciji kada ćete morati da se otarasite svojih starih ideja i poimanja sebe. Budite originalni i upotrijebite svoju inteligenciju kako biste razmišljali van standardnih obrazaca. Ovo je također dobar period da zatražite savjet nekog iskusnijeg, npr. stručnjaka. Sa druge strane, karta ukazuje na to da možda imate poteškoća da uspostavite vezu sa svojim emocijama. Ne smijete zanemarivati svoje emocije. Možda se ponašate previše hladno i suzdržano. To može kod drugih izazvati osjećaj da ste bezosjećajni i neempatični. Možda ne dozvoljavate sebi da se zbližite sa nekim. Ovo je trenutak da dobro razmotrite međuljudske odnose i da li se ponašate pravedno prema svima. Financijski- krajnje je vrijeme da se suočite sa financijskim problemima koji nisu veliki ali ukoliko ne promijenite stav ti će problemi poprimiti veće razmjere. Kralj mačeva Vas opominje da ste zaboravili na darežljivost i pomaganje drugima ili grublje – da ste postali škrti, poradite malo na tome.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  kula u uspravnom položaju- Vaše je psihičko stanje loše, učinite sve u Vašoj moći da zadržite psihičku stabilnost, svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju. Izbjegavajte alkohol. Što se duhovnosti tiče- zbog svih previranja važno je da zadržite pozitivan stav kako bi pravovremeno mogli ispravno reagirati.


Tarot horoskop RIBE

ribe

LJUBAV: šestica mačeva u uspravnom položaju-  ovo je period spokoja i mira. Očekujte pozitivne promjene. Stvari će se preokrenuti u Vašu korist. Ova karta često predstavlja putovanje, moguće je da ćete otići na odmor sa partnerom ili da ćete otići u posjetu nekome tko živi daleko od Vas. U svakom slučaju, učinite neku promjenu, nešto van rutine i osvježiti ćete Vaš odnos. Ako ste slobodni moguće je da na  putovanju upoznate zanimljivu osobu s kojom bi se moglo dogoditi nešto više.  U nekim slučajevima ova karta govori o tome da je potrebno da preispitate svoje stare probleme i veze. Važno je da se zapitate da li Vas i koliko prošlost prati. Sada je odličan period da raskrstite sa starim obrascima ponašanja i razmišljanja. Prestanite da se opirete i pustite da Vas bujica nosi. Šestica mačeva Vam poručuje da se oslobodite tenzija i grča te da se jednostavno opustite , stvari će se same posložiti.

POSAO: devetka novčića u uspravnom položaju- obično govori o tome da ste u takvoj poziciji da ne morate zavisiti od drugih i da sami ostvarujete svoju financijsku tj. poslovnu sigurnost. Uživate u plodovima svog rada. Vaši talenti i vještine su se isplatili. Ponekad ova karta savjetuje da više poradite na svojoj nezavisnosti. Možda bi Vam odgovarao posao koji podrazumijeva individualan rad. U poslovnim pitanjima, ova karta je signal da trebate vjerovati svojim instinktima. Financijski- nemojte se bojati ulagati i riskirati, pravo je vrijeme za investicije. Situacija će biti mnogo bolja od onoga što očekujete.

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: osmica pehara u uspravnom položaju- nađite vremena za sportske aktivnosti ili bilo što drugo što će Vam odvratiti pažnju od zdravstvenog problema. Duhovno-potrudite se da zadržite pozitivan stav bez obzira na okolnosti. Obratite pažnju na okolinu, izbjegavajte ljude koji Vam crpe energiju. Osigurajte si vrijeme koje ćete provesti sami sa svojim mislima.