Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za svibanj 2015.

Sunce je ušlo u znak bika 21.04. i tamo će ostati sve do 21.05.  Obilježja ovog zemljanog praktičnog znaka odrazila su se na nas. Kako bikom upravlja venera zbog nje smo skloniji hedonizmu i žudimo za materijalnim dokazivanjem da osjetimo sigurnost koju novac pruža. Sada stremimo dugoročnim ciljevima koji polako ali sigurno poprimaju oblik. Od 21.05.  sunce ulazi u znak blizanca a s time dobivamo nalet zračne mentalne energije! Planeta merkur koja vlada ovim znakom zaslužna je za komunikativnost, druželjubivost i mentalnu brzinu. Biti ćemo više okrenuti ljudima, razmjeni ideja, otvoreniji i fleksibilniji.

Merkur, planeta komunikacije je od 02.05. u znaku blizanca i tu će ostati sve do 08.07.  što nam daje poletnu, nemirnu mentalnu energiju za razliku od one koja nas je pratila u travnju kada je merkur bio u znaku tromog ali fokusiranog i praktičnog bika. Želja za prikupljanjem što više informacija javiti će se kod svih nas ali nećemo ulaziti u dubinsku analizu nego će nam biti bitnije da o svemu nešto znamo kako nas ne bi okolina uhvatila nespremne:) Biti ćemo skloniji multitaskingu, u razgovoru skakati s teme na temu i nemirno se ponašati kada smo u društvu jer “nemamo vremena, moramo stići na xy mjesto i obaviti xy stvari” . Lakše ćemo se povezivati s novim ljudima jer ćemo imati potrebu da se izrazimo kroz druženja i učimo od okoline. Moramo se samo pripaziti  mana ovog znaka kao npr. povodljivosti, nestalnosti- prevrtljivosti i nervoze u komunikaciji jer ćemo htjeti saznati što više u što kraćem roku pa ljudima možemo djelovati površno i iritantno. Pozitivna strana ovog merkura je da ćemo na kraju obaviti puno više stvari nego što smo mislili i čuditi se kako sve to stignemo a loša je da ćemo nekada previdjeti neki detalj i morati opet sve ispočetka (ovo se odnosi na period retrogradnog merkura  od 19.05. pa do 12.06.) U ovom periodu obratimo više pozornosti i budimo oprezniji u komunikaciji, administrativnim poslovima, prometu i svemu što smo mislili započeti npr. novi projekti.

Venera, planeta ljubavi je od 12.04. pa do 07.05. u znaku blizanca. U ovom znaku ona je šarmantna, spontana, lako uspostavlja kontakte sa drugim ljudima, vrckava, raspoložena za priču i druženje, voli mentalne igrice sa suprotnim spolom. Obožava pisati i pričati- e-mail, poruke, pozivi, pošta…bitno da je stalno omogućen protok informacija!:) U ovom razdoblju dok traje venera u znaku blizanca uživati ćemo u svim vrstama razgovora, biti ćemo opušteniji u ljubavi, lakše ćemo započinjati razgovor sa nepoznatim ljudima a raznovrsne teme će nas oduševljavati! Ukoliko ste u vezi iskoristite ovaj period da bi pokazali voljenoj osobi koliko Vam znači- napišite  ljubavnu poruku ili pjesmu a ako niste u vezi, tako što ćete nazvati osobu koja Vam se sviđa i stupiti sa njom u kontakt! Znak blizanca predstavlja mlađe osobe što Vam može donjeti vezu sa osobom mlađom od Vas a isto tako neće biti neobično ni održavanje kontakta sa dvije osobe u isto vrijeme jer ovaj znak inače voli flert:)

 Od 08.05. venera ulazi u znak raka i u njemu će biti do 05.06.  Venera u raku predstavlja romantičnu prirodu, pomalo stidljivu, koja traži sigurnost i zaštitu. U ovom periodu dok je venera u znaku raka biti ćemo romantičniji i tražiti partnera koji cijeni sigurnost doma i obitelji. Emocije ćemo izražavati nježno i zaštitnički, imati tradicionalan pristup vezi i neće nam biti do flerta. Vraćati ćemo se češće u prošlost, pa je moguć i povratak stare ljubavi. Potrudimo se izbjeći negativne strane ove venere kao što su pretjerana emotivnost, nestabilnost emotivnih reakcija- plačljivost i povlačenje kada smo povrijeđeni.

OVAN

ovan

LJUBAV: u uspravnom položaju snaga govori o novoj mogućnosti koja zahtjeva prihvaćanje nekog rizika. Sada je vrijeme da budete hrabri. Možda je u pitanju pomirenje sa nekim koga poznajete. Riješavate svoje unutrašnje konflikte zahvaljujući tome što ste postali svjesni svojih mračnih nagona i lakše Vam je da ih kontrolirate. Ipak, možda Vam je potrebno više strpljenja kako biste riješili neke veće probleme. Diplomacija i suosjećajnost su sada najbolje riješenje. Samodisciplina je Vaš najbolji saveznik. Kada napokon uspijete kontrolirati svoje najdublje želje i impulse, vidjeti ćete da su Vam oni stvarali najveće probleme. Ako ste u vezi/braku morate prestati biti sluga vlastitim strahovima, afektima i osjećajima. Sada ste u razdoblju kada imate snage othrvati se od negativnih emocija koje guše Vašu sposobnost vladanja vlastitim životom na dostojanstven način. Očekuje Vas strastvena veza ako ste slobodni. U ovom razdoblju postajete svjesniji svoje jake seksualnosti i vidite da ste u razdoblju kada privlačite druge kao magnet. Ovo je odlično vrijeme za upoznavanje novih ljudi!

POSAO: devetka štapova uspravno- ostanite vjerni svojim uvjerenjima. Iako Vam se možda čini da je cilj daleko, imate snage da ga postignete. Devetka štapova predstavlja i potrebu da branite svoju poziciju. Možda se morate boriti za neke svoje odluke ili položaj. Iako Vam se situacija čini teškom, imate prednost u odnosu na drugu stranu. Ako prevaziđete trenutne prepreke, ishod će biti više nego uspješan. U otvaranjima ova karta zahtjeva od Vas hrabrost i strpljenje. Sada nije trenutak za velike promjene. Najbolje što možete je da budete vrlo oprezni. Ako ste u situaciji koja Vam izaziva snažne emocije, sačekajte neko vrijeme da se smire prije nego što uradite bilo što. Nemojte se ustručavati tražiti pomoć, traženje tuđe pomoći odlika je snažnih ljudi. Financijski ne stojite bajno. Upamtite da brige i nerviranja neće poboljšati Vaš račun. Usmjerite se na poduzimanje malih koraka, ne odbijajte slabo plaćene honorarne poslove i pomirite se sa kratkim razdobljem skromnosti.

 

DUHOVNOST: as diskova obrnuto- obratite pažnju na međusobnu blisku povezanost duha i tijela. As diskova označava novu duhovnu dimenziju u Vašem životu – nemojte ju držati samo za sebe. Podijelite sa drugima svoja razmišljanja, nedoumice i stavove. Upamtite da pitanje duhovnosti nije duboko intimna stvar koju morate držati samo za sebe.

 

BIK

bik

LJUBAV: kada se carica u otvaranju pojavi u obrnutom položaju, može označavati kreativnu blokadu. Možda ste neraspoloženi, depresivni i negativni. Izbjegavate “ljepljenje” za druge i širenje frustracija. U duhovnom smislu, obrnuta carica može govoriti i o tome da ste previše posesivni i što se tiče emocija i što se tiče novca. Ova karta je savjet da budete velikodušni prema onima koje volite. Obrnuta carica također može ukazivati na probleme sa trudnoćom. Čuvajte se neželjene trudnoće i prakticirajte „siguran seks“. Moguće je i da se previše zaštitnički ponašate prema nekome koga volite, što u odnos unosi napetost. Ako ste slobodni razmislite zašto je to tako, da li ste previše egoistični ili posesivni? Možda Vaša potencijalna simpatija osjeti da mu/joj ne bi dali dovoljno prostora u vezi pa zato ne možete uspostaviti dublji kontakt.

 

POSAO: obrnuta zvijezda govori o tome da ako ste započeli nešto novo, u početku se možete suočiti sa neuspjesima, ali to će biti samo privremeno. Nedostatak samopouzdanja i nesigurnost Vam ne dozvoljavaju da budete sretni. Nedostatak vjere Vas bezrazložno čini uplašenima. Obrnuta zvijezda je ponekad znak da trebate biti zahvalni jer ste previše okupirani onim što nemate. Zauzmite suprotan stav. Počnite davati umjesto da primate i usmjerite se na ono što imate. Često ova karta govori o krutosti i tvrdoglavosti u razmišljanju. Najbolje što možete je pustiti da se stvari same odvijaju. Financijski, nemojte se bojati ulagati i riskirati, pravo je vrijeme za investicije. Situacija će biti puno bolja od Vaših očekivanja.

 

DUHOVNOST: okrenutih osam štapova- za većinu ljudi strpljenje je poprilično teško za postići. Ovo je vrijeme za lekciju strpljenja i unutarnjeg mira. Pokušajte meditirati jer Vam u ovom razdoblju to predstavlja veliku pomoć. Ako ne možete pola sata na dan provesti meditirajući, neka Vas to ne uznemirava – provedite nekoliko minuta (za početak i to će pomoći).

 

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: kada se veliki svećenik u otvaranju pojavi u obrnutom položaju, može predstavljati iskrivljenu istinu. Možda ste dobili loš savjet, ili netko nešto namjerno krije od Vas kako bi Vas iskoristio. Moguće i da ste previše kruti u svojim stavovima; tvrdoglavost će Vam nanijeti dosta štete. Potrebna Vam je promjena. Razmišljate na previše konvencionalan način; pokušajte doći do nekih originalnijih i kreativnijih rješenja. Razmišljajte van ustaljenih obrazaca. Ova karta ima i pozitivne strane ona je i podsjetnik da se možete osloboditi nekih stega tako što ćete pustiti na volju avanturističkoj strani svoje osobnosti. Sada je trenutak da budete svoji- sasvim je u redu biti drugačiji. Tradicionalne norme Vam u ovom trenutku nisu od koristi, slobodno budite nekonvencionalni.

 

POSAO: obrnutih sedam mačeva ukazuju da ćete uskoro dobiti izvinjenje. Nešto što Vam je uzeto biti će Vam vraćeno. Možete biti iskritizirani ali će kritika biti konstruktivna. Budite otvoreni za tuđe sugestije i savjete. Dobiti ćete priznanje za svoj rad. Ako želite uspjeti, morate uskladiti svoje emocije i razmišljanja. Nemojte gubiti iz vida svoje ciljeve. Obrnutih sedam mačeva upozoravaju i na lijenost i neodlučnost. Pazite da ne propustite neku dobru poslovnu priliku zbog toga! Financijski, ova karta jasno poručuje da nije vrijeme za kockanje niti za rizična ulaganja. Pozajmica o kojoj razmišljate također nije dobra ideja. Iako sa novcem stojite solidno, pokušajte živjeti što skromnije jer ova karta označava period u kojem nemate baš racionalan odnos spram novca.

 

DUHOVNOST: posvetite se meditaciji; vrijeme je da poslušate vlastiti unutarnji glas i zadovoljite svoje duhovne potrebe.

 

 

RAK

rak

LJUBAV: obrnuta pravda uvijek predstavlja neku vrstu neravnoteže. Morate postići balans između svjesnih i nesvjesnih želja. Ukoliko ste nesigurni u sadašnju vezu/brak dobro razmislite. Karta pravde stavlja naglasak na razum, intelekt i razboritost. Drugim riječima, ona Vam sugerira da zastanete i izvažete razloge za i protiv, te situaciju razmotrite iz različitih uglova. Nije sve onako kako Vam se na prvu čini. Na pomolu su specifične odluke ili se jednostavno radi o potrebi da na određenu situaciju gledate s drukčije točke gledišta. Uzdignite se iznad postojeće situacije i suočite se s činjenicama, a ne sa zaključcima donesenima na brzinu. To će Vam pomoći da harmonizirate svoje ljubavne odnose i da se oslobodite predrasuda i sumnji. Donijet ćete vrlo važnu odluku za svoj ljubavni život, dobro bi bilo da o svojim namjerama nikome ne pričate! Za samce dolazi vrijeme kada je izgledno da će naći ono što su tražili. Važno je da budete sigurni u ono što tražite kod partnera jer je sada vrijeme kada će se takva osoba pojaviti u Vašem životu.

 

POSAO: pazite da se ne oslonite previše na sebe i svoje iskustvo, jer biste mogli prečuti neki vrlo koristan savjet. U ovom periodu sebi možete biti najveći neprijatelj. Obratite pažnju na savjete koje Vam drugi nude, iako ste sumnjičavi prema ljudima koji Vam nude pomoć. Strah koji osjećate Vas sprečava da otkrijete svoj put i iskoristite pomoć koja Vam se nudi da dođete do njega. Ova karta govori da se nalazite blizu točke u kojoj će se posao razvijati bez posebno uloženog napora. Potrudite se da budete dobro organizirani, produktivnost će lako krenuti. Financijski, nije vrijeme za ulaganja i igre na sreću. Ostavite to za neko drugo razdoblje.

 

DUHOVNOST: pomalo ste izgubili fokus-koncentraciju životnih ciljeva. Vizualizirajte ciljeve koje želite postići nekoliko puta dnevno – to će Vam pomoći da ostanete usmjereni na bitno.

 

 

LAV

lav

LJUBAV: kada se sedmica štapova pojavi uspravno u otvaranju, podsjeća Vas da zauzmete stav i borite se za ono u što vjerujete. Sada morate biti čvrsti i braniti svoju poziciju. Vaše samopouzdanje i unutrašnja snaga koju posjedujete će Vam pomoći da se suočite sa problemima. Iako imate utisak da je borba vrlo teška, nemojte zaboraviti da imate prednost i nemojte se predati. U ljubavnim pitanjima ova karta upozorava na konflikte ili izazove u vezi/braku. Moguće je da se ne slažete sa partnerom po pitanju toga u kojem pravcu treba ići Vaša veza/brak. Najbolje bi bilo da razgovarate hladne glave i tako riješite probleme. Nemojte oklijevati reći partneru sve što Vas muči, iako Vam se čini da nećete naići na razumijevanje razgovor će poboljšati Vaš odnos i biti ćete iznenađeni razumijevanjem i podrškom koju će Vaš partner pokazati. Ako ste slobodni, ova karta govori da ćete upoznati zanimljivu osobu daleko od uobičajenih mjesta na koja zalazite- ne oklijevajte isprobati nešto novo!

 

POSAO: dvojka pehara okrenuta govori da je poslovna situacija vrlo povoljna po Vas samo je trebate znati prepoznati! Ako spustite svoja visoka očekivanja i upustite se u novi projekt, u svemu što radite biti ćete izvrsni i isto tako vrednovani od kolega i nadređenih. Ako ste u procesu traženja posla vrlo je vjerovatno da zaposlenje uskoro dolazi! Nemojte da Vas strah ili previsoka očekivanja spriječe da ne prihvatite poslovnu ponudu, mogli bi zažaliti. U kontekstu financija dvojka označava potrebu za ravnotežom. Nije baš da ćete se “valjati u novcu” ali financijska situacija nije uopće tako loša. Neke stvari mogu pričekati ali pokušajte napraviti ono što ne bi trebali odgađati.

 

DUHOVNOST: kralj mačeva- u ovom će Vam razdoblju najpogodnija metoda za duhovni razvoj biti meditacija. Puni ste energije i znatiželje – istražujte različite pristupe, pokušajte nešto novo.

 

DJEVICA

 

djevica

LJUBAV: kada se dvojka mačeva pojavi u obrnutom položaju u otvaranju, to obično znači da ste „pustili na volju“ emocijama i tenzijama koje ste potiskivali. Suočili ste se sa svojim emocijama i sada su stvari puno jasnije. Ako ste bili neodlučni, sada ste u mogućnosti da donesete odluku i krenete dalje. Također, ova karta može biti znak da je vrijeme da krenete u  akciju! Ako je to slučaj, ipak može doći do nekog odlaganja da vidite kako će se stvari odvijati prije nego što se potpuno promjene. U svakom slučaju, riješenje problema je na vidiku. Ako ste u vezi/braku odnos će postati harmoničan, komunikacija će biti laka i razumijevajuća. Ako tražite vezu preispitajte se što i zašto želite. Upamtite – očaj se vidi na kilometre, a to odbija svaku razumnu osobu.

 

POSAO: u obrnutom položaju trojka štapova uključuje probleme vezane za nerealna očekivanja ili odlaganja i zastoje u projektima. U nekim slučajevima, obrnuta trojka štapova može biti predznak neslaganja ili prepirki sa drugima. Moguće je da postoji neka vrsta konflikta interesa. Loši odnosi sa drugima mogu usporiti napredak projekta. U nekim slučajevima, obrnuta trojka štapova može označavati period čekanja. Ono na čemu radite još uvijek nije spremno da se “pusti u pogon”. Bitno je samo da ne gubite vjeru! Imate još puno toga za uraditi i pokušajte biti praktični. Možda ćete morati više poraditi na međuljudskim odnosima kako biste dobili pomoć od drugih. Ne dozvolite svojoj anksioznosti i strahovima da negativno utječu na Vaše sposobnosti da uspješno “krenete u akciju”. Možda ćete morati učiniti korak natrag i ponovo razmisliti o svojim ciljevima. Financijski, budite oprezni i nemojte precijeniti vlastitu financijsku situaciju. Stavite nešto novca sa strane, ali udijelite dio onoga što imate potrebitima.

 

DUHOVNOST: sunce-u ovom ćete razdoblju spoznavati istine o sebi i vlastitoj okolini, bolje ćete razumijevati odnose koje imate sa drugim ljudima. Kada uvidite koliko je sve što Vas okružuje i sve što trebate činiti jednostavno, osjećaj slobode će Vas naprosto preplaviti. Podijelite svoja znanja i iskustva sa drugim ljudima.

 

VAGA

vaga

LJUBAV: kada se vitez štapova pojavi u otvaranju, obično ukazuje na promjenu. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. U nekim slučajevima nagovještava preseljenje, putovanje ili nov poduhvat. Vitez štapova voli izazove i avanture. Vitez štapova je također nagovještaj početka veze. U ljubavnim pitanjima ova karta se obično odnosi na strastvenu ljubavnu vezu. Nemojte zaboraviti da vitez štapova brzo gubi interes. Ako želite da održite vezu/brak, morate stalno pronalaziti nove načine da zainteresirate partnera. Odnos s partnerom će biti vrlo podržavajući i otvoren i imati će pozitivan učinak na Vas i na partnera. Ukoliko niste u vezi odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Postoji velika mogućnost da ćete u poslovnom kontekstu naići na osobu sa kojom bi mogli započeti romansu.

 

POSAO: u uspravnom položaju trojka štapova je ohrabrenje da surađujete sa drugima. Ovo je period u kojem ćete vjerovatno dolaziti u situacije da radite u timu i dijelite svoje ideje sa kolegama. Bitno je da im dozvolite da Vam pomognu, jer će Vam to puno pomoći u završetku projekta. U poslovnim pitanjima, možete očekivati velik napredak. Moguće je da će Vam se neke finansijske investicije neočekivano isplatiti. Javljaju Vam se nove mogućnosti. Stara ulaganja počinju se vraćati. Očekujte period ekspanzije i napretka. U nekim slučajevima, ova karta može predstavljati pozivnicu za neki značajan događaj ili novu poslovnu ponudu. Možda ćete dobiti neke dobre vijesti vezane za projekt na kojem radite, ili za posao. Moguće je i da ćete uskoro otići na poslovni put, ili poželjeti da svoj posao proširite i na nekom drugom mjestu. Financijski stojite dosta dobro ali nemojte precijeniti vlastitu financijsku situaciju.

 

DUHOVNOST: devet pentakla uspravno-veoma ste mirni i spokojni, vrijeme je da taj duh podijelite s ostalima. Pozitivno ćete utjecati na okolinu.

 

 

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: u obrnutom položaju vitez pehara može označavati prijevaru i manipulaciju. Budite pažljivi sa onima koji Vam nude nešto što Vam izgleda previše dobro da bi bilo istinito, jer će Vas razočarati. Dobro provjerite svoje nove poznanike prije nego što se vežete za njih. Ova karta može označavati partnera koji se plaši vezivanja i zbližavanja. On ili ona mogu biti neodgovorni i potpuno izgubljeni. Vaše vrijednosti i ideali ne podudaraju se sa njihovim. Može doći do neslaganja ili sukoba interesa. U nekim slučajevima obrnut vitez pehara govori o nedostatku mašte ili kreativnosti. Možda imate emotivnu blokadu. Trebalo bi da “odvrnete” svoje emocije.

 

POSAO: u uspravnom položaju značenja sunca se odnose na period nade i sreće. Sigurno ćete postići uspjeh. Projekti i napori koji ste uložili u njih će se isplatiti. Ovo je vrijeme za slavlje. U bliskoj budućnosti možete očekivati nove šanse. Ovo je također period kada možete iskoristiti svoje kreativne potencijale. Ova karta signalizira napredak na poslu i kada ga ne očekujete, ako tražite posao isto tako će Vam ponuda doći na sasvim neočekivanom mjestu u isto tako neočekivano vrijeme. Unatoč dobroj poslovnoj situaciji pripazite na vlastiti ego, zauzdajte ga. Financijski, ako očekujete neki priljev novca o kojem odlučuje treća osoba, budite sigurni da će ubrzo stići i to u Vašu korist. Sa financijama ćete stajati bolje nego do sada, ali pripremite se na neplanirani trošak. Ovo je vrijeme kada ćete se osjećati slobodnije nego prije i zbog toga Vam karta savjetuje da odete na putovanje, da otvorite mogućnosti za nova iskustva. Izlazite, zabavljajte se ali nemojte nipošto izgubiti mjeru u trošenju novca.

 

DUHOVNOST: kraljica mačeva uspravno ukazuje da ćete dobivati puno različitih poruka sa više različitih mjesta- savjetujte se sa osobama od povjerenja.

 

 

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: kraljica pentakla uspravno ukazuje na vrlo plodno razdoblje za ljubav, suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Ukoliko niste u vezi ovo je pravo razdoblje za pravu ljubav; upoznati ćete nekoga preko prijatelja/prijateljice. Ako ste u vezi/braku ona će postati dublja, nježnija i iskrenija. Sa partnerom ćete ponovno oživjeti staru strast. Kako je glavna odlika ove karte plodnost, ona može predstavljati trudnoću i rođenje djeteta, ali isto tako rođenje novih ideja pa i sasvim drugačiji način života. Vjerovatno ćete biti zaokupljeni poslom oko kuće ili stana, pripazite na trošak.

 

POSAO: kraljica štapova uspravno ukazuje na vrlo pozitivan tijek događaja. Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate “unutarnji glas” i imati ćete velike uspjehe postignute u kratkom vremenu. Ako tražite posao puno će Vam pomoći ženska osoba. Kraljica štapova nagovještava izvrsno razdoblje za ulaganja vođena vlastitim instinktom te vrlo dobar “priljev novca”. Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko Vam je važan. Usprkos dobrom financijskom razvoju, dobro promislite prije trošenja.

 

DUHOVNOST: četvorka mačeva upozorava Vas da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom.

 

 

JARAC

jarac

LJUBAV: sunce uspravno- simbolizira nadu, izlječenje, oporavak, zabavu i uspjeh. Nagovještava da dolazi vrijeme kada se čuda dešavaju. Sve što ćete raditi, raditi ćete sa veseljem i lakoćom. Privlačiti ćete mnoge svojom pozitivnom energijom i toplinom. Ovo je vrijeme kada ćete se osjećati slobodnije nego ikad prije i zbog toga Vam karta savjetuje da odete na putovanje, da otvorite mogućnosti za nova iskustva. Slijedi Vam razdoblje u kojem ćete i Vi i Vaš partner imati veliku potrebu za vlastitom slobodom i vremenom, no to ne znači da nećete biti bliski. Nije vrijeme da budete ugroženi i nesigurni. Opustite se i uživajte u vlastitom raspoloženju! Ako ste slobodni iz jednog prijateljstva moglo bi se izroditi nešto više! Osjećati ćete se poletno i promijeniti pogled na neke stvari. Optimizam potiskuje negativnost.

 

POSAO: u obrnutom položaju šestica mačeva se obično odnosi na poteškoće da prevaziđete konflikte i tenzije. Možda se osjećate kao da ste zaglavljeni i ne možete nastaviti dalje. Stvari duže vrijeme stagniraju. Moguće je i da ne vidite izlaz iz problema. Obrnuta šestica mačeva govori o tome da morate bolje sagledati svoju situaciju. Da li postoji nešto što poričete? Da li odbijate suočavanje s nečim? Obrnuta šestica mačeva je poruka da se suočite sa poteškoćama i razmislite kako ih možete riješiti. Ponekad je ova karta znak da neka neriješena pitanja iz prošlosti negativno utječu na trenutnu situaciju. Na određenom nivou postoji unutrašnji konflikt koji sprječava Vaš osobni razvoj. Morate poraditi na tome. Ova karta Vas savjetuje da u međuljudskim odnosima krenete raditi kompromise. Ako razmišljate o promjeni posla dobro razmislite i odvagnite “za” i “protiv”! Šestica mačeva označava promjenu na financijskom planu – ako sada nije bajno znači da će krenuti na bolje, nažalost vrijedi i obrnuto.

 

DUHOVNOST: šestica pentakla uspravno- na dobrom ste putu da počnete osjećati i živjeti dubok osjećaj životne radosti i veselja. Podijelite tu radost sa ostalima, okolina će vrlo rado prihvatiti taj Vaš dar. Ovo je razdoblje ključno za životnu lekciju o ophođenju sa drugima. Doći ćete do spoznaja i istrenirati ćete komunikacijske sposobnosti!

 

 

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: u  uspravnom položaju četiri pentakla govore da ukoliko ste u vezi/braku budite uporni u unošenju bitnih promjena jer se odnos gradi u smjeru koji Vašoj osobnosti nikako ne odgovara. Ova karta Vam često govori da je došlo vrijeme da prekinete lošu vezu u kojoj se i Vi i Vaš partner osjećate sputano. Ako ste odlučni u tome da spasite odnos djelujte odmah, otvoreno razgovarajte s partnerom o vlastitim osjećajima i željama. Ako niste u vezi, budite sigurni da ste definirali što točno želite jer je vrijeme kada će mogućnosti izbora biti na pretek, pa pazite što ćete odabrati!

Isto tako ova karta općenito upozorava na činjenicu da se nepotrebno držite ljudi, situacija i novca na nezdrav način. Vjerovatno je da ste skloni ljude držati pod kontrolom iako znate da to nije zdrav i ispravan način ophođenja. Morate poraditi na sebi i naći načine za otpuštanje stresa i anksioznosti. Imajte na umu da ako nekoga volite morate mu podariti slobodu!

 

POSAO: u uspravnom položaju umjerenost govori o potrebi da uskladimo suprotne elemente u cilju pravljenja nečeg što će imati veću vrijednost. Ovo može zahtjevati od Vas da preuzmete kontrolu nad promjenjivim faktorima u situaciji u kojoj se trenutno nalazite. Sad je vrijeme da se zapitate što je blizu tome da se izmakne kontroli. Možda se nađete u situaciji koja će zahtjevati da Vi i još netko, svaki koristeći svoje vještine, uradite nešto zajedno. Ova karta se također može odnositi i na Vaš unutrašnji svijet. Možda se morate suočiti sa kontrolom vlastitih želja i strahova kako biste dalje napredovali. Postavite si visoke ciljeve, budite strpljivi i rezultati će biti viši od očekivanih! Financijski, uravnotežena će biti i primanja i davanja. Ukoliko mislite da bi trebali imati više prihode zapitajte se da li to zbilja zaslužujete.

 

DUHOVNOST: vitez mačeva uspravno- moguće je da ćete putovati na mjesta koja će biti povoljna za duhovni rast i razvoj. Prihvatite svako okupljanje ili predavanje na koje ćete naići jer ćete u ovom razdoblju od toga svakako imati koristi.

 

 

RIBE

ribe

LJUBAV: kraljica mačeva uspravno- ako ste žena biti ćete neodoljivi suprotnom spolu, obasipat će Vas pažnjom i laskanjem. Budite na oprezu kako Vam onaj pravi ne bi promaknuo. Ova karta Vas ohrabruje u tome da probate nešto novo!

Pripazite na ponašanje jer ste prilično impulzivni i reagirate na prečac. Moguće je da će Vam se u vezu/brak umiješati majka – dajte joj do znanja gdje su granice preko kojih nikako ne smije! Isto tako, ona u ljubavnim problemima može upućivati na neaktivnost. Otvoreno porazgovarajte s partnerom o problemima koji Vas muče, biti ćete zadovoljni njegovom reakcijom! Karta kraljica mačeva šalje Vam signale da se pouzdate u svoje osjećaje, da vjerujete intuiciji, prepoznate svoje talente, potencijale i beskonačne mogućnosti koje su skrivene u Vama.

 

POSAO: obrnut car u otvaranju može govoriti o tome da odbijate odrasti i sazrijeti! Možda Vam je teško preuzeti odgovornost i jednostavno želite pobjeći! Moguće je i da ste u nekoj situaciji koja Vam opasno “ljulja” samopouzdanje; moguće je i da jednostavno previše razmišljate općenito o svemu. Generalno, obrnut car govori o tome da će neki projekt biti obustavljen i svaki napredak je trenutno otežan. Vrijeme je da razmotrite svoje ponašanje. Da li pokušavate previše kontrolirati stvari? Da li pokušavate postati što moćniji pa postajete preopterećeni time? Da li ste previše vezani za roditelje? Obrnut car ponekad govori o zavisnosti od drugih. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sam sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti. Financijski, kralj Vas upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate i na što možete računati.

 

DUHOVNOST: kralj štapova uspravno- obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast; odvojite vrijeme u kojem će se lijeva strana mozga malo “odmoriti” i dati prostora desnoj strani. Posvetite se meditaciji jer ste na putu duhovnog istraživanja koje može biti vrlo zbunjujuće i iscrpljujuće.