Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za siječanj 2016.

OVAN

ovan

LJUBAV: ljubavnici u obrnutom položaju- ova karta govori o tome da imate problem u ljubavnoj vezi/braku. Mogući su sukobi i povrijeđenost. Sada je pravi trenutak da preispitate da li je Vaša veza/brak zaista dobar. Vi ili Vaš partner možda niste spremni da se obavežete, mogući su sukobi zbog neodgovornosti jednog od vas dvoje. Ova karta također može ukazivati na nevjeru. Jedan od partnera nije dovoljno zreo za ozbiljnu vezu ili ne želi prihvatiti odgovornosti koje dolaze u braku. Vi ili Vaš partner naći ćete se u iskušenju i situaciji velikih izazova. Možda to iskušenje bude samo korak do sazrijevanja i demonstracija vlastite zrelosti. U svakom slučaju ova karta ukazuje kako je potrebno biti odgovorniji u odnosu. Ova karta govori i o mogućnosti prekida veze/braka ali u većini slučajeva govori (samo) o problemima u istoj. Moguće je i da je potrebno da jedan partner poradi na podizanju samopouzdanja onom drugom. Potrebna je veća podrška u odnosu. Na drugom nivou, ova karta može govoriti o tome da niste izabrali pravi put i Vaš moralni integritet je doveden u pitanje. Sada morate preispitati svoj put ka individualizaciji. Da li pridajete previše pažnje svojim vezama? Da li partnera promatrate više kao roditeljsku figuru nego kao partnera? Ako je tako, to Vam nikako ne ide u korist. Možda ostajete u nezadovoljavajućoj vezi/braku jer se bojite ostati sami. Što god da je u pitanju, na kraju ćete morati prihvatiti činjenicu da je sasvim normalno i u redu biti i bez partnera. Ako ste slobodni ova karta simbolizira strah od odgovornosti (ulaska u vezu) i nevjeru, možete doći u iskušenje da započnete tajnu/zabranjenu vezu- sa osobom koja je već u vezi ili braku, ali budite spremni suočiti se sa izazovima ako do komplikacija dođe!

 

POSAO: paž štapova u obrnutom položaju- ova karta je signal nedovoljne fokusiranosti. Iako imate obilje kreativne energije ne usmjeravate je kako treba i zato se osjećate rastrzanima. Nemojte donositi nagle odluke i reagirati emotivno u poslovnoj okolini. U nekim slučajevima ova karta može govoriti o letargiji i pesimizmu. Izazovi sa kojima se suočavate Vam djeluju preteški i ne uspjevate da skupite dovoljno hrabrosti i energije da se suočite sa njima. Osjećate stagnaciju u poslu. Posao koji Vam je djelovao vrlo obećavajuće sada Vas užasava, ili ste uložili previše truda u nešto (projekt) što Vam se uopće nije isplatilo. Karta može predstavljati i uznemirujuće vijesti. Komunikacija sa drugima ide prilično teško. Netko tko Vam je trenutno bitan je nepošten prema Vama ili Vas ne uzima za ozbiljno. Pazite kome pričate povjerljive stvari jer lako možete naletjeti na osobu koja će to iskoristiti protiv Vas! U nekim slučajevima ova karta predstavlja ogovaranje i otkrivanje nekih neugodnih tajni. Ako ste nezaposleni karta simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće. Savjetuje Vam da ne riskirate previše i da dobro promislite prije bilo kakve akcije, ako Vam nešto djeluje predobro da bi bilo istinito- ne nasjedajte. Pokušajte doznati što više informacija o potencijalnom poslu. Financijski- ovo je razdoblje u kojem ste previše usredotočeni na ono što nemate, na ono što Vam nedostaje. Koncentriranost na nedostatke gradi nestabilan stav prema samome sebi i okolini. Nedostatak vjere Vas čini tjeskobnima i prestrašenima. Imajte više vjere u sebe i u dobru sudbinu! Što se tiče ulaganja nije vrijeme za riskantne financijske poteze.

 

ZDRAVLJE/DUHOVNOST: paž mačeva u obrnutom položaju- u fazi ste istraživanja raznih religijskih pristupa. Vaša obitelj i prijatelji neće imati razumijevanja za Vaše lutanje, ali nemojte dozvoliti da Vas to pokoleba. Pripazite na ozljede nastale rukovanjem oštrih predmeta. U prometu budite koncentrirani i usredotočeni, nemojte voziti pod utjecajem lijekova ili alkohola. Ako imate problema sa zdravljem dobro provjerite liječnika kojeg posjećujete jer bi njegova kompetencija mogla biti upitna. Usporite malo, dobar san i meditacija učiniti će čuda za Vaše fizičko zdravlje!

 

BIK

bik

LJUBAV: as pehara u obrnutom položaju- može označavati gubitak ili raskid veze. Ipak, u većini slučajeva ova karta se odnosi na emotivna pitanja. Možda ste trenutno u svađi sa partnerom, moguće da Vas je na neki način razočarao. Možda Vas Vaša emotivna veza ne ispunjava. Možda Vam u vezi/braku nedostaje  jača povezanost. Možda ste tužni jer osjećate “prazninu” ili Vas progoni neka stara trauma ili neriješeno emotivno pitanje pa se osjećate nesigurnima i nevoljenima u trenutnoj vezi/braku. Obrnut as pehara ponekad govori i o tome da izbjegavate zbližavanje sa drugima. Možda jednostavno ne želite prihvatiti tuđu ljubav, ili se osjećate izmanipuliranima ili odbijenima. U nekim slučajevima ova karta je upozorenje da ste previše egocentrični i gledate samo svoje potrebe, pazite da Vam se takvo ponašanje ne bi vratilo kada se najmanje nadate! Sve u svemu, bili u braku/vezi ili slobodni morate se ozbiljno zapitati što zapravo želite od odnosa i kakvog partnera želite. Otvoren razgovor bi puno toga mogao riješiti, najgore što možete učiniti je da držite svoje strahove u sebi.

 

POSAO: vitez pehara u obrnutom položaju- ova karta može označavati prijevaru i manipulaciju. Budite pažljivi sa onima koji Vam nude nešto što Vam izgleda previše dobro da bi bilo istinito, jer će Vas razočarati. Dobro provjerite svoje nove poznanike prije nego što se vežete za njih. U poslovnim pitanjima dobro provjerite sve što potpisujete. Možda će Vam biti potreban savjet pravnika. Važno je da budete čvrsti i da “ostanete na zemlji”. Vitez pehara može biti upozorenje da drugi (okolina) previše utječu na Vas. Mogla bi Vam glava biti u oblacima, boriti ćete se sa kreativnom blokadom- nedostatkom mašte što se tiče poslovnih poteza. I ako ste nezaposleni ili u radnom odnosu ova karta simbolizira gubitak fokusa, letargiju, manjak energije i lošu vijest. Vaša ovisnost o drugim ljudima koči Vaš osobni rast i razvoj, nema stvarne prepreke da se osamostalite. Financijski- nije baš da “plivate u novcu” ali svakako imate i više nego dovoljno za zadovoljavanje svih potreba, pa i ponešto luksuza.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: papa u obrnutom položaju- veoma ste okupirani vlastitim “ja”, dajte si vremena da promotrite unutarnji konflikt i ne brzajte sa zaključcima. Obratite pažnju na pravilnu prehranu i držite se rituala.

 

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: osmica mačeva u uspravnom položaju- govori o tome da se možda osjećate zarobljenima u vezi/braku. Često sami generiramo takve osjećaje. Karta predstavlja anksioznost, strah i samonametnuta ograničenja. Možda se osjećate kao da se ne možete probiti kroz emotivne blokade koje Vas ograničavaju u konkretnoj situaciji. U nekim slučajevima ovo se može odnositi na problem s tim da izrazite svoje emocije u potpunosti ili potpuno otvoreno kako bi Vi to htjeli. Vjerovatno ste trenutno zbunjeni i nesigurni. U svakom slučaju, ova karta je podsjetnik da imate snage da se oslobodite tih stega u svakom trenutku! Često imamo strah od nepoznatog i u takvim situacijama je najbolje biti otvorenog uma. Budite spremni da probate nešto novo i poboljšate svoju sposobnost prilagođavanja novim situacijama kada je to neophodno. Nedostatak samopouzdanja je uzrok Vašeg osjećaja zarobljenosti. Na određenom nivou, može se raditi i o poricanju. Sada je vrijeme da se suočite sa istinom. Ako je neophodno, potražite savjet od nekoga kome vjerujete. Karta poručuje: nemojte se zavaravati time da Vas je snašlo neko zlo, odgovornost je na Vama, okove koje imate sami ste postavili, tako da se sami morate i osloboditi. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati. Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja. Ako ste slobodni moguća je platonska ljubav i/ili emocije prema nekome tko Vam ih neće uzvratiti.

 

POSAO: vitez novčića u uspravnom položaju- ovo je karta praktičnosti. Od Vas će se tražiti da budete ozbiljni, temeljiti i predani poslu. Budite odgovorni, marljivi i odlučni! Što se tiče projekta kojeg ste započeli prošle godine, polako ali sigurno se realizira, samo budite strpljivi i uporni! Ne odustajte olako od svojih poslovnih ciljeva! Kroz neko vrijeme ćete ih sigurno ostvariti! Na poslu ćete napredovati, a ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog posla sada je vrijeme širokih mogućnosti i Vaše visoke kompetencije. Moguće je i da Vas čeka poslovno putovanje. Ako tražite posao, gotovo je sigurno da ćete ga naći, sada je vrijeme da “pucate visoko”. Nije vrijeme da se držite ustaljenih obrazaca tj. pravila službe, koristite maštu prilikom rješavanja poslovnih zadataka! Financijski- novac Vam može iznenada i neočekivano stići. Moguća je povišica, dobitak na lotu ili dobitak nasljedstva. Ipak imajte na umu da ne ulažete više od onoga što možete izgubiti! Ako Vas brinu nekretnine ishod će vjerovatno ići Vama u korist!

 

ZDRAVLJE/DUHOVNOST: osmica novčića u obrnutom položaju- razmislite ima li Vaš posao veze sa Vašim duhovnim životom – dobro preispitajte to pitanje. Potrudite se da saznate odgovor na pitanje kojem višem cilju na taj način služite. Budite otvoreni za razgovor o novim pristupima, o pristupima koji Vam nisu čak niti bliski. Zdravstveno- učinite sve što je u Vašoj moći da zadržite psihičku stabilnost, svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju jer bi Vam trenutna razina stresa mogla ozbiljno naškoditi. Napravite sistematski pregled! Izbjegavajte alkohol, pogotovo ako sjedate za volan!

 

RAK

rak

 

LJUBAV:  šestica mačeva u uspravnom položaju- ova karta se uvijek odnosi na distanciranje od konflikata, borbe i poteškoća. Novi put je pred Vama i možete očekivati da stvari krenu boljim tokom nego ste to očekivali. Ova karta označava olakšanje nakon teške situacije ili životnog perioda. Uglavnom ako Vas muči neka konkretna ljubavna situacija, očekujte pozitivne promjene. Stvari će se preokrenuti u Vašu korist. U nekim slučajevima ova karta govori o tome da je potrebno da preispitate svoje stare probleme i vezu/brak. Važno je da se zapitate da li Vas i koliko prošlost prati. Ova karta govori o tome da ste spremni napustiti vezu/brak koji Vas više ne ispunjava. Sada je odličan period da prekinete sa starim obrascima ponašanja i razmišljanja. Prestanite se opirati i pustite da Vas bujica nosi! Oslobodite se stresa i anksioznosti! Ova karta često predstavlja putovanje, moguće je da ćete otići u posjetu nekome tko živi daleko od Vas! Uglavnom ovaj period je sjajna prilika za putovanja bilo koje vrste. Karta može ukazivati na metaforičko kretanje, promjene koje se događaju iznutra. Obično je to promjena na bolje, svejedno da li se radi o unutarnjoj ili vanjskoj. Razmislite o tome gdje želite biti! Iskoristite ovo vrijeme kako bi odlučili kuda želite ići. Čak i kratka pauza ili promjena okoline može biti od pomoći. To ne mora skupo koštati, već je važna samo dobra ideja i Vaša volja! Dakle, ako ste u vezi/braku povedite svoju voljenu osobu na izlet, ugodno će se iznenaditi! Ako ste u potrazi za ljubavi, ova karta ukazuje na potrebu da se maknete iz svoje rutine ako želite upoznati nekog novog. Istražite svijet i ljude oko sebe!

 

POSAO: desetka pehara u uspravnom položaju- karta simbolizira nadu, radost, prosperitet. Savjetuje Vam da imate vjeru u dobru budućnost! Vrijeme je da učinite promjene koje želite jer Vam je ovo period u kojem će Vam sve ići od ruke. Nemojte biti skromni u željama i ciljevima! Ako ste nezaposleni iskoristite ovaj period za samopromociju, i nemojte se čuditi ako nadređeni budu oduševljeni Vama! Ovo je period za prihvaćanje svih ponuđenih poslovnih prilika jer će Vam se one dugoročno isplatiti! Na poslu se odnosi sa kolegama poboljšavaju ili ćete biti uključeni u neki timski projekt koji će Vam se višestruko isplatiti! Moguća je i povišica ili neki bonus za dobro urađen posao. U nekim slučajevima, ova karta predstavlja unapređenje i pohvale zbog toga što ste se istakli u timskom radu. U financijskim pitanjima ova karta označava napredak i ispunjenje. Nemojte se bojati ulagati i riskirati, pravo je vrijeme za investicije. Situacija će biti puno bolja od Vaših očekivanja!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : dvojka novčića u uspravnom položaju- morate naučiti stati kada Vam je dosta. Premoreni ste i jedina stvar koju sada morate napraviti je odmoriti i nadoknaditi vlastitom tijelu izgubljenu energiju i snagu. Sve što uložite u tjelesno zdravlje pozitivno će se odraziti na Vaš duhovni rast! Nadoknadite propušteni san, počnite koristiti vitamine i vježbajte. Otiđite u prirodu, barem na nekoliko sati!

 

LAV

lav

 

LJUBAV: petica mačeva u uspravnom položaju- karta simbolizira manjak osjećaja za druge- egoizam, konflikte i neprijateljsku atmosferu. Ova Vas karta upozorava na brojne sukobe u koje ćete biti uključeni i savjetuje Vam da promislite što govorite i da držite ego po strani kako bi te iste situacije bile lakše rješive. Ne upušajte se u razgovore koji su ispod Vašeg nivoa jer ćete izići bez energije i snage koja Vam je itekako potrebna! Karta Vas upozorava da Vaše ponašanje može imati loše posljedice po Vas ili Vašeg partnera. Sada biste trebali preispitati ono što radite i razmislite da li je to -destruktivno. Dakle, pripazite da u svakom trenutku budete svjesni što želite u ljubavnom odnosu i sigurni u to da se tim putem i krećete. Ljubavna veza/brak nije borba dva ega! Karta naglašava da ćete Vi ili Vaš partner biti povrijeđeni, možda teškim riječima ili ishitrenim postupcima druge strane. Netko u Vašem odnosu uporno tjera po svom, ne slušajući što druga strana želi. Ako ste slobodni ova karta Vas opominje da se ponašate egoistično i da time uništavate priliku za ostvarenje kvalitetne ljubavne veze.

 

POSAO:  osmica pehara u obrnutom položaju- obično označava borbu da se napusti stara situacija i krene naprijed. Možda ste previše vezani za prošlost. U nekim slučajevima karta ukazuje na neku vrstu zavisnosti ili strah od samoće, možda previše ovisite o svojim kolegama. Može postojati otpor prema sazrijevanju. Iako ste nezadovoljni, strahovi Vas sprečavaju da krenete dalje. Imate osjećaj da ste zaglavili na poslu koji Vas nimalo ne veseli i zbog toga očajavate. Na Vama je da donesete odluku: ili napustite posao i potražite novi ili prihvatite situaciju u kojoj se nalazite i ne očajavajte. Ako Vam osjećaj govori da taj posao više nije za Vas onda je tome uistinu tako! Ako ste nezaposleni ova karta Vam poručuje da se ohrabrite i pošaljete molbe i tamo gdje mislite da nemate šanse, mogli bi se iznenaditi! Financijski stojite solidno. Ukoliko ćete potražiti savjet bankara investicije su prilično dobar potez za Vas, no ne upuštajte se u rizična ulaganja na svoju ruku!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  vitez novčića u uspravnom položaju- ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Svaka promjena koju sada učinite biti će veliki ulog u budućnost. Nemojte se predati tami i neznanju, iskoristite svoj potencijal! Razmislite o porocima i ostavljanju loših navika. Nadoknadite nedostatak sna i više se posvetite pravilnoj prehrani.

 

DJEVICA

djevica

LJUBAV: dvojka štapova u uspravnom položaju- simbolizira ravnotežu i partnerstvo u širem simislu. Upozorava Vas da obratite pažnju na odnos primanja i davanja u međuljudskim odnosima – pripazite kome dajete premalo, a kome pak previše. U ovom periodu unesite reda u raspored dnevnih aktivnosti kako bi zadržali unutarnju ravnotežu koja Vam je od velikog značaja za ovaj period. Neke će Vam situacije odvratiti pažnju i koncentraciju na ciljeve pa pripazite da ne izgubite fokus. Za one koji su slobodni- osoba iz Vaše okoline mogla bi biti idealan partner za Vas, obratite pažnju na osobe koje poznajete i ne sudite na prečac – dajte šansu nečemu što Vam se na prvu ruku neće učiniti zanimljivom opcijom. Za one koji su u vezi/braku omjer snaga i potreba u odnosu će se ujednačiti.

 

POSAO: trojka mačeva u uspravnom položaju- vjerojatno je da ćete biti zbunjeni vlastitim psihičkim stanjima jer će nesvjesni dio Vas imati priličan utjecaj. Karta Vam savjetuje da slušate svoje instinkte. U ovom ćete razdoblju biti suočeni s mnogim “tajnama prošlosti” sa kojima ćete se konačno suočiti. Ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome u koga ste do sada imali povjerenja, vjerojatno je tako. Oslonite se na unutarnji glas i intuiciju. Imajte strpljenja, ne brzajte. Imajte na umu da posao i karijera ne oblikuju cijelu Vašu osobnost- Vi ste puno više od te jedne uloge u životu! Pravo je vrijeme za kreativnost i inovacije. Ako Vam radno mjesto ne dozvoljava ispoljavanje kreativnosti pokušajte u vrijeme dnevne pauze crtati ili pisati – ti će Vam se trenuci vrlo pozitivno odraziti na posao koji radite. Nezaposleni- spoznajete sebe i drago Vam je zbog toga. Možda ćete pronaći rješenje aktualnog problema tako što ćete iskoristiti neko prošlo iskustvo. Stari poznanici Vam mogu pomoći u traženju posla, prethodni napori će Vam se sada isplatiti! Financijski- ne stojite loše koliko god Vi plakali nad sudbinom – fokusirajte se na ono što imate i uživajte u tome! Budite inventivni, dobar Vam je period za financijsko ulaganje.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  dvojka pehara u uspravnom položaju- rad sa učiteljem, mentorom ili svećenikom pomoći će Vašem duhovnom uzdizanju, no ne prepuštajte se slijepo, slušajte vlastito srce. Za duhovno uzdizanje nikada niste bili spremniji nego sada. Uživajte u osjećaju samozadovoljstva i ispunjenosti. Ukoliko imate zdravstvenih problema rješenje će Vam se samo nametnuti. Pozitivan stav koji trenutno imate Vašem zdravlju čini puno dobroga.

 

VAGA

vaga

LJUBAV: kraljica pehara u uspravnom položaju- simbolizira duhovnost, znanje, mudrost, mističnost, tajanstvenost, intuiciju i darežljivost. Ona je spremna rasvijetliti Vam stvari koje Vi inače ne vidite kako bi Vam pomogla u donošenju ispravnih odluka. Šalje Vam signale da se pouzdate u svoje emocije, da vjerujete intuiciji, prepoznate svoje potencijale i beskonačne mogućnosti koje su skrivene u Vama. Slušajte srce, nemojte toliko ustrajati na logičkom i racionalnom pristupu! Brižan prijatelj ili član obitelji mogu Vam pružiti potrebnu podršku, posebno majka ili neka majčinska figura. Ako ste slobodni, biti ćete neodoljivi suprotnom spolu, obasipati će Vas pažnjom i laskanjem. Ipak, pripazite na svoje ponašanje, ova karta govori o tome da se možete zanijeti u koketiranju pa je moguće i promiskuitetno ponašanje. Podignite ručnu kočnicu na vrijeme! Budite na oprezu kako Vam zbog Vašeg površnog ponašanja kvalitetan partner ne bi izmakao!

 

POSAO: papa u obrnutom položaju- može predstavljati iskrivljenu istinu. Možda ste dobili loš poslovni/financijski savjet ili netko nešto namjerno krije od Vas kako bi Vas iskoristio. Moguće  je i da ste previše kruti u svojim stavovima- tvrdoglavost će Vam nanjeti dosta štete. Moguće je da Vam je u poslu potrebna promjena. Razmišljate na previše konvencionalan način, pokušajte da dođete do nekih originalnijih i kreativnijih rješenja. Razmišljajte van ustaljenih obrazaca. Previše ste opterećeni materijalnim stvarima! Karta Vam savjetuje da razmišljate “svojom glavom”, da prestanete biti toliko pravocrtni te da proširite svoje vidike. Vašim idejama nedostaje kreativnosti i mašte. Iskopajte se iz konzervativizma u koji ste uronili slijedeći liniju manjeg otpora! Ako tražite posao- oprez- karta upozorava na savjete koje ćete dobivati, vjerojatno je da će Vas savjetovati osoba koja nije iskrena i nema dobre namjere! Mislite svojom glavom! Financijski- ne stojite baš sjajno, nemojte zanemarivati rješavanje financijskih problema. Prihvatite svaku pomoć koja Vam bude ponuđena!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  četvorka mačeva u obrnutom položaju- u ovom periodu samoća i izolacija predstavljaju nešto što bi pod svaku cijenu trebali izbjegavati. Sami ćete sebi biti najveći neprijatelj. Vrlo je važno da poslušate dobronamjerni savjet osobe kojoj je stalo do Vas. Zdravstveno- pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom.

 

ŠKORPION

 

skorpion

LJUBAV: devetka štapova u uspravnom položaju- ova karta zahtjeva od Vas da zauzmete stav. Sada je period kada morate izraziti svu svoju snagu i hrabrost. Iako Vam to ne pada lako, svoje ciljeve ćete postići jedino ako ostanete odlučni i uporni! Iako Vam se možda čini da je cilj daleko, imate snage da ga postignete. Karta predstavlja i potrebu da branite svoju poziciju. U nekim slučajevima ova karta predstavlja neke traume iz prošlosti zbog kojih ste sagradili branu oko sebe. Ako ste u prošlosti bili povrijeđeni, sada Vas je strah od ponovnog povređivanja i taj strah Vas sprečava da ostvarite bliskost sa svojim partnerom. Pokušajte da ne projicirate te strahove na trenutnog partnera. Upamtite da ništa nije nepopravljivo i konstantno. Pokušajte parneru dati prostora i vremena, ovo nije predivno razdoblje u kojem ćete uživati jedno u drugome. Naprosto je došao takav period. Dakle ova karta Vam sugerira kako sada morate naći potrebnu snagu. Možda se osjećate kao da ste već dali sve od sebe te ne znate što dalje, ali pojavom ove tarot karte, Vaša snaga se vraća i učvršćuje Vaš borbeni duh. Ako ste pred odustajanjem od ljubavnog odnosa i smatrate da tonete sve dublje te mislite kako Vam je život sa partnerom postao suviše težak, ova karta Vam šalje upravo suprotnu poruku – još uvijek možete ispraviti stvari, a sada je i pravi period da se pokrenete jer su okolnosti na Vašoj strani. Ako ste slobodni Vaš pesimističan pogled na život odbija kvalitetnog potencijalnog partnera, opustite se i pokažite da se znate i zabaviti!

 

POSAO: kralj novčića u uspravnom položaju- posao u ovom periodu bi trebao biti vrlo uspješan i Vaš trud neće proći neopaženo. Nemojte previše riskirati i budite temeljiti. Vjerojatno ste trenutno skoncentrirani na karijeru i raspodjelu svojih financija. Možda ćete dobiti unapređenje ili povišicu a nije isključeno ni da ćete se naći u (novoj) ulozi rukovodioca. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sami sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti. Financijski- stojite vrlo dobro, sve što ima veze sa nekretninama i imovinom generalno bukvalno će cvjetati! Možete dobiti koristan savjet vezan za financije.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  desetka štapova u uspravnom položaju- morate naučiti stati kada Vam je dosta. Premoreni ste i jedina stvar koju sada morate napraviti je odmoriti i nadoknaditi vlastitom tijelu izgubljenu energiju. Stres i brige kojima ste se tako zdušno predali već su Vam ozbiljno naškodili. Nemojte zanemariti ovo upozorenje jer dosta toga u ovom trenutku možete učiniti za svoje zdravlje. Nadoknadite propušteni san, počnite koristiti vitamine i ostale dodatke prehrani. Obavezno si priuštite nekoliko tretmana masaže!

 

STRIJELAC

 

strijelac

LJUBAV: četvorka pehara u obrnutom položaju- stvari Vam odjednom postaju ljepše! Možda ste dobili neku novu priliku koja Vas je trgla iz mrtvila. Motivirani ste i preuzimate inicijativu u ljubavi! Sa radošću očekujete razvoj ljubavne situacije. Moguće je da ćete biti pozvani na neko veće okupljanje ili odjednom imate želju da se više družite sa ljudima. Moguća je obnova veze, vraćanje bivše ljubavi u Vaš život. Ako ste u vezi/braku osjećati ćete veću bliskost sa partnerom i želite poraditi na odnosu. Karta ukazuje da je ovo period odličan da promijenite način na koji pristupate i sebi i drugima, budite sigurni da će uz malo napora stvari postati puno jednostavnije i lakše!

 

POSAO: sedmica štapova u obrnutom položaju- karta ukazuje na manjak energije ili odlučnosti kada se suočite sa nekom preprekom. Jednostavno želite pobjeći od problema ili izbjeći sukob. Uspjeti ćete samo ako ne prepustite “meč” suparniku. U pojedinim slučajevima, najveća prepreka je to što se bojite budućnosti, a ne konkurencija. Ako ne budete pažljivi, mogli biste propustiti neke sjajne poslovne prilike! Ova karta se često odnosi i na manjak samopouzdanja i hrabrosti. U takvim situacijama morate pronaći snagu u sebi i vjerovati da ipak jeste sposobni da savladate prepreke. Ne dozvolite drugima da Vas zaplaše ili iskorištavaju! Ako ste nezaposleni borite se sa osjećajem nemoći i nedoraslosti. Bojite se budućnosti i toga da pred Vama stoje mnoge prepreke u kojima se nećete osjećati doraslo. Takvim stavom već se unaprijed osuđujete na propast. Upamtite da Vi nad sobom imate kontrolu i da ništa nije unaprijed izgubljeno. Karta Vas samo upozorava da nadiđete vlastite nesigurnosti i letargiju u koju su Vas upravo one dovele kako bi uspješno prevladali poteškoće. Nemojte pristajati na svaku poslovnu ponudu i ne dajte da Vas (potencijalni) nadređeni iskorištava! Financijski- potrebna Vam je disciplina, racionalnost i red. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate, na što možete računati i koliko smijete potrošiti. Važno je da se ne zaigrate previše jer bi posljedice mogle biti dugoročne!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  car u obrnutom položaju- obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast, odvojite vrijeme u kojem će se lijeva strana mozga malo “odmoriti” i dati prostora desnoj strani. Na području zdravlja je važno uvesti red i disciplinu. Obratite pažnju na prehranu, možda je potrebno napraviti test intolerancije na hranu.

 

JARAC

jarac

LJUBAV: kočija u obrnutom položaju- ova karta govori o tome da ne možete obuzdati svoje emocije, porive i/ili instinkte. Možda se osjećate kao da uopće nemate kontrolu nad svojim ljubavnim životom. Vaša naglost i žustrina vjerovatno smetaju drugima, gotovo da ste nemilosrdni i prema sebi i prema drugima (partneru). Izgubili ste iz vida zajedničke ciljeve s partnerom. Manjak usmjerenja je uzrok Vaše anksioznosti i umora. Možda se osjećate kao da ste rastrzani na dva kolosijeka. Unutrašnji konflikt može biti razlog gubitka energije i osjećaja velikog pritiska. Otvoreno popričajte sa partnerom o svojim emocijama jer ako ih budete i dalje držali za sebe mogli bi izazvati svađu koja može imati dugoročne posljedice! Ako ste slobodni  nemojte na potencijalnog partnera vršiti pritisak i htjeti ubrzati razvoj situacije jer bi mogli postići kontra efekt! Karta ukazuje da Vam treba više strpljenja!

 

POSAO: pravda u obrnutom položaju-  govori o tome da Vam se događaju stvari koje nisu sasvim fer. Nisu isključene lažne optužbe za nešto na poslu. Osoba od autoriteta možda donosi svoje odluke na osnovu nekih predrasuda o Vama. Karta može predstavljati potrebu da donesete odluke čije ste preispitivanje odlagali i nerado razmišljali o njima. Moguće je da ste sve uzeli zdravo za gotovo i niste vidjeli da Vam Vaši postupci zapravo idu na štetu. Zato se možete suočiti sa zastojem ili odlaganjem da dobijete nešto što smatrate da zaslužujete. Da li ste možda bili lijeni i neodlučni? Ova karta uvijek predstavlja neku vrstu neravnoteže. Možda ste bili previše usmjereni na svoj položaj i status u društvu. Morate postići ravnotežu između svjesnih i nesvjesnih želja. Karta također upozorava da izvinjenje koje očekujete možda nećete dobiti. Netko tko posjeduje moć i autoritet zloupotrebljava tu svoju moć što može utjecati na tok događaja koji priželjkujete. Razmotrite sve što osjećate nepravednim ali nemojte uzimati pravdu u svoje ruke. Ako nešto uradite po tom pitanju može Vas skupo koštati! Ako ste nezaposleni ova karta upozorava da budete oprezni… upozorava Vas na nadolazeću nepravdu koja bi Vam mogla naštetiti. Ako Vam potencijalno radno mjesto od prvog utiska ne djeluje pozitivno nemojte se prisiljavati prihvatiti ga. Ukoliko ga prihvatite mogli bi biti izloženi lažnim optužbama i zloupotrebom moći od strane nadređenoga. Financijski- nije loše…moguć je novčani dobitak ali Vas ova karta upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  šest pehara u obrnutom položaju- ovo je razdoblje u kojem su Vam potrebni rituali. Ako Vam niti jedan ne pada na pamet, prisjetite se nekih tradicionalnih rituala koje ste upražnjavali u djetinjstvu. Ukoliko osjećate zdravstvene probleme zavirite u djetinjstvo jer bi tamo mogao ležati korijen i uzrok problema – najvjerojatnije emocionalni. Terapija razgovorom je nešto što Vam u ovom razdoblju može pomoći.

 

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV:  obješeni čovjek u uspravnom položaju- karta govori da je vrijeme da napravite pauzu! Možda morate preispitati svoje prioritete i vidjeti da li su oni u skladu sa duhovnim principima kojima se vodite. Ponekad ova karta govori o tome da postoji neka životna lekcija koju morate naučiti. Možda se osjećate kao da Vas vanjske okolnosti stavljaju na neku vrstu testa. Ova karta označava period tranzicije. Možda ste rastrzani između starih i novih vjerovanja ili prisiljeni da žrtvujete nešto za što ste vezani. Potrebno je da preispitate svoje interese i percepcije. Obješeni nas navodi da napustimo i odreknemo se svoje potrebe za kontrolom. Vodite se svojim najvišim principima! Možda je potrebno da zaronite u duhovni domen svog života u cilju izvlačenja nekog mudrog zaključka iz svoje više svijesti. Ova karta govori da možda trebate odustati od neke osobne ambicije zbog svog partnera. Također govori i o raspadu veze/braka koja ne valja jer postajete svjesni da Vam samo šteti i ne ispunjava Vaše želje i potrebe. Ako niste spremni na kompromis u vezi/braku bolje je da budete iskreni i prema sebi i prema partneru jer ovako oboje samo gubite vrijeme! Ako ste slobodni i imate simpatiju ova karta Vas upozorava da ništa ne forsirate, budite strpljivi jer će Vam se čekanje isplatiti!

 

POSAO: vitez novčića u obrnutom položaju- ova karta može nagovještavati neočekivani tijek događaja. Možete se suočiti sa odlaganjima vezanima za projekt na kojem radite ili novim preprekama na koje niste računali. Također predstavlja nedostatak inspiracije ili mašte. Previše praktičnosti ubija Vašu kreativnost na poslu. Možda se previše držite pravila- potrebno je da razmišljate van ustaljenih obrazaca! Ponekad ova karta označava loše isplanirane stvari ili neodgovornost- trgnite se! Na kraju, karta može predstavljati depresiju i letargiju. Vjerovatno ste nezadovoljni poslom ili mislite da je Vaš rad potcjenjen. Vaša ovisnost o drugim ljudima koči Vaš osobni rast i razvoj, nema stvarne prepreke da se osamostalite! Morate se osloboditi svojih strahova i shvatite da morate u nekim elementima karaktera pobijediti sebe. Othrvajte se negativnim emocijama koje guše Vašu sposobnost vladanja vlastitim životom! Ako ste nezaposleni ova karta govori da ne koristite dovoljno maštu i niste inventivni! Proširite svoj interes, upišite neki tečaj, dodatno se usavršite jer ćete time povećati šansu za dobivanjem posla! Financijski- ne stojite baš idilično, nemojte zanemarivati rješavanje financijskih problema. Prihvatite svaku pomoć koja Vam bude ponuđena. Vodite se mišlju da novac nije sve u životu!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: pustinjak u uspravnom položaju- nemojte bježati od potrebe za samoćom i izolacijom, omogućite si samoću. Nakon ovog razdoblja čeka Vas period druženja s ljudima i njegovanje socijalnih kontakata. Pripazite na znakove koje Vam tijelo šalje- zdravstveni problemi koje osjećate odraz su Vašeg psihičkog stanja!

 

RIBE

ribe

 

LJUBAV: sedmica pehara uspravnom položaju- na ljubavnom planu imati ćete pregršt izbora, što znači da će se osjećaji prema partneru poljuljati. Pazite da ne donesete ishitrenu odluku za kojom ćete kasnije žaliti! Imajte na umu da morate biti iskreni prema svima koji su uključeni u Vaše ljubavne nedoumice! Sedmica pehara simbolizira neodlučnost, konfuziju, nerealna očekivanja i gubitak fokusa. Naći ćete se u sukobu sa tradicionalnim i zadanim obrascima ponašanja i zato je važno da se držite rituala ma koliko Vam se oni besmislenim činili. Sedmica pehara Vam poručuje da dobro razmotrite sve opcije prije nego što uradite bilo što. Bitno je da se usredotočite i raščistite misli. Polako skupite sve informacije koje su Vam potrebne, jer morate doprjeti do srži stvari kako biste ih razumjeli. Jedno od glavnih značenja ove karte je fantaziranje i previše bujna mašta. Možda imate potpuno nerealna očekivanja vezana za partnera i Vaš ljubavni odnos. Ponekad ova karta govori o tome da provodite previše vremena “u oblacima”, a ne činite ništa konkretno kako biste ostvarili svoj cilj. Možda niste sigurni kojim pravcem trebate krenuti. Situacija možda nije takva kakvom se čini. Vaša očekivanja možda nisu realna. Ako ste sami, nije isključeno da morate izabrati jednog od dva potencijalna partnera. U svakom slučaju, dobro se raspitajte o osobi za koju ste zainteresirani!

 

POSAO: snaga u uspravnom položaju- govori o novoj poslovnoj mogućnosti koja zahtjeva prihvaćanje nekog rizika. Sada je vrijeme da budete hrabri! Riješavate svoje unutrašnje konflikte zahvaljujući tome što ste postali svjesni svojih mračnih nagona i lakše Vam je da ih kontrolirate. Samodisciplina je Vaš najbolji saveznik! Na poslu ćete napredovati, a ukoliko razmišljate o pokretanju vlastitog posla sada je vrijeme širokih mogućnosti i Vaše visoke kompetencije. Ako tražite posao, gotovo je sigurno da ćete ga naći, sada je vrijeme da “pucate visoko”! Financijski stojite dobro. Upamtite da brige i nerviranja neće poboljšati Vaš račun. Usmjerite se na poduzimanje malih koraka.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  desetka pehara u uspravnom položaju- pozitivno ćete utjecati na socijalnu okolinu, širite pozitivnu energiju ljudima do kojih Vam je stalo! Zdravstveno stojite vrlo dobro!