Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za ožujak 2016.

OVAN

ovan

LJUBAV: as pehara u obrnutom položaju- može označavati gubitak ili raskid veze/braka. Ipak, u većini slučajeva ova karta se odnosi na emotivna pitanja a ne na definitivan kraj odnosa. Možda ste u svađi sa partnerom ili ste doživjeli razočarenje u vezi sa njime. Možda Vam nedostaje nešto u vezi/braku, moguće je da Vas neka stara trauma ili neriješeno emotivno pitanje sprečavaju da se u potpunosti osjećate sigurno i sretno. I za one slobodne i za one u vezi/braku- ponekad ova karta govori da izbjegavate zbližavanje sa drugima. Možda jednostavno ne želite prihvatiti tuđu ljubav ili se osjećate na neki način odbijeno ili izmanipulirano. U nekim slučajevima ova karta je upozorenje da ste previše egoistični i gledate samo na svoje potrebe! Ovaj mjesec pokušajte razmisliti što je to što Vas ustvari muči, zašto ste frustrirani.

 

POSAO: pravda u obrnutom položaju- govori o tome da Vam se događaju stvari koje nisu sasvim fer. Nisu isključene lažne optužbe za nešto. Osoba od autoriteta možda donosi svoje odluke na osnovu nekih predrasuda. Karta može predstavljati potrebu da donesete odluke čije ste preispitivanje odlagali i nerado razmišljali o njima. Moguće je da ste sve uzeli zdravo za gotovo i niste vidjeli da Vam Vaši postupci zapravo idu na štetu. Zato se možete suočiti sa zastojem ili odlaganjem da dobijete nešto što smatrate da zaslužujete. Da li ste možda bili lijeni i neodlučni? Ova karta uvijek predstavlja neku vrstu neravnoteže. Možda ste bili previše usmjereni na svoj položaj i status u društvu. Morate postići balans između svjesnih i nesvjesnih želja. Karta također upozorava da izvinjenje koje očekujete možda nećete dobiti. Netko tko posjeduje moć i autoritet zloupotrebljava tu svoju moć što može utjecati na tok događaja koji priželjkujete. Pravna pitanja mogu postati teret i prolongirati se. Razmotrite sve što osjećate nepravednim, jer ako nešto uradite po tom pitanju može Vas skupo koštati. Nemojte uzimati pravdu u svoje ruke! Sve što radite, radite sa krajnjim oprezom. Nezaposleni – ova karta Vam savjetuje da ste previše opterećeni pitanjem pravde, mislite da se samo Vama događaju nepravedne situacije što naravno nije točno. Umjesto da budete frustrirani bolje Vam je da utrošite slobodno vrijeme na upisivanje nekog tečaja i proširivanja kruga poznanstva. Financijski- ne stojite uopće loše, no budite na oprezu sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: trojka novčića u obrnutom položaju- u prilično ste dobroj tjelesnoj formi. Nastavite sa zdravim navikama i osjećati ćete se još bolje i poletnije. Ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Ako se osjećate kao da stagnirate potražite neku referentnu grupu sa kojom bi mogli doći do odgovora koji su Vam potrebni.

 

BIK

bik

LJUBAV: papa u obrnutom položaju- može predstavljati iskrivljenu istinu. Možda ste dobili loš ljubavni savjet, ili netko nešto namjerno krije od Vas kako bi Vas iskoristio. Moguće i da ste previše kruti u svojim stavovima- tvrdoglavost će Vam nanjeti mnogo štete. Moguće je da Vam je zapravo potrebna promjena a podsvjesno je se bojite. Razmišljate na previše konvencionalan način, pokušajte da dođete do nekih originalnijih i kreativnijih rješenja. Razmišljajte van ustaljenih obrazaca. Karta ukazuje da ste previše opterećeni materijalnim stvarima, ne miješajte materijalno sa emocijom. Uglavnom, ova karta Vam govori da se možete osloboditi nekih stega tako što ćete pustiti na volju avanturističkoj strani svoje osobnosti.  Tradicionalne norme Vam u ovom periodu nisu od koristi, slobodno budite nekonvencionalni. U ovom periodu svakako se čuvajte fanatizma i opsesivno – kompulzivnog razmišljanja i ponašanja! Slobodni- karta Vas upozorava na savjete koje ćete dobivati, vjerojatno je da će Vas savjetovati osoba koja nije iskrena i nema dobre namjere. Karta Vam savjetuje da razmišljate “svojom glavom”, da prestanete biti toliko pravocrtni te da proširite svoje vidike. Iskopajte se iz konzervativizma u koji ste uronili slijedeći liniju manjeg otpora!

 

POSAO: viši sud u obrnutom položaju- govori o tuzi, izolaciji i poteškoćama da se prevaziđu prepreke. Možda ste “stjerani u kut” da se suočite sa posljedicama svojih starih odluka i iz njih izvučete vrijedne pouke. Sada je period da poduzmete konstruktivne mjere. Moguće je i da se bojite donjeti neku bitnu poslovnu odluku, ali promjena je neizbježna! Ako ne želite da prihvatite promjene, umjesto napretka dočekati će Vas stagnacija. Neželjene promjene Vam mogu izazvati osjećaj gubitka kontrole i bespomoćnosti. Ova karta je znak da pustite “višu silu” da Vas vodi. Zaposleni ali i oni koji traže posao- nije vrijeme za oklijevanje, zaboravite na ono što je prošlo, prihvatite odgovornost i ne bojte se kritika i osuđivanja okoline, vjerujte više u sebe! Financijski stojite prilično dobro, moguć je veći financijski dobitak!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: sunce u obrnutom položaju- Vaše je zdravlje vrlo dobro, raspoloženje Vam može varirati ali pokušajte što više biti na suncu i u prirodi. U ovom ćete razdoblju spoznavati istine o sebi i vlastitoj okolini, bolje ćete razumijevati odnose koje imate sa drugim ljudima. Kada uvidite koliko je sve što Vas okružuje i sve što trebate činiti jednostavno- osjećaj slobode će Vas naprosto preplaviti. Podijelite svoja znanja i iskustva sa drugim ljudima!

 

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: pravda u uspravnom položaju- obično je dobar znak da ste pred odlukom koju morate donjeti kako bi Vaš život krenuo u novom pravcu. Takva odluka uvijek zahtjeva mnogo razmišljanja i “vaganja”. Ovo je prekretnica koja obično utječe na daljnji tok Vašeg života. Ova karta često govori o tome da je ovo period kada trebate srediti svoj život u skladu sa svojim moralnim principima. U Vašem je najboljem interesu da preispitate i tuđe točke gledišta. Možda postoji neki problem sa pravdom i pravednošću generalno a vezano je za Vaš ljubavni život, ljubavnu prošlost. Možda se sada ispoljavaju posljedice nekih Vaših odluka. Ako ste prema nekome bili nepošteni, sada Vam se to vraća. Isto tako, ako ste bili pošteni biti ćete nagrađeni! Ponekad ova karta govori doslovno o pravnim pitanjima. Stvari bi trebale da se završe brzo i po zakonu, a ishod bi trebao biti pozitivan za Vas. Moguće je da ćete dobiti pomoć od nekoga tko dobro poznaje pravo! Ako ste slobodni ovo je period kada je izgledno da ćete naći ono što ste tražili. Važno je da budete sigurni u ono što tražite kod potencijalnog partnera jer je sada vrijeme kada će se takva osoba pojaviti u Vašem životu!

 

POSAO: sedmica štapova u uspravnom položaju- ova karta Vas podsjeća da zauzmete stav i borite se za ono u što vjerujete! Sada morate biti čvrsti i braniti svoju poziciju. Vaše samopouzdanje i unutrašnja snaga koju posjedujete će Vam pomoći da se suočite sa izazovima. Iako imate utisak da je borba vrlo teška, nemojte zaboraviti da imate prednost i nemojte se predavati! Uspjeh će doći samo ukoliko ste čvrsti i odlučni. Morate se direktno suočiti sa izazovima i preprekama. Moguće je da u poslovnom okruženju imate nekoga tko želi da Vas obeshrabri i možda ćete biti prinuđeni da branite svoju poziciju. Vaša nastojanja će uroditi plodom! Ako tražite (novi) posao ili želite priznanje za nešto što ste uradili, ova karta je ohrabrenje da to jasno kažete. Sada je period za akciju! Ovo je također period učenja nečeg novog. Projekti koji podrazumijevaju pisanje i učenje će naprosto cvjetati. Financijski ne stojite uopće loše, ali odluke koje se tiču ulaganja morati će pričekati jer ovo nije vrijeme za odluke koje se temelje na indicijama. Što više razbijate glavu mogućim rješenjima to su Vam ona dalja. Opustite se i usmjerite na druge aspekte života!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  deset štapova u obrnutom položaju- simbolizira olakšanje, otpuštanje stresa i odmor. Karta Vam poručuje da je razdoblje pojačanog napora i briga iza Vas i da možete odahnuti i uživati u plodovima vlastitog truda. Posvetite se obitelji i sebi. Nemojte biti skromni kada je u pitanju zadovoljavanje vlastitih potreba! Nadoknadite propušteni san, počnite koristiti vitamine i ostale dodatke prehrani. Obavezno si priuštite nekoliko tretmana masaže!

 

RAK

rak

LJUBAV:  sedmica štapova u uspravnom položaju- nemojte oklijevati da kažete partneru sve što Vas muči, iako Vam se čini da nećete naići na razumijevanje razgovor će poboljšati Vaš odnos i biti ćete iznenađeni razumijevanjem i podrškom koju će Vaš partner pokazati. Sedmica štapova simbolizira slobodu, neovisnost, učenje i kreativnost. Ako ste u nekim konfliktima budite sigurni da ćete iz njih izaći kao pobjednik. Stvari će se odvijati na način koji želite, osjećati ćete se odlično! Nemojte sumnjati u vlastite procjene! Sada je vrijeme da poduzimate akcije usprkos strahu koji osjećate! Ako niste u vezi/braku, karta govori da ćete upoznati zanimljivu osobu daleko od uobičajenih mjesta na koja zalazite, ne oklijevajte isprobati nešto novo!

 

POSAO: četvorka štapova u uspravnom položaju- je karta slavlja i određenih vrsta rituala. Predstavlja period stabilnosti i napretka, što je direktan rezultat Vaše energije, strasti i posvećenosti postizanju ciljeva koje ste sebi postavili. Vrijeme je da uživate u onome što ste postigli. Stvari su konačno došle na svoje mjesto i Vaš trud se isplatio. U ovom periodu možete očekivati uspjeh i nagrade. Kreativni poduhvati će se sada isplatiti. U nekim slučajevima ova karta se odnosi na kupovinu/izdavanje nove kuće/stana. Ovaj period je vrlo povoljan za sva pitanja vezana za nekretnine! Ako ste nezaposleni očekujte da ćete dobiti posao kakav ste sanjali, nemojte biti skromni, šaljite molbu i tamo gdje je inače ne biste slali. Na planu financija čeka Vas “nategnut” period, imati ćete osjećaj da nećete moći/stići podmiriti sve dospjele obveze na vrijeme, ali nemojte očajavati zbog toga jer ćete već za nekoliko tjedana uspjeti stvari postaviti na način da budete vrlo zadovoljni!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : četvorka mačeva u uspravnom položaju- ovo Vam je razdoblje odličnog zdravlja i dobre tjelesne kondicije. Pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom! Četvorka mačeva upozorava Vas da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom!

 

LAV

lav

LJUBAV: smrt u uspravnom položaju- govori o velikoj promjeni u Vašem životu. To će biti iskustvo koje će Vas dovesti do drastične transformacije. Možda se u Vašem životu dogodi potpuno nov i neočekivan preokret. Ova karta često najavljuje važne životne događaje poput vjenčanja, razvoda, promjene karijere, preseljenja ili rođenja djeteta. Smrt također govori o nekom iskustvu zbog kojeg ubrzano sazrijevate i Vi to znate. Ovo u principu znači da se Vaš život može promijeniti iz korijena. Možda se neka životna faza približava kraju. Recimo, veza/brak se bliži kraju. Ova karta govori i o tome da je neophodno da se oslobodimo starih ideja, veza i navika koje nam više nisu korisne. To može zahtjevati određen period samoće i razmišljanja. Ponekad je potrebno mnogo napora i introspekcije kako bismo otkrili što točno ne valja u našim životima. Smrt govori o tome da se promjena mora dogoditi kako bi stvari krenule u novom pravcu! Važno je u ovom periodu biti hrabar i odvažiti se na nove izazove koji će uvelike doprinijeti boljoj kvaliteti života. Slobodni- nemojte se bojati ostati sami a niti imati strah od nepoznatoga, razmislite što ustvari želite od svog potencijalnog partnera kako više ne bi ponavljali greške iz prošlosti.

 

POSAO:  as novčića u uspravnom položaju- prvenstveno se odnosi na boljitak u materijalnim pitanjima. Sada je odličan period da započnete novi posao ili da se nekako istaknete u poslovnom smislu. Moguće je i da ćete dobiti neko nasljedstvo. Ako ste marljivo radili, Vaši napori će se isplatiti. Ako počinjete novi posao, neće biti teško da pronađete one koji će Vam pomoći financijski. Svaki novi poslovni poduhvat će biti uspješan. As pentakla obično govori o napredovanju na poslu ili makar nekoj vrsti priznanja za ono što ste uradili. Ponekad se odnosi na komunikaciju, posebno onu koja je vezana za karijeru i novac. Možda počinjete vezu /upoznavanje/ sa nekim tko će imati utjecaja na Vaš posao. Ovo je također odličan period da kupite novu kuću/stan ili krenete u posao koji je povezan sa nekretninama. Financijski- izvrsno razdoblje za ulaganja vođena vlastitim instinktom te vrlo dobar “priljev novca”. Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko Vam je važan. Usprkos dobrom financijskom razvoju, dobro promislite prije trošenja!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  osmica štapova u uspravnom položaju- educirajte se o svojim zdravstvenim poteškoćama i zauzmite pozitivan stav. Pripazite da liječnicima iznesete sve poteškoće i simptome koje osjećate kako ne bi došlo do krive dijagnoze, samim time i do produžetka bolesti i daljnjim komplikacijama u Vašem organizmu. Što se duhovnosti tiče- za većinu ljudi strpljenje je poprilično teško za postići. Ovo je vrijeme za lekciju strpljenja i unutarnjeg mira. Pokušajte meditirati jer Vam u ovom razdoblju to predstavlja veliku pomoć. Ako ne možete 20 minuta provesti meditirajući, neka Vas to ne uznemirava – provedite u meditaciji nekoliko minuta.

 

DJEVICA

djevica

LJUBAV: smrt u uspravnom položaju- govori o velikoj promjeni u Vašem životu. To će biti iskustvo koje će Vas dovesti do drastične transformacije. Možda se u Vašem životu dogodi potpuno nov i neočekivan preokret. Ova karta često najavljuje važne životne događaje poput vjenčanja, razvoda, promjene karijere, preseljenja ili rođenja djeteta. Smrt također govori o nekom iskustvu zbog kojeg ubrzano sazrijevate i Vi to znate. Ovo u principu znači da se Vaš život može promijeniti iz korijena. Možda se neka životna faza približava kraju. Recimo, veza/brak se bliži kraju. Ova karta govori i o tome da je neophodno da se oslobodimo starih ideja, veza i navika koje nam više nisu korisne. To može zahtjevati određen period samoće i razmišljanja. Ponekad je potrebno mnogo napora i introspekcije kako bismo otkrili što točno ne valja u našim životima. Smrt govori o tome da se promjena mora dogoditi kako bi stvari krenule u novom pravcu! Važno je u ovom periodu biti hrabar i odvažiti se na nove izazove koji će uvelike doprinijeti boljoj kvaliteti života. Slobodni- nemojte se bojati ostati sami a niti imati strah od nepoznatoga, razmislite što ustvari želite od svog potencijalnog partnera kako više ne bi ponavljali greške iz prošlosti.

 

POSAO: kralj mačeva u uspravnom položaju- ova karta se uvijek odnosi na pitanja istine, harmonije i objektivnog sagledavanja situacije. Ovo je period da iskoristite svoje vještine za pregovaranje i pažljivu opservaciju. Vaša objektivnost će Vam pomoći. Možete se naći u situaciji da donesete bitnu odluku. U tom slučaju, budite fer i pravedni. Važa nezavisnost će Vam pružiti nove liderske mogućnosti. Možete se naći i u situaciji kada ćete morati da se otarasite svojih starih ideja i poimanja sebe. Budite originalni i upotrebite svoju inteligenciju kako biste razmišljali van standardnih obrazaca. Ovo je također dobar period da zatražite savjet stručnjaka. Ukoliko tražite posao Vaše će zapošljavanje ovisiti o muškarcu tamnije kose. Da bi Vas zaposlio morati ćete se potruditi i pokazati se u najboljem svjetlu, ali znajte unaprijed gdje ćete povući granicu! Financijski stojite vrlo dobro, mada nije vrijeme za ulaganja i igre na sreću. Ostavite to za neko drugo razdoblje.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  šest štapova u uspravnom položaju- zdravstveno- nemate razloga za brigu, stvari nisu tako loše kako mislite. Uskoro ćete dobiti i dokaze od strane liječnika da nije ono čega ste se pribojavali. Duhovno- na dobrom ste putu da počnete osjećati i živjeti dubok osjećaj životne radosti i veselja. Podijelite tu radost sa ostalima, okolina će vrlo rado prihvatiti taj Vaš dar!

 

VAGA

vaga

LJUBAV: visoka svećenica u obrnutom položaju- ova karta je obično znak da ne slušate ono što Vam govori intuicija. Ako pokušavate da se što više oslonite na racio, to može loše utjecati na Vaše sposobnosti odlučivanja i riješavanja problema. Možda Vaša podsvijest pokušava da Vam kaže nešto što ne želite čuti. Ovo se obično događa kad nešto bolno što ste potiskivali pokušava “izaći na površinu”. U tom slučaju dozvolite tim osjećajima da se “oslobode” i ne pokušavajte da ih potisnete ili negirate. Nešto što ne znate ili pogrešna informacija može loše utjecati na Vaše odluke, pa se zato uvjerite da znate sve prije nego što nastavite ono što ste započeli. I što je najvažnije, nemojte reći “da” u situaciji ili osobi kada u sebi zaista mislite “ne”! Ukoliko ste slobodni- karta simbolizira unutarnji konflikt, zanemarivanje vlastitih emocija i unutarnjeg glasa, pristajanje na stvari koje nisu za Vas pozitivne. Karta Vas upozorava da se morate uhvatiti u koštac sa vlastitim nerazjašnjenim emocijama kako bi nastavili normalno funkcionirati. Savjetuje Vam da obratite pažnju na što pristajete, ukoliko pristanete na nešto što nije dobro za Vas posljedice bi mogle biti prilično značajne.

 

POSAO: trojka štapova u uspravnom položaju- je ohrabrenje da surađujete sa drugima. Ovo je period u kojem ćete vjerovatno dolaziti u situacije da radite u timu i dijelite svoje ideje sa kolegama. Bitno je da im dozvolite da Vam pomognu, jer će Vam to puno pomoći u završetku projekta. To što ste sami čitav projekt započeli na stabilnim osnovama izaziva poštovanje kod Vaših kolega. U poslovnim pitanjima, možete očekivati velik napredak. Moguće je da će Vam se neke financijske investicije neočekivano isplatiti. Javljaju Vam se nove mogućnosti. Stara ulaganja počinju da se vraćaju. Očekujte period napretka. U nekim slučajevima, ova karta može predstavljati pozivnicu za neki značajan događaj ili novu poslovnu ponudu. Možda ćete dobiti neke dobre vijesti vezane za projekt na kojem radite, ili za posao. Moguće je i da ćete uskoro otići na poslovni put, ili poželjeti da svoj posao proširite i na nekom drugom mjestu.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  četvorka štapova u uspravnom položaju- ako čekate rezultate nekog testa, njegov će rezultat biti zadovoljavajući po Vas i moći ćete odahnuti. Imate li problema sa zdravljem već duže vremena vjerojatno je da ćete naći rješenje. Nemojte odustati, budite uporni u traženju rješenja svog problema! Ako Vam prijatelji i rodbina negoduju zbog odabira duhovnog puta, nemojte da Vas to pokoleba ili razljuti. Uvažite njihove kritike koje proizlaze iz nerazumijevanja na način da ih informirate i educirate. Slijedite svoj instinkt.

 

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: dvojka novčića u uspravnom položaju- karta predstavlja potrebu za razmišljanjem. Ovo je znak da trebate dobro razmisliti prije nego odlučite krenuti u akciju. Vjerovatno se osjećate kao da žonglirate sa više stvari odjednom, možda se osjećate kao da ste suočeni sa previše zahtjeva. Da biste održali izvjestan nivo harmonije, morate dovesti u ravnotežu sve elemente svog života. To uključuje i odmor, a ne rasipanje energije na sve strane. Najbolje ćete izaći na kraj sa svim obavezama ako se fokusirate isključivo na jednu dok je ne završite, a ne na više njih istovremeno. Također je bitno da uvidite gdje previše ulažete sebe kako biste zadovoljili nekog drugog. Nemojte se bespotrebno trošiti. Ova karta je također indikator perioda promjene. Uporni pokušaji da izađete na kraj sa gomilom događaja koji se događaju nevjerovatnom brzinom može biti frustrirajuće. Ova karta obično označava period u vezi/braku kada nemate vremena za voljenu osobu. Savjet je da ga svakako nađete i stvorite. Posvećenost odnosu i uživanje u intimnim trenucima napuniti će Vam baterije. Ako niste u vezi onda Vam je savjet da tako i ostane u ovom periodu. Trenutno nemate kapaciteta niti vremena za početak nečeg novog.

 

POSAO: kralj štapova u uspravnom položaju- ova karta se odnosi na Vaš nivo nezavisnosti i snalažljivosti. Vaša kreativnost i motivacija su ono što će Vas izdvojiti iz mase u ovom periodu. Vještina pregovaranja koju posjedujete čini Vas odličnim pregovaračem. Kralj štapova također predstavlja i vođu tima ili Vašeg nadređenog. On će Vam pomoći u karijeri. Kralj štapova je također poznat po snažnom osjećaju lojalnosti. On je čovjek koji će Vas uvijek nagraditi u skladu sa Vašim trudom. Ako ste bili marljivi u prethodnom periodu svakako očekujte povišicu ili nagradu za Vaš trud. Ako ste nezaposleni biti ćete motivirani i odlučni. Vaša organizacijska sposobnost, kreativnost i dobre komunikacijske vještine će Vas izdvojiti od ostalih kandidata tako da očekujte da ćete dobiti posao koji ste željeli! U kontekstu financija čeka Vas period ravnoteže i opuštenosti. Nije baš da ćete se “valjati u novcu”, ali dugovi su iza Vas i financije Vas nikako ne bi trebale brinuti. Neke stvari mogu pričekati ali pokušajte napraviti ono što ne bi trebali odgađati!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  as pehara u uspravnom položaju- za ženske pripadnice ovog znaka- ukoliko pokušavate zatrudnjeti, ova je karta znak da će se to i dogoditi. Imate li zdravstvenih problema, pokušajte s prirodnim pripravcima. Tijekom ovog razdoblja Vaša Vam intuicija šalje mnoge signale, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas.

 

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: as mačeva u obrnutom položaju- obično govori o tome da ste na neki način prenaglili. U komunikaciji ste previše oštri, lako se može dogoditi da povrijedite blisku osobu. Možda koristite svoju moć da nekako zaplašite drugu stranu, pazite da ne pretjerate! Takvo ponašanje Vas može skupo koštati! Obrnut as mačeva također može govoriti o tome da je potrebno da se povučete iz nekog nezdravog odnosa ili situacije. Možda ste uplašeni i osjećate se zarobljenima. Mislite da Vam je nanjeta neka nepravda i da Vaše ideje/misli nisu uzete za ozbiljno. Pripazite se nerealnih očekivanja u ljubavi! Ako ste slobodni- sve što radite radite pod svaku cijenu i zadovoljavate potrebe “sad i odmah”. Pripazite na to koliko štetite ljudima oko sebe, a da toga niste ni svjesni! Ovakav stav mogao bi porušiti mostove u nekim odnosima do kojih Vam je stalo.

 

POSAO: devet pehara u obrnutom položaju- može govoriti o tome da imate nerealna očekivanja. Možda previše pažnje poklanjate svojim potrebama. Karta može označavati pohlepu ili preveliku usmjerenost na novac. U nekim slučajevima može ukazivati na financijski gubitak. Preokupiranost novcem Vas može udaljiti od ljudi kojima je stalo do Vas. Ponekad ova karta može govoriti i o problematičnim odnosima na poslu. Vaše egoistično ponašanje može biti uzrok svađama. Sa druge strane, ova karta može ukazivati i na površnost. Bitno je da ne zaboravite tko ste u suštini i da se ne promijenite zbog slijepe fokusiranosti na ostvarenje ciljeva. Ako tražite posao budite realni, ova karta govori da imate nerealna očekivanja, želite određeni, dobro plaćen posao a realno možda nemate kvalitete za isti. Niti na financijskom planu ne stojite bajno. Upamtite da brige i nerviranja neće poboljšati Vaš račun. Usmjerite se na poduzimanje malih koraka, ne odbijajte slabo plaćene honorarne poslove i pomirite se sa kratkim razdobljem skromnosti.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  desetka pehara u obrnutom položaju- simbolizira neispunjenost, nisko samopouzdanje i samoprihvaćanje, nepovjerljivost i egocentrizam. Razdoblje je u kojem ste previše fokusirani na ono što nemate, na ono što Vam nedostaje umjesto da fokus pomaknete na dobre stvari u životu, na postignuća, prijatelje i vezu/brak. Koncentriranost na nedostatke gradi nestabilan stav prema samome sebi i okolini. Nedostatak vjere Vas čini tjeskobnima i prestrašenima. Ova Vam karta savjetuje da se prepustite događajima da Vas vode, imajte više vjere u sebe i u dobru sudbinu! Zdravstveno ne bi trebalo biti većih problema, ojačajte svoj imunitet vitaminima!

 

JARAC

jarac

LJUBAV: umjerenost u obrnutom položaju- upozorava na to da ne pazite kako se ponašate i da ćete se zbog toga morati suočiti se sa posljedicama. Nekontrolirani impulsi Vas mogu uvaliti u nevolju. Morate paziti da Vaše ambicije ne zahtjevaju da donosite radikalne odluke na prečac. Bolje je da razmislite o mogućem kompromisu, u suprotnom, možete se suočiti sa velikim problemima. Moguće je i da pretjerano reagirate u nekoj situaciji. U nekim slučajevima, ova karta govori o kontradiktornosti emocija i razuma. Ponekad ova karta govori o nevjeri. Ova karta uvijek predstavlja neravnotežu u nekom aspektu Vašeg života, u ovom slučaju ljubavnom. Budite iskreni prema sebi i prema osobi s kojom ste u vezi/braku! Ako ste slobodni ova karta govori o tome da trebate imati više strpljenja i samokontrole, skloni ste neprimjerenom ponašanju i odlazite u krajnosti što se (potencijalnom partneru) drugoj strani neće svidjeti.

 

POSAO: osmica štapova u uspravnom položaju- je karta ispoljavanja potencijala. Sve ide u Vašu korist i možete očekivati brze promjene. Postizanje ciljeva Vam je na dohvat ruke. Ova karta govori o tome da odjednom dobivate energiju da pozavršavate sve što ste davno započeli i što je stagniralo. Vjerovatno ćete dobiti odlične vijesti ili neku novu poslovnu priliku. Moguće je unapređenje. Ovo je također odličan period za samopromociju. Ova karta govori da je odličan period za početak nekog novog posla. Vjerovatno imate obilje novih ideja i kreativnosti. Ako je to slučaj, ne zaboravite da usmjerite energiju samo na to što radite i da radite stvari jednu po jednu. Energija ove karte zahtjeva fokus i usmjerenost, jedino tako može biti pozitivno iskorištena. U nekim slučajevima ova karta je predznak neplaniranog putovanja ili preseljenja zbog posla. Ako ste nezaposleni ova karta Vam daje “zeleno svjetlo”, mogli bi se iznenaditi kada dobijete poziv na intervju za posao kojeg već duže vremena želite. Nemojte se bojati ulagati i riskirati, pravo je vrijeme za investicije. Financijska situacija će biti puno bolja od Vaših očekivanja.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  paž pehara u obrnutom položaju- dobro poslušajte znakove koje Vam šalje Vaše tijelo i nikako ih nemojte zanemariti. Promislite ima li koja tjelesna poteškoća veze sa Vašom psihom. Duhovno- zapustili ste ovaj aspekt života. Krajnje je vrijeme da razbijete ustajalost i monotoniju. Zavirite u knjižnicu kako bi našli nešto što će Vas zaintrigirati. Ovako okrenuta karta savjetuje Vam da se priključite nekoj timskoj aktivnosti.

 

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV:  pravda u uspravnom položaju- obično je dobar znak da ste pred odlukom koju morate donjeti kako bi Vaš život krenuo u novom pravcu. Takva odluka uvijek zahtjeva mnogo razmišljanja i “vaganja”. Ovo je prekretnica koja obično utječe na daljnji tok Vašeg života. Ova karta često govori o tome da je ovo period kada trebate srediti svoj život u skladu sa svojim moralnim principima. U Vašem je najboljem interesu da preispitate i tuđe točke gledišta. Možda postoji neki problem sa pravdom i pravednošću generalno a vezano je za Vaš ljubavni život, ljubavnu prošlost. Možda se sada ispoljavaju posljedice nekih Vaših odluka. Ako ste prema nekome bili nepošteni, sada Vam se to vraća. Isto tako, ako ste bili pošteni biti ćete nagrađeni! Karta pravde Vam savjetuje da budete iskreni prema sebi i prema partneru te da je vrijeme da budete objektivni i da zaključci koje donosite budu bazirani samo na činjenicama. Ponekad ova karta govori doslovno o pravnim pitanjima. Stvari bi trebale da se završe brzo i po zakonu, a ishod bi trebao biti pozitivan za Vas. Moguće je da ćete dobiti pomoć od nekoga tko dobro poznaje pravo! Ako ste slobodni ovo je period kada je izgledno da ćete naći ono što ste tražili. Važno je da budete sigurni u ono što tražite kod potencijalnog partnera jer je sada vrijeme kada će se takva osoba pojaviti u Vašem životu!

 

POSAO: šestica mačeva u obrnutom položaju- obično se odnosi na poteškoće da prevaziđete konflikte i tenzije. Možda se osjećate kao da ste zaglavljeni i ne možete više nastaviti sa svojim (poslovnim) životom. Stvari duže vrijeme stagniraju i ne možete mrdnuti. Možda ćete morati odložiti neko planirano putovanje. Moguće je da se osjećate zarobljenima i ne vidite izlaz iz problema. Obrnuta šestica mačeva govori o tome da morate bolje sagledati svoju situaciju. Da li postoji nešto što poričete? Da li odbijate da se suočite sa nečim? Ova karta je poruka da se suočite sa poteškoćama i razmislite kako ih možete riješiti. Ponekad je ova karta znak da neka neriješena pitanja iz prošlosti negativno utiču na trenutnu situaciju. Na određenom nivou postoji unutrašnji konflikt koji sprečava Vaš osobni razvoj. Morate poraditi na tome. Ako ste nezaposleni, ovako okrenuta karta simbolizira nedostatak samokontrole, neprihvatljivo ponašanje – impulzivno ponašanje. Savjetuje Vam da pokušate unijeti ravnotežu u vlastiti život i da u međuljudskim odnosima počnite raditi kompromise! Zapitajte se da li su Vaši ciljevi realni. Financijski stojite dosta dobro, no, budite na oprezu sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST:  četvorka mačeva  u uspravnom položaju- ovo Vam je razdoblje odličnog zdravlja i dobre tjelesne kondicije. Pravo je vrijeme da se počnete baviti nekim sportom! Četvorka mačeva upozorava Vas da uzmete vrijeme koje će biti samo Vaše kako bi ponovno uspostavili otvorenost i protočnost energije kojom ste ispunjeni. Vaš duh vrišti za samoćom!

 

RIBE

ribe

LJUBAV: devet mačeva u uspravnom položaju- devetka mačeva je karta anksioznosti i strepnje. U mnogim slučajevima, ova karta je podsjetnik da su Vaši strahovi iracionalni. Vaše očajanje je proizvod Vaše bujne mašte i nije zasnovano na realnim okolnostima. Ova karta djeluje prilično obeshrabrujuće i njena značenja se obično odnose na dublje emotivne probleme. Ne možete spavati od briga i strahova, kao da Vas nešto jako muči. Možda se nervirate zbog nečijeg ponašanja prema Vama, možda ne možete srediti misli. Na određenom nivou, Vaši strahovi i sumnje su proizvod Vaše mašte. Moguće je i da se osjećate krivima zbog nečega što ste uradili. U ovom periodu ste vrlo osjetljivi i svaka kritika Vas jako pogađa. Međutim, poteškoće sa kojima se trenutno suočavate uopće nisu toliko teške kao što Vam se čini. Ono čega se plašite najvjerovatnije se neće dogoditi. Svakako obratite pažnju na emotivne reakcije koje mogu ozbiljno povrijediti Vašeg partnera. Nemojte brzati sa zaključcima i optužbama. Priklonite se istini jer je to jedini način koje će Vam smanjiti osjećaj tjeskobe. Ako ste slobodni- ova karta simbolizira tjeskobu, strah, nesigurnost, nesvjesno u Vama. Označava razdoblje emocionalne rastresenosti, javljanje starih nerazjašnjenih emocija i strahova. Vjerojatno je da ćete biti zbunjeni vlastitim psihičkim stanjima jer će nesvjesni dio Vas imati priličan utjecaj. Devetka Vam savjetuje da slušate svoje instinkte koji Vas upućuju na određena razmišljanja i akcije. U ovom ćete razdoblju biti suočeni s mnogim “tajnama prošlosti” koje ćete konačno morati rasvijetliti samima sebi. Ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome, vjerojatno je tako. Oslonite se na unutarnji glas i intuiciju.

 

POSAO: mag u obrnutom položaju- predstavlja nedostatak usmjerenja i govori da ne koristite u potpunosti svoje vještine i talente kako biste postigli svoje ciljeve. Iako možda imate sve što Vam je neophodno, manjak (ali moguće i višak) samopouzdanja blokira Vaš napredak. Možda netko namjerno sabotira Vaše napore obmanjujući Vas ili ste možda previše opterećeni potrebom da kontrolirate situaciju. Sada nije dobar period da napustite siguran posao kako biste prihvatili neku novu priliku. Ako tražite posao dobro razmislite da li Vam je možda “glava u oblacima”, prihvatite manje plaćen posao ako Vam se ponudi takva prilika, nemojte biti neodlučni! Krajnje je vrijeme da se suočite sa financijskim problemima koji nisu veliki ali ukoliko ne promijenite stav ti će problemi poprimiti veće razmjere. Karta Vas opominje da ste zaboravili na darežljivost i pomaganje drugima ili grublje – da ste postali škrti, poradite malo na tome.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: papa u uspravnom položaju- obratite pažnju na pravilnu prehranu i držite se rituala. Duhovno- veoma ste okupirani vlastitim “ja”, dajte si vremena da promotrite unutarnji konflikt i ne brzajte sa zaključcima!