Merkur kreće retrogradnim hodom od 21.1. da bi opet krenuo direktno 11.2. Ušli smo u razdoblje tranzitnog retrogradnog Merkura pa moramo obratiti pažnju na njegovo djelovanje:

Slabija koncentracija, greške i nesporazumi u komunikaciji, pisanju i tipkanju -dezinformacije, tehnički problemi sa tehnologijom (auto, mobitel, kompjuter i sl.), odlaganje putovanja ili problemi sa transportom.

Nemojte potpisivati ugovore a ako baš morate dobro pročitajte da ne bi nešto previdjeli, nemojte započinjati nove aktivnosti ili poslove bez adekvatne pripreme ili bez dovoljno jasnog plana jer bi se inače mogle pojaviti prepreke i neuspjeh. Važne dogovore i poslovne sastanke obavezno provjerite dva puta da ne bi došlo do zabune, kašnjenja. Oprezni budite i prilikom kupovine nekretnina, automobila i vrednijih stvari a isto tako i prilikom transporta vrednijih stvari bilo prilikom njihove kupovine ili premještanja npr. transport zbog selidbe. Nemojte podizati kredit. Problemi s bankomatima i svim vrstama kartica. Ako nešto naručujete ne čudite se ako dođe roba s greškom i naravno kasni dostava. Oprez i u prometu. Pripazite na novčanik i dokumente, češće će Vam se događati da zaboravite gdje ste ih stavili a u najgorem slučaju mogli bi ostati bez njih (krađa). Poslovno- ako prihvatite neki novi angažman na duži vremenski period mogli bi zažaliti a ako već idete na novi posao, bolje je da se ograničite na 1-3mj., pa da nakon toga odlučite da li ćete ostati. Nemojte ići kod mehaničara ako baš ne morate a ako morate e onda provjerite da li je sve dobro popravljeno. Nemojte davati oglas za nekretninu niti kupovati neku- kod ovakvih stvari obično su u pitanju velika obećanja, ali i očekivanja, za koja se na kraju uspostavi da nisu baš racionalna.

Da ne bi sve bilo tako crno, jer retro Merkur nije negativac, ovaj period ima pozitivnih strana a neke su da nam on u život dovodi one ljude s kojima nismo duže vrijeme bili u kontaktu, a želimo ga ponovno uspostaviti. Bavimo se situacijama koje su dio prošlosti- plaćamo zaostale račune, polažemo ispite u školi i na fakultetu koji su nas dugo mučili, čistimo konačno nered u kući- pobacajte nepotrebno i napravite mjesta za novo u svom životu. Možete doći do nekih informacija, obavještenja, vijesti ili potvrda o nečemu što čekate već neko vrijeme. Vratit će Vam se neke pozajmljene stvari tipa refundacije, reklamacije i sl. Isplanirajte nove projekte ali ih ne pokrećite. Tokom ovog perioda odlične ideje Vam mogu pasti na pamet! Vrijeme je da se oslobodite mentalnog tereta, usporite svoje kretanje i odmorite se kako bi se mogli fokusirati na prioritetne stvari. Sve one obaveze koje ste odlagali sada dovršite, nakon toga ćete moći reorganizirati svoje planove i brže ih ostvariti kada Merkur krene direktno.

Razdoblje retrogradnog Merkura nam daje mogućnost dubokih uvida u sebe, iskoristite ga!