Mjesečni horoskop – Tarot horoskop za lipanj 2015.

Što nas očekuje u lipnju: 

06.06. Venera ulazi u znak lava
12.06. Merkur u znaku blizanca kreće direktno
12.06. Neptun u znaku riba kreće retrogradno
16.06. Saturn u retrogradnom hodu ulazi u znak škorpiona
22.06. Sunce ulazi u znak raka
25.06. Mars ulazi u znak raka
Venera u znaku lava– donosi raskoš ljubavnih i romantičnih osjećaja, uživanje u ljubavi je povezano s egom (volimo pokazivati voljenu osobu svima jer smo ponosni na nju, želimo da nam se okolina divi u našem odabiru partnera)
Merkur kreće direktno–  pokreću se svi zaostali planovi i dogovori, smanjuje se nervoza,  izglađuju nesporazumi, komunikacija nam je direktnija.
Mars u znaku raka- pojačati će potrebu da se osigura, zbrine ili zaštiti obitelj. Mars  kao planeta čiste energije, direktnosti  i suočavanja ne može se u potpunosti izraziti u znaku raka jer se on ovdje služi zaobilaznim načinima da bi postigao svoj cilj. Prisutna je velika doza emocionalnosti i osjetljivosti. Pazite se pasivne agresije i zadržavanja negativnih emocija u sebi jer bi lako mogli “puknuti” u najnezgodnijem trenutku.

 

OVAN

ovan

LJUBAV:paž mačeva u obrnutom položaju ukazuje da može doći do nekih nepredviđenih problema. Može lako doći do nesporazuma ili netko može prekršiti obećanje koje Vam je dao. Ova karta obično označava period iznenadnih i nepredviđenih događaja. Vaši planovi mogu biti otkazani ili izmijenjeni. Netko koga poznajete može biti neosjetljiv prema Vama. Možda se osjećate prevareno. Ovako okrenuta karta simbolizira strah od nepoznatog, nedostatak jasnoće, neodgovornost i nemar. Savjetuje Vam da ne riskirate previše i da dobro promislite prije bilo kakve akcije. Paž mačeva upozorava Vas na oprez – mala doza nepovjerljivosti je potrebna. Što se tiče ljubavnih sukoba- trebate znati kada napasti i kada se povući jer mnoge rasprave nisu zapravo vrijedne i bespotrebno gubite energiju. Dopustite svom partneru da stvori svoj prostor. To je presudno za sreću. Ako ste slobodni, provjerite najprije sve informacije o svojoj simpatiji, postoji mogućnost da nije sve onako kako Vam se činilo.

POSAO: ljubavnici uspravno- mogu simbolizirati i dva pola vlastite osobnosti kojima prije postizanja harmonije predstoji konflikt. Otvaranje ove karte ukazuje na nesporazum sa samim sobom kao i na propitkivanje izbora, životne filozofije te načina života uopće. Ljubavnici nam savjetuju da “razbijemo” status quo slušajući unutarnji glas i vlastite emocije. Slijedi Vam donošenje važnih odluka na poslu. Budite sigurni da ste razmotrili sve mogućnosti jer je izgledno da je najbolja odluka ona koja se naoko čini vrlo nepovoljnom po Vas. Pripazite na to da strogo odvojite užitak od posla! Zbog ljubavne zanesenosti zaboraviti ćete na to da obratite pažnju na financijsku situaciju. Neke stvari mogu pričekati ali pokušajte napraviti ono što ne bi trebali odgađati!

 

DUHOVNOST: paž pentakla u obrnutom položaju- izvrsno je vrijeme da proučite literaturu o kojoj već neko vrijeme razmišljate. Kada naiđete na neki seminar svakako ga posjetite, vjerojatno je da ćete naići na osobu koja će ostaviti snažan trag na Vas i dati Vam smjernicu duhovnog rasta i razvoja!

 

 

BIK

bik

LJUBAV: mjesec uspravno- mjesec simbolizira tjeskobu, strah, nesigurnost, nesvjesno u nama. Označava razdoblje emocionalne rastresenosti, javljanje starih nerazjašnjenih emocija i strahova. Vjerojatno je da ćete biti zbunjeni vlastitim psihičkim stanjima jer će nesvjesni dio Vas imati priličan utjecaj. Mjesec Vam savjetuje da slušate svoje instinkte koji Vas upućuju na određena razmišljanja i akcije. U ovom ćete razdoblju biti suočeni s mnogim “tajnama prošlosti” koje ćete konačno morati rasvijetliti samima sebi. Moguće je i da ste pretjerano vezani za prošlost i to je ključ Vaše stagnacije. Ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome u koga ste do sada imali povjerenja, vjerojatno je tako. Oslonite se na unutarnji glas i intuiciju ali obratite pažnju na emotivne reakcije koje mogu ozbiljno povrijediti Vašeg partnera. Nemojte brzati sa zaključcima i optužbama. Ako smo odlučili stupiti u neki pothvat, ova tarot karta nas odgovara od toga, poručuje nam kako je bolje da ništa ne radimo na brzinu i da zadržimo sumnju te pričekamo daljnji razvoj situacije. Isto tako, može ukazivati i na drugu ženu unutar ljubavnog trokuta, a to donosi sa sobom bol i komplikacije. Pozitivna strana ove karte je da mjesec ukazuje-razotkriva svaku vrstu laži, obmane pa ako je netko Vama uradio nešto loše i daje Vam pogrešne-lažne informacije to će se sada i otkriti!

 

POSAO: kraljica uspravno- predstavlja arhetip ženske moći; ona je kreativna, strpljiva, predana, darežljiva i vrlo hrabra. Ova karta nam savjetuje da budemo u kontaktu s našom ženskom stranom, da slušamo intuiciju te da damo prednost emocijama. Tako i u poslu ona upućuje na veoma povoljan tijek događaja. Kolege će biti inspirirani Vašom kreativnošću i idejama. Karta Vam savjetuje da slušate unutarnji glas. Kraljica nagovještava izvrsno razdoblje za ulaganja vođena vlastitim instinktom te vrlo dobar “priljev novca”. Karta Vam savjetuje da dio onoga što imate podijelite s nekim tko Vam je važan.

 

DUHOVNOST: mag uspravno- je tarot karta koja pluta između svjesnog i nesvjesnog, on je kreator realnosti, on je taj koji je oblikuje. Kada se pojavi to znači da moramo potražiti i iskoristiti svoje kreativne sposobnosti i potencijale, te se usmjeriti na njihov razvoj kako bismo uspjeli kontrolirati situaciju, ili kako bismo uspjeli ostvariti ono što želimo.

On nas uči kako sada imamo apsolutnu moć i snagu da promijenimo stvari po našoj želji. Trebamo udvostručiti svoje pozitivno razmišljanje, iskoristiti pozitivnu energiju koja nam se nudi, i vjerovati kako je sve za čime žudimo moguće uz dovoljno posvete i kreativne genijalnosti. Mag nam ukazuje kako je sada vrijeme prigodno za promjenu situacije – to se može odnositi na unutarnje promjene ( promjenu stava i uvjerenja ), ali se može pojaviti i u obliku vijesti ili nečega drugoga što mijenja sliku stvari, u svakom slučaju, vijesti će brzo doći do nas.

 

 

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: kraljica pentakla uspravno- vrlo je plodno razdoblje za ljubav, suprotnom spolu biti ćete veoma privlačni. Ukoliko niste u vezi ovo je pravo razdoblje za pravu ljubav; upoznati ćete nekoga preko tamnokose prijateljice. Ako ste u vezi ona će postati dublja, nježnija i iskrenija. Sa partnerom ćete ponovno oživjeti staru strast.  Kraljica pentakla može predstavljati trudnoću i rođenje djeteta, ali isto tako rođenje novih ideja pa i sasvim drugačiji način života. Ako planirate trudnoću ova karta Vam daje zeleno svjetlo! :)

 

POSAO: kralj mačeva u obrnutom položaju- simbolizira nepravdu, diskriminaciju i potrebu za izražavanjem emocija. Upozorava Vas na manipulativnog muškarca sa nečasnim namjerama. Na radnom mjestu budite na oprezu jer bi mogli biti izloženi diskriminaciji – ako pravodobno reagirate situacija će se okrenuti u Vašu korist. Ukoliko pretrpite nepravdu na poslu, potražite savjet pravnika kako bi pravda bila zadovoljena na sudu! Možda Vam je potrebno da „pretresete“ svoje dosadašnje obrasce u komunikaciji sa drugima, nemojte biti skloni emotivnim ispadima na poslu! Ukoliko tražite posao Vaše će zapošljavanje ovisiti o muškarcu koji može biti naporan i dosadan. Da bi Vas zaposlio morati ćete se potruditi i pokazati se u najboljem svjetlu, ali znajte unaprijed gdje ćete povući granicu! Financije- krajnje je vrijeme da se suočite sa financijskim problemima koji nisu veliki ali ukoliko ne promijenite stav ti će problemi poprimiti veće razmjere. Kralj mačeva Vas opominje da ste zaboravili na darežljivost i pomaganje drugima ili grublje – da ste postali škrti, poradite malo na tome.

 

DUHOVNOST: kraljica štapova uspravno- tijekom ovog razdoblja Vaša Vam intuicija šalje poruku, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas.  Imate li zdravstvenih problema, pokušajte s prirodnim pripravcima ili homeopatijom.

 

 

RAK

rak

LJUBAV: šest pehara uspravno- simbolizira nostalgiju, sjećanja iz djetinjstva, bivše ljubavi i prijateljstva. Šestica pehara povezuje prošlost sa budućnošću. Možda ćete sresti nekog starog poznanika ili prisustvovati nekom porodičnom okupljanju. Možda ćete iznenada početi da razmišljate o svom djetinjstvu. Obuzima Vas nostalgija za djetinjstvom. U nekim slučajevima šestica pehara predstavlja i žal za starim vezama i iskustvima. U  Vaš bi život mogla ponovno ući neka bivša ljubav, budite oprezni jer nije slučajno bivša! Ako ste u vezi/braku obratite pažnju da unesete svježine u odnos, okrenite se prema budućnosti, isprobajte nove stvari i nemojte dozvoliti da se dogodi ustajalost i navika. Ova karta govori da će Vaša veza postati puno ljepša i bezbrižnija! Ovo može biti period emotivnog preporoda. Spoznajete sebe i drago Vam je zbog toga. Možda ćete pronaći riješenje nekog aktualnog problema tako što ćete iskoristiti neko prošlo iskustvo. Prethodni napori će se sada isplatiti. Šestica pehara se također odnosi i na djecu, tako da može predstavljati i trudnoću ili porođaj. Moguće je da na neki način djeca igraju značajnu ulogu u Vašoj trenutnoj situaciji. Djeca mogu biti sjajni savjetnici. Možda riješenje Vaših problema leži u tome da sagledate stvari iz dječje perspektive! Poruka ove karte je: trebamo živjeti sada, u ovom trenutku, sjećati se prošlosti i sanjati kako ćemo biti sretni u budućnosti!

POSAO: kralj mačeva uspravno- kralj mačeva je veoma inteligentan i ambiciozan. Njegovo analitičko razmišljanje ga čini izuzetnim strategom. Obično je veoma posvećen poslu i traganju za novim znanjem. Razmišlja apstraktno i lako razlikuje istinu i laž. Dopada mu se idealizam, ali ipak ostaje racionalan. Njegove reakcije su hladne, kontrolirane i objektivne. Rijetko otkriva svoje emocije, jer se plaši da će ga to učiniti ranjivim. Oprezan je i pažljiv, voli da uspostavlja kontrolu i red. Sklon je tome da se potpuno identificira sa svojim poslom. On je pravedan i obično podržava one kojima je na neki način nanijeta nepravda. Dakle, ova karta se uvijek odnosi na pitanja istine, harmonije i objektivnog prosuđivanja. Ovo je vrijeme da iskoristite svoje vještine za pregovaranje i pažljivu opservaciju. Vaša objektivnost će Vam pomoći. Možete se naći u situaciji da donesete bitnu odluku. U tom slučaju, budite fer i pravedni. Vaša nezavisnost će Vam pružiti nove liderske mogućnosti. Možete se naći i u situaciji kada ćete morati da se otarasite svojih starih ideja i poimanja sebe. Budite originalni i upotrijebite svoju inteligenciju kako biste razmišljali van standardnih obrazaca. Ovo je također dobar trenutak da zatražite savjet stručnjaka! Isto tako, na radnom mjestu ćete biti u čestom kontaktu sa muškarcem mračnog karaktera čije će Vam se ponašanje činiti dosadnim i napornim, pokušajte biti tolerantni ali i povucite granicu ukoliko vidite da diplomatski pristup ne djeluje. Ukoliko tražite posao Vaše će zapošljavanje ovisiti o muškarcu tamnije kose. Da bi Vas zaposlio morati ćete se potruditi i pokazati se u najboljem svjetlu, ali znajte unaprijed gdje ćete povući granicu! Financijski, konačno je došao kraj Vašim problemima (ili ste napokon našli rješenje). No, budite na oprezu sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima.

 

DUHOVNOST: sunce uspravno- u ovom ćete razdoblju spoznavati istine o sebi i vlastitoj okolini, bolje ćete razumijevati odnose koje imate sa drugim ljudima. Kada uvidite koliko je sve što Vas okružuje i sve što trebate činiti jednostavno, osjećaj slobode će Vas naprosto preplaviti. Podijelite svoja znanja i iskustva sa drugim ljudima!

 

 

LAV

lav

LJUBAV: šest mačeva uspravno-  ova karta često predstavlja putovanje, moguće je da ćete otići u posjetu nekome tko živi daleko od Vas. U nekim slučajevima ova karta govori o tome da je potrebno preispitati svoje stare probleme i veze. Važno je da se zapitate da li Vas i koliko prošlost prati. Ova karta govori o tome da ste spremni napustiti vezu koja Vas više ne ispunjava. Sada je odličan period da raščistite sa starim obrascima ponašanja i razmišljanja. Prestanite da se opirete i pustite da Vas bujica nosi! Ova karta predstavlja potrebu za promjenom okruženja. Ako ste već u vezi/braku, povedite svoju voljenu osobu na izlet, pa čak i ako je samo niz ulicu- na piknik ili nešto slično. Ako ste u potrazi za ljubavi, ova karta ukazuje na potrebu da se maknete iz svoje rutine ako želite upoznati nekog novog. Istražite svijet i ljude oko sebe!

 

POSAO:  papa uspravno- je ohrabrenje da pronađemo put ka slobodi kroz znanje i istraživanje. Ovo je indikacija da je sad pravi trenutak da potražite savjet od nekog iskusnijeg. Možda ste usred potrage za nekom vrstom pravog vjerovanja, trenutno razmišljate o smislu svog života i preispitujete svoje ponašanje. Ova karta Vas ohrabruje da pogledate van ustaljenih okvira i preispitate stvari koje ste uzimali zdravo za gotovo. Možda pronađete nov, korisniji pristup stvarima. Vjerojatno je da ćete često biti u kontaktu sa učiteljem/mentorom čije Vam je znanje trenutno potrebno. Posao će Vam ići od ruke ukoliko ćete slijediti pravila. Ovo je izvrsno vrijeme da se priključite nekoj grupi ma koliko Vam se to odbojno činilo. Financijski, ukoliko ćete potražiti savjet bankara investicije su prilično dobar potez za Vas, no ne upuštajte se u rizična ulaganja na svoju ruku.

 

DUHOVNOST: vitez pentakla uspravno- ova karta Vam poručuje da ste duhovno jači nego što mislite. Svaka promjena koju sada učinite biti će veliki ulog u budućnost. Nemojte se predati tami i neznanju, iskoristite svoj potencijal!

 

 

DJEVICA

djevica

LJUBAV: vrhovni sud/sudnji dan uspravno- sudnji dan predstavlja završetak procesa promjene osobnosti. On predstavlja konačnu fazu uravnotežavanja svjesnog i nesvjesnog dijela osobnosti. Integracija ova dva djela psihe je završena. Vaša psiha je prošla kroz dubok proces promjena što joj je omogućilo da postane „kanal“ za poruke Božanskog. Kroz Sunce, duša je polako došla do svog punog potencijala. Ova karta simbolizira ponovno rođenje i buđenje. Sud Vam nagovješćuje period samoprocjene, dubljeg poniranja u vlastite nedostatke i kvalitete. Budite sigurni da Vam se bliži trenutak života u kojem dosežete najvažniju točku svog životnog puta, konačno ćete osjetiti da su sve kockice u Vašem životu posložene baš onako kako Vi to želite. Ova karta upozorava Vas na činjenicu da se morate osloboditi osjećaja krivnje koji Vas prati da date ljudima drugu šansu (čemu ste do sada bili neskloni). Ovo je trenutak u vezi “biti ili ne biti”; sasvim otvoreno razgovarajte sa partnerom, ako odlučite da je to kraj budite sigurni da je nova ljubav već tu. Ukoliko odlučite ostati u vezi budite spremni na veliki trud i odricanja kako bi stvari postavili na pravo mjesto i ostvarili ravnotežu sa partnerom. Ova karta može predstavljati i potrebu da se napravi krucijalna životna odluka; u tom slučaju je izuzetno važno da razmotrite sve moguće posljedice takve odluke. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. Zaključak: ovo je pozitivna tarot karta koja nam najavljuje trijumfalno sjedinjenje i uskrsnuće, u njoj je sadržan poziv na buđenje – moramo izaći iz tame i uroniti u smislen i sadržajan svijet. Također, poručuje nam kako smo sada na početku pravoga puta, i ohrabruje nas da krenemo na njega, a da pritom na pameti zadržimo lekcije koje smo naučili na prijašnjim greškama. Ovo je poticajna tarot karta, ali i konkretan poziv na akciju.

POSAO: šestica pentakla uspravno- predstavlja vrlo pozitivnu i optimističnu kartu. Simbolizira pobjedu, postignuće, nagradu, financijski rast, novi posao i darežljivost. Vrijeme stalnih neprivlačnih izazova i borbi je iza Vas, opustite se i uživajte u postignućima. Sve što će se sada mijenjati, mijenjati će se u pozitivnom smjeru. Usmjerite pogled prema rezultatima dosadašnjih napora i budite ponosni i zadovoljni samim sobom. Dozvolite si da osjetite ponos i radost. Kada god se pojavi ova karta budite sigurni da ulazite u razdoblje života koje je nabijeno pozitivom i raznolikošću. Ako tražite posao onda je ova karta iznimno pozitivnog značenja. Ukazuje na to da ćete naći posao, radno mjesto o kakvom se niste usudili niti sanjati. Ako ste pak u poziciji da želite ostati na sadašnjem radnom mjestu onda slobodno očekujte promjene na bolje. Sada je pravo vrijeme da zatražite povišicu! Financijski, u nekim slučajevima ova karta označava vraćanje pozajmica i dugova. Ako imate financijskih problema, možda će Vam netko pomoći. Stare investicije će se isplatiti. Dobra vijest koju ova karta nosi, može biti bilo što; poklon, neka vrsta ugodnog iznenađenja, ispunjenje želje, osjećaj ugode. Na materijalnoj razini, označava iznenadnu sreću ili dobitak, neku vrstu nagrade, ali moguće je i to da se odnosi na (neočekivano) nasljedstvo.

 

DUHOVNOST: trojka mačeva uspravno- duhovno ste vrlo otvoreni i osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama, ali neka to prepuštanje ima razuman rok trajanja.

 

 

VAGA

vaga

LJUBAV: vitez štapova uspravno- obično predstavlja promjenu. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. U nekim slučajevima nagovještava preseljenje, putovanje ili nov poduhvat. Ova karta se generalno odnosi na promjene, energiju i akciju. U ljubavnim pitanjima ova karta se obično odnosi na strastvenu ljubavnu vezu. Nemojte zaboraviti da vitez štapova brzo gubi interes. Ako želite da održite vezu/brak, morate stalno pronalaziti nove načine da zainteresirate partnera! Odnos s partnerom će biti vrlo podržavajući i otvoren, imati će pozitivan učinak na Vas i na partnera. Ukoliko niste u vezi odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi. Postoji velika mogućnost da ćete u poslovnom kontekstu naići na osobu sa kojom bi mogli započeti romansu.

 

POSAO: pustinjak uspravno- u kontekstu posla ova karta govori da se nalazite blizu točke u kojoj će se posao razvijati bez posebno uloženog napora. Potrudite se da budete dobro organizirani, produktivnost će lako krenuti. Financijski, nije vrijeme za ulaganja i igre na sreću. Ostavite to za neko drugo razdoblje.

 

Pustinjak karakterizira potrebu da pobjegnemo od vanjskog svijeta i koncentriramo se na svoj unutarnji svijet i pronađemo tišinu jer je to najbolji put do razvijanja životne mudrosti. Ova tarot karta indicira kako je u ovom periodu potrebno povlačenje i odmor. Sve što nam odvlači pažnju i ometa nas u našem miru treba biti sklonjeno s puta, kako bi se naš duh mogao odmoriti. Situacija u kojoj smo se našli traži od nas razumijevanje i strpljivo ponašanje, rješenje će se već pojaviti, do tada trebamo kristalizirati svoje misli. Ponekad može značiti da je povlačenje u određenoj situaciji bolja opcija od sukoba. Također, može ukazivati na potrebu za duhovnim znanjem, višim spoznajama i rastom, i u tom slučaju se meditacija nudi kao najbolja solucija za to. S druge strane, može se odnositi na razdoblje osamljenosti u koje smo trenutno zapali ili osobe koje se osjećaju usamljeno – takve osobe bi trebale ostati u društvu, bez obzira što se u njemu možda ne nalaze osobe koje bi htjeli vidjeti ili s kojima bi se htjeli družiti. Tarot karta pustinjak se može odnositi na osobu koja će biti naš duhovni vodič, a ta osoba može biti ona koja će se tek pojaviti ili već postoji u našem životu. Ona će Vam dati mudar savjet!

 

DUHOVNOST: osmica mačeva okrenuta- potrudite se da zadržite pozitivan stav bez obzira na okolnosti. Obratite pažnju na okolinu, izbjegavajte ljude koji Vam crpe energiju.

 

 

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: petica štapova uspravno- simbolizira oprez, natjecanje i suočavanje sa izazovima. Savjetuje Vam asertivnost u djelovanju. Upozorava Vas na nadolazeće natjecanje – u ljubavnom smislu. Nema razloga da se bojite, osvijestite samome sebi vlastite kvalitete i snage. Vjerujte u sebe više nego ikad do sada i sigurno ćete stvari posložiti na pravo mjesto. Osobi u koju ste zaljubljeni svidjeti će se čak nekoliko ljudi iz okoline, neće to biti prava zaljubljenost već samo simpatije i fizička privlačnost. Usprkos tome, potrudite se i dajte sve od sebe i naoružajte se strpljenjem i razumijevanjem. Za Vašu će budućnost biti važna spoznaja da ste pokušali sve što ste mogli. Petica štapova može značiti i obrnutu situaciju – da će Vas privući neka druga osoba ili čak više njih. Ova karta ukazuje na unutrašnju borbu ili sukob. Sada se morate suočiti sa svojim emotivnim problemima. Usmjerite energiju na analizu svojih dubokih osjećaja. Kada budete načisto sami sa sobom, lako ćete pronaći nov pravac i novu perspektivu. Vaši unutrašnji konflikti mogu utjecati i na Vaše ponašanje prema partneru. Redovito komunicirajte i pokušajte ostati fleksibilni!

 

POSAO: devet mačeva uspravno- djeluje prilično obeshrabrujuće i njena značenja se obično odnose na dublje emotivne probleme. Ne možete spavati od briga i strahova, kao da Vas nešto jako muči. Možda se nervirate zbog nečijeg ponašanja prema Vama; možda ne možete srediti misli. Na određenom nivou, Vaši strahovi i sumnje su proizvod Vaše mašte. Moguće je da Vaša osjećanja uopće nemaju realan temelj u stvarnosti. Moguće je i da se osjećate krivima zbog nečega što ste uradili. Možda ste depresivni i osjećate se potpuno obeshrabreni. U ovom periodu ste vrlo osjetljivi i svaka kritika Vas jako pogađa. Međutim, poteškoće sa kojima se trenutno suočavate uopće nisu toliko teške kao što Vam se čini. Ono čega se bojite najvjerovatnije se neće desiti.  U ovom ćete razdoblju biti suočeni s mnogim “tajnama prošlosti” koje ćete konačno morati rasvijetliti samima sebi. Ukoliko Vam se javlja osjećaj da ne možete vjerovati nekome u koga ste do sada imali povjerenja, vjerojatno je tako. Oslonite se na unutarnji glas i intuiciju. Isto tako na poslu ćete biti veoma zbunjeni i imati osjećaj da ne znate kojim putem krenuti. Imajte strpljenja, ne brzajte. Situacija je puno bolja nego što se to Vama čini. Financijski, odluke koje se tiču ulaganja morat će pričekati, nije vrijeme za odluke koje se temelje na indicijama.

 

DUHOVNOST: pustinjak uspravno- nemojte bježati od potrebe za samoćom i izolacijom, omogućite si samoću. Nakon ovog razdoblja čeka Vas period druženja s ljudima i njegovanje društvenih kontakata.

 

 

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: pet pentakla obrnuto- ovako okrenuta karta simbolizira nevjericu, šok, posljedice prijašnjeg ponašanja, krizu, odvajanje i završetak. Slijedi Vam razdoblje velikih previranja i promjena što iziskuje mnogo truda i odricanja. Vjerojatno je da ćete okončati vezu/brak. Ove promjene i prekidi biti će vrlo stresni, no one Vam omogućuju daljnji napredak i puno sretniju budućnost. Iz ovog ćete razdoblja izići napaćeni, ali sa izvrsnim rezultatima. Obratite pažnju na svoje emocije jer iz ovog razdoblja izlazite emocionalno prazni i “potrošeni”. Ako Vam je prekid veze/braka neprihvatljiv, dobro sagledajte sve moguće aspekte i uhvatite se u koštac sa svim problemima. Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo, svaku svoju pretpostavku dobro provjerite. Ako se osjećate ugroženo od neke osobe onda za to imate i dobar razlog. Budite na oprezu!

 

POSAO: svijet uspravno- došli ste do kraja jednog životnog ciklusa. Također može predstavljati završetak nekog projekta ili situacije. Svijet najavljuje period kad se pojavljuju nove mogućnosti. Sudbina radi u Vašu korist i ukazati će Vam se dosta novih prilika. Svijet također predstavlja i potrebu da se pripremite za nova iskustva. Kako ste završili posljednju fazu nečega, krenite planirati nešto novo. Sada je vrijeme da se zapitate što zaista želite učiniti. Dosegli ste nivo zrelosti koji Vam omogućuje da poduzmete razumne rizike. Imate dovoljno mudrosti i iskustva da započnete projekte za koje ste nekad mislili da su nemogući. Također, ova karta može predstavljati i pozivnicu na neki događaj ili putovanje. Obratite pažnju na poslove koji se nude u inozemstvu, odaberite zemlju o kojoj ste uvijek sanjali i biti ćete iznenađeni sa kojom lakoćom ćete postići ono što ste uvijek željeli. Financijski, nije vrijeme za laku zaradu; ne računajte na dobitak na kocki niti na rizična ulaganja. Morat ćete se pomučiti kako bi zadržali financijsku stabilnost.

 

DUHOVNOST: umjerenost uspravno- posvetite se meditaciji; vrijeme je da poslušate vlastiti unutarnji glas i zadovoljite svoje potrebe.

 

 

JARAC

jarac

LJUBAV: obješeni čovjek uspravno- simbolizira žrtvu, čekanje, odgađanje i nemoć. On je ranjiv, prihvaća sve onakvo kakvo jest, predaje se vlastitoj sudbini. Može ukazivati na potrebu da se žrtvujete i pritom imajte na umu da je žrtva koju sad činite ulog u bolju i bezbrižniju budućnost. Ova karta sugerira da ukoliko imate dvojbi ili ako Vam ništa ne kreće od ruke, sve to odgodite na neko vrijeme. Vrijeme je za strpljenje. Veza Vam se nalazi na raskršću, nemojte ništa požurivati niti forsirati. Ukoliko smatrate da Vam je veza odlična, savjet Vam je da provjerite gdje Vam je partner. Isto tako ova karta govori da možda trebate odustati od neke osobne ambicije zbog svog partnera. Također govori i o raspadu veze koja ne valja jer postajete svjesni da Vam samo šteti i ne ispunjava Vaše želje i potrebe. Slobodni- ne gubite glavu za simpatijom jer bi mogli saznati neku informaciju o toj osobi koja Vas neće oduševiti.

 

POSAO: toranj uspravno- simbolizira promjenu, razdoblje velikih previranja, neizvjesnosti i borbe. Označava razdoblje neprospavanih noći, nesigurnosti, straha i brige. Moguće su velike promjene koje će uzdrmati Vašu sigurnu svakodnevicu. Možda se već nalazite u turbulentnom periodu, punom iznenadnih promjena. Ova karta može značiti i preseljenje, promjenu posla ili preokret u nekoj značajnoj vezi. Na osobnom nivou, možda ćete biti prisiljeni riješiti probleme stida i krivice i da se suočite sa posljedicama odbijanja da nešto sagledate u pravom svjetlu. Sada je vrijeme da se oslobodite situacija koje sprečavaju Vaš daljnji napredak. Pozitivna strana ove karte je ta da nakon propasti dolazi do ponovnog rađanja, tj. otvara se mjesto za bolje i kvalitetnije stvari u Vašem životu. Budite sigurni da će vrlo brzo nastupiti razdoblje u kojem ćete se osjećati slobodno i sretno. Bitno je da sada zadržite pribranost na poslu. Financijski, dolazi do povećanja Vaših prihoda. Obratite pozornost na to što ćete učiniti sa viškom novca, sačuvajte dio za kišne dane.

 

DUHOVNOST: sedam mačeva uspravno- biti ćete u kontaktu sa nekim novim pristupom i pokretom koji od svojih sljedbenika traži novac kao znak pripadnosti – nemojte nasjesti na te trikove. Pripazite na osobe iz Vaše okoline koje Vas nagovaraju na neki novi religijski pristup jer namjere nisu onakve kakvima se na prvi pogled čine.

 

 

VODENJAK

vodenjak

LJUBAV: osam štapova uspravno- simbolizira promjenu, početak akcije i pokretačku energiju. Određene stvari i situacije iz Vašeg života koje su sada u stagniranju, na koje niste mogli utjecati jer niste znali kojim smjerom krenuti sada će konačno postati aktivne. Puno toga će Vam biti jasnije pa se pripremite na djelovanje. Nemojte više biti frustrirani zbog čekanja jer je potrebno da se još samo malo strpite i sve će krenuti u onom smjeru koji ste priželjkivali. Nemojte brzati niti požurivati, sada samo strpljivo čekajte. Ako ste u vezi/braku osjećate da ste baš sada spremni na vezivanje i ozbiljnost što ne znači da bi se tako trebao osjećati i Vaš partner. Nemojte ga gušiti niti požurivati, dajte mu vremena da osjeti ono što bi trebao. Zaokupite se neko vrijeme nečim drugim, posvetite se hobiju. Čim pružite partneru malo prostora i vremena ugodno će Vas iznenaditi pažnjom i ljubavi. U nekim slučajevima ova karta je predznak preseljenja ili neplaniranog putovanja. Slobodni, vjerovatno ćete dobiti odlične vijesti vezane za simpatiju ili neku novu šansu!

 

POSAO: viši sud uspravno- pazite na svaki detalj; ovo je razdoblje u kojem će svaki Vaš potez biti promatran. Kao rezultat toga dobiti ćete promaknuće i biti ćete višestruko nagrađeni, a ukoliko ste do sada zabušavali krajnje je vrijeme da se trgnete. Ovo je također karta duhovnog prosvjetljenja. Simbolički prolazite kroz preporod. Vaš život može krenuti u potpuno novom pravcu. Ako Vam se pruža nova poslovna prilika iskoristite je. Ova karta označava odličan financijski period u kojem ćete ostvariti puno više nego što ste očekivali, ali vrlo je važno da budete mirni i strpljivi, odluke donosite polako i oprezno.

 

DUHOVNOST: petica pehara uspravno- duhovno ste vrlo otvoreni i osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama. Veoma je važno da oprostite kome trebate oprostiti – to je čin koji će Vama donijeti dobrobit.

 

RIBE

ribe

LJUBAV: šest štapova uspravno- je vrlo pozitivna i optimistična karta. Simbolizira pobjedu, postignuće, nagradu i dolazak dobrih vijesti. Sve što će se sada mijenjati, mijenjati će se u pozitivnom smjeru. Usmjerite pogled prema rezultatima dosadašnjih napora i budite ponosni i zadovoljni samim sobom. Šestica štapova označava vrlo plodno i skladno razdoblje na ljubavnom planu. Nemojte oklijevati potpuno se opustiti i predati. Ako ste u vezi osjećati ćete veliku bliskost sa partnerom, obnoviti ćete stare iskre. Ako ste sami ili ste tek počeli da se viđate sa nekim, ovo je znak da se „onaj pravi“ nalazi tu negdje. Sad je odličan trenutak da izlazite i upoznajete nove ljude. Zračite karizmom i lako ćete pronaći odgovarajućeg partnera!

 

POSAO: kralj uspravno- on je uspješan, samopouzdan, brz i ima kontrolu nad životom. Za razliku od kraljice, karta kralja poručuje da slijedi razdoblje u kojem je važno da razum nadvlada osjećaje. Slijedi period u kojem je važno postići samokontrolu kako bi mogli ovladati i situacijama koje će zahtijevati donošenje težih odluka. Posao bi trebao biti vrlo uspješan i Vaš trud neće proći nezapaženo. Vrlo je važno da posvetite pažnju organizaciji posla, nakon čega će sve ići “glatko”. Moguće je da će se u Vašem životu pojaviti neka vrsta mentora. Kralj također može predstavljati i neku vrstu izazova na poslu ili u socijalnom smislu. Možda se borite da dostignete višu poziciju, a imate suparnika ili neku autoritativnu figuru koja Vam predstavlja prepreku- budite diplomatski lukavi!:) Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sam sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti. Financijski, kralj Vas upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate i na što možete računati.

 

DUHOVNOST: kralj pehara uspravno- izvrsno je vrijeme da proučite literaturu o kojoj već neko vrijeme razmišljate jer su Vam potrebne dodatne smjernice. Osjećate se rastrganim u postavljanju granica. Ne znate kako istovremeno biti i strogi i puni ljubavi. Poslušajte tuđa iskustva i naučiti ćete kada treba i kako podvući crtu.