Godišnji tarot horoskop za 2016.

Doznajte što Vas sve očekuje u ljubavi,  poslu  i  zdravlju! U tome će nam naravno pomoći zvijezde! Pročitajte svoj  tarot horoskop za 2016. godinu!

OVAN

ovan

LJUBAV: papa u obrnutom položaju- ova tarot karta može se odnositi na dogmu koje se držite, netoleranciju s Vaše strane, predrasude koje imate o drugima. Karta se odnosi na kruto/tvrdoglavo razmišljanje- previše ste usmjereni u jednom pravcu, trebate se osloboditi toga i sagledati/čuti i drugu stranu. Pazite se lažne moralnosti, nerazumijevanja, iskrivljavanja istine! Prestanite biti površni i arogantni, razbijte tu grubu strukturu koju ste sagradili oko sebe! Ako se i dalje nastavite ponašati kao do sada onda ćete biti suočeni sa odlaganjem ili čak i otkazivanjem ljubavnih planova poput npr. otkazivanja vjenčanja. Zapamtite- tvrdoglavost će Vam nanjeti samo štetu. Karta Vam poručuje kako ste previše opterećeni materijalnim stvarima i ne vidite dalje od toga, nemojte biti bezosjećajni! Karta ukazuje da ćete u ovoj godini shvatiti kako Vam je pod hitno potrebna promjena na ljubavnom planu. To se može protumačiti na više načina- ili ćete odlučiti da Vam je više dosta veze/braka u kojemu se ne osjećate ispunjeno i želite do kraja raščistiti sve kako bi okrenuli novu stranicu ili ćete uvidjeti da ćete morati promijeniti svoje ponašanje ako Vam je stalo do veze/braka jer je druga strana došla do točke kada razmišlja da Vas napusti. Ako Vam je situacija takva da ste protiv tradicionalnih normi a okolina vrši pritisak na Vas svojim očekivanjima, ova karta je znak da budete ono što stvarno jeste! Oslobodite svoju avanturističku stranu osobnosti! Ako ste slobodni ova karta upozorava Vas na savjete koje ćete dobivati- vjerojatno je da će Vas savjetovati osoba koja nije iskrena i nema dobre namjere. Karta Vam savjetuje da razmišljate “svojom glavom”,  da prestanete biti toliko pravocrtni te da proširite svoje vidike, vjerujte više svojoj intuiciji!

 

POSAO: kralj novčića u uspravnom položaju- ova karta uvijek ukazuje na stabilnost. U ovoj godini biti ćete dosta skoncentrirani na karijeru i raspodjelu svojih financija. Možda ćete dobiti unapređenje ili povišicu a nije isključeno ni da ćete se naći u (novoj) ulozi rukovodioca. Sve što ima veze sa nekretninama i imovinom generalno bukvalno će cvjetati ali naravno samo razum i oprez će Vam donjeti uspjeh. Možete dobiti koristan savjet vezan za financije, poslušajte ga! Na poslu ćete biti vrlo uspješni i Vaš trud neće proći neopaženo. Ova karta Vam poručuje- nemojte previše riskirati i budite temeljiti! Nije vrijeme za nekonvencionalne/ekscentrične poteze. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sami sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti. Budite iskreni prema sebi, ako je potrebno upišite tečaj i dodatno se usavršite i educirajte, na taj način ćete steći samopouzdanje i proširiti krug poznanstva što Vam može samo pomoći da nađete posao koji Vam odgovara. Financijski- konačno je došao kraj Vašim (većim) financijskim problemima. No, budite na oprezu sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: kolo sreće u obrnutom položaju- ova karta upozorava na činjenicu da se život sastoji od uspona i padova, tj. od sretnih i težih razdoblja. Savjetuje Vam da zadržite životni optimizam u težim razdobljima jer će svakako ponovno doći vrijeme kada će “sreća biti na Vašoj strani”. Ova karta često označava promjene koje ljudi sami po sebi doživljavaju traumatično, no one su sastavni dio životnog kruga i vode u bolje sutra. Nadolazeće promjene mogle bi imati štetan utjecaj po Vaše zdravlje. Pripazite na stres koji je ključan faktor u narušavanju Vašeg zdravlja. Obratite veću pozornost na pravilnu prehranu i kontrolirajte si krvnu sliku. Izbjegavajte mast u prehrani i smanjite količine mesa i jake začine. Jedite više sirovog voća i povrća i koristite prirodne lijekove- čajeve.

 

BIK

bik

LJUBAV: osmica pehara u uspravnom položaju- označava potrebu da izađete iz nezadovoljavajućeg ili razočaravajućeg stanja. S vremenom ste otkrili da su se Vaši osjećaji promijenili. Možda se želite osloboditi i započeti nešto novo. Možete se suočiti sa odnosima koji više ne rade u Vašu korist. Emotivno, tražite nezavisnost. Možda ste se Vi i Vaš partner zasitili jedan drugoga. Napuštanjem odnosa koji očigledno ne valja otvarate vrata nečemu boljem! U nekim slučajevima, ova karta može označavati preseljenje ili putovanje kako bi dali još jednu priliku da spasite odnos. Ova karta označava revidiranje prošlosti kako biste postali zreliji kao osoba. Karta upozorava- nemojte odmah naglo skakati u novu vezu, već sebi dajte prostora kako bi shvatili što zapravo želite. Ukoliko ste slobodni karta Vas upozorava da ne odustajete odmah od svog cilja, ne povlačite se i nemojte biti u strahu od razočarenja- sami sebi ste najveći neprijatelj, opustite se!

 

POSAO: mjesec u uspravnom položaju- mjesec u ovom položaju govori o obmani, konfuziji i fantaziji. Mjesec je znak da se možete suočiti sa čestim promjenama raspoloženja ili čak i anksioznošću. Morate biti spremni da se suočite sa svojim nesvjesnim instinktima i ponašanjima. Obično ova karta predstavlja nešto što mora isplivati na površinu. Sada je pravi trenutak da preispitate svoje dosadašnje ponašanje i odluke. Da li su one u skladu sa onim što želite biti? Ova karta ponekad govori o tome da neka naša prethodna djela mogu imati negativne posljedice u sadašnjosti odnosno bliskoj budućnosti. Ova karta je upozorenje da obratite više pažnje na svoje snove, osjećaje i intuiciju! Također, bilo bi dobro da se zapitate koji su pravi motivi nekih Vaših djela i načina ponašanja. Obično je ova karta znak da postoji neki unutrašnji konflikt koji morate razriješiti. Isto tako ova karta upozorava na neku vrstu obmane, upozorenje da Vam netko namjerno daje pogrešne informacije. Moguće je da je netko učinio nešto  loše prema Vama ali srećom to će se ipak otkriti! Ako ste nezaposleni biti ćete veoma zbunjeni, imati ćete osjećaj da ne znate kojim putem krenuti. Imajte strpljenja, ne brzajte! Poslušajte svoju intuiciju, ako Vam se nešto čini predobro da bi bilo istinito vjerovatno ste u pravu! Okrenite se poslovima u kojima možete iskazati svoju kreativnost! Financijski-očekujte dobitak i napredovanje. Posvetite se poslu, uložite trud i svakako će Vam se isplatiti. Ako je riječ o ulaganju, svakako potražite savjet stručnjaka jer ova karta upozorava da je površinska slika puno bolja od stvarnog stanja stvari.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: četiri novčića u obrnutom položaju- živite u umjetno stvorenim okovima za koje ste sami zaslužni, oslobodite se potrebe za kontrolom jer će to donijeti slobodu prvenstveno Vama a ne onima koji su objekti Vaše kontrole. Što se tiče zdravlja, obratite više pozornosti na vrat- grlo, krajnike a ženski pripadnici ovog znaka i na jajnike. Skloni ste bolestima koje nastaju radi prekomjerne ili loše ishrane pa prekontrolirajte krvnu sliku (zbog masnoće u krvi ili anemije). U prehrani smanjite ugljikohidrate i masnoće a također se klonite začina. Odlično reagirate na homeopatsko liječenje pa ne bi bilo loše da se odlučite na takav način liječenja a najviše Vam odgovaraju manje naporne fizičke aktivnosti npr. šetnja ili brzo hodanje.

 

 

BLIZANCI

blizanci

LJUBAV: sunce u obrnutom položaju- ova karta govori da se neće sva Vaša očekivanja ili želje ispuniti. Moguće je da imate nerealna očekivanja, preispitajte sebe! Isto tako ova karta govori i o bezvrijednosti, moguće je da je Vaš pogled na svijet što se tiče ljubavi baziran na sumnjama i negativnosti, vjerovatno se osjećate bez energije i postajete ravnodušni, osjećajući se usamljeno. Karta sugerira- morate pod hitno promijeniti način razmišljanja! Ako ostanete u takvom raspoloženju karta govori da će doći do čestih nesporazuma sa partnerom i svađa, isto tako možete se osjećati nevoljenima i misliti da Vas partner ne poštuje što vrlo moguće nije realna situacija. Ova karta Vas upozorava da bi se mogli pojaviti problemi u vezi/braku ali ništa veći od onih koje otvorena komunikacija neće riješiti ako reagirate na vrijeme! Zato budite zahvalni na onome što imate i nemojte sebe i partnera mučiti sumnjama! Slobodni- ove godine ćete imati pojačanu potrebu za fizičkim zadovoljstvima, pripazite da time ne povrijedite drugu stranu i ponašate se bezobzirno i okrutno. Možete imati problem sa potpunim predavanjem vezi, ako budete svog potencijalnog partnera gledali na način da bez razloga sumnjate u njega i očekivali da nešto krene po zlu nemojte se čuditi ako do toga i dođe jer sami ste to prizvali! Budite otvoreniji za nova iskustva i dogoditi će Vam se prava ljubav!

 

POSAO: paž mačeva u obrnutom položaju- ova karta može prikazivati nekoga tko Vas pokušava ugroziti. Može doći do nekih nepredviđenih problema na poslu. Temeljito čitajte važne papire, dokumente, prepisku. Može lako doći do nesporazuma sa suradnicima ili šefom ili netko može prekršiti obećanje koje Vam je dao. Ova karta obično označava period iznenadnih i nepredviđenih događaja. Vaši planovi mogu biti otkazani ili izmjenjeni. Netko koga poznajete može biti neosjetljiv prema Vama pa se možete osjećati prevareno. Ova karta ponekad označava ucjenjivanje. Svakako budite na oprezu i svaku informaciju dva puta provjeravajte. Ako tražite posao karta Vas upozorava na činjenicu da zbog straha od nepoznatog propuštate mnoge prilike koje Vam se nude. Odvažite se poslati molbu za poslove za koje mislite da im niste dorasli ili da nemate realne šanse, mogli bi se iznenaditi! Financijski- u ovoj godini ćete imati solidan priljev novca, ipak oprez- ako je riječ o ulaganju, svakako potražite savjet stručnjaka jer Vas ova karta upozorava da je površinska slika puno bolja od stvarnog stanja stvari.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: as novčića u uspravnom položaju- obratite pažnju na međusobnu blisku povezanost duha i tijela. Ove godine osjetiti ćete veću povezanost sa Majkom prirodom. Ova karta označava novu duhovnu dimenziju u Vašem životu – nemojte ju držati samo za sebe. Podijelite sa drugima svoja razmišljanja, nedoumice i stavove. Upamtite da pitanje duhovnosti nije duboko intimna stvar koju morate držati samo za sebe. Ugroženi dijelovi organizma kod Vas su ramena, ruke, pluća. Podložni ste različitim neurozama, astmi i bronhitisu. Zato ako pušite bilo bi dobro da prestanete. Pripazite na prehranu, uvedite više reda, kod Vas je ključno da ne preskačete obroke i da ne jedete između obroka.

 

 

RAK

rak

LJUBAV: car u uspravnom položaju- ova karta može govoriti o tome da se stabilizirate. Opredijeliti ćete se za tradicionalne vrijednosti- vjernost, bračni život a javiti će Vam se i majčinski/očinski osjećaji. U ljubavi ćete se ponašati pravedno i moralno. Poštivati ćete svoju obitelj i brinuti se o potrebama svih članova. Od svog partnera tražiti ćete kulturno ponašanje i čuvanje diskrecije o svim mogućim bračnim i obiteljskim razmiricama. Nećete voljeti šale niti aluzije na račun svoje bračne intime ali u skrovitosti svog doma od partnera ćete očekivati aktivan, osjećajan i maštovit odnos. Ako osjetite da Vas partner više ne voli ili da Vas više ne poštuje smatrati ćete da više nemate nikakvih obaveza prema njemu te ćete odbiti svaku daljnju komunikaciju i time dovesti brak do raspada. Ove godine imati ćete jaku potrebu da budete iskreno voljeni od partnera, da osjetite njegovu podršku,  i nećete pristajati na ništa manje od toga. Ako ste slobodni, vjerojatno je da će Vas privući osoba koja je znatno starija od Vas ili osoba koja voli red, organizaciju i vrlo je racionalna. Simpatije na početku neće biti uzajamne, no uz Vaš trud i upornost vrlo je vjerojatno da će se izroditi čvrst ljubavni odnos.

 

POSAO: as novčića u uspravnom položaju- ova karta se prvenstveno odnosi na boljitak u materijalnim pitanjima. Sada je odlično vrijeme da započnete novi posao ili da se nekako istaknete u poslovnom smislu. Novac će praktično doći sam od sebe. Ako ste marljivo radili, Vaši napori će se isplatiti. Moguće je i da ćete dobiti neko nasljedstvo. Ako počinjete novi posao, neće Vam biti teško da pronađete one koji će Vam pomoći financijski. Svaki novi poslovni poduhvat će biti uspješan. Ova karta obično govori o napredovanju na poslu (povišica je moguća) ili makar nekoj vrsti priznanja za ono što ste uradili. Karta as novčića odnosi se i na komunikaciju, posebno onu koja je vezana za karijeru i novac. Možda počinjete vezu/kontakt sa nekime tko će imati utjecaja na Vaš posao. Ovo je odličan period da kupite nekretninu ili krenete u posao koji je povezan sa nekretninama. Ova karta Vas ohrabruje- nemojte biti skromni- ako Vam ne odgovaraju uvjeti na poslu promijenite ga. Ova Vas karta hrabri u namjeri da ili mijenjate postojeći posao ili da samostalno pokrenete vlastiti posao. Ako ste nezaposleni razmislite o pokretanju vlastitog posla! Financijski- došao je kraj nekom većem financijskom problemu. No, budite na oprezu sa trošenjem novca, neka to bude u razumnim okvirima!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: smrt u obrnutom položaju- ne odupirite se promjeni! Uvidjeti ćete da je ona bila potrebna, isto tako dozvolite si da osjetite i tugu i ljutnju ali nemojte dopustiti da Vas ove emocije preuzmu. Nemojte potiskivati emocije ali nemojte dozvoliti niti da ovladaju Vama! Otkriti ćete novu spiritualnu metodu koja će transformirati pozitivno Vaše unutrašnje- psihičko stanje. Što se tiče zdravlja, na Vas snažno utječe okolina tj. na Vaše emocije pa lako oboljevate od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živite ili se kod Vas bolesti razviju zbog neprimjerenog stanovanja (npr. vlage) i naravno zbog emotivnih teškoća. Skloni ste svim obiteljskim (genetskim) oboljenjima, reumi, gastritisu, depresiji. Kako ste rođeni gurman želudac i probavni organi su Vam ugroženi. U prehrani trebate smanjiti masnoće, slatkiše i škrob. Osim voća bolje je da svu hranu jedete kuhanu. Dobro reagirate na sve vrste liječenja a ključno Vam je da imate povjerenja u liječnika pa će Vam pomoći i placebo lijek ili sugestija. Najbolje se oporavljate na morskom zraku, okruženi onima koje volite.

 

LAV

lav

 

LJUBAV: sedmica štapova u uspravnom položaju- ova karta upozorava na konflikte ili izazove u vezi/braku. Moguće je da se ne slažete sa partnerom po pitanju toga u kojem pravcu treba ići Vaš odnos. Najbolje bi bilo da razgovarate hladne glave i tako riješite probleme. Bitno je da svoj ego držite na uzici jer ponosnim i tvrdoglavim pristupom nećete ništa riješiti. Nemojte oklijevati da kažete partneru sve što Vas muči, iako Vam se čini da nećete naići na razumijevanje razgovor će poboljšati Vaš odnos i biti ćete iznenađeni razumijevanjem i podrškom koju će Vaš partner pokazati. U nekim slučajevima, ova karta je predznak suparništva i miješanja neke osobe u Vašu vezu/brak. Ako je ovo slučaj, odlučno branite ono što imate i želite i sigurno ćete uspjeti u tome da spasite odnos! Ako niste u vezi, ova karta Vam govori da ćete upoznati zanimljivu osobu daleko od uobičajenih mjesta na koja zalazite, ne oklijevajte isprobati nešto novo!

 

POSAO:  kraljica štapova u uspravnom položaju- ove godine ste energični, ambiciozni, komunikativni. Nalazite se u centru pažnje i osvajate druge svojim šarmom. Biti ćete motivirani za nove poslovne poduhvate i možete očekivati uspješan ishod. Usmjerenost na ono što radite će Vas lako izdvojiti iz mase i možete očekivati pohvale za dobro urađen posao. Imati ćete hrpu novih ideja i puno entuzijazma da ih sprovedete u djelo. Ovo je vrijeme za akciju! Nezaposleni, sreća Vam se smiješi- dobiti ćete dobar poslovni savjet od neke mudre/iskusne osobe, nemojte biti u strahu nego iskoristite svoje nove ideje i kreativnost. Strast koju imate i sposobnost da radite više poslova odjednom iskoristite u ovom periodu, pokrenite vlastiti posao, razmislite o poslovnom partnerstvu. Financijski- novac bi Vam trebao biti najmanja preokupacija ali pokušajte barem malo uštedjeti.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: kralj štapova u uspravnom položaju- obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast! Odvojite vrijeme u kojem će se lijeva strana mozga malo “odmoriti” i dati prostora desnoj strani. Posvetite se meditaciji jer ste na putu duhovnog istraživanja koje može biti vrlo zbunjujuće i iscrpljujuće. Što se tiče zdravlja slabe točke su Vam srce, arterije, vene, kičma, tlak. Skloni ste groznicama, upalama, infarktu. Poželjna je raznolikost u prehrani s nešto više luka nego što ga sadrži standardna prehrana a dobro bi bilo povremeno uvesti i jedan “voćni” dan.  Oporavljate se brže u toplijim krajevima.

 

DJEVICA

djevica

LJUBAV: snaga u uspravnom položaju- ova karta predstavlja unutrašnju snagu. Ova karta je povezana sa brojem 8. Osmica predstavlja moć, prosuđivanje, preporod i postignuće. Čeka Vas ozdravljenje i oporavak u emocionalnom aspektu. Ovo je karta vitalnosti i često se odnosi i na seksualnost. U uspravnom položaju snaga govori o novoj mogućnosti koja zahtjeva prihvaćanje nekog rizika. Sada je vrijeme da budete hrabri. Možda je u pitanju pomirenje sa nekim koga poznajete. Riješavate svoje unutrašnje konflikte zahvaljujući tome što ste postali svjesni svojih mračnih nagona i lakše Vam je da ih kontrolirate. Možda Vam je potrebno više strpljenja kako biste rješili neke probleme ali Vi zapravo znate da diplomacija i suosjećajnost nude rješenje za Vaše ljubavne probleme. Samodisciplina je Vaš najbolji saveznik! Kontrola Vaših najdubljih želja i impulsa je zapravo ono što ste tražili i vidjeti ćete da su Vam oni stvarali najveće probleme. Ako ste u vezi/braku čeka Vas strastven period, postajete svjesniji svoje jake seksualnosti i vidite da ste u periodu kada privlačite druge kao magnet. Biti ćete spremniji iskazivati otvoreno svoje emocije, postati ćete nježniji prema svom partneru. Došli ste do stupnja svijesti kada možete ovladati vlastitim afektima. Odnos s partnerom će biti vrlo podržavajući i otvoren, imati će pozitivan učinak na Vas i na partnera. Ukoliko niste u vezi odlično je vrijeme za upoznavanje novih ljudi, biti ćete veoma privlačni suprotnom spolu. Čeka Vas nova veza koja će Vas obdariti vitalnošću ili srećom!

 

POSAO: kralj novčića u uspravnom položaju- ova karta uvijek ukazuje na stabilnost. U ovoj godini biti ćete dosta skoncentrirani na karijeru i raspodjelu svojih financija. Možda ćete dobiti unapređenje ili povišicu a nije isključeno ni da ćete se naći u (novoj) ulozi rukovodioca. Sve što ima veze sa nekretninama i imovinom generalno bukvalno će cvjetati ali naravno samo razum i oprez će Vam donjeti uspjeh. Možete dobiti koristan savjet vezan za financije, poslušajte ga! Na poslu ćete biti vrlo uspješni i Vaš trud neće proći neopaženo. Ova karta Vam poručuje- nemojte previše riskirati i budite temeljiti! Nije vrijeme za nekonvencionalne/ekscentrične poteze. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sami sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti. Budite iskreni prema sebi, ako je potrebno upišite tečaj i dodatno se usavršite i educirajte, na taj način ćete steći samopouzdanje i proširiti krug poznanstva što Vam može samo pomoći da nađete posao koji Vam odgovara. Financijski- karta označava novčani dobitak, stajati ćete vrlo dobro financijski ali Vas i upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate i na što možete računati.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: mjesec u obrnutom položaju- duhovno ste vrlo otvoreni i osjetljivi, važno je da se posvetite čitanju i meditaciji. Prepustite se emocijama koje u ovom razdoblju naviru u bujicama. Slijedi Vam razdoblje u kojem je vrlo važno da poslušate što Vam unutarnji glas govori jer je krajnje vrijeme da se osnažite za poduzimanje promjene. Ova Vas karta upozorava na laži sa kojima bi mogli biti suočeni, vjerujte što Vam intuicija govori! Što se zdravlja tiče probavni sustav je kod Vas najosjetljivija točka a smetnje s probavom su “zvono za uzbunu” zbog previše briga i previše obaveza koje preuzimate na sebe. Želudac, crijeva, jetra, žuč i nervna vlakna su djelovi organizma na kojima se kod Vas bolesti najlakše razviju. Neotporni ste prema zaraznim bolestima ili onima koje nastaju zbog loših higijenskih uvjeta. Podložni ste žutici, crijevnim nametnicima, suženju kapilara. U prehrani bi trebali izbjegavati suhomesnate proizvode i sve što je nedovoljno kuhano ili pečeno. Ne smijete pretjerivati ni sa mliječnim i krušnim proizvodima. Uvin čaj Vam može puno pomoći. Kako ste pomalo hipohondar rado posižete za lijekovima ili isprobavate različite narodne recepte ali sve to morate uzimati u što manjoj količini i naravno samo po savjetu liječnika. Najbolje se oporavljate u mirnoj sredini sa dosta svjetla i topline.

 

VAGA

vaga

LJUBAV: šestica štapova u uspravnom položaju- ova karta može biti predznak prevazilaženja konflikata i neslaganja/nesporazuma iz prošlosti. Vaša veza ili brak kreće na bolje. Šestica štapova označava vrlo plodno i skladno razdoblje na ljubavnom planu- nemojte oklijevati potpuno se opustiti i predati. Osjećati ćete veliku bliskost sa partnerom, obnoviti ćete stare iskre. Osjećati ćete se optimistično i hrabro se suočavati sa izazovima, vjerovati ćete u sebe, biti odlučniji i puno strastveniji-emocionalniji nego inače! Ako ste sami ovo je znak da se “onaj pravi ili ona prava” nalazi tu negdje. Odličan je period da izlazite i upoznajete nove ljude. Zračite karizmom i lako ćete pronaći odgovarajućeg partnera. Ne čudite se ako brzo dođe i do vjenčanja!

 

POSAO: osmica pehara u uspravnom položaju- označava potrebu da izađete iz nezadovoljavajućeg ili razočaravajućeg stanja. Ako osjećate da Vas posao više ničim “ne vuče” nemojte se više mučiti, ova karta pokazuje da je vrijeme za promjenu! Želite se osloboditi i započeti nešto novo. Potrebna Vam je nova svrha življenja. Ovo je period kada morate slušati svoju intuiciju više nego inače!  Zbog posla se možete preseliti, biti često na putu ili imati čest kontakt sa inozemstvom. Ako ste nezaposleni zapitajte se jeste li zapeli u životu, imate li osjećaj da Vaš razvoj stagnira? Nemojte se zavaravati time da Vas je snašlo neko zlo, odgovornost je na Vama, okove koje imate sami ste postavili, tako da se sami morate i osloboditi. Uvijek imate izbor koje ćete ponašanje odabrati. Vi imate izbor pobijediti sebe i napustiti dosadašnje obrasce ponašanja! Prihvatite poslovnu ponudu koja Vam možda neće biti iz prve financijski privlačna ali ako je prihvatite uvidjeti ćete nakon nekog vremena da se isplatilo! Na financijskom planu stojite vrlo dobro. Ukoliko imate dugova, pravo je vrijeme da ih vratite. Smiješi Vam se novčani dobitak – pametno ga raspodijelite, nemojte sve uludo potrošiti!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: umjerenost u uspravnom položaju- savjetuje Vam da obratite više pažnje međuljudskim odnosima jer slijedi period u kojem ćete uz malo truda mnoge stvari moći uskladiti. Karta Vam poručuje da se oslobodite tenzija i grča te da se jednostavno opustite koliko god Vam to bilo teško, stvari će se same posložiti. Posvetite se meditaciji, vrijeme je da poslušate vlastiti unutarnji glas i zadovoljite svoje potrebe. Što se zdravlja tiče osjetljive točke su Vam koža, bubrezi, mjehur, vene, kičma (donji dio pogotovo). Lako oboljevate od reumatskih upala, šećerne bolesti, kamenaca u žuči ili bubrezima. Ne preporuča Vam se crveno ni masno meso u prehrani, preporučuje Vam se samo piletina i puretina, što više povrća, što manje začina, osobito šećera i soli! Na početku proljeća dobro bi Vam došla ozbiljnija vitaminska kura! Za vrijeme bolesti možete upasti u depresivna raspoloženja, pogotovo ako ste izolirani od ljudi koje volite. Sporije se oporavljate, ali nešto brže ako ste okruženi stalnom pažnjom bliskih osoba i ugodnom glazbom u toplijoj prostoriji.

 

ŠKORPION

skorpion

LJUBAV: snaga u obrnutom položaju- govori da ste izgubili strpljenje vezano za neku priliku koja Vam se pruža, a zahtjeva rizik. Možda ste se potpuno predali svojim dubljim impulsima. Možda želite da se sakrijete u svoju “sigurnu zonu” ustaljenih obrazaca ponašanja ili imate nekih problema koje pokušavate da gurnete pod tepih. Ovo je period kada se morate suočiti sa svojim strahovima. Možda Vas partner tjera na nešto ili se u vezi/braku osjećate bespomoćno. U Vašem se životu konstantno ponavlja određeni obrazac situacija koje Vam se ne dopadaju. Zapitajte se zašto je to tako! Ova karta može govoriti i o tome da prevelika zavisnost od drugih ljudi, konkretno od partnera sprečava Vaš emotivni i duhovni razvoj. Možda morate postati nezavisniji. Sve u svemu pitanje dominacije i kontrole u vezi/braku će biti aktualno u ovoj godini. Riješite se posesivnosti bilo da dolazi od strane partnera ili Vas! Sada je period da svoje napore preoblikujete tako da budu “mekši” i da iskoristite mirniji pristup. Neće biti lako da postignete ciljeve silom i sami, suočite se sa svojim unutrašnjim problemima i ne prepuštajte se instinktivnim potrebama! Ako ste slobodni imati ćete problema sa sumnjama i ljubomorom, kao da nećete moći naći dovoljno povjerenja u potencijalnog partnera i ostvariti bliskiju i dužu vezu. Činiti će Vam se lakše prepustiti površnijim i tajnim vezama, “zabranjenom voću” nego u potpunosti otvoriti svoje srce. Morate se osloboditi svoje hipersenzibilnosti i prestati biti sluga vlastitim strahovima, afektima i osjećajima. Iskoristite ovaj period tako da nađete snagu da se othrvate od negativnih emocija koje guše Vašu  sposobnost vladanja vlastitim životom na dostojanstven način. Ako tu lekciju savladate čeka Vas partner s kojim ćete moći ostvariti dužu vezu!

 

POSAO: osmica novčića u obrnutom položaju- može predstavljati stagnaciju na polju karijere ili nezadovoljstvo poslom. Nemojte izbegavati svoje obaveze i tražiti najlakši način da ih se riješite. Moguće je i da ćete imati problema na poslu. Vaše nestrpljenje može Vam samo ići na štetu i dovesti Vas u nepriliku! Ova karta govori da svoje potencijale možete iskoristiti puno bolje i više. Ovo se posebno odnosi na korištenje znanja i vještina koje posjedujete. U nekim slučajevima ova karta može govoriti o tome da mislite da zavisite isključivo od pomoći drugih i poručuje Vam da sami preuzmete odgovornost za ono što radite. Sa druge strane, možda ste nezadovoljni svojim trenutnim položajem u okruženju u kojem radite. Nastavite učiti i stjecati nove vještine! Što više znate o onome što radite, to će Vam se više i isplatiti! Velika je mogućnost da ove godine promijenite posao, nemojte biti u strahu, novi posao će biti puno bolji nego što mislite! Ako ste u fazi traženja posla bitno je da shvatite svoje strahove i negativne posljedice prijašnjeg ponašanja. Ova karta ukazuje da ćete se zaposliti na radnom mjestu koje je u skladu sa Vašom razinom kompetencija i obrazovanja. Financijski-razdoblje “loše sreće” je iza Vas. Biti ćete motivirani za zaradu. Puno lakše ćete doći do novca ove godine nego što je to bio slučaj u prošloj.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: kralj novčića u obrnutom položaju- obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast, odvojite vrijeme u kojem ćete dozvoliti emocijama da iziđu na površinu. Nemojte se bojati dubokog proživljavanja i radosti i tuge! Bitno je da se uravnotežite! Što se zdravlja tiče slabe točke su Vam genitalni organi, bubrezi, jetra. Skloni ste povredama, naglim upalama, spolnim infekcijama. Kada ste bolesni brzo se oporavljate, imate čudesnu moć regeneracije! U prehrani izbjegavajte jake začine! Lijekove koristite u što manjim količinama a tretman upotpunite čajevima i travama na koje odlično reagirate. Nemojte precjenjivati svoje mogućnosti, ograničite svoje fizičke aktivnosti, skratite šetnje za vrijeme oporavka. Oporavljate se brže na planinskom zraku.

 

STRIJELAC

strijelac

LJUBAV: kolo sreće u obrnutom položaju- Vaše razumijevanje Vas samih nije dovoljno jasno. Još uvijek niste stigli do točke kada možete krenuti sa svojim duhovnim putovanjem, što može biti loše. Sreća je prevrtljiva i morate pričekati da se “kolo” opet okrene. Put na kojem ste trenutno neće dati željene rezultate. Možda ćete se prvo suočiti sa pogoršanjem situacije prije nego što sve krene na bolje. Možda se nađete u situacijama gdje se događaju  “Murphyjevi zakoni”. Osjećati ćete se obeshrabreno i razočarano i pitati se zašto Vam se događaju takve situacije. Ova karta govori o tome da zanemarujete ili ne pokušavate da pronađete uzrok tih stvari. Možda je potrebno da preispitate svoje postupke! Ukoliko ste u vezi/braku budite uporni u unošenju bitnih promjena jer se odnos gradi u smjeru koji Vašoj osobnosti nikako ne odgovara. Ako niste u vezi budite sigurni da ste definirali što točno želite jer je ovo period kada će mogućnosti izbora biti na pretek, pa pazite što ćete odabrati!

 

POSAO: kraljica mačeva u uspravnom položaju- čeka Vas period kada morate biti potpuno nezavisni i samostalni. Možete se naći u situaciji koja zahtjeva Vašu asertivnost i izražajnost. Nađite vremena da sagledate svoje potrebe i izrazite ih. Odlučnost i spremnost su najbitniji za njihovo zadovoljenje. Najbitnije je da budete analitični, što može značiti i veću posvećenost karijeri nego ljubavnim pitanjima. Kada nađete vremena da sagledate i analizirate situaciju, moći ćete i da je preokrenete u svoju korist. Ova karta Vas ohrabruje u tome da probate nešto novo! Ovo je vreme kada trebate tjerati po svom, jer će se isplatiti. Ako želite pokrenuti vlastiti posao ili razmišljate o financijskom ulaganju ova karta Vam daje “zeleno svjetlo”. Ako tražite posao ali i ako želite promijeniti sadašnji- nova, zanimljiva prilika pokucati će Vam na vrata, obavezno ju prihvatite jer je to posao koji će biti od ključne važnosti za Vašu poslovnu budućnost. Žena (moguće tamnokosa) će Vam dati informacije koje će biti vrlo korisne. U razdoblju ste vrlo visoke sposobnosti samopromocije – iskoristite to!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : trojka pehara u uspravnom položaju- u ovoj ćete godini spoznavati istine o sebi i vlastitoj okolini, bolje ćete razumijevati odnose koje imate sa drugim ljudima. Kada uvidite koliko je sve što Vas okružuje i sve što trebate činiti jednostavno- osjećaj slobode će Vas naprosto preplaviti. Podijelite svoja znanja i iskustva sa drugim ljudima. Nemojte oklijevati u prihvaćanju duhovnog učitelja! Što se zdravlja tiče najosjetljiviji dijelovi organizma su Vam jetra, bokovi, kukovi, bedra i vratni dio kičme. Skloni ste upalama, reumatskim oboljenjima, išijasu, bolestima arterija, srca i pluća. Zato je bolje prehranu bazirati na povrću pa vegetarijanstvo ne bi bilo loš izbor za Vas. Slika bolesti može kod Vas biti vrlo varljiva pa postoji opasnost od pogrešne dijagnoze, zato je najbolje čuti više mišljenja kod postavljanja dijagnoze. Što se tiče oporavka, najbolje se osjećate u prirodi gdje možete prakticirati jednostavnije sportske aktivnosti.

 

JARAC

jarac

LJUBAV: osmica štapova u uspravnom položaju- ovo je karta ispoljavanja potencijala. Sve ide u Vašu korist i možete očekivati brze promjene. Postizanje ciljeva Vam je na dohvat ruke. Ova karta govori o tome da odjednom dobivate energiju da pozavršavate sve što ste davno započeli i što je stagniralo. Očekujte povoljne vijesti u ljubavnom životu! Moguće je da dobijete ponovnu šansu sa bivšim partnerom. Ako ste slobodni očekujte novu, strastvenu vezu. Bez obzira na to da li imate partnera ili ne, očekujte velike pomake na ljubavnom planu! Ponekad je ova karta predznak zaruka ili vjenčanja. Bitno je da svom partneru date dovoljno prostora i vremena a on će Vas iznenaditi pažnjom i ljubavi!

 

POSAO: dvojka novčića u obrnutom položaju- vjerovatno ćete biti suočeni sa dosta komplikacija na poslu. Možda ćete morati donjeti neke bitne odluke a osjećati ćete da niste u stanju suočiti se sa tom odgovornošću. Nedostatak fokusiranosti na ono što radite čini da se osjećate pretrpanim obavezama i nesposobnima da uradite sve što se od Vas očekuje. Umorni ste i razdražljivi. Ponekad ovo znači da ste preuzeli na sebe previše odgovornosti. Morate jasno sagledati situaciju kako biste napravili bolji plan! Situacija na poslu je prilično zahuktana i turbulentna. Istina je da se događaju veliki projekti i da posla imate više no obično ali fokusirajte se samo na bitno, nemojte biti površni. Podijelite odgovornost sa kolegama, isto tako nemojte se ustručavati tražiti pomoć. Ako tražite posao pošaljite samo nekoliko molbi kojima ćete se posvetiti kvalitetno jer temeljitost Vam u ovom periodu nije jača strana. Financijski- još su prisutne financijske poteškoće ali kraj im se bliži kako godina bude odmicala. Možda ne bi bilo loše da potražite savjet nekog financijskog stručnjaka. Sada morate srezati budžet i što manje trošiti novca na nebitne stvari.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST : toranj u obrnutom položaju- zbog svih previranja važno je da zadržite pozitivan stav kako bi pravovremeno mogli ispravno reagirati! Svakako odvojite vrijeme za aktivnosti koje Vas opuštaju. Što se zdravlja tiče slabe točke su Vam koštani dijelovi organizma- zglobovi, koljena, kičma, zubi. Skloni ste bolestima koje se sporo razvijaju i dugo traju- kroničnim upalama, degeneracijama kostiju ali i lomovima, sklerozi, rahitisu. Prehrana Vam treba biti raznolika, bolje kuhana i pečena, čak i voće je bolje kuhati nego jesti sirovo. Odgovaraju Vam svijetle prozračene prostorije i ljudi koji će Vas oraspoložiti. Najbolje se oporavljate u šetnjama uz more ili na svježem šumskom zraku.

 

VODENJAK

 

vodenjak

LJUBAV: kraljica štapova u uspravnom položaju- simbolizira žensku moć i snažne emocije, ona je kreativna, strpljiva, predana, darežljiva, puna ljubavi, senzualna, vrlo hrabra i realistična. Ova karta Vam savjetuje da budete u kontaktu sa Vašom ženskom stranom, da se prepustite intuiciji te da date prednost emocijama nad razumom. Označava rođenje novih ideja pa i sasvim drugačiji način života. Biti ćete posvećeniji obitelji i domu. Karta ukazuje na to da je Vaša veza/brak u sasvim solidnom stanju. U pojedinim (rjeđim) slučajevima, ako ste nezadovoljni svojom vezom/brakom ova karta označava da se držite svojih čvrstih uvjerenja i stavova bez obzira na posljedice. Budite vizionar i ako nešto želite nemojte da Vas ništa odvrati sa puta do cilja! Ova godina Vam daje priliku da konačno postanete emotivno zreli i “volite do kraja”- usudite se riskirati! Ako ste sami, ova karta je predznak novih iskustava, upoznavanja novih ljudi i vjerovatno novog početka. Suprotnom spolu ćete biti veoma privlačni! Veza koju ova karta predkazuje će sigurno biti veoma strastvena ali i dugotrajnija jer više niste u fazi kada Vam više odgovara samoća i neobavezna druženja. Što ste otvoreniji, to je veća prilika da upoznate nekog značajnog!

 

POSAO: luda u uspravnom položaju- predstavlja put u nepoznato. Može Vam se pojaviti neočekivana poslovna prilika ili se nametnuti neka važna životna odluka koju morate donjeti a tiče se posla. Luda je ponekad i znak promjene- sagledavanje situacije i to u pozitivnijem i iskrenijem smislu. Takvo sagledavanje situacije bi moglo zahtjevati od Vas da o situaciji razmišljate iz perspektive djeteta ili da u razmišljanju budete fleksibilniji i inovativniji. Ovo je period kreativnosti i možete očekivati dosta neizvjesnosti! Ova karta također predstavlja i period sumnje ali ipak poslušajte svoju intuiciju. Ponekad luda predstavlja poslovno putovanje. Ključna poruka ove karte je- budite otvorenog uma, spontani, spremni preuzeti rizik, spremni za nove prilike, slijedite svoje srce! Nebitno da li ste u radnom odnosu ili nezaposleni bitno je da “slušate” ovu kartu- luda je dijete u nama, uvijek spontano, pozitivno i hrabro. Luda je kreativni sanjar i razmišlja bez ograničenja. Uzbuđena je zbog mogućnosti koje joj život nudi i želi da ih iskoristi. Luda simbolizira nove početke, značajnije životne promjene. Ona je podsjetnik da su Vam nove mogućnosti dostupne u svakoj životnoj fazi i da u svakom trenutku možete prodrijeti u ono što zaista jeste. Luda voli avanture i ohrabruje Vas da živite život punim plućima! Ohrabrite se i poduzmite konkretnu akciju! Prilika Vas čeka iza ćoška! Značenja ove karte se generalno odnose na nove prilike, početke, putovanja ili potrebu da se na neki način udaljite iz trenutnih okolnosti/situacije. Budite spremni na drastične preokrete u poslovnom okruženju! Na financijskom planu stojite vrlo dobro. Ukoliko imate dugova, sada je pravo vrijeme da ih vratite!

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: carica u obrnutom položaju- tijekom ove godine Vaša Vam intuicija šalje ključnu poruku, važno je da nađete vremena kako bi poslušali unutarnji glas! Što se tiče Vašeg zdravlja osjetljivi su Vam donji dijelovi nogu, gležnjevi i zglobovi, dišni putevi, nervi i limfni sustav. Karakteristične bolesti za Vaš znak su sve one sa poremećajem krvnih žila, kapilara i krvnih sastojaka, anemija, loše vezivanje kisika u krvi, neuralgija, nervne i duševne bolesti. Kod Vas prehrana mora biti sa više vitamina, minerala a obroci uredni! Dobro reagirate na biljne i homeopatske lijekove. Za vrijeme oporavka ne bi se trebali izlagati naglim promjenama temperature, odgovara Vam da se oporavljate sami i u tišini, a najkorisniji Vam je pri oporavku dobar san.

 

RIBE

ribe

LJUBAV: vitez mačeva u obrnutom položaju- ljubavne planove ostvarujete sa zakašnjenjem ili osjećate da stagnirate u vezi/braku. Vaše namjere mogu biti pod utjecajem drugih. Loš savjet ili svađa mogu negativno utjecati na Vašu sposobnost za donošenje odluka. Impulsivnost i vremenski pritisak negativno utječu na Vas. Misli su Vam kaotične. Najbolja stvar koju možete učiniti je da ne radite nikakve nagle postupke. Strpljenje i odmor su Vam u ovom periodu najpotrebniji. Grube i nepromišljene riječi mogu uzrokovati veliku svađu sa partnerom. Ova karta je upozorenje da možda pokušavate silom uspostaviti kontrolu nad situacijom. Sebičnost i gledanje isključivo svojih interesa mogu uzrokovati probleme u Vašoj vezi/braku a rezultat toga može biti odlazak Vašeg partnera. Ova karta Vas upozorava da Vam je potreban pod hitno diplomatski pristup, nemojte emotivno reagirati već saslušajte što druga strana ima za reći, prostor za dogovor uvijek postoji samo je ključno kako se Vi postavite. Ako ste slobodni, suprotnom spolu ćete biti izuzetno privlačni, ipak budite sigurni u ono što želite i ne odstupajte od vlastitih principa. Ne prihvaćajte sve što Vam se ponudi, ne zaboravite na kriterije! Potencijalni partner mogao bi vršiti pritisak na Vas i stvari bi se mogle odigravati prebrzo za Vas, bitno je da poslušate sebe i svoj unutrašnji glas!

 

POSAO: kolo sreće u obrnutom položaju- ova karta govori o tome da niste dobro “proradili” prethodnih devet faza razvoja. Vaše razumijevanje Vas samih nije dovoljno jasno. Još uvijek niste stigli do točke kada možete krenuti sa svojim duhovnim putovanjem, što može biti loše. Sreća je prevrtljiva i morate sačekati da se “kolo” ponovo okrene. Put na kojem ste neće dati  željene (dugoročne) rezultate. Možda ćete se prvo suočiti sa pogoršanjem situacije prije nego što sve krene na bolje. Možda se nađete u situacijama gdje se događaju  “Murphyjevi zakoni”. Osjećati ćete se obeshrabreno i razočarano i pitati se zašto Vam se događaju takve situacije. Ova karta govori o tome da zanemarujete ili ne pokušavate da pronađete uzrok tih stvari. Možda je potrebno da preispitate svoje postupke! Vrijeme je da poslušate vlastitu intuiciju, ako ste nezadovoljni poslom vjerovatno ćete ga napustiti jer više nemate osjećaj zadovoljstva istim. Budite otvoreni za provođenje u djelo novih ideja a ukoliko Vam se to učini kao prevelika nepoznanica, potražite tuđi savjet! Nebitno da li ste zaposleni ili ne ova karta Vam savjetuje da zadržite životni optimizam u ovom težem periodu jer će svakako ponovno doći vrijeme kada će “sreća biti na Vašoj strani”. Ova karta često označava promjene koje ljudi sami po sebi doživljavaju traumatično, no one su sastavni dio životnog kruga i vode u bolje sutra! Financijski- upozorava Vas da se pripremite na nadolazeće prepreke i teškoće te da vlastitu nesigurnost prevladate i bacite se na naporan rad kako ne bi izgubili ono na čemu ste dugo radili. Moguće je da ćete sudjelovati u sudskom procesu vezanom uz vlasništvo nad nekretninom.

 

ZDRAVLJE / DUHOVNOST: sedmica novčića u uspravnom položaju- posvetite se meditaciji, vrijeme je da poslušate vlastiti unutarnji glas i zadovoljite svoje potrebe. Ovo je vrijeme kada ćete dosta vremena provoditi razmišljajući o nestalnosti stvari. Zdravstveno- osjetljive točke su Vam stopala, prsti nogu, vene, limfni sustav. Skloni ste bolestima koje se razviju od poremećaja krvne slike, reumi, šećernoj bolesti, psihičkim oboljenjima i fobijama, svim bolestima nepoznatog porijekla. Uz postojeću bolest često Vam se javljaju komplikacije koje mogu otežati dijagnosticiranje, bitno je da uvijek potražite više mišljenja kako bi se postavila prava dijagnoza. Odgovara Vam lakša, dijetalna prehrana. Riba, povrće, kuhano voće i što manje mesa. Osjetljivi ste na vlagu pa trebate boraviti u suhim i prozračnim prostorijama. Za vrijeme oporavka trebate šetati, najbolje u klimatskim uvjetima u kojima često pušu suhi vjetrovi.