Svih nas zanima razvoj naše veze sa trenutnim partnerom. Astrologija nudi odgovor da li su Vaši horoskopski znakovi kompatibilni a u slučaju da nisu to ne znači da nemate zajedničku budućnost nego da Vas čeka više prepreka i rada na sebi jer morate uskladiti karakterne razlike.

Slaganje horoskopskih znakova se u astrologiji odnosi na sinastriju, odnosno usporedni horoskop.  

Vrline bika: strpljiv, povjerljiv, ljubazan, miran, promišljen, odlučan , uporan.

Mane bika: tvrdoglav /nefleksibilan, posesivan, zlopamtilo, lijen, konzervativan, lakom.

Bik voli zavođenje, on je pristupačan i ljubazan a u ljubavi mu je bitna emocionalna ali i ekonomska sigurnost. Uživa u atmosferi obiteljskog doma i pravi je hedonist, cijeni ljepotu pa mu je tako potreban šarmantan i lijep/zgodan partner. Partner mora imati manire jer bik ne voli neugledno ponašanje. Biku je bitno da partner voli kuhati i to je brz put do njegovog srca! Bik traži pouzdanog, vrijednog partnera i ne voli kada ga se namjerno zavlači i potiče njegova ljubomora. On je posesivan partner i neće partneru oprostiti prijevaru, mada mu se samom zna često dogoditi flert ali zna kada povući crtu. Ne voli promjenu, čak obožava svoju rutinu i tu može biti jako tvrdoglav ako se na njega vrši pritisak. Što ga se više tjera na nešto to će on biti uporniji u svojoj tvrdoglavosti. Mana mu je i što često može djelovati škrto a to je zbog toga što jako cijeni sve što je materijalno stekao i očekuje od partnera da isto tako vrijedno radi i štedi.

Bik i slaganje sa ostalim horoskopskim znakovima.

Bik se najbolje slaže sa zemljanim i vodenim znakovima a to su : Bik, Djevica, Jarac i Rak, Škorpion, Ribe.

Žena Bik intimnosti prilazi polako i oprezno ali u sebi nosi duboke emocije. Ljubavne veze za nju su kao biznis- ona neće gubiti vrijeme s partnerom koji ne razumije riječ odgovornost, vjernost i materijalna sigurnost. Ona traži romantiku, večeru uz svijeće i poneki poklon (koji ne mora biti skup ali joj puno znače znakovi pažnje). Partner je mora osvajati lijepim gestama i biti uporan. Ona nije opsjednuta novcem ali će uvijek težiti partneru koji isto kao ona naginje bogatstvu i komforu. Pažnju suprotnog spola privlači ženstvenim senzualnim pristupom. Ona zrači karizmom tako da je uvijek poželjna kod suprotnog spola i često ima puno obožavatelja. Želi pravog muškarca uz sebe i neće imati ništa protiv da on bude gazda u kući. Vjerna je i prava podrška svom partneru tako da kada jednom kaže “da” to je onda za cijeli život. Uložiti će dosta truda da bude dobra domaćica. Ako joj to ne ide od ruke njezin partner će je i dalje smatrati veoma uzbudljivom osobom jer ona zrači unutrašnjom mirnoćom i svaki gost koji ulazi u njen dom osjetiti će toplinu dobrodošlice. Mana joj je da se boji odvajanja od situacija ili stvari koje su joj postale svakodnevne i poznate, jednostavno voli svoju rutinu i tu može doći do čestih svađa ako partner inzistira na promjenama kojima ona nije sklona.

 

Muškarac Bik ne kreće bezglavo u akciju prije nego što dobro promisli o tome. Naizgled hladan i rezerviran krije dobro svoje duboke emocije i velikodušnost. Fokusiran je na profit svog truda i dosta je okupiran sa materijalnim stanjem jer želi uživati u komforu svog doma. Kada je zaljubljen on je vjeran i zaštitnički nastrojen, idealan partner za svakoga tko cijeni tradicionalnu vezu. On voli ljubazno intelektualno društvo, ugodan ambijent i domaće kulinarske specijalitete. Svoju partnericu bira uz puno truda i promišljenosti. Donošenje prave odluke obično mu zna oduzeti dosta vremena ali kada se jednom odluči onda sigurno grabi ka cilju. Prikrivena strast bika traži određen period “zatišja” ali kada uzavre staložena priroda ovog muškarca više nije za prepoznati! Brzo se seksualno uzbudi i jako je potentan pa najviše mrzi kada je seksualno izazvan pa ostavljen. U ljubavi on je miran, praktičan i čvrsto stoji s obje noge na zemlji. On želi u vezi biti gazda i traži ljubav na duge staze. Njegove emocije prema partnerici će biti sve jače što duže veza traje. On partnerici ne skida zvijezde s neba ali će je držati kao malo vode na dlanu.  Mana mu je nefleksibilnost i nemogućnost da se otarasi loših životnih navika koje su došle zbog njegovog hedonističkog ponašanja.

 

Bik – Ovan

 

Sve na prvi pogled izgleda kao da imaju dosta toga zajedničkog – odlučnost, upornost, tvrdoglavost, apetit za životne užitke. Ali već na drugu isplivati će velike karakterne razlike između njih. Ovan je vatreni dok je bik zemljani znak. Ovan je za akciju, brz, dinamičan, dominantan, ima u sebi veliki entuzijazam dok je bik sporiji, voli rutinu, strategiju i realnost. Sudar jakih karaktera može ih navesti i na više od bezazlene rasprave, čak može dovesti i do fizičkog obračuna koji je potenciran od strane ovna. Kombinacija bika i ovna sigurno nije preporučljiva za zajednički miran život ali ako već do veze dođe ona će biti započeta na način da ovan preuzima inicijativu a bik je taj koji uživa u procesu zavođenja. Spoj ova dva znaka može biti pozitivan u smislu da je ovan djelotvoran u izvršavanju planova i akcija dok je bik promišljen i oprezan u planiranju zajedničke budućnosti. Jedan drugoga mogu puno naučiti ali je pitanje da li će ovan imati dovoljno strpljenja da pokrene bika a bik dovoljno tolerancije za ovnovske emocionalne ispade. Ako ovan požuruje bika izlaže se opasnosti da otkrije moć jaču od njegove vlastite jer je bik gospodar otpora. Ovan je ljubomoran ali je bik i ljubomoran i posesivan pa ovo može biti kobna kombinacija jer ako je ovan zainteresiran drugim stvarima pa nema vremena za posvetiti se biku on će polako ali sigurno dići sidro. Ovan i bik čak i u krevetu mogu imati konflikte. Ovan, za razliku od bika mora biti aktivan u društvenom životu,  uspješno žonglirajući privatni život i karijeru, da bi svoju kondiciju održavao na nivou, inače sex sa partnerom postaje dosadan  i ovan će se dati u potragu za novim partnerom u želji da svoj život učini zanimljivim. Biku može biti jako naporna ta stalna potreba ovna da uvodi promjene i dinamiku u odnos pa se ohladi. Bik svoj svijet zasniva na logici i sklon je tradicionalnom pristupu dok se ovan povodi impulsima i željom za nečim novim, neviđenim.  Zaključak je da ovo dvoje jedno drugo lako mogu izbaciti iz takta i teško će biti održati vezu ali nije nemoguće ako se dogovore naći na pola puta. Ovan treba više cijeniti bikovu vjernost i podršku a bik mora razumjeti ovnovu težnju za slobodom i obuzdati svoju posesivnost.  Sporiji bik se može ubrzati, ako ga ovan stalno stimulira a posebno udvaranjem, jer bik je veoma emotivan znak.  Veza ova dva znaka bolje funkcionira u slučaju kada je muškarac ovan a žena bik.

 

Bik – Bik

 

Kada se dva bika upuste u vezu, to je vrlo stabilan odnos koji odgovara i jednoj i drugoj strani. Razmaziti će jedno drugo, poštovati želju prema malim luksuzima – dijeliti iste interese i životne ciljeve. U krevetu, što se tiče ispunjavanja seksualnih želja neće biti problema. Oni su šarmantni, graciozni i dostojanstveni ali problem nastaje što oboje mogu biti tvrdoglavi, ljubomorni i posesivni. Početak njihovog odnosa zasniva se na dugom procesu udvaranja. Rijetko srljaju u vezu, puni su romantike i senzualnosti, nikada im dosta fizičkog kontakta. Očekuju i pružaju jedno drugome odanost i materijalnu sigurnost. Zajednička ljubav, dom i obitelj su im ispred svega tako da će se emotivno odlično osjećati jedno pored drugoga. Ne vole promjene, preferiraju stabilan život. Opiranje promjenama može biti dobro ali i rizično jer lako mogu upasti u monotoniju i pasivno ponašanje. Možda će biti spokojni ali to nije dobro za napredak u životu jer jedan od njih će morati biti spreman preuzeti inicijativu. Isto tako moraju biti oprezni ako oboje postanu preokupirani zarađivanjem novca jer će onda prestati provoditi vrijeme zajedno a to je u ovoj kombinaciji recept za nevolju! Tvrdoglavost ih može skupo koštati jer oboje nisu skloni na kompromisna rješenja i tu će biti potrebno uložiti dosta truda. Zbog tendencije ka ljubomori i posesivnosti moguće su povremene svađe. Kako god, jedan partner će morati popustiti u sukobu temperamenata, u suprotnom, ozbiljne poteškoće se mogu pojaviti i upropastiti zajedničku sreću. Isto tako ključna riječ za ovaj odnos je umjerenost jer su oboje skloni životnim uživanjima i ne znaju stati, jedan partner će morati voditi računa da se ne ode predaleko sa npr. pretjeranim konzumiranjem jela i pića, uživanjem u provodima i slično. Bez motivacijskog faktora bikovi se lako ulijene i jako teško izlaze iz faze pasivnosti. Zaključak je da je ovo veza koja nudi blistavu budućnost i funkcionira bez problema na duge staze samo će biti potrebno malo korigirati hedonizam, tvrdoglavost, pasivnost i posesivnost kod oba partnera.

 

Bik – Blizanci

 

Bik je zemljani a blizanac zračni znak. Bik je praktičan i pita se kako će mu nešto pomoći da ostvari svoje ciljeve, dok blizanci idu uz trenutak, nikada ne osjećaju pritisak. Bik je posesivan a blizanci svojom mentalnom analizom mogu djelovati dosta hladno za njega. Može biti teško uskladiti dinamiku, budući da blizanci vide bika kao dosadnog, dok bik vidi blizance kao površne i nestalne. Imaju puno za naučiti jedno od drugog. Blizanci često imaju podvojena mišljenja o istim stvarima. Ako je posesivni bik u mogućnosti blizancima ponuditi bračnu sigurnost i intimnost, a ujedno i slobodu, stvari će funkcionirati jako dobro ali biti će potrebno dosta trude s obje strane. Postoje velike razlike u karakterima jer bik voli spor, ležeran tempo i jedini je način da mu se netko približi lagano osvajanje iz dana u dan. Važan mu je i način na koji partner komunicira i razmišlja jer bik voli da se udubi u situaciju duboko a  probleme riješava metodično, korak po korak. Blizanci su potpuno drukčiji, preferiraju letjeti od jedne stvari do druge. Mogu postati lako uznemireni i razdražljivi. Ovo dvoje  imaju skroz  različite poglede na život. Blizanac neće razumjeti bikovu potrebu da se smiri, udomaći i generalno odbija promjene. Po Blizančevom mišljenju treba biti slobodan i istraživati. Promišljeni bik će imati problem shvatiti blizančevu manje praktičnu prirodu. Ovo dvoje su emocionalno dosta različiti. Blizanac voli različitost mišljenja i sva mentalna zadovoljstva dok je bik više zainteresiran za opipljive, materijalne stvari u životu. Bikov jak sexualni nagon može savladati sexualno slabijeg blizanca. Blizanci bi u seksu trebali biti sporiji i manje se truditi da mentalno stimuliraju bika a više se opustiti i prepustiti senzualnosti i moći dodira. Zaključak je da je važno za oboje razumjeti karakterne razlike. Ako blizanac poštuje bikovu potrebu za sigurnošću i ako bik poštuje blizančevu potrebu za promjenama zajednički život za ovo dvoje će možda čak i biti moguć. Bik može pomoći blizancima da postanu duboko uključeni u (praktičan) život, a blizanci mogu pomoći biku unoseći zabavu i uzbuđenje u njegov život. Dakle, za uspješan zajednički život potrebno je razumijevanje i puno strpljenja od oba partnera!

 

Bik – Rak

 

Ovo je vrlo dobra kombinacija. Ova dva znaka imaju puno toga zajedničkog: cijene sigurnost u ljubavnoj vezi i imaju tendenciju da razmaze jedno drugo, vole biti kod kuće i provoditi mirne noći sa svojim partnerom. Njihova obitelj je često idealna, čemu teže drugi horoskopski znakovi, uz odnos koji je više obiteljski orijentiran nego prema vanjskom svijetu. Oni su sami sebi dovoljni. Bik je zemljani, a rak je vodeni znak. Voda i zemlja su kompatibilne. Rak je rođen da njeguje bika a bik ima stabilniji pogled na život nego rak i može pomoći raku da stabilizira svoje burne emocije. Bik je fiksni, a rak kardinalni znak. Bik će težiti zauzeti poziciju vođe u ovoj vezi što raku neće smetati, rak posjeduje intenzivnu kreativnu energiju a bik mu pomaže da tu energiju pretvori u trud koji će se isplatiti. Bik ima fiksne navike, neće promijeniti mišljenje nakon što ga formira. To može pružiti raku emocionalno uporište, jer je bik u cjelosti posvećen odnosu. S druge strane, rak može započeti nove projekte koje će bik s uživanjem preuzeti. Ali da sve ne bude savršeno, oba znaka moraju biti oprezni jer se bik može umoriti od rakovog prevrtljivog raspoloženja, a raku može smetati bikova neosjetljivost na njegove (ćudljive) potrebe. Problem nastaje i kad bik inzistira po svom a rak odgovara zatvaranjem u sebe i durenjem. Bik mora naučiti razumjeti rakovu emocionalnu osjetljivost, a rak se mora osloniti na otvorenu i iskrenu komunikaciju, a ne na emocionalne ucjene (rakovi mogu biti dobri prikriveni emocionalni manipulatori). Rak često drži emocije u sebi, što može dovesti do povremenih eksplozija. Pozitivne strane ove veze su ipak u većini: rak voli domaću atmosferu i posvećenost njoj, a to je baš ono što svaki bik traži u partneru. Oboje su privučeni emocijama onog drugog. Bik će biti oduševljen rakovom predanom brižnošću. Bik je sexualno otvoren i stabilan i daje prednost trezvenim postupcima; previše verbalizacije ili komplicirano fantaziranje ne spadaju u njegov stil. On posjeduje iskrenu prirodu koja odgovara raku, koji često zadržava svoje emocije u sebi. Većina rakova je nesigurna i bikova stabilna i samouvjerena priroda je u stanju da ih oslobodi mnogih briga oko budućnosti. Zaključak je da je ova kombinacija odlična i mogu funkcionirati dugoročno. Oba znaka su pouzdana i snažno orijentirana prema obiteljskom životu. Međusobna ljubav i sigurnost doma čini ovaj odnos dugoročnim.

 

Bik – Lav

 

Bik je zemljani a lav vatreni znak. Oboje su ambiciozni ali na sasvim različite načine. Lav čezne za slavom, društvenom moći i bogatstvom, dok bik teži sigurnosti i stabilnosti u životu i ljubavi. Problem može nastati u dominaciji jer oboje žele biti vođe. Bik i lav su fiksni znaci a to znači da su oboje tvrdoglavi i jednom kada stvore mišljenje o nečemu, treba puno da ga promijene. Zato njihove svađe mogu biti tako intenzivne, jer  uistinu vjeruju da su u pravu i da je njihovo mišljenje najbolje. Ipak, postoji očigledna i neposredna privlačnost između dva znaka. Ova kombinacija može biti vruća kao vulkan! Postoji prirodni magnetizam koji međusobno privlači ove znakove. Ova dva znaka cijene udobnost i luksuz. Lav se često udvara skupim darovima, što će uveliko goditi biku koji voli tradicionalne oblike udvaranja. Kreativna umjetnost ih može zbližiti -lav voli biti u centru pažnje a bik voli učestvovati u lijepim stvarima. Lav je pun inspiracije dok bik posjeduje sve što je potrebno za ostvarivanje snova. Lav ima potrebu da blista dok bik ima sposobnost da pomogne lavu da se istakne. Dok god bik uspijeva da obuzda svoju ljubomoru i dopusti lavu da barem malo gleda sa strane, sve će biti u redu. Bik zna pružiti pažnju koja je lavu potrebna, ali naravno očekuje istu pažnju zauzvrat. Ako bik i lav udruže svoje snage na putu ka njihovim ciljevima, ništa im ne može stati na put ali ako se koncentriraju na pokušaje da kontroliraju i dominiraju jedan drugoga, lako može doći do raspada veze. Lav je sklon brzim i iznenadnim ljutnjama, mada one obično brzo i utihnu, dok je bik poznat po tome da mu treba duže vremena da se naljuti, ali kada ga bijes uhvati, teško i sporo jenjava. Ključno je za njih dvoje da nauče otvoreno komunicirati bez uplitanja ega i ponosa jer bi u protivnom nesporazumi mogli dovesti do raspada veze. Što se tiče sexa, bez obzira na fizičku privlačnost tu može biti izazova jer biku je potrebna prisnost i osjećaj ljubavi dok lav voli komplimente i želi biti obožavan i visoko cijenjen. Oboje se moraju naučiti fleksibilnosti i otkriti će zajednički potencijal a pri tome će se odlično zabaviti. Zaključak je da je u ovoj kombinaciji prisutna jaka fizička privlačnost ali općenito u odnosu biti će potrebno dosta prilagodbe s obje strane. Lav se mora spustiti na zemlju i svoju teatralnost naučiti kontrolirati dok se bik mora naučiti kontrolirati svoju posesivnost.

 

Bik – Djevica

 

Bik i djevica su zemljani znakovi. Oni su stalni i praktični, vole posjedovati. Njihova želja za stabilnim obiteljskim životom i financijskom sigurnošću ih spaja na prvi pogled. Bik je fiksni znak, a djevica promjenljiv. Bik je tvrdoglav i nije sklon promjeni mišljenja pa fleksibilnija djevica može naučiti bika vrijednost popuštanja. Kada se ova dva znaka upuste u vezu to je jedinstvo urođene praktičnosti. Mogu biti vrlo iskreni i predani jedan drugom. Djevica voli bikovu snagu i predanost, a bik cijeni djevičin brzi um. Oboje se ugodno osjećaju jedno pored drugoga što doprinosi prirodnosti i lakoći ove kombinacije. Zbog svoje prirodno oprezne prirode, za djevicu može trajati neko vrijeme da se odnos razvije, ali nakon što je utvrđeno da su oba partnera zainteresirana za vezu, teško ih je zaustaviti. Ova dva znaka imaju puno toga zajedničkoga s tim da je bik senzualniji i skloniji uživanju a djevica više sklonija analizi i kritici. Bik ne voli biti kritiziran a kritika je njezino najveće oružje. Isto tako bik može biti iznerviran djevičinim perfekcionizmom, ali sve u svemu, uživati će provoditi vrijeme s nekim tko je stabilan i praktičan kao i on sam. Djevici može zasmetati bikov pretjerani hedonizam i tvrdoglavost. Bik će biti u stanju da odvrati djevicu od analiziranja svake sitnice, a djevica mu zauzvrat može pokazati da se u nekim situacijama puno toga događa “ispod površine” , više nego što bi to on mogao zamisliti. Bik pažljivo promatra i prati domaćinske troškove i izdatke što veseli štedljivu djevicu. Djevica može pomoći biku da bolje vodi ekonomske poslove dok bik može njoj pokazati kako se ponekad isplati predati malim zadovoljstvima. Zajedno su u stanju da naprave bogatstvo. Zbog prirodne radoznalosti djevica se lako zainteresira za projekte kojima se bik posvećuje. Bik se često prihvaća djevičinih ideja i pomaže njihovoj produkciji čak i kada djevica pređe na sljedeću. Oboje su nadareni talentom za logiku, dovitljivošću i prakticizmom što ovaj spoj čini odličnom kombinacijom! Fizička strana života je isto veoma značajna za oboje-  što se sexualnosti i romantike tiče tu se odlično nadopunjuju tako da svoje rasprave neće voditi oko ovih pitanja. Djevica je romantičn znak za bika tako da će oboje dijeliti puno seksualnog zadovoljstva, također sex može nadoknaditi druge slabosti u njihovom odnosu. Zaključak je da je ovo vrlo dobra kombinacija, skoro pa idealna jer imaju zajedničke životne ciljeve i jedno drugom su emocionalna i mentalna podrška.

 

Bik – Vaga

 

Bik je zemljani znak, a vaga zračni. Bik prolazi kroz život oslanjajući se na svoju urođenu praktičnost, dok se vaga oslanja na intelektualno istraživanje. Bik se pita kako će mu netko/nešto pomoći da ostvari svoje ciljeve u životu, a vaga se fokusira na intelektualne podražaje, bez obzira bili praktični ili ne. Bik je fiksni, a vaga kardinalni znak. U tom odnosu bik je taj koji prividno inicira a vaga slijedi (zapravo je vaga ta koja dominira odnosom ali na jedan suptilan način koji bik ne vidi). Vaga treba razumjeti bikovu tvrdoglavost. Uz nježno uvjeravanje, sve je moguće, a nema znaka kojem suptilno uvjeravanje i šarmiranje ide bolje od vage. S druge strane, vagina neodlučnost može živcirati bika. Dok god bik ne forsira svoj stav kao jedini prihvatljiv, vaga može prihvatiti njegove odluke. Konflikti mogu nastati ako bik postane previše posesivan ili vaga postane previše koketna i društvena. Ako žele dugotrajan odnos, moraju naučiti prihvatiti da su njihovi pogledi na svijet različiti. Vaga donosi uživanje u društvenoj raznovrsnosti, ali to također može biti iscrpljujuće za bika. Biku je potrebna stabilnost i topla kućna atmosfera. Vagi je potrebna društvenost. Ako je vaga dovoljno fleksibilna taj odnos može doći na zavidnu razinu i postići se balans između društvene aktivnosti i blaženstva kućne atmosfere. Vladar oba znaka je planeta venera, pa postoji neposredna veza između njih. Vaga je zračni znak i stimulira bikov um pa ga može uvijek poticati na akciju i dići iz njegove mentalne letargije, isto tako može mu pomoći da vidi i drugu stranu problema/situacije jer ona ima dosta dobru objektivnu procjenu. Bik može ponuditi vagi udobnu i sigurnu budućnost. Vaga je poznata po svojoj neodlučnosti oko svega što može iznervirati bika. Bik može pomoći vagi da pronađe logičnija rješenja za stvari oko kojih se ne može odlučiti. Bik je prirodno posesivan pa njegova potreba da kontrolira koketnu vagu neće naići na njezino odobravanje. Novac može predstavljati problem jer vaga ne dijeli bikovsku financijsku opreznost (mada oboje teže da budu bogati i skupljaju lijepe stvari). Što se tiče romantike i sexa tu može biti većih iritacija što se tiče sexa jer romantika im nije problem ali sex je jer vaga ne dijeli bikovski žar i strast za sexom pa može djelovati pomalo hladno biku, njoj je mentalni poticaj i ambijent jako bitan a bik je više sklon radnji a manje komunikaciji i nije toliko opterećen sa detaljima poput vage. Trebaju se pokušati dogovoriti i prilagoditi jedno drugome. Ova kombinacija nije baš najlakša, ali ima šanse za uspjeh ako su oboje spremni na ustupke.

 

Bik – Škorpion

 

Bik je zemljani a škorpion vodeni znak. Dok je bik otvoren, škorpion je više tajanstven i nedokučiv. Mogu naučiti jedno drugo o svojim suprotnim svjetonazorima. Još jedan faktor koji garantira da im nikada neće biti dosadno je uzajamna sklonost ljubomori i posesivnosti. Bik voli kada je škorpion ljubomoran jer to znači da je obožavan i cijenjen dok je škorpionu ljubomora prirodan dokaz ljubavi. Dobra je stvar da su ova dva znaka snažno odani jedno drugom. Bik i škorpion su fiksni znaci. To znači da su oboje prilično tvrdoglavi i odlučni. Ovo bi u prijevodu značilo da su skloni boriti se do iznemoglosti ali s druge strane ako se nađu na istoj “valnoj” mogu postići više nego bilo koji drugi par.  Bik se čini dominantan partner, ali to nije baš tako jer škorpion pobjeđuje kroz manipulaciju kako bi dobio ono što želi. Bikovi su ludo privučeni njihovim suprotnim znakom, škorpionom. Moćni magnetizam ih vuče jedno drugome. Prvi susret ova dva znaka će biti upečatljiv. Bik će biti zbunjen talasima strasti koje će osjećati kada se nađe u blizini škorpiona a isto tako će se osjećati škorpion privučen stabilnošću i unutarnjom snagom bika. Između ova dva znaka je jaka sexualna privlačnost koja može trajati dugo, što su više zajedno to im je odnos kvalitetniji. Bik i škorpion imaju puno zajedničkih interesa i planova ali zato jer su oboje jake osobnosti , ova veza često doživljava velike oscilacije, od strastvene ljubavi do svađa i nesuglasica. Ljubomora i posesivnost je veliki problem između ovo dvoje. Bik mora biti oprezan da zadrži iskrenost i vjernost prema svom partneru, u suprotnom je moguća velika eksplozija škorpiona! Problem može nastati što je od velike ljubavi mali korak do velike mržnje kada gledamo ova dva znaka zato se moraju naučiti otvoreno razgovarati o svojim pogledima na život i potrebama kako bi mogli postići kompromis, ako žele trajan i sretan odnos. To uveliko zavisi i o škorpionskoj sposobnosti da nauči vjerovati biku. Odnos neće uspjeti ako ne mogu prevladati svoje samouvjerene i fiksne stavove. Oba znaka imaju veliku, duboku potrebu za sigurnošću u vezi, ali s različitim težištima. Dok bik cijeni poštenje i gnuša se nevjere, škorpion voli biti tajanstven. Škorpionska potreba za sigurnošću je stalno uvjeravanje da je njihova emocionalna veza s partnerom jaka. Dobra stvar je da bik također treba to ohrabrenje. Obitelj  je obično od velike važnosti za oboje, mada se može desiti da se ne slože oko najboljeg načina za tretiranje obiteljskih odnosa. Činjenica je da ako se nađu negdje na sredini, biti će više efektivni nego ako svaki od njih vuče na svoju stranu. Što se tiče seksa tu se dosta dobro slažu s tim da škorpion treba više izraziti ljubav kroz seks i postati nježniji i suptilniji.Bik je osjetljiv i ne želi samo seks. S druge strane bik mora biti fleksibilniji i nekad se prilagoditi željama svog partnera koji ima potrebu za rizičnijim situacijama i akcijskim scenarijima u seksu. Zaključak je da je ovaj odnos intenzivan i garantira složenu vezu sa velikom seksualnom privlačnosti. Moraju naći ravnotežu u odnosu inače će se uvijek vrtiti u krugu između strastvene ljubavi i problematičnog neslaganja- korak do mržnje.

 

Bik – Strijelac

 

Bik je zemljani, a strijelac vatreni znak. Strijelac treba slobodu i prostor za kretanje, a biku je potrebna stabilnost i sklon je posesivnosti. Strijelac se oslanja na osjećaj prije nego na razum i on ga usmjerava kroz život dok je bik realan, praktičan i efikasan. Ovi pristupi životu mogu biti izvor stresa ako dva znaka ne nauče razumjeti i prihvatiti jedan drugog. Bik je fiksni, a strijelac promjenjivi znak. Bik je tvrdoglav i teško mijenja mišljenje dok je strijelac fleksibilan i čezne za raznolikošću i stalnom promjenom. Ako strijelac osjeti poriv za novim partnerom bolje mu je da bude na oprezu jer bik ne trpi nevjeru i teško će opet povratiti povjerenje u partnera. Zauzvrat, bik mora dati strijelcu slobodu da uživa u drugim iskustvima i ljudima- naravno samo platonski. Bik može naučiti naučiti strijelca prednostima sigurnog odnosa, a strijelac bika može naučiti fleksibilnosti i dati mu životni entuzijazam. Bik smatra strijelca zabavnim i interesantnim ali je bik usmjeren na gradnju zajedničkog gnijezda dok bi strijelac s njim najradije krenuo na putovanje oko svijeta prije nego čak pomisli smiriti se i skrasiti na jednom mjestu, dakle zaključak je da je u ovom odnosu bik taj koji uvijek čeka strijelca da se odluči. Bik je jak i miran karakterni tip, koji kaže “volim te” samo ako je skroz siguran da stvarno tako misli dok strijelčev nagli entuzijazam bukti od ljubavnih izjava ne razmišljajući dublje o njima a moguće je i da drugi dan promijeni u potpunosti svoje mišljenje! Bik više važnosti daje provođenju svog vremena u obiteljskom okruženju  i čak i ako voli putovati kao strijelac uvijek teži komforu dok je strijelcu sve dobro, on je jednostavan, bitno da je neka promjena u životu jer on je vječiti nemirni istraživač. Strijelac se brzo mijenja pa će biku biti težak posao održavati korak s njim. Konstantno prilagođavanje bika će biti ključni faktor u tome da li će ovaj odnos biti uspješan. Dobra strana ovog odnosa je njihov seksualni život- bik će morati biti strpljiv da bi došao do emocija strijelca ali kada jednom dopre do njega odnos će dobiti na jačini. Veza im može biti vrlo strastvena ali moraju si dati vremena da nauče o odnosu u koji se upuštaju. Dok strijelac voli stalno upoznavati nove ljude i mjesta, bik može biti zadovoljan rutinom jer mu pruža sigurnost. Na početku odnosa, bik zahtjeva više predanosti i stabilnosti no što je to strijelac spreman dati ali ako bik nauči biti strpljiv, strijelac definitivno može s vremenom početi cijeniti udobnost doma! Isto tako oboje cijene istinu i to ih može spasiti kada su u teškom razdoblju, bik će cijeniti istinu bez obzira koliko netaktična bila od strane strijelca dok strijelac mrzi lažan moral i glumatanje, on kroz život ide u stilu “uzmi ili ostavi”. Zaključak je da ovaj odnos može uspjeti ali uz dosta napora, s tim da će ga više biti uloženo od strane bika. Nove perspektive koje jedan drugome mogu dati kada se upoznaju dvije različitosti sigurno čine ovaj odnos zanimljivim.

 

Bik – Jarac 

 

Bik i jarac su oboje zemljani znakovi. Ovaj par voli opipljive, materijalne stvari. Budući da su oboje marljivi radnici, oni obično mogu postići sve zamišljene planove. Bik je fiksni, a jarac kardinalni znak. Zemljana, praktična strana vrlo dobro se podudara  u ovoj kombinaciji jer oboje imaju sličan način razmišljanja. Oboje naginju tradiciji i zbog toga će se međusobno poštivati. Kada uđu u ljubavnu vezu, bik nije zainteresiran za rizik ako nije potreban u smislu emocionalne povezanosti, a jarac je nezainteresiran za rizik, ali više u smislu novca i karijere. Jarcu je karijera jako bitna i ima tendenciju da visoko postavi ljestvicu. Bik ima visoke standarde ali više u pogledu ljubavi – odnosa i imetka. Jedino se moraju čuvati da ne postanu previše materijalistični jer život se ne vrti samo oko dobre hrane i novčane dobiti. Jarac je promjenljiv znak i zbog toga će probati nove stvari i eksperimentirati a bik mora naučiti imati u njega povjerenje. U umjetnosti vođenja ljubavi jarac je istraživač ako je izazvan od strane bika mada može biti posesivan i ljubomoran ako je ugrožen. Oboje uživaju u zadovoljstvu njihovih čula i obično imaju veoma strastven sexualni život. Potrebna im je izvjesna doza uzbuđenja i ohrabrenja, a bik je taj koji predvodi svog partnera jarca u tom smjeru. Dok jarac na početku može izgledati malo hladan i rezerviran, bik će brzo otopiti taj ledeni oklop. Bik će  pokazati jarcu kako da uživa u zasluženom odmoru i kako da cijeni ljepotu i udobnost, a jarac može naučiti bika da bude izdržljiviji i discipliraniji u ostvarivanjima svojih zamisli. Zaključak je da ovo dvoje predstavljaju jako dobar tim i skoro pa idealnu kombinaciju za ljubav i brak. Sličnost njihovih vrijednosti i posvećenost istim ciljevima čini ih vrlo kompatibilnim parom.

 

Bik – Vodenjak 

 

Bik je zemljani, a vodenjak zračni znak. Vodenjak se fokusira na intelektualne veze i potragu, a bik se fokusira na više praktične i senzualne stvari. Ovo dvoje može imati problema sa razumijevanjem jedno drugog. Bik i vodenjak su fiksni znaci. Oboje su tvrdoglavi i ne vole da mijenjaju svoj stav ili mišljenje- s tim da vodenjak više teži biti originalan i uvijek ima neki svoj put za razliku od većine ljudi pa može drugima djelovati kao čudak dok bik ima prirodnu ljubaznost i šarm koje koristi u odnosima s drugima ali zna na suptilniji način braniti svoje stavove i naravno ne odustati od njih. Kako su oboje fiksni znakovi malo je prostora da se jedan od njih dvoje prilagodi. Bik voli rutinu i konzervativan je, dok je vodenjak moderan i rutinu smatra dosadnom. Bik ce smatrati vodenjaka jako uzbudljivim ali lako može biti isfrustriran svojim neuspjelim pokušajima da  prodre u vodenjačku pomalo hladnu intelektualnu osobnost.  Nekonvencionalni pristup vodenjaka pojaviti će se i u spavaćoj sobi pa to biku može s vremenom postati naporno. Senzualna istraživanja bika mogla bi pomoći vodenjaku da ublaži svoj pristup i više se oslanja na dodir,emocije a manje na intelektualnu notu u sexu. Vodenjak će sigurno dati biku osvježenje od rutine u koju on lako može upasti i pomoći mu da djeluje odvažnije u krevetu. Općenito nepredvidivost vodenjaka moze biti prevelik izazov za mirnu bikovsku prirodu i sve konzervativne bikovske navike ubrzo će početi ići na živce dinamičnom opuštenom vodenjaku i temperamenti će se sudariti! Bik će često osjetiti da su ideje vodenjaka previše nepraktične. Vodenjak je dosta fokusiran na socijalna pitanja, a bik je više zabrinut za neposredne izazove života nego za globalna ili pitanja zajednice. Bik se često ponaša poput pravog bika i bezglavo napada. Kada vodenjak osjeća pritisak, on se povlači, koristeći rezervirano ponašanje kako bi se odmaknuo od svog mučitelja. To može dovesti do toga da bik nasrne još jače, zbog čega se vodenjak povlači još dalje. Velika iritacija za bika je i ta što vodenjak nema želju da podijeli svoje intimne tajne. Bik se razvija na otvorenim i konkretnim izrazima emocija i raspoloženja dok vodenjak izgleda netaknut i emocionalno nedohvatljiv. Posesivnost je prirodni instinkt za bika a vodenjak je divlje nezavisan i nepredvidiv. Bik može vodenjaku pokazati da se život zasniva na emocijama i poboljšan je ljepotom i udobnosti. Vodenjak može pokazati biku kako zadržati težnju za uspjehom i kako se odmaknuti od nečeg što nema svrhu. Vodenjak može pomoći biku da se otvori ka predivnim mogućnostima u životu i bude manje uplašen od nesigurne i promjenjive budućnosti. Vodenjak će u biku pronaći bezrezervnu podršku, što nije mala stvar! Ovaj odnos ima male izglede da preživi jer je potrebno puno kompromisa s obje strane ali činjenica je da može biti jako uzbudljv jer će puno naučiti jedan od drugoga.

 

Bik – Ribe

 

Bik je zemljani a ribe su vodeni znak. Zemlja i voda se dosta dobro slažu. Bik može pomoći ribama da stabiliziraju svoju osjetljivost a ribe mogu dodati mističnu notu bikovskom praktičnom pristupu. Bik je fiksni a ribe su promjenjivi znak. Gdje je bik stabilan, praktičan i usmjeren, ribe se vole kretati iz jedne misli ka sljedećoj vodeći se najprije emocijama a tek onda razumom. Bikova krutost može ugroziti fleksibilnost riba. Bik će morati naučiti kako pustiti ribe da plivaju po svom. A ribe će uvijek biti jaka potpora biku. Ribe mogu pokazati biku da je ponekad promjena bolja od odlučnosti da se stvari rade samo na jedan način. Oboje vole mirniju vezu pa im to može pomoći da traju dugo. Bik moze pomoći ribi da dosegne svoje snove i ambicije te da ideje pretvori u realnost. Riba biku nudi nježnost, velikodušnost i naklonost, koje bik odobrava i jako cijeni. Partner u znaku ribe je romantičan, maštovit i fleksibilan i to je baš ono što biku treba. S druge strane, bik bi se mogao umoriti zbog emocionalne nestabilnosti riba, a one mogu steći utisak da je bik neosjetljiv na njihove potrebe. Bik ne može razumjeti ribe i njihov, naizgled, jednostavan prikaz života. U stvarnosti, naravno, ribe su sve samo ne jednostavne- teško je dokučiti i “čitati” njihove želje i zadovoljavati njihove prohtjeve! Zato ako je bik previše upravljački nastrojen, krut i strog sa promjenjivom ribom ili ako riba postane previše nepouzdana i emocionalno nestabilna, rezultati veze će biti pogubni. Ipak generalno, ova dva znaka imaju puno za ponuditi jedno drugom. Bikovi se osjećaju privučeni mističnom energijom riba a isto tako ribe cijene unutrašnju stabilnost i senzualnost bika. Ribe mogu naučiti bika važnim životnim lekcijama i vjerovanju u stvari koje se ne mogu vidjeti,  kao i vjeri i povjerenju u ljudska bića. Ribe mogu pokazati biku vrijednost balansiranja duhovnog života sa njihovom praktičnom egzistencijom. Bik je izuzetno jednostavan, sklon je crnom-bijelom stavu u životu pa biti sa bikom je za ribe jedno neobično iskustvo. One vole apsorbirati različite emocionalne i duhovne boje. Ribe žele ići u dubinu, doći do misterije života i prirode dok je biku sasvim dovoljna činjenica da živi sada i u ovom trenutku i da naravno ima sve što mu je potrebno za ugodan život. Zaključak je da je ovo vrlo dobra kombinacija jer se dobro usklađuju i nadopunjuju.  Ako se oboje nauče samodisciplini, ovaj spoj može biti divna kombinacija.